Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #60 : Ocak 07, 2011, 00:26:01 »
gökmen sen  takırtulurisi benzin döküp yakmadın mı hala  :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 07, 2011, 00:26:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 07, 2011, 00:30:05 »
yok abi ya, satim diye çok uğraştım ölü parası veriyorlar. hoş satsam ne alacağımı bile bilmediğim için binmekteyim hala :)
hatta yakmayı bırak para bile dökmeye başladım arabaya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 07, 2011, 00:34:43 »
yok abi ya, satim diye çok uğraştım ölü parası veriyorlar. hoş satsam ne alacağımı bile bilmediğim için binmekteyim hala :)
hatta yakmayı bırak para bile dökmeye başladım arabaya :D
owww senin sonunda benim gibi hayra alamet değil............... :P :P :P
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 07, 2011, 00:39:30 »
hayırlısı :)))
bu arada konuyu çok dağıtmayalım :)) , bu  ses benim arabada da var ancak sadece ilk çalışma sırasında geliyor. hoş yakıttan mı başka bir şeyden mi bilmiyorum ama nadir de olsa ilk marşa basıldığında bir sıvı sesi geliyor 1-2 sn kadar.
çok üstünde durmadım ben açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #64 : Ocak 07, 2011, 11:14:46 »
Sürüş güvenliğini etkilemiyor mu???? Bu saçma bir tez eğer bununla geliyorlarsa... Bir kere araç iiçinden gelen farklı sesler şoförün dikkatini dağıtmaya yeter. Dikkat dağınıklığı da kaza yapmaya yeter. Bu da araç üzerinde bulunan ve araçtan kaynaklanan herşeyin sürüş emniyetini etkilediğini anlatmaya yeter... Ben o sesi duyduğumda ya bu ses de ne diye sağa sola bakınırken ya da kafam bu sesin ne olduğunu bulmaya çalışırken kaza yaptığımda kazanın oluşumunu tetikleyen ben miyim yoksa o gelen ses mi??? Bu asli kusurdur......... Yanılıyorsam lütfen beni de doğru bilgilendirir misiniz??? Teşekkürler :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 07, 2011, 14:42:30 »
kubilay inadını taktirle karşılıyorum. dediğim gibi izmir BOROVALI dan erkan pehlivana anlat derdini. adam toyotayla özleşmiş sanki. diğer servislerde çözülmeyeni çözmek için elinden geleni yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 08, 2011, 00:16:24 »
Sürüş güvenliğini etkilemiyor mu???? Bu saçma bir tez eğer bununla geliyorlarsa... Bir kere araç iiçinden gelen farklı sesler şoförün dikkatini dağıtmaya yeter. Dikkat dağınıklığı da kaza yapmaya yeter. Bu da araç üzerinde bulunan ve araçtan kaynaklanan herşeyin sürüş emniyetini etkilediğini anlatmaya yeter... Ben o sesi duyduğumda ya bu ses de ne diye sağa sola bakınırken ya da kafam bu sesin ne olduğunu bulmaya çalışırken kaza yaptığımda kazanın oluşumunu tetikleyen ben miyim yoksa o gelen ses mi??? Bu asli kusurdur......... Yanılıyorsam lütfen beni de doğru bilgilendirir misiniz??? Teşekkürler :)
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 08, 2011, 09:06:21 »
Arkadaşlar, Google'da "sloshing noise fuel tank" ya da "splashing noise fuel tank" şeklinde arama yapıp karşınıza çıkan forum veya diğer paylaşım sitelerindeki mesajları incelediğinizde, neredeyse tüm markalarda bu sorunun var olduğunu görebilirsiniz. Mesela aşağıdaki başlık Toyota ile ilgili:

http://www.toyotaownersclub.com/forums/lofiversion/index.php/t77878.html

O başlıktan bir alıntı yapmak istiyorum:

Toyota say " that Toyota GB Plc confirm that the noise you can hear is perfectly normal. When full, the fuel in the tank can be heard moving around. the noise should lessen and be inaudible as the fuel is used (doesnt take a genius to figure that one out!). in most cases the noise can not be heard once tank is less than three quarters full. We assure you this is not a design fault or manufacturing defect but simply the build and specification of this model. also following Toyota Marketing Europe feedback investigation it is deemed the noise to be acceptable and not a fault of the vehicle."

Toyota, “Toyota İngiltere duyabildiğiniz sesin tamamen normal olduğunu teyit etmektedir. Depo dolu olduğunda, yakıtın hareket ettiği duyulabilir. Yakıt kullanıldıkça ses azalacak ve daha az duyulabilir olacaktır. Pek çok durumda depo seviyesi 2/3’ün altına düştüğünde ses duyulmayacaktır. Bunun bir tasarım hatası veya üretim kusuru olmadığı fakat sadece bu modelin yapısı ve tanımı olduğu hususunda sizi temin ederiz. Ayrıca, Toyota Marketing Europe’un geri bildirim incelemesini takip ettiğimizde, sesis kabul edilebilir olduğu ve aracın bir kusur olmadığı varsayılmıştır.

Ayrıca, aynı konu içerisinde Toyota servis çalışanı olduğunu söyleyen biri, bu konu ile ilgili bir servis bülteni yayınlandığını ve bu bültenin yeniden dizayn edilmiş yakıt deposu ve geliştirilmiş araç altı ses yalıtımını kapsadığını söylemiş. Fakat Google’dan tekrar araştırdığımda böyle bir bültene rastlayamadım. Zaten yayınlanmış olsa bir şekilde haberimiz olurdu diye düşünüyorum. Genel anlamda görebildiğim kadarıyla ne Toyota, ne de diğer markalar bu konu ile ilgili bir düzeltme yapmamışlar. Hepsi sesin normal olduğunu söylüyor. Tüketici haklarının ülkemizden fersah fersah ileride olduğu ülkelerde bile bu konuda bir şey yapılamazken, Türkiye’de girişilecek bir hukuk mücadelesinden bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Tabi Türkiye’de öyle bir hukuk sistemi var ki (bilirkişi sistemini kastediyorum) bazen davalar hiç umulmadık şekilde sonuçlanabiliyor ama bilirkişinin de takdirini genelde kimden yana kullandığı hepimiz biliyoruz.

Aslında bu üzerinde çok sayıda bilimsel çalışma yapılan bir konu. İnternette konuyla ilgili pek çok makale bulunuyor. Birinin linkini vermek istiyorum:

http://www.springerlink.com/content/y44j2lv13l446562/

Makalenin özetinde şu ifadeler var:

The effect of liquid sloshing upon the acoustics of automotive vehicles is becoming more pronounced with the increasing size of fuel tanks and the recent progress in minimising tyre, engine and aero-acoustical noise generation.
Türkçe meali:

Sıvı çalkalanmasının otomotiv akustiği üzerine etkisi yakıt depolarının artan hacimleri ve son zamanlarda lastik, motor ve hava direnci akustuği kaynaklı gürültünnü minimize edilmesi konusunda sağlanan gelişmeler ile daha belirgin hale gelmiştir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 08, 2011, 16:51:11 »

+007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Ocak 11, 2011, 15:14:44 »
arkadaşlar bir kaç günlüğüne şehir dışında olduğum için şu an fazla ilgilenemiyorum ama merak eden arkadaşlar için kesinlikle peşini bırakmış değilim...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Ocak 11, 2011, 15:15:57 »
bu arada aşağıda mailime bir arkadaşın gönderdiği mesajı paylaşmak istiyorum, insanların neler hissettiklerini daha iyi anlayabilelim diye...

"merhaba kubilay bey,aynı dert malesef bende de var arabamı 3 ocakta 2011 de yani geçen hafta aldım arabamı 3,gün deposunu fulledim malalesef doldurmaz olaydım tam bir fiyasko ......... böyle tayotaya sanki içinde su bidonları var lakır lakır bu ne adilik tir böyle nasıl bir şirket yaa dünde servise gittim bana 1000 kişi de 3 kişi geliyor dediler izalasyon yapalım dediler kabul etmedim bu nasıl araba yaa arkadaşım çok pişmanım birde kredi çektim içim acıyor yaaa yazıklar olsun siz neler yaptınız mahkemeye verdinizmi acaba ne yapmamız gerrekiyor böyle ........ olmaz nasıl araba hayatımda böyle şey görmedim benim doğan da bile yoktu reno da albea da toyota corolla da var canım çok sıkkın 1 haftalık araba ............ kafam çok karışık elimden gelen ne varsa size yardımcı olabilirim ne olur direnişiniz den vazgeçmeyin cevabınızı bekliyorum"
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #71 : Ocak 11, 2011, 15:25:21 »

kubilay bey aynı dertten bende muzdaribim... 2011 d-4d comfort extra corollamda depo sesini çok net duyuyorum ve çok sinir bozucu bir ses... neler yapabiliriz birlikte harekete etmeye hazırım kendi adıma....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Ocak 11, 2011, 16:14:54 »
bu arada yaşadığımız aynı sorunun renaolt fluence ve golf VI lardada olduğunu biliyorum diğer forumlardada bu konu hakkında kullanıcılar şikayetlerini yazmış ve aldıkları cevap aynı bizim gibi güvenlik nedeniyle depolara dalgakıran konmadığı yönünde... demek yalnız değiliz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 11, 2011, 18:16:57 »
arabanin deposunu aldigimda fullemistim, bugun tekrardan fulledim. ama calkanti sesi ya benim arabada yok yada ben duymuyorum.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 11, 2011, 20:06:14 »
Merak etmekteyim bu tarz bir şikayet değerlendirilmeye alınsa, hadi bakalım gerçekten öyle mi denilse hangi şartlar altında hangi kişiler ve cihazlar tarafından bu ölçüm yapılıp bu ses vardır yoktur azdır çoktur denebilir??

Bunların ötesinde yazdıklarımıza dikkat edelim, hakaret ve küfür içerikli mesajlar yazmaktan kaçınalım lütfen!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 11, 2011, 20:21:29 »
Aynı şekilde 40 - 50 litre yakında aynı yönde hareket ederek benim aracımında dengesini bozduğunu ve bunun güvenliği de tehlikeye attığı tezini de ileri süreceğim.

bunu algılamakta zorlanıyorum. Ben üst düzey bir araç alıyorum, dolayısıyla bu araçta aradığım şeyler temel şeyler değil ki, onlar zaten vardır. Benim aradığım detaylar...

Ses gelmeyince sallanmıyor mu demek oluyor? Ya da mesela 80-100 litre yakıt alan binek araçlar full depoyla takla falan atabilmeli bu teze göre

Üst düzey araç konusunda araç corolla değil mi? C sınıfından bir kompakt sedan alıyorsunuz farkında mısınız?
Aracınız 35.000 TL'lik corolla olsaydı bu sesi normal mi karşılardınız? Veya farkında mısınız acaba 50000 lira verdim dediğiniz araç aslında maksimum 12000 13000 euro gibi rakamlara mal olmuş bir araç,
Kendimizi kandırmaya gerek yok Mercedes Bmw gibi premium bir araç satın almadınız. Ses konusu zaten bambaşka göreceli bir kavram bazı arkadaşların anlatmaya çalıştığı gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Ocak 12, 2011, 13:12:46 »
bu mudur yani Toyotaya bakış açınız?
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 12, 2011, 13:50:18 »
Kubilay bey bu bizim bakış açımız değilde durum değerlendirmemiz desek :) sonuçta bizde son kullanıcılarız sizler gibi, üretici yada satıcı değiliz , Türkiyede malesef aracın gerçek değerinden bile fazla vergi alındığı için devlet tarafından 20 bin liralık aracı 50 bin TL ye almak zorunda kalıyoruz, sonrada aldığımız aracı birşey sanmaya başlıyoruz açıkçası, beklentilerimiz büyük oluyor bu konuda ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Ocak 12, 2011, 13:54:45 »
kubilay beyin bütün şikayetlerini yaşayan birisi olarak kendisine sonuna kadar hak veriyorum ama sonuç alınabileceğini çok fazla düşünmüyorum... birçok markadada aynı sorunu yaşayanları biliyoruz... çok ilginç acaba bizmi çok üstüne düşüyoruz aracın ama depo çalkantı sesi gerçekten insanın sinirini bozuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 12, 2011, 14:01:44 »
kubilay beyin bütün şikayetlerini yaşayan birisi olarak kendisine sonuna kadar hak veriyorum ama sonuç alınabileceğini çok fazla düşünmüyorum... birçok markadada aynı sorunu yaşayanları biliyoruz... çok ilginç acaba bizmi çok üstüne düşüyoruz aracın ama depo çalkantı sesi gerçekten insanın sinirini bozuyor...

Cemil bey durumu anlıyorum yeri geliyor ufacık bir tıkırtıdan rahatsız oluyoruz ama yapılabilecek pek fazla şey yok malesef, heleki ülkemizde ! bizim ülkemizde adalet zorlu ve yorucu işleyen bir süreç, ki daha önce birçok konuda şahit olunmuşturki bizim halkımızın bir değeri yok insanımızın bir değeri yok, en basitinden bir üst geçit inşaatı, nekadar masraf yaratabilirki bir devlete yada belediyeye, hadi masraf yaratsın hemde kabarık bir fatura ile ama insan hayatındanda önemli değildir heralde değilmi ? sonuçta bu memlekette üst geçit olmadığı için karşıdan karşıya geçerken ölen ve bu durumdan sonra üst geçit yapılan örnekleri çok gördük değilmi ! ha bu durumun tersinide görüyoruz o ayrı, üst geçit varken yoldan geçenlerde yokmu ! elbetteki var.

demem o ki bu konuda kayde değer bir sonuç alınamaz, Toyotasaya bile ulaşsa bu durum onlarda sıcacık koltuklarından popolarını kaldırıpta Japonya ile irtibata geçmezler bence :)