Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #120 : Ocak 20, 2011, 18:56:35 »
Depo etrafına ses izolasyonu sağlayan malzemelerden sararak ses desibeli en az masrafla ilk etapta azaltılabilir.Karoser ve depo arasını da ayrıca izole etmek bir nebze çözüm olur kanaatindeyim.(Toyota'ya damı yazsam öneri olarak?)
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 20, 2011, 18:56:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #121 : Ocak 20, 2011, 19:00:39 »
Farklı bir öneri olarak gaz taktırabilirsiniz :D
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #122 : Ocak 20, 2011, 19:09:35 »
Farklı bir öneri olarak gaz taktırabilirsiniz :D

dizel aracamı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #123 : Ocak 20, 2011, 19:14:37 »
 :islik: orayı okumamıştım haklısınız pardon :D
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #124 : Ocak 20, 2011, 19:34:40 »
haklsınız bir takım uygulamalarla bu sesi azaltabilirim belki, iyi de ben zaten bu işlerle uğraşmamak için dünya borca gidirp sıfır araç aldım ki... Ali Bey dediğiniz her türlü şeyi düşündüm, ben bütçemin kaldırabildiği kadarını yapacağım. bütçemin yetmediği yerde benzer sorunlarla uğraşanlardan veya tüketici derneklerinden yardım isteyeceğim. Ancak benim asıl ısrarla üzerinde durduğum nokta bunun yargıdan ziyade ortak tepki ile çözüleceğidir. Biz bu tepkiyi koyabilirsek sizin dediğiniz mmt sorunu her ne ise onu da çözeriz diğerini de. Diyelim ki mahkeme masraflarına gücüm yetmedi bende gider dernek kurarım arkadaş... Derneğimin adını da işte burada açıklıyorum... TMD... Toyota Mağdurları Derneği.... ne yapalım elimizden geleni yapacaz artık
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #125 : Ocak 20, 2011, 20:19:09 »
bence şu dalgakıranmıdır nedir o takılabiliyorsa sorununuz hallolur diye düşünüyorum """"
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #126 : Ocak 20, 2011, 23:06:15 »
iyi ya dalgakıran veya her ne ise toyota garanti kapsamında taksın istiyorum ben de. Ancak toyota hiç bir şekilde bu olayı kabul dahi etmiyor
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ocak 20, 2011, 23:40:17 »
hiç güleceğim yoktu.. yaf bu alıntı magazin gazaetecilerinin alıntılarına benzemiş.. sadece işlerine gelen kısmı alıyorya onlar. sizde öyle yapmışınız vallahi :)

işlevi görüyor ama ses yaptığı için davayı kazanmış adam dedim bişimi dedim.. depo sesinden de kazanabilir.. ama garantisi yok. bizler karar veremeyiz buna.. ancak hakimler karar verebilir.. bizim hukuk bilgimiz yetmez anlayacağınız. biz sadece yorum yaparız o kadar..

Ya işine gelme olayıyla ilgili değilki yazdığınız şey öyle. Hatta birebir yazınızı tekrar alıntı yapayım.

bilgi için teşkkürler..
bilemiyoruz reno nasıl? belki tüm renoların klimaları sesli çalışıyor ama bu arkadaş rahatsız oldu?
ayrıca tüm araçlarda bu depo sesinin olması üretim hatasının ispatıdır. aynı mmt gibi. tüm araçlarda var olan durum sorun değildir diyemeyiz. sonuçta klima da ses yapıyor ama işlevini görüyor. bilirkişi tespit etmiş. ses var üretim hatası demiş. belki toyota içinde depodan ses geldiği doğrudur, üretim kaynaklıdır dicektir. mahkeme bunu kabul eder ve davayı davacı leyhine sonuçlandırabilir.
bende çok ümitsizdim ama bu klima davasını bulunca emsal teşkil etmesi açısından buraya yazdım..

Depoda işlevini yaptığına göre yargıya vermek mantıksız geliyor...

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ocak 21, 2011, 00:07:28 »
haklsınız bir takım uygulamalarla bu sesi azaltabilirim belki, iyi de ben zaten bu işlerle uğraşmamak için dünya borca gidirp sıfır araç aldım ki... Ali Bey dediğiniz her türlü şeyi düşündüm, ben bütçemin kaldırabildiği kadarını yapacağım. bütçemin yetmediği yerde benzer sorunlarla uğraşanlardan veya tüketici derneklerinden yardım isteyeceğim. Ancak benim asıl ısrarla üzerinde durduğum nokta bunun yargıdan ziyade ortak tepki ile çözüleceğidir. Biz bu tepkiyi koyabilirsek sizin dediğiniz mmt sorunu her ne ise onu da çözeriz diğerini de. Diyelim ki mahkeme masraflarına gücüm yetmedi bende gider dernek kurarım arkadaş... Derneğimin adını da işte burada açıklıyorum... TMD... Toyota Mağdurları Derneği.... ne yapalım elimizden geleni yapacaz artık

Kubilay bey dernek kurmak okadar kolay değil artık eskisi gibi ;) bintürlü prosedürü var ve birtonda masrafı var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #129 : Ocak 21, 2011, 07:57:10 »
Ya işine gelme olayıyla ilgili değilki yazdığınız şey öyle. Hatta birebir yazınızı tekrar alıntı yapayım.

Depoda işlevini yaptığına göre yargıya vermek mantıksız geliyor...

Ercüment Bey gerçekten siz okuduğunuzu böyle anlıyorsanız diyecek birşeyim yok. ben onları yazmadım demedim ki. cümleyi bütünen okursanız klimada işlevini görüyormuş ama adam yargıya vermiş ve kazanmış demek istemiştim. gerçekten sizi alkışlıyorum..  :alkis:
tebrikler anlayışınız için..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Ocak 21, 2011, 09:34:03 »
Yargıya başvurmak kolay değil, dernek kurmak kolay değil, o değil bu değil, Allah aşıkna bunların hepsini ben de biliyorum. Her defasında işin olmaz tarafını söylüyorsunuz, ne olur bir defasında da ötesinde bir şey söyleyin. Kötü de olsa bir çözüm önerisi falan... Ne yapacaz peki hakkımızı savunmak için, sadece burada dedikodu mu?
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ocak 21, 2011, 09:54:37 »
Yargıya başvurmak kolay değil, dernek kurmak kolay değil, o değil bu değil, Allah aşıkna bunların hepsini ben de biliyorum. Her defasında işin olmaz tarafını söylüyorsunuz, ne olur bir defasında da ötesinde bir şey söyleyin. Kötü de olsa bir çözüm önerisi falan... Ne yapacaz peki hakkımızı savunmak için, sadece burada dedikodu mu?

bugüne kadar aramızdan kimse böyle bir davanın peşine düşmedi böyle bir dava açmadı, bilmediğimiz için birşey diyemiyoruz olay bu ;)

siz elinizi taşın altına koymaya karar vermişşsiniz artık birşeyler yapında bizde görelim , sonrasında bizde sizin gibi davalarımızın peşinde koşarız, sonuç itibari ile yeni kasa Corollalardan yana çok fazla şikayet var , emniyet kemerinin toka sesi, ön göüs sesi, yol tutuşu proplemi, yanal rüzgarlarda savrulma gibi daha pek çok şey. Toyota iyidir hoştırda son kasası ile bence güvenirliğini kaybetmeye başladı, bendeki ve bendeki kasadan öncekiler en sağlam Corollalardır yenileri epey sorunlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #132 : Ocak 21, 2011, 10:21:51 »
aslına bakarsanız bende arkadaşın davasının bitmesini bekliyorum..
akabinde hemen davamı açacağım. depo sesi ile ilgili bilirkişi bence sesi tespit eder ve bunun üretimden kaynaklı olduğunu yazar.
mahkemede bunu sorun olarak algılarsa olay bitmiştir..

ben mmt davası kazanılınca ki arkadaşınki biraz zorlu bir dava. bitince burada açıklarım, herkes kazanır demektir..
o zaman bile ben herkesin dava açacağını sanmıyorum..

Kubilay bey size işin zor yanlarını söylüyoruz ki bunu bilerek ve isteyerek zorlu sürece girerseniz başınıza gelecekleri biliniz.
ayrıca bunla ilgili web sitesi yapabilir yada yaptırabilirsiniz.
misal;
http://multimodezedeyiz.hakkimiziariyoruz.biz
gibi  :alkis:

yada bu arkadaşlara söyleyin belki sitelerinde size de yer verebilir :)
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Ocak 21, 2011, 10:28:55 »
Bakın işte bu dediklerinize katılıyorum. herkes bir problemden bahsediyor. Bir şeyler yapmaya gelince tam iki haftadır Toyotadan yazılı evrakı bekliyorum. Defalarca aradım ilgileniyoruz, göndereceğiz, bilmem ne oldu ayağına oyalayıp duruyorlar. Biraz önce tekrar aradım aynı lafları geveleyip duruyorlar. İşin ilginç bir başka tarafı telefona çıkan arkadaştan öte kimse ile de görüşemiyorum. şakadan başka bir şey olamaz. İki haftadır istediğim yazıyı değerlendiriyorlarmış. Telefonla olmadı mail atın dediler onu da yaptım hala tık yok. Muhtemelen konuşup konuşup unutacağımızı zannediyorlar. Oyalamalarının nedenin de ben mahkemeyi kazanacaklar olsalar dahi gitmek istememelerine bağlıyorum.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #134 : Ocak 21, 2011, 10:33:10 »
Bakın işte bu dediklerinize katılıyorum. herkes bir problemden bahsediyor. Bir şeyler yapmaya gelince tam iki haftadır Toyotadan yazılı evrakı bekliyorum. Defalarca aradım ilgileniyoruz, göndereceğiz, bilmem ne oldu ayağına oyalayıp duruyorlar. Biraz önce tekrar aradım aynı lafları geveleyip duruyorlar. İşin ilginç bir başka tarafı telefona çıkan arkadaştan öte kimse ile de görüşemiyorum. şakadan başka bir şey olamaz. İki haftadır istediğim yazıyı değerlendiriyorlarmış. Telefonla olmadı mail atın dediler onu da yaptım hala tık yok. Muhtemelen konuşup konuşup unutacağımızı zannediyorlar. Oyalamalarının nedenin de ben mahkemeyi kazanacaklar olsalar dahi gitmek istememelerine bağlıyorum.
istediğiniz yazı tam nedir bilmiyorum ama onu verirlerse kaybettiklerinin resmidir :)
vermeyecekler..
siz servise gidin, 2-3 gün yada hafta arayla, depo doluken ses geliyor araba kullanırken dikkatimi dağıtıyor açıklaması ile iş emri açtırın. bu açıklamayı muhakkak servis raporuna yazdırın.
onlarda sorun yok üretim den bu şekilde diye açıklama yazdılarmı olay biter söyleyim size..
 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ocak 21, 2011, 13:33:12 »
bugüne kadar aramızdan kimse böyle bir davanın peşine düşmedi böyle bir dava açmadı, bilmediğimiz için birşey diyemiyoruz olay bu ;)

siz elinizi taşın altına koymaya karar vermişşsiniz artık birşeyler yapında bizde görelim , sonrasında bizde sizin gibi davalarımızın peşinde koşarız, sonuç itibari ile yeni kasa Corollalardan yana çok fazla şikayet var , emniyet kemerinin toka sesi, ön göüs sesi, yol tutuşu proplemi, yanal rüzgarlarda savrulma gibi daha pek çok şey. Toyota iyidir hoştırda son kasası ile bence güvenirliğini kaybetmeye başladı, bendeki ve bendeki kasadan öncekiler en sağlam Corollalardır yenileri epey sorunlu.

Evet bu konuda katılıyorum 10 senelik araba daha yol sesinden başka ses çıkarttığını duymadım... Herkesin dediği gibi rekabete girince kalite düşürdüler :)

Bide filtre sesi var bunu söylemeyi unutmuşum :D

Evet Ali bey...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #136 : Ocak 21, 2011, 17:47:31 »
Ali Beyin verdiği bilgilere istinaden davayı açan arkadaşla görüştüm ona hikayemi göndereceğim arkadaş saolsun yardım etmeye çalışacak. Dolayısıyla yasal süreci de bu şekilde başlatmış olacağım. Ayrıca bu toyota mağdurları derneği işi ciddiye binmeye başladı. Bununla ilgili forumda ayrı bir başlık açacağım... saygılar
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ocak 21, 2011, 18:56:02 »
...tam iki haftadır Toyotadan yazılı evrakı bekliyorum. Defalarca aradım ilgileniyoruz, göndereceğiz, bilmem ne oldu ayağına oyalayıp duruyorlar. Biraz önce tekrar aradım aynı lafları geveleyip duruyorlar. İşin ilginç bir başka tarafı telefona çıkan arkadaştan öte kimse ile de görüşemiyorum. şakadan başka bir şey olamaz. İki haftadır istediğim yazıyı değerlendiriyorlarmış. Telefonla olmadı mail atın dediler onu da yaptım ...
Bu iş telefonla veya mail ile olmaz. Önce sorununuzu anlatan ve giderilmesini istediğinizi belirten bir yazı göndereceksiniz. Makul bir süre vereceksiniz bunu yapmaları için.Yapmazlarsa yasal haklarınızı arayacağınızı filan yazacaksınız. Bu yazıyı da en azından iadeli taahhütlü olarak, tercihan noter kanalıyla göndereceksiniz. Ondan sonra da bildiğim kadarıyla malın fiyatı belli bir sınırın üzerinde olduğu için doğruca (Hakem heyetine gitmeden) Tüketici Mahkemesine dava açacaksınız. Eğer yanılmıyorsam bu mahkemeye açılan davalarda harç ödenmez, ama merak etmeyin sizden öyle ya da böyle birşeyler tırtıklarlar.

Ülkemizde yasaları hakimler dahi zor anladığı için, eğer özel bir yeteneğiniz yoksa siz hiç anlayamazsınız. Bu yazıyı hazırlamak ve mahkeme dilekçesini yazmak için bir avukattan yararlanmanızı öneririm. Avukatlar böyle yazı, dilekçe hazırlama işleri için parça başına 100-150 TL alırlar, harcayacağınız para inşallah bu kadarla kalır. Fakat hiç bir şeyi sözlü olarak, kayıt altına almadan yapmayın, boşa kürek çekmiş olursunuz. Tüketici hakları yasasını da eğer okumadıysanız iyice okuyun, haklarınızın neler olduğunu öğrenmenizde yarar var.

Dernek işine gelince. Dernekler yasasını (ya da adı şimdi her neyse) iyice okuyun. Nasıl olsa istenenleri görünce arkanıza dahi bakmadan kaçarsınız. Dernek kurmak kolay da, kapatmak zor, süründürürler adamı. Dernek kurmadan Toyota aleyhine ciddi ve önemli kampanyalara da girişmeseniz iyi olur. Markayı haksız yere karalamak da bir suçtur ve Toyotanın avukatı sizin avukatınızı döver bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #138 : Ocak 21, 2011, 19:06:05 »
siz dövdünüz zaten başkasına gerek kalmadı :) karınca misali, menzile varamasam da bu uğurda ölürüm ya... o da bana yeter. Dernek kuramasam bile dernek kurma girişimi bile basında haber olabilir. Ha eğer toyotayı karaladığımı düşünen olursa, araba burda... halep ordaysa arşın da burda... toyota davayı kazansa bile beni süründürmüş olsa bile bu iş dolayısıyla kaybettiği imajını zor geri alır. bu da biline...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #139 : Ocak 22, 2011, 06:57:26 »
Bu iş telefonla veya mail ile olmaz. Önce sorununuzu anlatan ve giderilmesini istediğinizi belirten bir yazı göndereceksiniz. Makul bir süre vereceksiniz bunu yapmaları için.Yapmazlarsa yasal haklarınızı arayacağınızı filan yazacaksınız. Bu yazıyı da en azından iadeli taahhütlü olarak, tercihan noter kanalıyla göndereceksiniz. Ondan sonra da bildiğim kadarıyla malın fiyatı belli bir sınırın üzerinde olduğu için doğruca (Hakem heyetine gitmeden) Tüketici Mahkemesine dava açacaksınız. Eğer yanılmıyorsam bu mahkemeye açılan davalarda harç ödenmez, ama merak etmeyin sizden öyle ya da böyle birşeyler tırtıklarlar.

Ülkemizde yasaları hakimler dahi zor anladığı için, eğer özel bir yeteneğiniz yoksa siz hiç anlayamazsınız. Bu yazıyı hazırlamak ve mahkeme dilekçesini yazmak için bir avukattan yararlanmanızı öneririm. Avukatlar böyle yazı, dilekçe hazırlama işleri için parça başına 100-150 TL alırlar, harcayacağınız para inşallah bu kadarla kalır. Fakat hiç bir şeyi sözlü olarak, kayıt altına almadan yapmayın, boşa kürek çekmiş olursunuz. Tüketici hakları yasasını da eğer okumadıysanız iyice okuyun, haklarınızın neler olduğunu öğrenmenizde yarar var.

Dernek işine gelince. Dernekler yasasını (ya da adı şimdi her neyse) iyice okuyun. Nasıl olsa istenenleri görünce arkanıza dahi bakmadan kaçarsınız. Dernek kurmak kolay da, kapatmak zor, süründürürler adamı. Dernek kurmadan Toyota aleyhine ciddi ve önemli kampanyalara da girişmeseniz iyi olur. Markayı haksız yere karalamak da bir suçtur ve Toyotanın avukatı sizin avukatınızı döver bence.

90 TL noter ihtarnamesi, 40 TL mahkeme harcı. 730 TL bilirkişi masrafı. Avukatınız tanıdıksa almaz, değilse 1500 TL civarı sizden para isticektir. Ama avukat tutmadanda dilekçe yazabilirsiniz. Size yardım edecek arkadaşlar bulurum. Tüketici dernekleri 50 tl ye yazar hepsini. Ancak, dernek üzerindne mahkeme açarsanız 600 ile 900 arası para alırla. fakat avukatları duruşmaya bi gelir bi gelmez :)
eğer kazanırsanız avukat masraflarını talep edebilirsiniz. Bilirkişi masrafları ile aracın parasını faizi ile alırsınız.
kaybederseniz 4000-5000 arası karşı tarafa masraf ödersiniz. mahkeme de kazanırda temyizde kaybederseniz üzerine 1000 tl de temyiz masrafı eklenir. Ama Hakim insaflıysa, tüketci mahkemesi olduğu için karşı tarafın avukat masraflarını size yüklemeyebilir. Bunları bilmekte fayda var.
Bir firmanın ismini içeren derken kuramazsanız sanırım. Ya tüketici adı altında yada sorunlu araçlar derneği gibi bişi kurabilirsiniz. emin değilim ama sormak lazım. Toyatanın avukatı genç ve hoş bir bayan. sizin avukatı dövemez kanaatimce. Yasaları iyi bildiğini de düşünüyorum, yanıt dilekçelerini okudum çok başarılı..
Bence yinede en iyisi web sayfası :)