0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Farklı bir öneri olarak gaz taktırabilirsiniz
hiç güleceğim yoktu.. yaf bu alıntı magazin gazaetecilerinin alıntılarına benzemiş.. sadece işlerine gelen kısmı alıyorya onlar. sizde öyle yapmışınız vallahi işlevi görüyor ama ses yaptığı için davayı kazanmış adam dedim bişimi dedim.. depo sesinden de kazanabilir.. ama garantisi yok. bizler karar veremeyiz buna.. ancak hakimler karar verebilir.. bizim hukuk bilgimiz yetmez anlayacağınız. biz sadece yorum yaparız o kadar..
bilgi için teşkkürler..bilemiyoruz reno nasıl? belki tüm renoların klimaları sesli çalışıyor ama bu arkadaş rahatsız oldu?ayrıca tüm araçlarda bu depo sesinin olması üretim hatasının ispatıdır. aynı mmt gibi. tüm araçlarda var olan durum sorun değildir diyemeyiz. sonuçta klima da ses yapıyor ama işlevini görüyor. bilirkişi tespit etmiş. ses var üretim hatası demiş. belki toyota içinde depodan ses geldiği doğrudur, üretim kaynaklıdır dicektir. mahkeme bunu kabul eder ve davayı davacı leyhine sonuçlandırabilir.bende çok ümitsizdim ama bu klima davasını bulunca emsal teşkil etmesi açısından buraya yazdım..
haklsınız bir takım uygulamalarla bu sesi azaltabilirim belki, iyi de ben zaten bu işlerle uğraşmamak için dünya borca gidirp sıfır araç aldım ki... Ali Bey dediğiniz her türlü şeyi düşündüm, ben bütçemin kaldırabildiği kadarını yapacağım. bütçemin yetmediği yerde benzer sorunlarla uğraşanlardan veya tüketici derneklerinden yardım isteyeceğim. Ancak benim asıl ısrarla üzerinde durduğum nokta bunun yargıdan ziyade ortak tepki ile çözüleceğidir. Biz bu tepkiyi koyabilirsek sizin dediğiniz mmt sorunu her ne ise onu da çözeriz diğerini de. Diyelim ki mahkeme masraflarına gücüm yetmedi bende gider dernek kurarım arkadaş... Derneğimin adını da işte burada açıklıyorum... TMD... Toyota Mağdurları Derneği.... ne yapalım elimizden geleni yapacaz artık
Ya işine gelme olayıyla ilgili değilki yazdığınız şey öyle. Hatta birebir yazınızı tekrar alıntı yapayım.Depoda işlevini yaptığına göre yargıya vermek mantıksız geliyor...
Yargıya başvurmak kolay değil, dernek kurmak kolay değil, o değil bu değil, Allah aşıkna bunların hepsini ben de biliyorum. Her defasında işin olmaz tarafını söylüyorsunuz, ne olur bir defasında da ötesinde bir şey söyleyin. Kötü de olsa bir çözüm önerisi falan... Ne yapacaz peki hakkımızı savunmak için, sadece burada dedikodu mu?
Bakın işte bu dediklerinize katılıyorum. herkes bir problemden bahsediyor. Bir şeyler yapmaya gelince tam iki haftadır Toyotadan yazılı evrakı bekliyorum. Defalarca aradım ilgileniyoruz, göndereceğiz, bilmem ne oldu ayağına oyalayıp duruyorlar. Biraz önce tekrar aradım aynı lafları geveleyip duruyorlar. İşin ilginç bir başka tarafı telefona çıkan arkadaştan öte kimse ile de görüşemiyorum. şakadan başka bir şey olamaz. İki haftadır istediğim yazıyı değerlendiriyorlarmış. Telefonla olmadı mail atın dediler onu da yaptım hala tık yok. Muhtemelen konuşup konuşup unutacağımızı zannediyorlar. Oyalamalarının nedenin de ben mahkemeyi kazanacaklar olsalar dahi gitmek istememelerine bağlıyorum.
bugüne kadar aramızdan kimse böyle bir davanın peşine düşmedi böyle bir dava açmadı, bilmediğimiz için birşey diyemiyoruz olay bu siz elinizi taşın altına koymaya karar vermişşsiniz artık birşeyler yapında bizde görelim , sonrasında bizde sizin gibi davalarımızın peşinde koşarız, sonuç itibari ile yeni kasa Corollalardan yana çok fazla şikayet var , emniyet kemerinin toka sesi, ön göüs sesi, yol tutuşu proplemi, yanal rüzgarlarda savrulma gibi daha pek çok şey. Toyota iyidir hoştırda son kasası ile bence güvenirliğini kaybetmeye başladı, bendeki ve bendeki kasadan öncekiler en sağlam Corollalardır yenileri epey sorunlu.
...tam iki haftadır Toyotadan yazılı evrakı bekliyorum. Defalarca aradım ilgileniyoruz, göndereceğiz, bilmem ne oldu ayağına oyalayıp duruyorlar. Biraz önce tekrar aradım aynı lafları geveleyip duruyorlar. İşin ilginç bir başka tarafı telefona çıkan arkadaştan öte kimse ile de görüşemiyorum. şakadan başka bir şey olamaz. İki haftadır istediğim yazıyı değerlendiriyorlarmış. Telefonla olmadı mail atın dediler onu da yaptım ...
Bu iş telefonla veya mail ile olmaz. Önce sorununuzu anlatan ve giderilmesini istediğinizi belirten bir yazı göndereceksiniz. Makul bir süre vereceksiniz bunu yapmaları için.Yapmazlarsa yasal haklarınızı arayacağınızı filan yazacaksınız. Bu yazıyı da en azından iadeli taahhütlü olarak, tercihan noter kanalıyla göndereceksiniz. Ondan sonra da bildiğim kadarıyla malın fiyatı belli bir sınırın üzerinde olduğu için doğruca (Hakem heyetine gitmeden) Tüketici Mahkemesine dava açacaksınız. Eğer yanılmıyorsam bu mahkemeye açılan davalarda harç ödenmez, ama merak etmeyin sizden öyle ya da böyle birşeyler tırtıklarlar.Ülkemizde yasaları hakimler dahi zor anladığı için, eğer özel bir yeteneğiniz yoksa siz hiç anlayamazsınız. Bu yazıyı hazırlamak ve mahkeme dilekçesini yazmak için bir avukattan yararlanmanızı öneririm. Avukatlar böyle yazı, dilekçe hazırlama işleri için parça başına 100-150 TL alırlar, harcayacağınız para inşallah bu kadarla kalır. Fakat hiç bir şeyi sözlü olarak, kayıt altına almadan yapmayın, boşa kürek çekmiş olursunuz. Tüketici hakları yasasını da eğer okumadıysanız iyice okuyun, haklarınızın neler olduğunu öğrenmenizde yarar var.Dernek işine gelince. Dernekler yasasını (ya da adı şimdi her neyse) iyice okuyun. Nasıl olsa istenenleri görünce arkanıza dahi bakmadan kaçarsınız. Dernek kurmak kolay da, kapatmak zor, süründürürler adamı. Dernek kurmadan Toyota aleyhine ciddi ve önemli kampanyalara da girişmeseniz iyi olur. Markayı haksız yere karalamak da bir suçtur ve Toyotanın avukatı sizin avukatınızı döver bence.