Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #100 : Ocak 17, 2011, 08:35:49 »
Havanda su mu dövüyorum bilemiyorum (çoğu insanın buradaki tepkisini görünce havanda su bile dövemeyeceğimi düşündüm o da ayrı bir konuya neyse) fakat o dövdüğüm şeyi dövmeye devam edeceğim. Yaklaşık iki haftadır bu forumdayım ve insanların şikayetlerini okudukça hayretler içerisinde kalıyorum. Ve o şikayetlere verilen tepkileri okuyunca da hayretimi de geri alıyorum. İnsanlar toyota yapmamış hadi oturup biz çözelim bunu diyorlar inanılır gibi değil. Bazı gerçekçei arkadaşlar çıkacak hadi ne yapabiliyorsun görelim diyecekler biliyorum. Mahkemeye git istersen elin nasılsa boş döneceksin diye gülenler bile vardır sanırım. Fakat sorunu çözecek olan mahkeme vs değil, bizzat kendimiz olduğumuzu gözden kaçırıyoruz. Mesela şöyle yapsak, her gün bu forumdaki bir konu ile ilgili olarak toyota müşteri hizmetlerini, memleketin türlü yerlerinden binlerce kişi aynı anda faks yağmuruna tutsak. Ertesi gün bunu farklı bir sorun için yapsak. Olmadı mı ingilizce bir email hazırlayıp Toyotanın Japonyadaki merkezine (çok aramama rağmen email adreslerine ulaşamıyorum) her gün binlerce kişi durmadan mail atsak.... Boşveeerrr kullandıkça o sese alışırsın nasılsadan hallicedir sanıyorum.... Saygılarımla...

Siz bildiginiz yoldan şaşmayın, hak aramaya devam. Ben şahsım adıma daha önceki aracım skodanın problemlerini genel merkeze aktarmış ve en azından sorunla ilgilenmelerini sağlamıştım ki skoda genel merkezi bu tarz girişimlere pek yanıt vermeyen bir kurum. ortak bir problem varsa bunun topluca bildirilmesi tedarikci firmaları daha bi harekete geciriyor. ilgilenip sorunu ortadan kaldırmaya calısıyorlar. mesela bu sizin araçla ilgili sorunu en azından forumdan 10 kişi mail yolu ile merkeze bildirseler aynı anda aynı yere ve bir yaptırıma gideceginizi topluca hareket edeceginizi bildirseniz muhakka ve muhakkak buna bir cözüm arayacaklar. Şahsen benim aracım dizel olsaydı ben kesinlikle sizin yanınızda yer alırdım. "amaan tüm dizellerde aynı sorun varmış kaldı ki servis buna sorun demiyor" deyip ilgisiz kalmazdım. ben buradan tüm dizel kullanıcısı bu sesten rahatsız arkadaşlara sesleniyorum. arkadaşlar Kubilay bey'le birlikte hareket edin ve sesinizi duyurun. bir elin nesi var iki elin sesi var felsefesi ile birlikte hareket edin. bu sorunun kronik bir sorun oldugunu kabul ettirin ve bir çözüm yolu bulmalarını sağlayın derim ben.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 17, 2011, 08:35:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #101 : Ocak 17, 2011, 10:00:37 »
Kemal Bey, ne olur dalga geçmek için başka bir yeri seçiniz... Lütfen
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #102 : Ocak 17, 2011, 10:24:54 »
Havanda su mu dövüyorum bilemiyorum (çoğu insanın buradaki tepkisini görünce havanda su bile dövemeyeceğimi düşündüm o da ayrı bir konuya neyse) fakat o dövdüğüm şeyi dövmeye devam edeceğim. Yaklaşık iki haftadır bu forumdayım ve insanların şikayetlerini okudukça hayretler içerisinde kalıyorum. Ve o şikayetlere verilen tepkileri okuyunca da hayretimi de geri alıyorum. İnsanlar toyota yapmamış hadi oturup biz çözelim bunu diyorlar inanılır gibi değil. Bazı gerçekçei arkadaşlar çıkacak hadi ne yapabiliyorsun görelim diyecekler biliyorum. Mahkemeye git istersen elin nasılsa boş döneceksin diye gülenler bile vardır sanırım. Fakat sorunu çözecek olan mahkeme vs değil, bizzat kendimiz olduğumuzu gözden kaçırıyoruz. Mesela şöyle yapsak, her gün bu forumdaki bir konu ile ilgili olarak toyota müşteri hizmetlerini, memleketin türlü yerlerinden binlerce kişi aynı anda faks yağmuruna tutsak. Ertesi gün bunu farklı bir sorun için yapsak. Olmadı mı ingilizce bir email hazırlayıp Toyotanın Japonyadaki merkezine (çok aramama rağmen email adreslerine ulaşamıyorum) her gün binlerce kişi durmadan mail atsak.... Boşveeerrr kullandıkça o sese alışırsın nasılsadan hallicedir sanıyorum.... Saygılarımla...
dostum sonuna kadar haklısın. ben hep söylediğim gibi sermayenin değil tüketicinin yanındayım. ancak, bu konu gerçekten 4077 sayılı yasanın 4 üncü maddesinde belirtilen "maldan yararlanmayı önemli ölçüde azaltan ayıp" tanımına girmediği için yasal süreç boşa kürek çekmek ve para harcamak manasına gelir.
Japon ya ya benim tanıdık mmt ile ilgili e posta yolladı. yanıt açık ve netti. Belçika toyota avrupa nın merkezi. oraya yolladı, türkiye toyota sizin muhattabınız diye yanıt geldi. toyota türkiyede zaten ayıbı kabul etmiyor. demek istediğim şu ki, bu depo çalkalanma sesi benim araçtada var ama full depo doluyken araçta tam sessizlik varken hafif eğimli yolda araç sallanınca gelen bir ses. nadir duyduğum ve duymak için çaba sarf ettiğim bir ses.
ama öbür taraftan yolda bırakan, psikolojik problemler yaratan, trafikte diğer söförler ile münakaşaya sokan sorunlu bir mmt var. bu konuda kazanılmış davalar, bilirkişi raporları, şikayetler şu bu var. böylesine belirgin bir ayıpta kimse el ele veremiyor? Ben gerçekten milletmi anlayamıyorum. Bu forumda mmt şehir efsanesi adı altında topic gördüğüm için hayatımda ilk kez üyelik yaptım. çünkü o topicte mmt sorunu yaşayan insanların araç kullanmayı beceremedikleri bile söylenmiş. bunu söyleyen arkadaşlar mmt yerine nmt, hatta ecu yerine eku felan bile yazmışlar. bilgileri buradan belli. kaldıki mmt sahipleri aracı kullanmayı bilmeseler bile öğreneme konusunda bu kadar zorlanıyorlarsa araçta sorun vardır. 1900 model bir araçtan değil, 2007 ve sonrası üretilen araçlardan bahsediyoruz.
bence toplu hareket etmekde güç. başka bir forumda cruise control için 20 kişi ancak toplanıp toyota ya mesej çekti. hepsinide aynı yanıtla savuşturdular.. bu işler kolay değil..
benim tandıık mmt ile iligli olarka 1 senedir çalışıyor. dili damağı kurudu, elleri kireçlendi yazmanktan. ayıbı ispat etmek için neler yaptı hala mmt li araç alanlar var. şimdi bu yazımı okuyunca banada isyan edecekler eminim. ama güneş balçıkla sıvanmaz..
Ben yinede seni destekliyorum. Tüketici daima haklıdır benim için..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #103 : Ocak 19, 2011, 12:49:19 »
aşağıdaki linkteki gibi bir bilgiye ulaştım. görevini görse bile klima ses yaptığı için bilirkişi raporu ile dava kazanan bir tüketici varmış. ama servis raporu ile olayı pekiştirmek gerek. servis olumlu yada olumsuz birşey yapmasa bile servis raporu almak şarttır..
klima sesi ne kadar rahatsız ediciydi bilmiyorum ama depo sesi içinde böyle bir dava açılabilir belki? örnek davalar mevcut davaların kazanılması için sebeptir..
 :alkis:
http://www.haber7.com/haber/20100831/Tuketicinin-klima-sikayeti-renoya-arac-degistirtti.php
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #104 : Ocak 19, 2011, 22:58:57 »
Ali Bey bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda bu habere konu olan arkadaşla ve haberi yapan muhabir arkadaşla iletişime geçmeyi de deneyeceğim.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #105 : Ocak 20, 2011, 14:08:13 »
Ben geçtim,
Kendisnini buldum. Uğur Bey telefonlarını verdi.
Ancak telefonları bu ortamda vermem doğrumu bilmiyorum? burada özelden mesaj atılabiliyor mu?
isterseniz telefon numaralarını verebilirim. Bu dava emsal teşkil edebilir belki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 20, 2011, 14:28:19 »
profil altındaki özel mesaj ikonu ile gönderebilirsiniz

bence emsal teşkil etmesi zor gibi ama, çünkü 1 araçta zaman içinde oluşan bir arıza söz konusu, o markanın ürettiği tüm araçlarda zaten mevcut olan bir durum söz konusu değil yani.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #107 : Ocak 20, 2011, 14:31:07 »
Yani diyorsunuz ki, bir firma araçlarını sağlam yaptı ama sonradan birisi bozulduysa bu sorundur, yok diğer firma araçların tamamını kafadan sakat yaptıysa bunda herhangi bir sıkıntı yoktur...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #108 : Ocak 20, 2011, 14:45:05 »
valla çok merak ediyorum bu işin sonunu... hepimize emsal teşkil edecek....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 20, 2011, 14:56:10 »
yok diğer firma araçların tamamını kafadan sakat yaptıysa bunda herhangi bir sıkıntı yoktur...
Hayır, demek istediğim, yukarıdaki örnekte tek bir araçta ortaya çıkmış bir durum söz konusudur.

Depo sesinin "sakatlık" olduğu teşhisini siz koyuyorsunuz. Davada Toyota bunun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ve sorun olmadığını savunacak, sesten rahatsız olmanın subjektif bir durum olduğunu iddia edecektir. Siz de bu sesin mekanik bir sorun veya can güvenliğinizi riske atacak veya dikkat dağıtacak bir durum olduğunu kanıtlayamazsanız öylece kalırsınız.

Rahatsızlık verebilecek ses şiddetlerini araştırın, ölçümler yaptırın, olabildiğince objektif bilgiler edinin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #110 : Ocak 20, 2011, 15:02:10 »
Toyota elbette bunu yapacak, aynen Renonun yaptığı gibi bende elimden geldiğince tersini savunacağım. Ancak bu örneğin bize açıklıkla gösterdiği bir şey var ki, bir yanlış yapacaksak bunu herkese yapmamız lazım. Ancak o zaman bizim yanlışımız doğrumuz haline geliyor. Yok sadece birilerine yapacak olursak o zaman yandık demektir ))
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #111 : Ocak 20, 2011, 15:08:26 »
profil altındaki özel mesaj ikonu ile gönderebilirsiniz

bence emsal teşkil etmesi zor gibi ama, çünkü 1 araçta zaman içinde oluşan bir arıza söz konusu, o markanın ürettiği tüm araçlarda zaten mevcut olan bir durum söz konusu değil yani.
bilgi için teşkkürler..
bilemiyoruz reno nasıl? belki tüm renoların klimaları sesli çalışıyor ama bu arkadaş rahatsız oldu?
ayrıca tüm araçlarda bu depo sesinin olması üretim hatasının ispatıdır. aynı mmt gibi. tüm araçlarda var olan durum sorun değildir diyemeyiz. sonuçta klima da ses yapıyor ama işlevini görüyor. bilirkişi tespit etmiş. ses var üretim hatası demiş. belki toyota içinde depodan ses geldiği doğrudur, üretim kaynaklıdır dicektir. mahkeme bunu kabul eder ve davayı davacı leyhine sonuçlandırabilir.
bende çok ümitsizdim ama bu klima davasını bulunca emsal teşkil etmesi açısından buraya yazdım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Ocak 20, 2011, 15:20:08 »
Ali Bey, kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Ben de bunu ıspatlamanın peşindeyim. Çok ümitlimiyim diye soracak olursanız, hayır. Özellikle mahkeme sonucundan çok ümitli değilim. Ancak bunu bir şekilde basına, kamuoyu gündemine getirebilecek olursak hiç değilse bizden sonrakilere satacakları araçlar konusunda dikkatli olurlar.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ocak 20, 2011, 15:26:00 »
Beyler konu açılalı tam 17 gün olmuş, varmı dava açan yada bir uzmana danışıp araştırma yapan yada bir bilir kişiye gidip bu konuda bilgi alan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ocak 20, 2011, 16:40:47 »
sonuçta klima da ses yapıyor ama işlevini görüyor.

Klima ses yapınca işlevini görüryorda depo ses çıkartınca işlevini göremiyormu ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Ocak 20, 2011, 16:42:42 »
Klima ses yapınca işlevini görüryorda depo ses çıkartınca işlevini göremiyormu ???
Haklı.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ocak 20, 2011, 16:47:03 »
Beyler konu açılalı tam 17 gün olmuş, varmı dava açan yada bir uzmana danışıp araştırma yapan yada bir bilir kişiye gidip bu konuda bilgi alan ?

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #117 : Ocak 20, 2011, 18:04:28 »
hiç güleceğim yoktu.. yaf bu alıntı magazin gazaetecilerinin alıntılarına benzemiş.. sadece işlerine gelen kısmı alıyorya onlar. sizde öyle yapmışınız vallahi :)

işlevi görüyor ama ses yaptığı için davayı kazanmış adam dedim bişimi dedim.. depo sesinden de kazanabilir.. ama garantisi yok. bizler karar veremeyiz buna.. ancak hakimler karar verebilir.. bizim hukuk bilgimiz yetmez anlayacağınız. biz sadece yorum yaparız o kadar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #118 : Ocak 20, 2011, 18:09:51 »
Ali Bey, kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Ben de bunu ıspatlamanın peşindeyim. Çok ümitlimiyim diye soracak olursanız, hayır. Özellikle mahkeme sonucundan çok ümitli değilim. Ancak bunu bir şekilde basına, kamuoyu gündemine getirebilecek olursak hiç değilse bizden sonrakilere satacakları araçlar konusunda dikkatli olurlar.
Kubilay bey benim arkadaş öldü öldü dirildi, hayati tehlikeye sebep olabilecek mmt yi daha kimselere duyuramadı.. yada çok başaramadı. depo sesinden de ben çok ümitli değilim..
ancak, olurda mahkeme açarsanız bunun bir maliyeti var biliyorsunuz değil mi?
harç 40 tl, bilirkişi, 750 tl civarı. kaybederseniz karşı tarafın avukatlarına 1500 ile 4500 arası masraf öderseniz. kazanırsanız ödemezseniz. temyize giderlerde kazanırlarsa 1000 tl temyiz harcı ve avkat parasını alırlar yine sizden.. ama kazanırsanız hepsini alırsınız.
böyle bir sorun varlığını kabul ettirmek istiyorsanız o zaman sulh hukuk mahkemesinde tespit davası açacaksınız önce..
Aman Allam düşünmesi bile bu sesle yaşamaya tercih edilebilir derim ben..
ısrarcı olursanız ben de desteklerim sizi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #119 : Ocak 20, 2011, 18:18:07 »
kubilay bey depoya dalga kıranmıdır nedir ondan takılmıyormu öyle bi imkan varsa taktırın kurtulun o sesten bu kadar uğraşmaktansa"""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /