Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« : Ocak 03, 2011, 13:42:40 »
Merhabalar, forumda epey bir dolaştım ama göremedim o yüzden daha önce yazıldıysa kusura bakmayın. 2011 model dizel corolla aldım ve depo yarımdam fazla dolduğunda yakıt çalkalanıyor ve inanılmaz  rahatsız edici bir ses geliyor. 1000 km bakımına gittiğimde servisteki vatandaş depoda dalgakıran olmadığı için bu sorunun olduğunu açıklıkla söyledi ve çözüm olarak depoyu yarıdan fazla doldurmayın dedi (evet şaka değil aynen böyle söyledi) Toyota müşteri hizmetlerinden bu sorunun çözülmesini istedim. Bana dönen vatandaş dalga geçer gibi bunun teknik bir problem olmadığını söyledi ve yapacak bir şeyleri olmadığından bahsetti. Dünyanın parasını verip böyle bir komik sorunla karşılaşmak akıl karı değil. Öncelikle bu sorunu tüketici hakem heyetine oradan sonuç alamazsam mahkemeye taşımayı düşünüyorum. Benzer sıkıntıları olan arkadaşlarla görüşmek ortak harket etmek niyetindeyim. Az veya çok bir grup olabilirsek çözebiliriz sanırım. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar aşağıdaki mail adresinden bana ulaşırlarsa çok sevinirim.
Saygılarımla

Kubilay Ozyer
kozyer@yahoo.com
2011 Corolla D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« : Ocak 03, 2011, 13:42:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yakın Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2011, 13:54:54 »
öncelikle kendinizi tanıtıp sonra forumdaki arkadaşlardan yardım isterseniz sevinirim..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2011, 13:57:04 »
Kubilay Bey, sizi Tanışma bölümü altında tanıyabilir miyiz?

Evet, bu konu daha önce forumda sıkça işlendi. Sürüş güvenliğini etkilemeyen bir unsur olduğu için Toyota bu konuda herhangi bir girişimde bulunmuyor anladığım kadarıyla.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2011, 11:12:44 »
tüketici hakem heyetine öncelikle başvurmanıda fayda var mahkemeye itmeden öncede sanayi bakanlığınada başvurabilrisiniz alınana kararlar yaptırm gücü olan kararlar olduğundan mahkemeye gerek kalmayacaktır.ancak kısa bir süre içerisinde karar çıkartılabilceğinii düşünüyorum maalesef,kararınızı destekliyorum alacağınız karalra bizim içice emsal oluşturacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2011, 11:50:57 »
Haklısınız belki uzun sürebilir ama bir kişiye bile faydası olsa yeter. Hatta hiç bir sonuç çıkmasa bile problem değil. Böyle oturup boynumuzu bükmekten iyidir sanırım. Toyotadan bu problemi düzeltemeyeceklerine dair yazılı bir evrak istedim. o gelir gelmez tüketici hakem heyetine gideceğim. Sonrasına bakacağız artık. keşke imkan olsa da tv vs bir yerlerde bunu dile getirebilme imkanı olsa.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2011, 11:56:43 »
2007 temmuzunda yeni nesil corollanın dizel araçlarda depoyu fulle yakın oldugu zaman depodan çalkantı sesi geldigini forumdaki dizel kullancıcı bazı arkadaşlarımız  söylüyordu.Bu  şikayetlerin plazalara yetkili servislere de iletildiginden eminim.Ancak bunun deponun içinin şekli şemalınden miş herhalde.Sİz mahkemeye başvursanız bile üretici firme güvenlik veya başka birşey adı altında kendini savunabilir.Ne elde edebilirsiniz ona tam emin değilim.Bu depo sesi sesten başka araçta güvenlik veya performansını etkilemiyor herhalde.,
Ama işin ilginç olanı bu şikayetler üzerine toyotanın 2007 den bu yana corollaya makyaj da yapmış olmasına ragmen bir çözüm üretmediler.Nerdeyse yeni kasa  çıkacak.Ancak forumdan takip ettiğim kaadrıyla ilk çıkan 2007 lerde frenlerde ötme ses gibi şeylerde vardı.Ancak makyajlılarda daha aza indirdiler.Gögüsten sağdan soldan gelen plastik gıcırtılar ve değişik seslerede kendi corollamdada olmak üzere yıllardır herhangi bir çözüm bulmuyorlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2011, 12:33:06 »
bence arkadaş güzel bir duruş sergiliyor.Tebrik ediyorum..şikayetler böylesi platformlarda dile getiriliyor .ama hiç bir eylem ve hareket sözkonusu değil.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2011, 12:35:05 »
Tüm söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Dediğiniz gibi güvenlikle vs ile ilgili değil diyerek haklı bile çıkabilirler. Ancak en kötü ihtimalle Toyotanın adı böyle salakça bir problem yüzünden televizyonlara gazetelere düşecektir ki, eğer az biraz akıllı bir firma iseler bunun ne demek olduğunu bileceklerdir. En kötü ihtimalle bir araç eksik satmalarına neden olurum ki bu da önemli bir şey. Ayrıca güvenlik v.s. ile ilgili olmadığını söylerek savunma yapmaları da komik olur zira bırakın güvenliği bu durumda araç resmen ayıplı mal durumunda.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2011, 12:53:02 »
Kubilay hocam,
Ben de Corollamı alalı 2 hafta oldu, biliyorsun. Bu 2 hafta içinde henüz depoyu tamamen doldurma fırsatı bulamadım, muhtemelen bu yüzden de çalkantı sesini duyamadım. Ne kadar sinir bozucu bir ses olduğunu tam olarak tahmin edemesem de insanın 50.000 TL'ye yakın para vererek aldığı bir araçta böyle bir ses olmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce bu tarz şikayetleri burası üzerinden okumuştum ama şimdiye kadar buraya yazmanın ötesine geçildi mi bilmiyorum. Daha önce yapılmadıysa dilerim bu bir ilk olur, olumlu sonuç alınır ve şu anda nasıl ki yağ yakan dizel araçların turboları serviste değiştiriliyorsa yakıt depoları da değiştirilir. Bunun için gereken desteği şahsım adına vermeye hazırım, bu sorundan muzdarip arkadaşların da destek olması gerektiğini düşünüyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2011, 12:56:13 »
öncelikli olarak geçmiş olsun arkadaşım...yapılabilecek hertürlü desteğe hazırız...

başlıkta ufak bi düzeltme gerekmiyormu sizce arkadaşlar ? :D

Yakın Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2011, 13:14:20 »
Oğuz Bey teşekkürler, hem desteğiniz hem de düzeltmeniz için, gözden kaçmış :)
Emre desteğin için teşekkürler. Dediğim gibi bu konu üzerine gidebildiğim yere kadar gideceğim. Ama elbette tek başına olmamak, bir grup halinde hareket etmek elbette işimizi kolaylaştıracaktır. umarım insanlar daha fazla ilgi gösterirler. Dediğin gibi bunun çözümü basit, yakıt deposunu değiştirecekler o kadar. Şu ana kadar bir kaç gazeteye, internet sitesine ve tüketici örgütlerine bu konuyu yazdım. Yazmaya da ısrarla devam edeceğim.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2011, 13:47:00 »
Öncelikle bu tür hususlara dikkat ettiğiniz, dile getirdiğiniz ve birşeyleri değiştirmeye çabaladığınız için teşekkürler.

Ancak yapmaya çalıştığınız şey oldukça zor. Zira eğer frenler, direksiyon vs gibi kritik sistemlerden biri olsaydı aracın değişimine kadar konu ilerlerdi. Zaten geçen sene içinde de gördük, en ufak hatayı bile tamir etmekten üşenmeyen bir marka Toyota.

Sizin belirttiğiniz depo sesi ise tamamen konfora yönelik bir sorun. Bence yapabileceğiniz en eyi şeyi bu konuyu açarak yapmışsınız zaten, mahkeme masrafına girmeden önce bir kez daha düşünürdüm ben.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2011, 13:56:34 »
Alper Bey, eğer konforumu düşünmüyor olsaydım 50 bin lira para verip sıfır araç alır mıydım? 10 yıldır kullandığım aracı kullanmaya devam ederdim zaten. Paramın karşılığında ben kalite, güven, konfor vs hepsini aradığım için toyota aldım. Demekki toyota demek bir araç için konfor demek değil, bundan sonra bunu aklımdan hiç çıkarmayacağım. Kaldı ki en ufak bir hatayı düzelttiğinden bahsetmişsiniz Toyotanın, buna ihtimal bile veremiyorum zira bu hata öyle ufak tefek bir hata değil. Çok merak ediyorum, kaç insan eski yeni farketmez bir araç satın alırken satıcıya aracın deposundan ses gelip gelmediğini sormaktadır? İnsana gülerler. Zira bir ay öncesinde birisi bana söylese yemin ediyorum ben de gülerdim. Aracın deposundan ses mi gelir, var mı böyle bir şey.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2011, 14:36:49 »
Kaldı ki en ufak bir hatayı düzelttiğinden bahsetmişsiniz Toyotanın, buna ihtimal bile veremiyorum zira bu hata öyle ufak tefek bir hata değil.
Ben de bunu söylemeye çalışıyorum, bu hata değildir ki, eksikliktir.

Ben de mesela gidip Toyota'ya, "kardeşim sizin ön konsol kablolamanızın niye sünger bantlı izolasyonu yok? ses yapıyor" veya "B/C sütunu kapaklarını tırnaklarını iyi tasarlamamışsınız, titreşimle birlikte ses yapıyor" diyebilirim.

Ayrıca her araçtan depo sesi gelir! 50 litre likid yakıt taşıyorsunuz, bunu yürür bir aksamda tamamen sabit tutamazsınız ki. Bu sesi azaltmaya çalışırsınız normalde, depo  tasarımını ona göre yaparsınız, ses izolasyonu uygularsınız vs vs... Aracın içindeki diğer seslerle de depo sesini "örtmeye" çalışırsınız, mesela motor sesi az gelirse, depo sesi daha çok duyulur, keza yol sesi.

Toyota'dan yeni yakıt deposu istemenizi mantıksız buluyorum, sıfırdan tekrar tasarlanıp üretilmesi gerekir, bunu siz de biliyorsunuz. Onun yerine sesi izole etmelerini talep etmeniz çok daha mantıklı olacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2011, 14:52:02 »
Alper Bey, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ancak dediklerinize katılmıyorum. Artık mantıklı da olsa mantıksız da olsa Toyota'dan bu yakıt tankını isteyeceğim. Hiç bir şey elde edemesem bile böyle bir sorun sebebiyle Toyotanın adını duyurmaya kararlıyım. Bana faydası olur mu olmaz mı bilemem ancak en azından bensen sonrakilere faydası dokunur.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2011, 15:02:26 »
Kubilay bey sabahtan beri konuyu takip ediyorumda ,Alper'e kesinlikle katılıyorum , inanın toyotanın adınıda duyuramazsınız bu şekilde, çevrenizde hiç bu araca sahip biri yokmu almadan önce bi internet ortamında veya çevernizdekilerden birine bu aracın sorunu varmı yokmu diye sorup araştırmak aklınıza gelmedimi hiç ? toyota bunu size zorla satmadıki ! ayrıca test sürüşüne çıksaydınız almadan önce.

elnetteki insan 40 50 bin TL verdiği aracında böyle bir sıkıntı yaşamak istemez ama keşke araştırsaydınız satın almadan önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2011, 15:06:44 »
Yav yakıt olsunda ses çıksın :D Bak benimkinden olsada olmasada ses çıkmıyor nede olsa eski toprak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2011, 15:08:44 »
Haklısınız belki uzun sürebilir ama bir kişiye bile faydası olsa yeter. Hatta hiç bir sonuç çıkmasa bile problem değil. Böyle oturup boynumuzu bükmekten iyidir sanırım. Toyotadan bu problemi düzeltemeyeceklerine dair yazılı bir evrak istedim. o gelir gelmez tüketici hakem heyetine gideceğim. Sonrasına bakacağız artık. keşke imkan olsa da tv vs bir yerlerde bunu dile getirebilme imkanı olsa.

kubilay bey yapmaya çalıştığınız şey hakkında sizi tamamen destekliyorum,bankaların kredi kartlarına yönelik aldığı yıllk aidat ücreti konusunu bir avukat arkadaşıma açtığımda bununla uğraşma nasılsa bankadan alamazsın gel o paranı ben vereyim diye şaka yolu ilede olsa takıldı ama burası türkiye ......diye başlayan cümlelerin inadına bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve 2007 yılından beri banka benden alıyor ben bankadan geri alıyorum):):):): bu seneki kararda halen elimde niktekim banka bana sms ile iade edildiğini bildirdi üstelik:)))
yapılmacak işlem çok basit asılnda gözümüzü korkuttuğumuz kadar değil bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvurmak başka bişey değil...tavrınızı taktir ediyorum ne neticesini merakla bekliyorum....tv gazete konusuna gelince:şu aşamada dikkati çekecek bir haber niteliği yok maalesef ancak tüketici lehine bir haber çıkarsa ozaman haber niteliği kazanır:((((durum bu...olumsuz görüşler mutlaka olacaktır mama urası artık eski türkiye değil :))) tüketici olarak haklarımız var dimi:)))saygılar sunarım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2011, 15:10:07 »
Birde mazot ile benzin yakıt depoları için farklı malzemelerdenmi üretiliyor onuda sorgulamak lazım, bununla ilgili hiçbir bilgim yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2011, 15:22:40 »
Kubilay bey sabahtan beri konuyu takip ediyorumda ,Alper'e kesinlikle katılıyorum , inanın toyotanın adınıda duyuramazsınız bu şekilde, çevrenizde hiç bu araca sahip biri yokmu almadan önce bi internet ortamında veya çevernizdekilerden birine bu aracın sorunu varmı yokmu diye sorup araştırmak aklınıza gelmedimi hiç ? toyota bunu size zorla satmadıki ! ayrıca test sürüşüne çıksaydınız almadan önce.

elnetteki insan 40 50 bin TL verdiği aracında böyle bir sıkıntı yaşamak istemez ama keşke araştırsaydınız satın almadan önce.

Mesut Bey, ben de "Toyota size bu aracı zorla satmadı ki" diyen mantığı anlayamıyorum. Test sürüşünde bir aracı ne kadar anlayabiliyorsunuz? Test aracının deposunun dolu olmaması ihtimali de yüksek. Tamam, internette araştırma yapma konusunda haklı olabilirsiniz ama yine de yakıt deposu ile ilgili şikayet edildiğinde firma bize "sen de almadan önce internette araştırsaydın kardeşim" diyebilir mi?
Ayrıca kimsenin sözcüsü değilim ama şu alıntıyı yapmadan edemeyeceğim:

Çok merak ediyorum, kaç insan eski yeni farketmez bir araç satın alırken satıcıya aracın deposundan ses gelip gelmediğini sormaktadır? İnsana gülerler. Zira bir ay öncesinde birisi bana söylese yemin ediyorum ben de gülerdim. Aracın deposundan ses mi gelir, var mı böyle bir şey.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)