Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #140 : Ocak 22, 2011, 08:28:54 »
ya abim git sanayide şu dalgakıranmıdır nedir o parçayı taktır 50-100 lira bişey gider tahminen 50 - 100 lira için kendini boş yere üzme.Bu ülkede adalet diye birşey yok ben bunu bizzat yaşamış görmüş biriyim sanayiye git iyi bi usta bul halletsin sesi sende üzme kendini 50-100 liralık bir işlem için"""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ocak 22, 2011, 08:28:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ocak 22, 2011, 09:47:54 »
sadece dalgakıran olsa neyse, ama depo sökülecek, içi açılacak, tekrar takılacak, bi sürü işlem, üstelik böyle bir müdahale garantiyide bozabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #142 : Ocak 22, 2011, 12:58:32 »
peki ben bir öneri sunsam? bauhaus'ta 14tl ye 100*100cm boyutlarında akustik süngerler var. arka koltuğu kaldırıp bunlardan bir tanesini sermek kanımca yeterli olacaktır. bendeki efsane station için ben yaptım sesi bayağı kesti. zaten ses öyle abartılacak birşey değil bence. en fazla ani duruşlarda "cummburlop" yaptığını duydum. (evet lpg yok bende =D)
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #143 : Ocak 22, 2011, 21:13:05 »
müziğin sesini açmak en kolay ve ucuz çözüm bence  :alkis:
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Mayıs 20, 2011, 02:57:22 »
Ne zaman çocuğum uyumada zorluk çıkarırsa,atarım onu Toyotama.Depo çalkantı sesi ile rahat bir uyku çeker ninni misali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Mayıs 20, 2011, 11:33:46 »
Kubilay Bey,
1- Böyle bir durum ile karşılaşmanıza üzüldüm, benim modelde olmamasına sevindim ama:-)
2- Son gelişmeler nedir, neler yaptınız, bu tür mücadeleleri saygıyla karşılıyorum ve destekliyorum,
3- 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği Tüketici Hakem Heyeti ya da mahkemelere başvurmak için Toyota dan yazılı cevap beklemenize gerek yok, başvurudan sonra mahkeme ve hakem heyetine derhal cevap veriyorlar, ve durum tespitini bunlar bilir kişi marifetiyle yapıyorlar, beklemenize gerek yok!
4- Bu arada yaptınız mı bilmiyorum ama internette şikayet siteleri var, mutlaka sıkıntınızı buraya iletin, şirketler buralara dikkat ediyor, en azından gündem de tutmuş olursunuz konuyu,
5- Bir de aracın kitapçığını broşurlerini dikkatlice okuyun, eğer buralarda aracın konforuna dikkat çekiliyorsa, kanımca sizin dayanak yapacağınız tek yer burası olacaktır, kanımca sessizlik konforun bir parçasıdır, üstelik diğer modellerde olmaması da sizden yana bir durumdur.

Sevgi ve saygılarımla...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Mayıs 21, 2011, 00:43:53 »
toyotanın diğer modellerini bilmem de corolla 50 bin lirayı hak eden bir araç değil bence gidebildiğiniz yere kadar gidin.
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hasta corollacı :)
« Yanıtla #147 : Mayıs 21, 2011, 02:52:55 »
Bu ses hemen hemen her araçta var ben opele ve renolarada bindim hepsinde karsılastım nedeni dalgakıran olmaması ses iyidir benzininizin var oldugunu haber veriyor morel acıcı bir ses bence  :alkis:
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hasta corollacı :)
« Yanıtla #148 : Mayıs 21, 2011, 02:53:44 »
Ne zaman çocuğum uyumada zorluk çıkarırsa,atarım onu Toyotama.Depo çalkantı sesi ile rahat bir uyku çeker ninni misali.
:alkis: :alkis: :alkis:  haklısınız :D
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #149 : Ekim 23, 2014, 21:05:41 »
selam  2011 model coralla aldım. Aldıktan sonra kışlık lastikleri taktıktan sonra depoyu doldurdum. Daha sonra her hareket edişimde ses gelmeye başladı ben bu sesin değişen lastiklerden geldiğini düşünerek tekrar lastikçiye gittim, ses geldiğini söyledim. Adamlar kontrol etti bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra su sesi olduğunu düşünerek arabının içinde su şişesi aradım fakat sonradan anladım ki gel ses depodan geliyor. Ne yalan söyleyeyim hayal  kırıklığına uğradım. Çünkü bundan önce megane ye biniyordum ve iki megane parası vererek hep almayı düşünğüm corollayı almıştım. İki araba parası vererek  araç alıyorsam bu araçtan konfor beklemem kadar doğal bir şey yok.

GÖRDÜĞÜM EKSİKLİKLER
1- YAKIT DEPOSUNDAN GELEN ÇALKALANMA SESİ
2- KONTAK ANAHTARININ DÜZ OLMASI
3- BAGAJ KAPAĞININ HİDROLİKLİ OLMAMASI BAGAJIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ÖLDÜRÜYOR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Ekim 23, 2014, 21:27:52 »
ben sırf o calkalanma sesını duymamak ıcın depoyu doldurmuyorum...
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ekim 23, 2014, 21:32:07 »
selam  2011 model coralla aldım. Aldıktan sonra kışlık lastikleri taktıktan sonra depoyu doldurdum. Daha sonra her hareket edişimde ses gelmeye başladı ben bu sesin değişen lastiklerden geldiğini düşünerek tekrar lastikçiye gittim, ses geldiğini söyledim. Adamlar kontrol etti bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonra su sesi olduğunu düşünerek arabının içinde su şişesi aradım fakat sonradan anladım ki gel ses depodan geliyor. Ne yalan söyleyeyim hayal  kırıklığına uğradım. Çünkü bundan önce megane ye biniyordum ve iki megane parası vererek hep almayı düşünğüm corollayı almıştım. İki araba parası vererek  araç alıyorsam bu araçtan konfor beklemem kadar doğal bir şey yok.

GÖRDÜĞÜM EKSİKLİKLER
1- YAKIT DEPOSUNDAN GELEN ÇALKALANMA SESİ
2- KONTAK ANAHTARININ DÜZ OLMASI
3- BAGAJ KAPAĞININ HİDROLİKLİ OLMAMASI BAGAJIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ÖLDÜRÜYOR.

haklısınız ama ses bir süre sonra duyulmaz hale gelebiliyor:)