Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #40 : Ocak 05, 2011, 00:37:40 »
Sinir bozucu olmaz olurmu
Gerçekten çok saçma. B sınıfı araçlardan bile bu tip bir ses gelmezken C sınıfı ve pahalı bir araç için hayal kırıklığı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 05, 2011, 00:37:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 05, 2011, 11:15:57 »
42-45 bin tl aralığında dizel alıyorsun.Servisin verdiği cevap neymiş yarıya kadar doldurunmuş.O zaman depoyu 27.5 lT yap.(55lt varsayarsak).Toyota uzun ömürlü araç ama şu sitede arabadan sorunu olupta yazanları birleştirseniz bunu okuyan vallaha Toyota almaz.Konunun yargıya taşınması sonuçları açısından ilginç olacaktır diye düşünüyorum.
Özdem Bey; başka marka arabalarda çıkan sorunları duysanız, sahiplerine nasıl saç-baş yoldurduğunu bilseniz şaşardınız. Halk arabası üretin bir Alman markasının 1998'den beri ürettiği tüm araçlar 70bin'e vardığında kelebek valfi bozuluyor, 150bin'de de motor elektronik ünitesi(beyni) yanıyor. Piliç mıknatısı olan bir diğer Alman markasının da 2007'den beri ürettiği tüm arabalarda 20bin KM'ye gelmeden radyatör gidiyor. Rezil Fransız ve İtalyan arabalarının durumlarına ise hiç değinmiyorum. Ama tabii burada asıl mesele Toyota'nın bu sorunu umursamayıp diğer firmaların takındığı tavrı takınması. Şahsen bir Japon hastası olarak bende şaşırdım duruma. Umarım sorun çözülürde Kubilay Bey'in mağduriyeti giderilir.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Ocak 05, 2011, 11:45:41 »
Ahmet Bey, saymış olduğunuz nedenler dolayısıyla ben de gittim güvenilir bir marka gördüğüm toyota aldım. Ancak dediğiniz gibi adamların olaya bakışı problemin kendisinden daha fazla rahatsızlık verici. Demekki hayati bir sorunumuz olmadıkça toyota bizim yüzümüze bakmayacak. Böyle bir satış sonrası hizmet anlayışı olabilir mi.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 05, 2011, 11:53:46 »
Başka bir ildeki farklı bir Toyota servisi ilede sıkıntıyı tartışmak gerek aslında :( tamamında acaba görüş ve yaklaşım aynımı olacak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 05, 2011, 11:56:21 »
bakın ben size değişik bir örnek vereceğim toyota corollanın 2002 ye kadar olan modellerinde arka süspansiyon olarak yarı bağımsız arka süspansiyon kullanıyordu ve araçların yol tutuşu viraj kabiliyeti mükemmeldi 2002 e12 kasaya geçince arka süspansiyon eski dingilli sisteme dönüldü üst donanım paketi sol ve yeni kasalarda vsc elektronik denge sistemiyle açığı biraz kapatmaya çalıştılar fakat terra, clas, comfort, paketlerde vsc yok ve aracın viraj kabiliyeti çok düşük "muhterem aks kafasi" sistemi yarı bağımsız arka süspansiyon sisteminden maliyet olarak daha düşükmüş mantığa bakarmısınız çinli araçlarda bile arka süspansiyon yarı bağımsız. aynı viraja aynı hızda bir hondayla ve 2002den düşük model toyotayla girin birde vsc olmayan 2002den yüksek toyotayla dediğimi çok iyi anlayacaksınız şu maliyetten kazanma tutkusu yokmu..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 05, 2011, 11:59:36 »
2007 ye kadar olan modellerde arkada geri vites lambası 2 adet dikkat edin 2007 modelden sonra tek lamba sağda sebebi maliyetten kurtarma her arabaya 1 lamba eksik bir kaç cm esksik kablo böyle ufak tefek şeyler onlar için toplam miktarda büyük kazanç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ocak 05, 2011, 12:03:32 »
Mustafa Bey, kesinlikle haklı olduğunuzu düşünüyorum. Ancak bir şekilde araba alırken bu sorabiliriz ve öğrenip ona rağmen alabiliriz. Ya da araçtaki diğer bir sürü özelliği sorar ona göre karar veririz. Ancak yakıt deposu aracın içine ses verir mi acaba diye sormayız. Bu aracın direksiyonu falan var mı gibi garip bir soru olur herhalde. En azından ben sormadım bugüne kadar. Etrafımda da soran bir insan evladı görmedim duymadım. Varmıdır merak ediyorum. Dolayısıyla bu durum aracın mesela ABS sistemi olmaması gibi bir eksiklik falan değildir. Doğrudan ciddi bir hatadır, hatta fahiş hatadır.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 05, 2011, 12:07:40 »
Bunun bir hata olduğunda hemfikiriz umarım başarılı olursunuz mücadelenizde  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 05, 2011, 12:13:42 »
kubilay bey tüm yorumları okumaya gayyret ettim :) bir çok arkadaşımızın maalesef yakıt deposundan gelen seslerden haberi yok site içerisinde bu konu daha önce tartışılmıştı ancak siz konuyu ciddi boyutta ele almış ve irdeliyorsunuz.bazı yorumlarımız dünde ifade ettiğim gibi " burası tükiye burda herşey olur/burası türkiye burdan bişey olmaz" modunda düşndüklerini görüyorum ama genel çoğunluğun sizinle aynı fikirde olmasada sizi desteklediğini gözlemliyorum,aynı şekilde bende siziz destekliyorum,başvurularınzı neticesinde alacağınız olumlu kararı haber niteliği doğrultusunda ilgileneceğime söz verebilrim.biz aracımızı alalı 5 ay oldu henüz yeni alan hatta 1 ayını doldurmamaış olan dostların bu başvuruda bulunmaları süre açısından daha olumlu olacaktır.şimdiden emeğinize sağlık diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Ocak 05, 2011, 12:24:09 »
...

Konumuza dönecek olursak.Kubilay bey; aracımı bugün veya yarın teslim alıyorum.Servisle bu konuyu konuşacağım.gerekli testlerimi de yapıp sesin giderilmesini talep edeceğim.ses giderilmezse daha yukarıları arıyacağım.Sizinde dediğiniz gibi pazarlama anlamında etkim olsun diye bu aşamadan sonra çevremdekilere anlatmaya başlayacağım.zira yeni aracımın soranı çok olacaktır.Girişiminizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 05, 2011, 22:30:59 »
Kod: [Seç]
2007 ye kadar olan modellerde arkada geri vites lambası 2 adet dikkat edin 2007 modelden sonra tek lamba sağda sebebi maliyetten kurtarma her arabaya 1 lamba eksik bir kaç cm esksik kablo böyle ufak tefek şeyler onlar için toplam miktarda büyük kazanç

Mustafa Bey bü tür donanım eksikliklerini maalesef her üretici firma yapıyor.Bakın size bir örnek vereyim.Çok iyi tanıdığım bir motor ustasından dinledim.Ford Connect sahibi bir adam arabanın klimasından çok kötü bir koku geliyor diye bu ustaya geliyor.Usta bakıyorki klimanın filtresi yok.Düşünüyormusunuz koskoca ford 10 tl lık bir filtreyi takmaktan kaçınmış.Garip ama gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 05, 2011, 22:39:35 »
ford fabrikasının işçileri servis beklerken aynı durakta bizim fab servisini bekleyen arkadaşım kulaklarıyla bizzat duymuş adamlar dün connectin birine şu kadar eksik vida atıp gönderdim diğeri oda bir şeymi ben şu kadar eksik punto atıp yolladım diye ellerini ovuşturuyorlarmış 800 tl maaşla işçi çalıştırıp araba üreten bir firmadan ne beklenirki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 05, 2011, 22:56:20 »
...

Konuya dönecek olursak, benim Auris'te sanki böyle bir sorun yok gibi ya da ben mi farketmedim :S Nasıl bir ses bu çok mu rahatsız edici :S Eğer ki öyle olsaydı farkederdim sanki :-\  
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Ocak 06, 2011, 00:03:14 »
Seydi ve Cihat Beyler, mesajlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. Seydi Beyin çok isabetli bir şekilde belirttiği gibi bütün mesele aslında kafamızdaki burası Türkiye burada bu tip şeyler normal algısı. Zaten bu algıyı aşabilsek gerisi kendiliğinden gelecektir. Tek başıma çok şey yapamayacağımın farkındayım ama bir kaç günlük gözlemlerimin sonucunda artık tek başıma olmadığımı görebiliyorum. Belki birisinin ciddi şekilde bununla ilgilenmesi gerekiyordu bu da bana nasip oldu. Ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağım. Bugün bir gazete ve bir tüketici derneği başkanı ile görüştüm ikisi de toyotanın bu konu ile ilgilenmeyeceklerini söylediği yazı gelsin tekrar görüşelim dediler. Şimdi bu yazıyı bekliyorum. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim. Saygılarımla !
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ocak 06, 2011, 00:05:33 »
Serkan Bey rahatsız edici ne demek. Resmen sinir hastası eder insanı. Arabanızın içinde resmen çalkalanmakta olan bir sus sesi düşünün ileri geri manevra yaptıkça. yayık ayranı mübarek yakıt deposu değil...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 06, 2011, 18:59:11 »
gayretinizden dolayı kutluyorum sizi Kubilay bey, bende çok rahatsız olmaktayım. ve bu mücadelenizde arkanızdayım.
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #56 : Ocak 06, 2011, 19:32:08 »
Sonucu dört gözle bekleyeceğim.Umarım hedeflediğiniz sonuca ulaşırsınız.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 06, 2011, 20:45:19 »
Bazı arkadaşlar hareket eden araçta sıvı sesi gelir demiş. 24 ton taşıyan tankeri neresine kadar doldurursanız doldurun dalgalanmaz.ses de gelmez. bundan neden gelsinki. ayrıca bende de corolla sol var 2004 en ufak ses duymadım depodan.
toyotaya sonuna kadar güvenirim hatasını giderir. ben izmirdeyim. izmirden erkan pehlivan'ı arasın çözüm bulamassa benim depoyla değiştiririm. ben 40 yılda bi de olsa karşılaştığım sorun için gittiğimde anında çözülüyor. Erkan bey  toyota borovalı genel müdürü sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Ocak 06, 2011, 23:26:04 »
Elimden geleni yapacağım yapıyorum, yakında inşallah gelişmeler olacaktır. Tacettin Bey dediğinizde çok haklısınız bence. 24 tonluk araçta bırakın su sesi gelmesini, o araçta çalkalanma olsa aracın dengesini de bozar zaten. Aynı şekilde 40 - 50 litre yakında aynı yönde hareket ederek benim aracımında dengesini bozduğunu ve bunun güvenliği de tehlikeye attığı tezini de ileri süreceğim.
Olay bir servis müdürünün çözüm getirmesinden daha fazlası. Olay toyotanın müüşteriye bakış açısı ki bunu hiç beklemiyordum. Bazı başlıklarda yeni alınan araçların deposunda kabloların göründüğünden bahsetmiş bazı arkadaşlar diğerleri de olsun zamanla alışırsınız diyorlar. İşte bunu algılamakta zorlanıyorum. Ben üst düzey bir araç alıyorum, dolayısıyla bu araçta aradığım şeyler temel şeyler değil ki, onlar zaten vardır. Benim aradığım detaylar...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 07, 2011, 00:21:47 »
Gögüsten sağdan soldan gelen plastik gıcırtılar ve değişik seslerede kendi corollamdada olmak üzere yıllardır herhangi bir çözüm bulmuyorlar
: )))