Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2011, 15:59:45 »
Kubilay bey bende öyle bir sorun yok ama yargıya taşırsanız sizi destekleyeceğim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2011, 15:59:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2011, 16:09:04 »
Merhaba Kubilay bey bende aynı arabadan daha dün alım henüz daha depoyu fullemedim.Böyle bir problem olup olmadığını bilmiyorum.Olursa şayet sizi haberdar ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2011, 16:10:32 »
Merhaba Kubilay bey bende aynı arabadan daha dün alım henüz daha depoyu fullemedim.Böyle bir problem olup olmadığını bilmiyorum.Olursa şayet sizi haberdar ederim.

Aydın bey sizi Tanışma Bölümünde tanıyabilirmiyiz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #23 : Ocak 04, 2011, 16:11:59 »
Kubilay bey Tüketici Hakem Heyeti ne bu konuda danıştınızmı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Ocak 04, 2011, 16:30:44 »
Toyota bu aracı bana zorla mı sattı? Böyle bir mantık olabilir mi? Toyota bana bu aracı zorla satmadığı gibi ben uzunca bir süre yaptığım araştırmalar sonucunda bu aracı büyük bir mutlulukla aldım. Bu uzunca süre devam eden araştırmalarımda öğrendiğim bir nokta, toyotanın dizel motorlara hız sabitleyici takamıyor olması idi. Hız sabitleyici çok istememe rağmen Toyotada bu özelliğin olmadığını bilerek gittim aldım bu aracı. Ancak depodan ses gelip gelmeyeceğini hiç araştırmadım, test sürüşünde de karşıma çıkmadı malesef. Kardeşim aracın deposundan ses gelir mi diye sorup alan birileri de olduysa eğer onları bütün samimiyetimle tebrik ediyorum. Şimdi sizin mantığınızla gidecek olursa zorla almadığınız hiç bir ürün için hak iddia edemeyeceğiz desenize.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 04, 2011, 16:35:22 »
Kubilay bey yargıya taşıyın yaşadığınız sıkıntıyı o zaman, bakalım ne çıkacak hep beraber görelim, Bizede tecrübe olmuş olur veya alacaklar için ;) Ve böylelikle sesinizi duyurmuş olursunuz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 04, 2011, 16:36:23 »
Kemal Bey desteğiniz için teşekkür ederim. Sizin aracınız benzinli mi dizel mi? Zira benzinlilerde böyle bir sorun yok bildiğim kadarıyla.
Aydın Bey aracınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. İnşallah bu sorunla karşılaşmazsınız, en kısa zamanda bilgi verirsiniz umarım.
Oğuz Bey daha önce de yazdığım gibi Toyotadan bu konuda herhangi bir şey yapamayacaklarına dair yazılı bir belge istedim. Bu belge geldikten sonra tüketici hakem heyetine gideceğim. Miktar fazla olduğu için hakem heyetinin kaarı bağlayıcı değil zaten, her durumda tüketici mahkemesine gidecek.
basına düşüp düşmeyeceği konusuna da gelince... Orasını hep beraber bekleyip göreceğiz artık...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 04, 2011, 17:53:10 »
Depo etrafını izolasyon yaptırmayı teklif edin, bu ses yariste de oluyor ama fulleyemediğim için ya bir ya iki defa duymuşumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #28 : Ocak 04, 2011, 17:54:31 »
Depo etrafını izolasyon yaptırmayı teklif edin, bu ses yariste de oluyor ama fulleyemediğim için ya bir ya iki defa duymuşumdur.
Cüneyt kardeşim benim Yariste hiç olmadı Allah cc tan yoksa Akkoyunlu yanmıştı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 04, 2011, 20:45:43 »
benimde 1 aylık auris dizel arabam var ve depoyu fulledim. depodaki çalkantıları yarı depo olana kadar duydum. rahatsız edici değil fakat olmaması gereken bir ses. dah önceki arabam skoda da böyle bir sesii hiç duymadım keza babamın golf arabasında da.
dalgakıran diğer arabalarda da var mıdır bilmem ama bence depo tasarımı hatalı olabilir.
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ocak 04, 2011, 22:37:48 »
Depoyu mu değiştirirler, depoyu söküp içine dalgakıran mı koyarlar veyahutta ses izolasyonu mu yaparlar onu bilemem. Bildiğim bir şey bu sesin arabamda olmaması gerektiğidir. Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek niyetindeyim. Olay bu kadar basit. Aslında bundan daha da ötesi, bu sorunu nasıl çözeceğiz diye sorduğum servis görevlisinin depoyu yarıdan fazla doldurmayacaksınız, Toyota müşteri hizmetlerinde karşıma çıkan vatandaşın da üretici böyle üretip gönderiyor ne yapalım tarzında trajikomik yaklaşımlarıdır.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2011, 22:48:21 »
ne yani kubilay abi bizim yeni aldığımız corolla'dan damı ses gelecek. olurmu öle şey ya ? çok mu net duyuluyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #32 : Ocak 04, 2011, 22:58:38 »
ben tam yarım depo doldurdum bugüne kadar en fazla öyle bir ses duymadım ama tahmin ediyorum rahatsız edici bir sestir peki servise sorabildinizmi bunun hiçmi bir çözümü yok diye depoyu yarıdan fazla doldurmayın diye bir mantık olabilirmi dizel araçlar zaten uzun menzil içindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ocak 04, 2011, 22:59:14 »
Eren öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız. Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah. Umarım bu sorunu siz yaşamazsınız. Ancak eğer aldığınız araç dizel ise büyük ihtimalle karşılaşacaksınız. Denemek isterseniz depoyu % 70- 80 (sanırım 35 - 40 litreye denk gelir) litre civarı doldurun ve sonra kasislerden geçmeyi deneyin veya bir yere park edecekmiş gibi ileri geri manevralar yapın, sonra da aracın içindeki harika su sesi efektinin keyfine bakın. Ses geliyor mu ne demek :) Depodan ses geleceğini hayal dahi edemediğim için iki gün boyunca arabanın içerisinde su şişesi aradım durdum :) Okurken şakadır bu diyorsun değil mi :) Bende aynı tepkiyi vermiştim ilk anda...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ocak 04, 2011, 23:03:30 »
Mert Bey 1000 km bakımı için servise gittiğimde bunu özellikle sordum ve aldığım cevap yarıdan fazla doldurmayın oldu. Hatta servis görevlisi arkadaşa benimle kafa bulmuyorsunuz değil mi diye de ekledim. Estağfurullah dedi arkadaş  :) Yapabilecek başka bir şeyleri yokmuş. İnşallah yakında yapabilecek bir şeyleri olacak.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #35 : Ocak 04, 2011, 23:07:35 »
kubilay bey inşallah yapacak birşeyleri çıkacaktır. her ne yaparsanız bu durum için yanınızdayım ne gerekirse yapmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 04, 2011, 23:20:46 »
42-45 bin tl aralığında dizel alıyorsun.Servisin verdiği cevap neymiş yarıya kadar doldurunmuş.O zaman depoyu 27.5 lT yap.(55lt varsayarsak).Toyota uzun ömürlü araç ama şu sitede arabadan sorunu olupta yazanları birleştirseniz bunu okuyan vallaha Toyota almaz.Konunun yargıya taşınması sonuçları açısından ilginç olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ocak 04, 2011, 23:29:26 »
Mert Bey süreçten her zaman haberdar edeceğim sizleri. Yardım lazım oldukça da herkesten isteyeceğim bunu. Bir kişiyi kaale almayabilirler ancak bir çok kişi aynı şeyi söylerse o zaman mecburen dikkate alacaklardır. En azından iki günlük süre zarfında 300-400 kişi bu yazılanları burada okudu. Herkes etrafındaki 5 kişiyle (pazarlamacılar bilir memnun olmayan müşteri çok daha fazla kişiyle paylaşır bu durumu) bu durumu konuşsa eder size 2000 kişi. yabancıların word of mouth (biz tüketici dedikodusu diyelim) dedikleri durumdur ki, akıllı bir firma bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Tabi burada hayati nokta bir şekilde bunun basın yayın organlarına düşmesidir aslında. Düşünün 2007 yılından bu yana bu problem varmış. O günlerde insanlar bir araya gelebilselerdi bugün biz bunları konuşuyor olmazdık. Biz biraraya gelirsek en azından bizden sonrakilere faydamız dokunmuş olur.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #38 : Ocak 04, 2011, 23:42:44 »
Eski kasa Corolla' da bu sorun yok galiba. Çünkü hiç duymadım.
Daha önce başka bir forumda aynı sesin Auris' ten geldiğini okumuştum.
Şimdi Corolla içinde böyle birşeyin olduğunu okuyunca biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası.
Yeni bir araç alacak olsam ilk tercihim Corolla diye düşünüyordum ama yakıt deposundan ses gelmesi beni şu anda bile düşündürmeye başladı.
40 - 50.000 TL arası bir para verip aldığım bir arabanın deposundan ses gelmesi beni üzer. Hatta bu araçtan caydırabilir.
Konunun sonucunu bekliyorum. Aracı sıfır aldığınız ve yeni aldığınız için Tüketici İl Hakem Heyetinden sonuç almanız olası gözüküyor.
Onlar eğer konuyu çözemez ve gerek görürlerse eğer durumu Tüketici Mahkemesine intikal ettirebiliyorlar.
Tabi avukatınız ile görüşüp durum tespiti yapma gibi birşey sözkonusu ise onuda yaptırmanız lehinize sonuç alma açısından faydalı olabilir.
Forumdaki bazı arkadaşlar bir yere ve sonuca varamazsınız diyorlar. Ama bence sonuca varacaksınız. Belki hayatınızı riske atacak bir faktör olmadığı için araç değişimi gibi durumlar olmayabilir ama aracınız ayıplı mal statüsüne girip Toyota' dan belli bir tutar ödeme almanız mümkün olabilir. Zaten onlar gerekli gördüğü durumlarda bilirkişi ataması yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ocak 04, 2011, 23:50:21 »
Fırat Bey kesinlikle çok sinir bozucu bir olay. Umarım bir çözümünü buluruz.
2011 Corolla D4D Elegant