0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konu ile alakalı değildir belki ama hangi ustaya gittimse gaz ayarını birtürlü tutturamadım Tutturamadım derken= Gazın fiatı 2.04 Tl iken 20 Tl lik gaz ile 97 Km yol gidiyordum şehir içinde.şimdi ise gazı 2.25 Tl den alıyorum aynı yol ve aynı şöför 70 Km yol gidebiliyorum.Gaz 2.04 iken bundan bir buçuk ay önce mevsim yaz idi buda bir etken olabilir ama merak ettiğim araba 200 kuruş yakar iken bir ayda yada birbuçuk ayda 285 kuruş yakmaya başlarmı normalmi yoksa ayardanmı.Sayın toyota kullanıcılarından yardım lütfen Aracım 1.6 cc 97 model xei lavato düz tüp.şimdiden teşekkürler
Benzer bir hesabı Hyundai zaten yapmış: http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=lpg-yakit-sistemi&menu_id=252Şekilde görüldüğü gibi, 100.000 kilometrede 6.800 TL tasarruf sağlanıyor.Aslına bakılacak olursa, 'maliyet bilinci' böylesine gelişmiş arkadaşların Toyota değil de Hyundai (veya benzeri) araçlar almasının doğru olacağını düşünüyorum. Hyundai fiyat listesinden anladığım kadarıyla, 'gazlı' otomobilden 100.000 kilometrede elde edecekleri kazançtan daha fazlasını ilk alım sırasında kafadan elde ediyorlar. İşte, tasarruf budur! Haksız mıyım?
Ortalamanın üzerindeki markalarda sarfiyat çok fark etmiyor. Esas espri ürünün sıkıntı yaratmaması, ayar tutmama gibi garip durumların olma ihtimalinin çok düşmesi...Ee tabii garip markaları takınca, enjektörden sıkıntı olursa matkapla delerler, ne olduğunu bulamazlarsa, ana firma üstüne yük almayacağı için müşteriye yüz vermezler. falan,falan...
derin mevzular yani Herhangi bir markayı taktırmaya karar verirsem takan servisin benden çekeceği var o zaman diyebiliriz
+1* 1 lt benzinle 15 km / 1 lt lpg ile 12-13 km yol yapıyorum. * Yazın 500 - 600 m. de gaza geçerken / kışın 2-3 km yi buluyor. rölantide kışın 4,5 dakika çalıştıktan sonra benzine geçiyor.* Aldığım tüm yakıtı tarih / litre / fiyat / km olarak exel de not tutarım. 29.12.2009 - 30.12.2010 tarihleri arasında : 1917 lt lpg 250 lt benzin harcayıp, 25.200 km yol yapmışım. Ankara da lpg 2 lira / benzin 3,9 lira. Bugünkü değerlerden çarpalım : 1917 lt lpg * 2 lira = 3.834 lira 250 lt benzin* 3,9 lira= 975 lira Toplam : 4809 lira. 25.200 km yi benzinde yapmış olsaydım : 25.000 km / 15 = 1.680 lt , 1680 lt * 3,9 = 6.552 lira yapar. 6.552 lira ( benzinde kullanılsa ) - 4.809 lira ( lpg + benzin ) = 1.743 lira tasarruf % Tasarruf oranı = (fiyat farkı / benzindeki tüketim) * 100 % Tasarruf oranı = (1.743 / 6552) * 100 % Tasarruf oranı = % 26,5 NET TASARRUF
21 krş benzin tüketimi. Çok çok düşük valla bravo. Bunu nasıl bir kullanımla yaptınız bilmiyorum ama, aynı kullanımla hesabınız doğru.Sizin aracınız şu anda 5.3 lt/100 km mi yakıyor?
ben de en son izmir-ankara arasında 22kr benzin tüketimi elde etmiştim, şehir içinde de 33kr tüketimim vardı.. benzin de 3,67 civarındaydı. şu bir aydır lpgli kullanıyorum, şaka gibi ama aldığım benzin, aldığım lpg falan hepsini toplayıp kmye vurunca 31kr çıkıyor..bende bir tasarruf olmadı resmen.. enjektör mü işiyor ne yapıyor bilmiyorum ancak ben şahsen memnun değilimbu arada ben metin abiyi çok seviyorum ben de taktırmadan önce böyle çok düşündüm çok çırpındım gerek var mı diye, şimdi taktırdım ve çok mantıksız bir iş yaptım gibi düşünüyorum, tasarruf yok gibi geliyor.
bu arada ben metin abiyi çok seviyorum ben de taktırmadan önce böyle çok düşündüm çok çırpındım gerek var mı diye, şimdi taktırdım ve çok mantıksız bir iş yaptım gibi düşünüyorum, tasarruf yok gibi geliyor.
Bugün görüştüğüm Ford sahibi bir arkadaşım 3000km yol için sadece 13 lt benzin yaktığını söylüyor. Aracı çalıştırdıktan 2 dakika sonra lpg ye geçmeli motor soğukken. Sıcak motorda hemen geçer zaten.250 lt olarak yazdığınız benzin miktarının 150 lt si ni boşuna yakmışsınız.
Lpg ile % 40 tasarruf diyenler maalesef doğruyu söylemiyor. Yılda 20.000 km den fazla araba kullanıyorsanız, çözüm lpg. Ama bu km nin altında iseniz benzin en doğru seçim.~Saygılar~
+1edit : Zaten ayrıca başka bir konuda bilgi olması açısından yazıyorum 40000 km'de enjektör değişiminden bahsediliyor