0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikli olarak Hayırlı Cuma'lar..1298 cc Toyota Yaris ile 15000 km yaptım bu konuda inceleme yapmış birisi olarak sizce tasarrufum ne kadar olmuştur...( not:yapılan km nin çoğunluğu şehir içi oldu )
100 km de ne kadar benzin tüketiyor aracınız?
Eğer kötü değer olarak 7lt/100km alırsak benzin tüketiminizi, 15000km de 1500 tl civarında tasarruf yapmış oluyorsunuz. Yani çoktan lpg kitiniz bedavaya gelmiş durumda
Arkadaşlar,LPG tüketimi ve tasarrufu konusunda çeşitli başlıklar ve havada uçuşan çeşitli rakamlar var. Bu durum her ortamda aynı.Ben,karmaşanın ortadan kalkmasına faydası olur düşüncesi ile, sıkıntısı olmayan ortalama bir araç için oldukça ciddi fikir verecek tasarruf hesabını paylaşmak isterim.İdeal bir LPG istemini, yine ideal bir işçilikle taktırdıysanız, hesaplar şu şekilde olmalı;B : Benzin lt fiyatıL : LPG litre fiyatıT : 100 kmde lt olarak benzin tüketimi)(B x T) - (L x T x 1,1)------------------------------ X 100 (B x T)Bu formülü sadeleştirince;(B - 1,1 x L)------------------ x 100 BYani şu anda B = 4 tl ve L = 2.3 tl alırsak; tasarruf = % 37 civarında bir tasarruf çıkıyor.L (krş) : LPG deki parasal km başına tüketiminiz,B (krş) : Benzindeki parasal km başına tüketiminiz ise B (krş) x 1,1 x LL (krş) = -------------------------- olacaktır. B40 krş/km benzin tüketiyorsanız; LPG de 25,3 krş/km tüketeceksiniz.
kişisel değerlendirmem ve 3 farklı lpgli araç kullanmış biri olarak söylüyorum; bence 1,1 çarpanı yani lpg benzine göre %10 fazla yakar tespiti sanki biraz az olmuş!!!ben bunun % 20 yani 1,2 düşünülmesi gerektiğine inanıyorum......tabi burada birde ihmal edilmiş olan (matematik terimi olarak düşününüz) ilk çalıştırma ve yazın 500m. kışın 3Km.ye varan bir benzinle sürüş gideri var.....iyi bir özetleme teşekkürler.......
Metin abi bende geçen hafta sonu bursaya gittim geldim, şehir dışı 360 şehir içide 170 Km yol yaptım 90km yi hiç geçmedim gidişte 4, dönüştede 2 kişiydik.530KM yolu 150 TL lik Shell 95 okat ile yaptım , snece benim değerler nasıl birazda bana yardım et hep kendininkini hesaplama abi benim LPG nekadarda çıkarır kendini taktırsammı değermi acaba
Valla hemen kabadan yakın bir tahmin yapayım ama ben 28000 km'de amorti edebileceğim lpg sistemini hayatta arabama taktırıpta onca km'yi amorti etsin diye hesap yapamıyacağım. Arada çok değecek bir fark çıkmadı, o da en iyi şartlarda Daha lpg bakımları, filtresi, fenni muayenesi, sızdırmazlıkları hesaba katmadım Mesut Şimdi senin verilere göre 530 km yolu 150 tl'ye yaptıysan ortalama 28 kuruş yakmışsın ve bana göre çok yakmış aracın ama benimki 1.4 ve 97 hp her şartta yetiyor Şimdi senin hesaba göre 1500 tl 'lık sistem ve ekstradan yapacağın muayenedir, sızdırmazlıktır vs 250'de onlara saysak 1750 tl gitti cepten %26 tasarruf yapacaksa bu lpg denen gaz ile km'de senin araç bu sarfiyata göre 20 kuruş yakacakmış, bu da 530 km'de 106 TL. 3-5 tl lık benzin tüketsen bu mesafede 110 tl yapardı sarfiyat ve sen 530 km'de 40 tl tasarruf yapmış olurdun Hemen denklemi kuralım 530 km'de 40 TL tasarruf yapan bir otomobil 1750 TL tasarruf yapması için kaç km seyehat etmesi gerekir ? 23000 km
23000 km yapana kadar arabayı satarım herhalde (kısmetse)
Bencede, girilen riske ve kapalı park problemine değmez
abi senin motor 1,4 97 HP benim motor 1.6 110HP ve 17 lik jant açık hava filtresi ıvır zıvır var seninki 21 kuruş benimki 28 kuruş yakmış çokta abartılı bi fark yok ya off ne halt edicez bilemedim abi LPG taksakmı takmasakmı ya hay ben bu develetin ya bizi düşürdüğü durumlara bak