Gönderen Konu: LPG Tasarruf Hesabı  (Okunma sayısı 20368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tasarruf Hesabı
« Yanıtla #120 : Ocak 05, 2011, 15:56:02 »
Güven bey bir yıldır atiker sıralı sitem kullanıyorum aracım corolla hb sol 2003 model rolenti dengesiz sorun neden kaynaklanıyordur sizce ?
Benzinde de olduğuna göre lpg sistemi ile ilgili değil. Bir yerden hava alıyor olabilir.
- Manifolttan,
- Kelebek contalarından,
- lpg enjektörlerinin kenarlarından olabilir.

Ateşleme sistemi de neden olabilir.
- Bobin
- Buji ve buji kabloları

Bir de rolanti ayarlayıcıdan olabilir. Rolanti ayarlayıcı tamamen bozulmuş ya da sadece kirlenmiş olabilir.

Aklıma bunlar geliyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 05, 2011, 15:56:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #121 : Ocak 05, 2011, 17:13:03 »
Arkadaşlar,

farklı fiyat kategorilerindeki ürünler arasında ne gibi farklılıklar olduğu sorusu bir çok kişinin kafasında var biliyorum.

İstanbul'da olan ve bir çay içmek için işyerime uğramayı düşünen herkesi davet ediyorum. Bu davet ticari değil kesinlikle. Sizleri ağırlamaktan zevk duyarım

Böylelikle 900 tllik ve 1400 tl lik iki ürünü hatta 1600 tl lik bir diğerini elinize alıp kıyaslamış olursunuz. Sonra gözlemlerinizi dostlarla paylaşırsınız.

İletişim için www.akislpg.com (hem de sitem tıklanmış olur :)  )

Selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ocak 05, 2011, 17:22:16 »
Güven Bey yanlış anlamayında, İstanbul'da olsam mutlaka şimdiye kadar çoktan gelirdim yanınızada :) ele alınacak olan parçanın dış görünümüyle, ağırlığıyla, parlak veya mat durması ile, vida yerleri vs etiketleri ile, bağlantı elemanları ile ben açıkça markalarını üzerinde saklayın diyemem bu kalitelidir diye :D Kullanılan parçalar her markada görevleri aynı olduğunu biliyorum sadece ;) Uzakta olanlar için fiyat farklılıklarının ürünlere nerelerde, hangi özelliklerde yansıdığını fotolarla anlatırsanız daha fazla kişi bilgilenmişte olur hem :)

Sitenize her fırsatta tıklıyorum merak etmeyin bu arada  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #123 : Ocak 05, 2011, 17:32:32 »
İnanın gözle de anlaşılacak çok şey var.

Şahin ile Mercedes i görmeden, sadece anlatarak ne kadar aifade edebilirsiniz ki, öyle düşünün :)

Zaten performans farkını görmek için bunları takıp denemek lazım, başka da yolu gelmiyor aklıma.

Haa bu arada 4 ayrı ürünü karşılaştırma şansını sunabilirim. Amaç birini seçmek değil; çok kişinin aklında olan bir sorunun cevabını yine herkesin kendisinin bulması için bir kapı aralamak.

Çay ikramımı da unutmayalım ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Ocak 05, 2011, 17:42:01 »
Bence siz benim dediğimi ciddiye alın, ve aradaki farkların bu kadar büyük olduğunu savunuyorsanız fotoğraflarla anlatın (istanbul'a herkes çay içmeye gelecek kadar zengin olamayabilir mesela ben) Tabiki şahin'le mercedes olayı farklı. Ama lpg sistemleri için bunu benzer örnek sayamayız bence. Kaputun altında duran, araca döşenmiş bir sistemden bahsediyoruz. Dışardan bakınca enjeksiyonlu bir mercedes'in lpg sisteminin kalitesini nasıl anlayamıyorsak, şahin',nde anlayamıyoruz. Bende diyorumki ; ben bir tüketiciyim ve her markanın satıcı bayisine güvenmekten başka çaremiz varmı ? Yok... Diyorumki yardımcı olmak istiyorsanız bu işin püflerini fotolarla bize farklarını anlatınki bilgilenelim, çok zor birşey olduğunu sanmıyorum.Neye göre kaliteli neye göre değil, farklarını görelim amaç. Yoksa muhabbet çay olmasın :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #125 : Ocak 05, 2011, 17:52:11 »
Ben yine de resimleri çektim.

Akşam düzenleyip paylaşabilirim sanıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ocak 05, 2011, 17:56:30 »
Ben yine de resimleri çektim.
Akşam düzenleyip paylaşabilirim sanıyorum :)

teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #127 : Ocak 05, 2011, 18:03:45 »
Ama mecedesin her şeyinin şahinden kaliteli olduğunu gördüklerimize güvenerek biliyoruz. Mercedesin benzin enjektörlerinin şahin inkinden kaliteliolduğunu söylemekiçin görmeye gerek bile yok. Ama dediğiniz gibi lpg sisteminin bileşenlerinin kalitesini, görmeden algılayamıyoruz.

Amerikan otomotiv endüstrisinin çöküşünün mimarı japon otomotiv endüstrisi. Amerikalılar japon markalarının kalitesinde otoyu çok daha pahalıya mal edince işleri bitti.

Bu her sektörde böyle oluyor. Yani fiyat tek başına kalitenin göstergesi değil. Ama tersi de doğru. Yani fiyatı ne olursaolsun her ürünün kalitesi de aynı değil; farklı marketlerin maliyetlerini göz önüne alarak düşünmek lazım.

Üretim maliyetinin en yüksek olduğu ülkeler Amerika ve Avrupa ülkeleri. Yani üretim maliyeti daha düşük olan uzak doğu ülkeleri teorik olarak aynı kalitede ürünü daha ucuza mal edebilirler; ya da daha kalitelisini aynı fiyata maledebilirler. Bu söylediğim yanlış gelmiyordur.

Ben de bundan hareketle, kaliteli her ürünün hakkını vermekle birlikte, içlerinden birini fiyat - kalite ilişkisi açısından diğerlerinden önde görüyorum.

Aman yanlış olmasın; ben de sadece tek marka yok. Koyacağım resimlerdeki tüm ürünleri satıyorum ben... :) yahu  bu adam kendi malını övüp diğerlerini kötülüyor diye içinizden geçirmeyin lütfen   :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #128 : Ocak 05, 2011, 23:32:10 »
Bu sitede mesaja resim nasıl ekleniyor diye sorsam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ocak 05, 2011, 23:50:31 »
Ama mecedesin her şeyinin şahinden kaliteli olduğunu gördüklerimize güvenerek biliyoruz. Mercedesin benzin enjektörlerinin şahin inkinden kaliteliolduğunu söylemekiçin görmeye gerek bile yok. Ama dediğiniz gibi lpg sisteminin bileşenlerinin kalitesini, görmeden algılayamıyoruz.

Amerikan otomotiv endüstrisinin çöküşünün mimarı japon otomotiv endüstrisi. Amerikalılar japon markalarının kalitesinde otoyu çok daha pahalıya mal edince işleri bitti.

Bu her sektörde böyle oluyor. Yani fiyat tek başına kalitenin göstergesi değil. Ama tersi de doğru. Yani fiyatı ne olursaolsun her ürünün kalitesi de aynı değil; farklı marketlerin maliyetlerini göz önüne alarak düşünmek lazım.

Üretim maliyetinin en yüksek olduğu ülkeler Amerika ve Avrupa ülkeleri. Yani üretim maliyeti daha düşük olan uzak doğu ülkeleri teorik olarak aynı kalitede ürünü daha ucuza mal edebilirler; ya da daha kalitelisini aynı fiyata maledebilirler. Bu söylediğim yanlış gelmiyordur.

Ben de bundan hareketle, kaliteli her ürünün hakkını vermekle birlikte, içlerinden birini fiyat - kalite ilişkisi açısından diğerlerinden önde görüyorum.

Aman yanlış olmasın; ben de sadece tek marka yok. Koyacağım resimlerdeki tüm ürünleri satıyorum ben... :) yahu bu adam kendi malını övüp diğerlerini kötülüyor diye içinizden geçirmeyin lütfen   :olu:

Yok yok geçirmiyorum en azından ben :) Mercedes'in kalitesini neden herkes bakmadan onay veriyor söyleyim :) marka 1900 yılından beri çınar gibi büyümüş ve nam salmış, o günlerden bugünlere kadar kalitesi ile namını devam ettirmiş, halen adam gibi otomobil üretici denince akla ilk gelen marka olmayı tüm insanlığa benimsetmiş diyebilirim. Her marka kendi yolunda ilerliyor ;) Bunu insanlar araştırarak, fiyatıyla, sağlanan imkanlarıyla, özellikleriyle, görünümüyle, işlevselliikleri ile, kullanım amacına göre bir sürü araştırmanın ardından marka ve modelde karara varıyor. LPG işi de bu şekildedir bence detaya inersek. Ama şu var çoğumuz önce araba alırken tasarımına bakıyoruz daha sonra motor kaputunu açıyoruz bakıyoruz, taşıdığı özelliklere bakıyoruz ve aralarında elemeler yapıyoruz. Bazı özellikler artı alırken bazıları eksi alıyor. Her araçta fren çok önemlidir ama şimdi mercedes'in freni iyi diye onu alacak halimiz yok gönül neler istemiyor ki biz burda 200-300 tl'ların, benzinden kuruş kâr için beyin patlatıyoruz :D  Tek istediğim sizden, tüketicinin doğru LPG marka modelini seçmesi için neye bakması, nereden bileceğiz kalitesini. En az 10-15 adet marka var piyasa ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ocak 05, 2011, 23:51:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ocak 05, 2011, 23:56:54 »
Güven Bey,

İyi akşamlar bir sorum olacak? Yerli Üretim LPG kitlerinden en iyisi ALDESA imiş Yabancı da ise BRC imiş bu doğru mu? Benim araca Düz LPG sistemi olur. Yerli üretimlerin fiyatı nedir? Yabancıların nedir? Hangi markayı önerir siniz?

Saygılarımla...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #132 : Ocak 06, 2011, 00:01:01 »
Yok yok geçirmiyorum en azından ben :) Mercedes'in kalitesini neden herkes bakmadan onay veriyor söyleyim :) marka 1900 yılından beri çınar gibi büyümüş ve nam salmış, o günlerden bugünlere kadar kalitesi ile namını devam ettirmiş, halen adam gibi otomobil üretici denince akla ilk gelen marka olmayı tüm insanlığa benimsetmiş diyebilirim. Her marka kendi yolunda ilerliyor ;) Bunu insanlar araştırarak, fiyatıyla, sağlanan imkanlarıyla, özellikleriyle, görünümüyle, işlevselliikleri ile, kullanım amacına göre bir sürü araştırmanın ardından marka ve modelde karara varıyor. LPG işi de bu şekildedir bence detaya inersek. Ama şu var çoğumuz önce araba alırken tasarımına bakıyoruz daha sonra motor kaputunu açıyoruz bakıyoruz, taşıdığı özelliklere bakıyoruz ve aralarında elemeler yapıyoruz. Bazı özellikler artı alırken bazıları eksi alıyor. Her araçta fren çok önemlidir ama şimdi mercedes'in freni iyi diye onu alacak halimiz yok gönül neler istemiyor ki biz burda 200-300 tl'ların, benzinden kuruş kâr için beyin patlatıyoruz :D  Tek istediğim sizden, tüketicinin doğru LPG marka modelini seçmesi için neye bakması, nereden bileceğiz kalitesini. En az 10-15 adet marka var piyasa ;)

Haklısınız tabii :) Nasreddin Hocanın söylediği geldi aklıma ''sen de haklısın'' :)     Zaten kim haksız ki :)  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ocak 06, 2011, 00:04:43 »
Haklısınız tabii :) Nasreddin Hocanın söylediği geldi aklıma ''sen de haklısın'' :)     Zaten kim haksız ki :)  :)
:) öyle.

Siz fotoğraf paylaşımı yapacaktınız, çalışma yapabildinizmi ? bu konu  ile ilgili yeni bir konu açın bence resimleri ve farklarını özelliklerini orda dinleyelim sizden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #134 : Ocak 06, 2011, 00:28:26 »
Regülatörler,

Motor soğutma suyunu ve motora giden lpg yi alırlar ve sıcak su sayesinde lpg yi ısıtarak gas halde motora gitmesini sağlarlar. Önemli olan, motor devirdaimine engel olmadan suyu içeride çok dolaşması ve böylelikle lpg yi, ne kadar fazla ve hızlı geçerse geçsin gas hale çevirebilmesidir. Bu nedenle yapıldığı malzeme ve hacmi önemlidir.
Yüksek devirlerde lpg akışı çok hızlanacağından regülatörün performansı belirleyici olur. Bu sebeple ayarlarda lpg ye üst devir sınırı konur ve siz araç lpg de gidiyor sanırken, yani panelde yeşil ışık yanarken aslında benzin de gidiyorsunuzdur. Regülatör performanlı ise bu üst sınırı ya çok yukarda tutabilirsiniz ya da hiç kullanmazsınız. Bu durumu tüketicinin bilmesi ve anlaması hemen hemen imkansızdır.

Regülatörün motor suyunu doğru yerden ve çok uzun olmayan bir mesafeden alması gerekir. Araçların devirdaiminde olası sıkıntılar bazen regülatörün yerinin veya su alma noktasının sonradan değiştirilmesini, gerektirebilir

Ayrıca motor suyunun sıcaklığını okuyarak sisteme ne zaman benzinden lpg ye geçmesi gerektiğinin sinyalini verir.

Sırasıyla
ROMANO
EUROKA - ATIKER
INKAGAS BMD

HEPSİ YANYANA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ocak 06, 2011, 00:44:35 »
şu an yepyeni bir şey öğrendim. anahtar yeşilken devir çok yüksekken benzin mi yakıyor yani.. ben çokça yüksek devirlere çıkarım. ancak çok kez benzine geçerdi sesli uyarıp. uyarmadan da geçer mi yani?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #136 : Ocak 06, 2011, 01:58:45 »
şu an yepyeni bir şey öğrendim. anahtar yeşilken devir çok yüksekken benzin mi yakıyor yani.. ben çokça yüksek devirlere çıkarım. ancak çok kez benzine geçerdi sesli uyarıp. uyarmadan da geçer mi yani?

Önceden belli bir devire ayarlanmış ise, o devirde ışık yeşil yanarken araç benzine geçiyor. Bu lpg nin yetişmeyeceği varsayılan durumlar için düşünülmüş ve aslında mantıklı bir seçenek. Sistem ne kadar başarılı ise bu deviri o kadar yüksek tutabilirsiniz, ya da hiç kullanmayabilirsiniz.

Eğer lpg sistemi araca yeterli lpg yi veremezse, lpg sistemi önceden programlanmamış olarak benzine atıyor kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #137 : Ocak 06, 2011, 02:01:11 »