0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
+81 Metin abi sen LPG işini unut senede 20.000 km yapıyormusun
Yok kesin 20000 yapmıyorum yılda ama en az 12-15000 arası oluyor oda amorti etmesini geç, başka sorun yaşamadığımızı varsayıp 4 yıl sonrada enjektör değiştirme ihtimalini doğuruyor. Ben hiç başımı belaya sokmasammıki acaba yav
Sen benzinle devam et abi elini LPG'ye bulama
Bilmiyorum hala kararsızım 500 km 'lik şehirlerarası mesafede neredeyse 25 tl avantaj sağlayacak, Değermi onca eziyete bilemedim. Bende mi bir konu açsam acaba
Fiyatlar böyle devam ederse yazın Bisiklet'e bineriz
Valla benim var, öyle yapıyorum zaten. Hep çok keyiflli oluyor. Garajdan çıkarmaya değmeyecek mesafelerde bisiklet kullanıyorum, hemde sepeti bile var. Pazardan karpuz alıp, fırından sıcak ekmek alıp sepete atıp geziyorum
Ben aldım, adsl aboneliğimi yeniledim hediye geldi bisiklet şimdi çatı arasında balonlu naylon içinde temizliğini bakımını yaptım duruyor , tasarruf yapıyorum bu da direk göbeğe yansıyor
Yaz gelsede bende arabayla gezsem yakıt az sıkıntı yok
hnnn Bir gazlama sezdim Atalarımız ne demiş tasarrufun iyisi kötü olmazmış yazın gezersin arabayla demiş
peki bu işeme nasıl bir şeydir, nedir ne değildir neden işer, enjektörün bir sorunu mudur nedir biri anlatsın şunu..
Enjektörlerin değişimi masraflı. Alternatif olarak bir röle ile lpg devredeyken benzin pompasını devre dışı bırakıyoruz. Hem pompa yorulmamışoluyor, hem de işeme derdi kalmıyor.
Dün akşam ustamı 10 gün önceki montajımız Audi A4 1.8 T araca son ayar için yolladım. Müşteri daha önce 40-45 krş olan tüketiminin 23 krş a indiğini hesaplamış. Gayet devirli ve hızlı kullanıyormuş. Bu örneği düşük tasarruflu örnekleri çürütmek için yazmıyorum. Ama böyle örneklerin de olduğu biline...Benim V8 im 100 krş yakıyor benzinde. LPG de 60 krş.
LPG de 10.000 km de bir yaklaşık 50 tl lik bakımın dışında masraf olmaz eğer kaliteli ürününüz varsa. Benim kullandığın enjektörler araçtan daha uzun ömürlü. Ama eğer üfürükten enjektörler varsa, zaten ne kadar değiştirirseniz değiştirin, bir şeye yaramaz.
Benim dikkatimi çeken şu oldu nedenini bilmiyorum ama yüksek motor hacimli araçlarda ekonomi çok daha rahat sağlanıyor ? Teknikj bir açıklaması varmı ?
Tüketici üfürükten enjektör satın alıp almadığını nasıl anlayacak peki, ben bilinçli bir tüketici olmak istiyorum LPG konusunda Her pahalı mal kaliteli değildit biliyorsunuz ki ?
Aslında bu röleyi klasik olarak her sisteme bağlamakta fayda var o zaman pompayı korumak ve yakıt kaçağını önlemek için.Benim dikkatimi çeken şu oldu nedenini bilmiyorum ama yüksek motor hacimli araçlarda ekonomi çok daha rahat sağlanıyor ? Teknikj bir açıklaması varmı ?