Gönderen Konu: LPG Tasarruf Hesabı  (Okunma sayısı 20584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tasarruf Hesabı
« Yanıtla #80 : Ocak 05, 2011, 08:54:07 »
+81 :D
Metin abi sen LPG işini unut senede 20.000 km yapıyormusun :)

Yok kesin 20000 yapmıyorum yılda ama en az 12-15000 arası oluyor ;) oda amorti etmesini geç, başka sorun yaşamadığımızı varsayıp 4 yıl sonrada enjektör değiştirme ihtimalini doğuruyor. Ben hiç başımı belaya sokmasammıki acaba yav :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 05, 2011, 08:54:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 05, 2011, 09:39:54 »
Yok kesin 20000 yapmıyorum yılda ama en az 12-15000 arası oluyor ;) oda amorti etmesini geç, başka sorun yaşamadığımızı varsayıp 4 yıl sonrada enjektör değiştirme ihtimalini doğuruyor. Ben hiç başımı belaya sokmasammıki acaba yav :D

Sen benzinle devam et abi elini LPG'ye bulama :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 05, 2011, 09:42:33 »
Sen benzinle devam et abi elini LPG'ye bulama :D :D
Bilmiyorum hala kararsızım :) 500 km 'lik şehirlerarası mesafede neredeyse 25 tl avantaj sağlayacak, Değermi onca eziyete bilemedim. :) Bende mi bir konu açsam acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ocak 05, 2011, 09:45:41 »
Bilmiyorum hala kararsızım :) 500 km 'lik şehirlerarası mesafede neredeyse 25 tl avantaj sağlayacak, Değermi onca eziyete bilemedim. :) Bende mi bir konu açsam acaba :D

Fiyatlar böyle devam ederse yazın Bisiklet'e bineriz :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 05, 2011, 09:48:37 »
Fiyatlar böyle devam ederse yazın Bisiklet'e bineriz :D :D

Valla benim var, öyle yapıyorum zaten. Hep çok keyiflli oluyor. Garajdan çıkarmaya değmeyecek mesafelerde bisiklet kullanıyorum, hemde sepeti bile var. Pazardan karpuz alıp, fırından sıcak ekmek alıp sepete atıp geziyorum :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ocak 05, 2011, 09:51:26 »
Valla benim var, öyle yapıyorum zaten. Hep çok keyiflli oluyor. Garajdan çıkarmaya değmeyecek mesafelerde bisiklet kullanıyorum, hemde sepeti bile var. Pazardan karpuz alıp, fırından sıcak ekmek alıp sepete atıp geziyorum :D :D :D

Oh ne güzel bitanede benmi alsam 2011 Model makyajlı kasa :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 05, 2011, 09:55:47 »
Ben aldım, adsl aboneliğimi yeniledim hediye geldi bisiklet :) şimdi çatı arasında balonlu naylon içinde temizliğini bakımını yaptım duruyor , tasarruf yapıyorum bu da direk göbeğe yansıyor :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ocak 05, 2011, 09:58:17 »
Ben aldım, adsl aboneliğimi yeniledim hediye geldi bisiklet :) şimdi çatı arasında balonlu naylon içinde temizliğini bakımını yaptım duruyor , tasarruf yapıyorum bu da direk göbeğe yansıyor :D :D :D

Yürüyüş yapıcağına bisiklete bin en güzeli :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ocak 05, 2011, 09:59:11 »
Yaz gelsede bende arabayla gezsem yakıt az sıkıntı yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ocak 05, 2011, 10:02:53 »
Yaz gelsede bende arabayla gezsem yakıt az sıkıntı yok :D
:D :D :D hnnn !!! Bir gazlama sezdim :D Atalarımız ne demiş tasarrufun iyisi kötü olmazmış yazın gezersin arabayla demiş :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ocak 05, 2011, 10:05:59 »
:D :D :D hnnn !!! Bir gazlama sezdim :D Atalarımız ne demiş tasarrufun iyisi kötü olmazmış yazın gezersin arabayla demiş :D :D :D :D

Çok iyi demiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ocak 05, 2011, 10:10:07 »
peki bu işeme nasıl bir şeydir, nedir ne değildir neden işer, enjektörün bir sorunu mudur nedir biri anlatsın şunu..

Benzin enjektörlerinin kapalı konumdayken benzin kaçırmasıdır.

Araç lpgdeyken benzin pompası çalışmaya devam eder. Enjektör arızalı ise kapalıyken de benzin kaçırdığından, hem gereksiz tüketim olur hem de lpg de çalışma düzensiz olur.

Enjektörlerin değişimi masraflı. Alternatif olarak bir röle ile lpg devredeyken benzin pompasını devre dışı bırakıyoruz. Hem pompa yorulmamışoluyor, hem de işeme derdi kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #92 : Ocak 05, 2011, 10:17:39 »
Dün akşam ustamı 10 gün önceki montajımız Audi A4 1.8 T  araca son ayar için yolladım. Müşteri daha önce 40-45 krş olan tüketiminin 23 krş a indiğini hesaplamış. Gayet devirli ve hızlı kullanıyormuş.

Bu örneği düşük tasarruflu örnekleri çürütmek için yazmıyorum. Ama böyle örneklerin de olduğu biline...

Benim V8 im 100 krş yakıyor benzinde. LPG de 60 krş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #93 : Ocak 05, 2011, 10:20:44 »
LPG de 10.000 km de bir yaklaşık 50 tl lik bakımın dışında masraf olmaz eğer kaliteli ürününüz varsa. Benim kullandığın enjektörler araçtan daha uzun ömürlü. Ama eğer üfürükten enjektörler varsa, zaten ne kadar değiştirirseniz değiştirin, bir şeye yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ocak 05, 2011, 10:24:08 »
Enjektörlerin değişimi masraflı. Alternatif olarak bir röle ile lpg devredeyken benzin pompasını devre dışı bırakıyoruz. Hem pompa yorulmamışoluyor, hem de işeme derdi kalmıyor.

Aslında bu röleyi klasik olarak her sisteme bağlamakta fayda var o zaman pompayı korumak  ve yakıt kaçağını önlemek için.

Dün akşam ustamı 10 gün önceki montajımız Audi A4 1.8 T  araca son ayar için yolladım. Müşteri daha önce 40-45 krş olan tüketiminin 23 krş a indiğini hesaplamış. Gayet devirli ve hızlı kullanıyormuş.

Bu örneği düşük tasarruflu örnekleri çürütmek için yazmıyorum. Ama böyle örneklerin de olduğu biline...

Benim V8 im 100 krş yakıyor benzinde. LPG de 60 krş.
Benim dikkatimi çeken şu oldu nedenini bilmiyorum ama yüksek motor hacimli araçlarda ekonomi çok daha rahat sağlanıyor ? Teknikj bir açıklaması varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 05, 2011, 10:27:17 »
LPG de 10.000 km de bir yaklaşık 50 tl lik bakımın dışında masraf olmaz eğer kaliteli ürününüz varsa. Benim kullandığın enjektörler araçtan daha uzun ömürlü. Ama eğer üfürükten enjektörler varsa, zaten ne kadar değiştirirseniz değiştirin, bir şeye yaramaz.

Tüketici üfürükten enjektör satın alıp almadığını nasıl anlayacak peki, ben bilinçli bir tüketici olmak istiyorum LPG konusunda :) Her pahalı mal kaliteli değildit biliyorsunuz ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #96 : Ocak 05, 2011, 10:28:13 »
Bisikletle bu işolmaz diyenler için  :D  bir detay daha yazayım;

Soğuk aracın lpg ye geçiş süresi, lpg regülatöründen geçen suyun ısınma hızı ile ilgili. Motor çok kısa sürede 35 dereceye gelir. Ancak regülatöre bu ısıda su gelmesi;
- regülatörün doğru yerden su alması
- regülatörün çok uzun olmayan hortumlarla motor soğutma suyu alması ve
- aracın devirdaiminin yeterli olması ile ilgilidir.

Birlirsiniz,yeteri kadar antifriz ile korunmamış motorlarda hortumlar kireçle dolar, sertleşir kırılganlaşır. Bu hortumlarda biriken kireç zamanla kopar ve kısmi tıkanmalara yol açar. Zaten bu sebeple bu durumdaki araçlara uzun süre sonra antifriz koyarsanız olmadık yerlerden su kaçırırlar. Bunlar lpg ye geçiş süresinde etken. Bunu bilen usta regülatörü en efektif yere yerleştirir.

528 BMW de lpg ye geç geçme sorunu vardı. 30 dakikalık bir çalışma ile regülatörün yerini değiştirdikten sonra sorun tamamen ortadan kalktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 05, 2011, 10:37:02 »
Benim dikkatimi çeken şu oldu nedenini bilmiyorum ama yüksek motor hacimli araçlarda ekonomi çok daha rahat sağlanıyor ? Teknikj bir açıklaması varmı ?
Tüketici üfürükten enjektör satın alıp almadığını nasıl anlayacak peki, ben bilinçli bir tüketici olmak istiyorum LPG konusunda :) Her pahalı mal kaliteli değildit biliyorsunuz ki ?

Güven bey bu sorular için cevap bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #98 : Ocak 05, 2011, 10:37:14 »

Çok haklısınız Metin Bey.

Çoğunu biliyorum belki ama ben de her markanın enjektörünü bilemem.

Piyasa da çokçaolan enjektörler valtex ya da rail enjektördür. Bunların çoğu da orjinal değildir; Türkiye'de taklit olarak yan sanayide yapılırlar. Buna rağmen markanın stickerını yapıştırıyorlar.

Prins ve BRC Khein enjektörkullanıyor. Bu kaliteli bir enjektördür.

İNKAGAS BMD, ROMANO ve ZAVOLİ gibi bazı iyi markalar ise kendi enjektörlerini kendileri yapıyorlar. Bunlar da kalitelidir.

İNKAGAS BMD dışında tüm markalarda enjektör 3 ohm olarak çalışır. Sadece İNKAGAS BMD enjektörü 2 ohmdur. Bu sayede daha hızlı çalışırlar ve daha sessizdirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #99 : Ocak 05, 2011, 10:51:19 »
Aslında bu röleyi klasik olarak her sisteme bağlamakta fayda var o zaman pompayı korumak  ve yakıt kaçağını önlemek için.

Ben şöyle yorumlarım;

Sıradan LPG markalar kullanıldığında ya da ideal olmayan montajlarda bir çok etkenden kaynaklanan bir güç düşmesi yaşanıyor. Büyük motorlu araçlarda güç fazla olduğundan ve tamamına genellikle ihtiyaç duyulmadığından bu aksaklıklar bir tasarruf kaybına sebep olmuyor. Ancak küçük motorlu araçlarımızada güç kaybı, daha çok gaz pedalına yüklenmek anlamına gliyor. Bu da tasarrufu baltalıyor.

Bu yorum size de mantıklı gelir mi bilemiyorum.