0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
%40 ın garantisini veremez usta.dediğim gibi çok bileşen var. Ama %30 en alt limit olabilir ancak. Usta bu işte yazılı belge verebilme noktasında değil zaten; usta montajişçilği yapar. Bunu ürünün sahibi firmadan isteyebilirsiniz ancak. Ben yaptığım işlerin neticelerine göre konuşuyorum. Eğer lpg de tasarruf varsa, bunu en iyi ortaya benim firmamın işçiliği ve kullandığı ürün koyar diyebilmenin rahatlığı ile yazıyorum. İşini her doğru yapan aynı şeyi söyleyebilmeli.
Sizi anlıyorum. Hak da veriyorum tabii. Konular çok karıştı, kusura bakmayın; siz de hangi marka kit vardı şu anda?Sıfır araçlara fabrikada takılan markanın hangisi olduğu oldukça ticari bir konu. Aynı araç markasının farklı ülkelerdeki fabrikalarında farklı markalar takılabiliyor. Tabii kötü bir marka seçilmez ama yine de ilk faktör ticariilişki oluyor.
Bende şuanda LPG kiti yok. 95 oktan benzinle kullanıyorum Sıfır araçların kullandığı markalardan ziyade ben Fiat markasını örnek verdim. Fabrikasyon albea'da mesela BRC sistem geliyor, Sebep %40 'mı asla değil kullanarak görüyoruz çünkü. Dayımda 2005 1.2 albea var hemde lpg'li orjinal fabrika çıkışlı, fiat'ın araçlarının yakıtlarını herkes bilir nasıl içtiğini ve fabrikasyon (araç toplanma aşamasında iken montajı yapılan) lpg ile bile istediğini yakalayamıyor. Benzinle şuan 42-43 kuruş olarak tüketim yapıyor, keşke beklenen ekonomiyi yapsa 25 kuruşa gezecek ama 32-33 kuruş sarfiyatı var şuan edit : albea ticari taksi olarak kullanılıyor
Fabrika çıkışı montajları da, piyasada araçlara montaj yapan bayiler ve ustalar yapıyor.Bu nedenle bir fark beklemeyin. Herşey aynı çünkü.
Sizinle başka bir ortamda aldığım,Onur Demir'e ait mesajı paylaşmak isterim.Kendisi de bir paylaşım ortamına yazdığı için paylaşmam da sıkıntı olmayacak düşüncesindeyim. ''Bence, benim lpg ve benzin tüketimlerim arasında, litre bazından fark yok denecek kadar az. Honda civic 1.4is le 6.5lt lpg tükettim şehirler arası yolculukta. Benzinde honda forumlarında takip ettiğim kadar en az yakan 6.5lt yakmış yine uzun yolda. 1.6lt benzinli fusionumda bu hafta mesela cuma dan denizliye gittim, orda 100km ye yakın(özene bezene değil devirli kullandığımda oldu) şehir içinde gezdim ve dün gece döndüm. Bunların hepsini bir depooyla yani 42lt lpg ile yaptım(580km) gidişte 2kişi, dönüşte ve orda şehir içinde 4kişiydik ve hep dolu bagajla. 7.2lt lpg tüketmişim. Benzindede olsa aynı yada en fazla 7lt olacaktı. Lpg herzaman karlıdır... ''
Siz garanti istersiniz %50 için. Bu ortalamanın çok üzerinde bir değer Ama önce aracınızı kontrol edelim, emisyon cihazına bağlayalım, bujilere bakalım,gerekirse temizleyelim. Ateşleme de hiç bir sorun olmadığından birlikte emin olalım. Sonra güzel bir uygulama yapalım isterseniz. Siz de tüketim değerlerinizi tutun. 1 ay içerisinde %35 için garanti vereyim. Yani ''olmadı'' derseniz söküp alalım ve ödemenizi geri iade edelim. zaten benim hesabımda araçta ve montajda herşey idealse %37 ortalama tasarruf çıkıyor biliyorsunuz. %35 ile sizin aracınızın gözümüzden kaçabilecek risklerini de üzerime almış oluyorum.İş biraz iddiaya binince mecburen ben de ortaya iddia koymak zorunda kaldım
arkadaşlar haberi bi okuyun isterim ben Paddy Lowe 'a danışacağım marka konusunda http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=1952
Valla İstanbul'a yakın zamanda gelirsem hem yanınıza gelicem mutlaka, hem bu mesajları birlikte okuyup montajını size yaptıracam nasipse Bahsettiğiniz tüm koşullar aracımda bizzat alırken mutlaka kontrolden geçirdiğim durumlar, ve en ufak sıkıntı yok. Zaten ateşleme ile ilgili bujilerdir, yağdır, filtrelerdir vs bizzat klasik bakımlar mutlaka hemen değiştirerek servis malı ile yaparım Herşey ideal yani sizin görüşünüzle bana göre Enjektörlerde işeme durumu varmı bilmiyorum ama benzin yakıt sarfiyatım şehirlerarası araç dolu ve yüklü iken 468 km'yi 100 tl benzinle gittiysem sanki böyle bir durumda yok gibi geliyor bana. Bu da demek oluyorki 468 km'yi %35 kazanç yapacağım ve 65 TL 'ye mi yapacağım demek oluyor
Valla Güven bey gerçekten bende isterim hem tanışmış olurduk Şuan aracımın yakıtından memnunum ya o yüzden LPG sarfiyatı ile daha ne kadar düşer, ondan tereddütteyim birazda LPG sarfiyatlarını görünce forumda düşmeside bana hayal gibi geliyor mesela o 65 tl olayı bu mesafedeMarkaların sarfiyatta ne kadar bir esprisi olur sizce ?