Gönderen Konu: LPG Tasarruf Hesabı  (Okunma sayısı 20362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tasarruf Hesabı
« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2011, 15:18:57 »
%40 ın garantisini veremez usta.dediğim gibi çok bileşen var. Ama %30 en alt limit olabilir ancak. Usta bu işte yazılı belge verebilme noktasında değil zaten; usta montajişçilği yapar. Bunu ürünün sahibi firmadan isteyebilirsiniz ancak. Ben yaptığım işlerin neticelerine göre konuşuyorum. Eğer lpg de tasarruf varsa, bunu en iyi ortaya benim firmamın işçiliği ve kullandığı ürün koyar diyebilmenin rahatlığı ile yazıyorum. İşini her doğru yapan aynı şeyi söyleyebilmeli.

Bununla ilgili firma yapabileceğini sistemine yaptıysa, bayide satarken lafta kasıla kasıla iddia ediyorsa o bayi demek ki kendine çok güveniyor. Bayi ismini kullanabilir, herşeyden bayilik yetkisini kullandıkları gibi bayilerin.Farklı açıdan bakınca kendine çok güvenen bayide iyi değil :D Çene çalışıyor %40 'ı yakalayamayınca gibi geliyor :)
Fiat fabrikasyon olarak araçlarına BRC sistemler takıyor onlarda bu %40 orana ulaşılmadığını söyleyebilirim. %40 ekonomiklik demek benim açımdan dün tüketim ölçümüme göre şehirler arası 21 kuruş benzin tüketen aracımın 12-13 kuruş yakması demek ki bu rakamda şu zamlarda ve bu soğuk hava şartlarında komik geliyor :) Keşke tüketim böyle olsa ama tabi :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 03, 2011, 15:18:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 03, 2011, 15:44:33 »
Sizi anlıyorum. Hak da veriyorum tabii. Konular çok karıştı, kusura bakmayın; siz de hangi marka kit vardı şu anda?

Sıfır araçlara fabrikada takılan markanın hangisi olduğu oldukça ticari bir konu. Aynı araç markasının farklı ülkelerdeki fabrikalarında farklı markalar takılabiliyor. Tabii kötü bir marka seçilmez ama yine de ilk faktör ticariilişki oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 03, 2011, 16:22:16 »
Sizi anlıyorum. Hak da veriyorum tabii. Konular çok karıştı, kusura bakmayın; siz de hangi marka kit vardı şu anda?

Sıfır araçlara fabrikada takılan markanın hangisi olduğu oldukça ticari bir konu. Aynı araç markasının farklı ülkelerdeki fabrikalarında farklı markalar takılabiliyor. Tabii kötü bir marka seçilmez ama yine de ilk faktör ticariilişki oluyor.
Bende şuanda LPG kiti yok. 95 oktan benzinle kullanıyorum ;) Sıfır araçların kullandığı markalardan ziyade ben Fiat markasını örnek verdim. Fabrikasyon albea'da mesela BRC sistem geliyor, Sebep %40 'mı asla değil :) kullanarak görüyoruz çünkü. Dayımda 2005 1.2 albea var hemde lpg'li orjinal fabrika çıkışlı, fiat'ın araçlarının yakıtlarını herkes bilir nasıl içtiğini ve fabrikasyon (araç toplanma aşamasında iken montajı yapılan) lpg ile bile istediğini yakalayamıyor. Benzinle şuan 42-43 kuruş olarak tüketim yapıyor, keşke beklenen ekonomiyi yapsa 25 kuruşa gezecek ama 32-33 kuruş sarfiyatı var şuan ;)

edit : albea ticari taksi olarak kullanılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #43 : Ocak 03, 2011, 16:49:51 »
Bende şuanda LPG kiti yok. 95 oktan benzinle kullanıyorum ;) Sıfır araçların kullandığı markalardan ziyade ben Fiat markasını örnek verdim. Fabrikasyon albea'da mesela BRC sistem geliyor, Sebep %40 'mı asla değil :) kullanarak görüyoruz çünkü. Dayımda 2005 1.2 albea var hemde lpg'li orjinal fabrika çıkışlı, fiat'ın araçlarının yakıtlarını herkes bilir nasıl içtiğini ve fabrikasyon (araç toplanma aşamasında iken montajı yapılan) lpg ile bile istediğini yakalayamıyor. Benzinle şuan 42-43 kuruş olarak tüketim yapıyor, keşke beklenen ekonomiyi yapsa 25 kuruşa gezecek ama 32-33 kuruş sarfiyatı var şuan ;)

edit : albea ticari taksi olarak kullanılıyor

Fabrika çıkışı montajları da, piyasada araçlara montaj yapan bayiler ve ustalar yapıyor.Bu nedenle bir fark beklemeyin. Herşey aynı çünkü.

Ben de size bir örnek vereyim; geçen hafta 300 sel araca taktık, %50 nin üzerinde tasarruf sağladı. Müşteri inanamadı, tekrar tekrar anlatıyor yaptığı yolu. İyi ve kötü örnekler var.

Keşke sizinle bir deneme yapma şansımız olsaydı. :) Bir araca takıp benzinle ve lpg ile ölçümler yapsaydık. Aynı kullanımı sağlamak için gece geç saatte otoyolda deneme yapmak en doğrusu olurdu.

Ölçüm yapmak da zor iş aslında. Benzini full yapıp, yoldan sonra tekrar full yapıyorsunuz ve hesap çıkıyor. LPG de ise full yaparsanız, yol yapıp 1-2 saat içerinde aynı istasyona dönmeniz gerekiyor. Çünkü istasyondan istasyona gas basıncı değişebiliyor. Ya da lpg alıp tamamen bitireceksiniz ve hesaplayacaksınız. Bu durumda da yolun eğimine göre lpg erken ya da geç bitebiliyor. LPG bittiğiiçin duran bir aracı biraz bekleyip çalıştırınca LPG de bir miktar daha yol aldığını görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #44 : Ocak 03, 2011, 16:56:03 »
Sizinle başka bir ortamda aldığım,Onur Demir'e ait mesajı paylaşmak isterim.Kendisi de bir paylaşım ortamına yazdığı için paylaşmam da sıkıntı olmayacak düşüncesindeyim.

''Bence, benim lpg ve benzin tüketimlerim arasında, litre bazından fark yok denecek kadar az. Honda civic 1.4is le 6.5lt lpg tükettim şehirler arası yolculukta. Benzinde honda forumlarında takip ettiğim kadar en az yakan 6.5lt yakmış yine uzun yolda. 1.6lt benzinli fusionumda bu hafta mesela cuma dan denizliye gittim, orda 100km ye yakın(özene bezene değil devirli kullandığımda oldu) şehir içinde gezdim ve dün gece döndüm. Bunların hepsini bir depooyla yani 42lt lpg ile yaptım(580km) gidişte 2kişi, dönüşte ve orda şehir içinde 4kişiydik ve hep dolu bagajla. 7.2lt lpg tüketmişim. Benzindede olsa aynı yada en fazla 7lt olacaktı. Lpg herzaman karlıdır... ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 03, 2011, 17:01:49 »
Fabrika çıkışı montajları da, piyasada araçlara montaj yapan bayiler ve ustalar yapıyor.Bu nedenle bir fark beklemeyin. Herşey aynı çünkü.
+1 kesinlikle onu biliyorum :) Özel bir durum yok evet.

Ve satıcı bayi bile diyorki araç zaten motor 1.2 :) zaten önden çekişli :) zaten az yakar, zaten birde kaliteli sistem var :) zaten yeni tip motor ve yakış sistemi var bunlarda demesi yetiyor alacak kişiye :D  Kişi bayiye inanmak zorunda kalıyor :( İşte biraz doğruluk dürüstlükte bittiği için, şimdi benim dayı uğraşıp duruyor albea ile, brc olsa ne olacak  :)  servis sorunda yok diyor başından salmak için :(

valla 300 sel benzinle 70 kuruş yakarken 35 'e kuruşa sarfiyat düştüyse bravo ne diyim :) Getireyim benim arabayıda %50 tasarruf sağlayacak iyi örnekten takalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 03, 2011, 17:12:23 »
Sizinle başka bir ortamda aldığım,Onur Demir'e ait mesajı paylaşmak isterim.Kendisi de bir paylaşım ortamına yazdığı için paylaşmam da sıkıntı olmayacak düşüncesindeyim.

''Bence, benim lpg ve benzin tüketimlerim arasında, litre bazından fark yok denecek kadar az. Honda civic 1.4is le 6.5lt lpg tükettim şehirler arası yolculukta. Benzinde honda forumlarında takip ettiğim kadar en az yakan 6.5lt yakmış yine uzun yolda. 1.6lt benzinli fusionumda bu hafta mesela cuma dan denizliye gittim, orda 100km ye yakın(özene bezene değil devirli kullandığımda oldu) şehir içinde gezdim ve dün gece döndüm. Bunların hepsini bir depooyla yani 42lt lpg ile yaptım(580km) gidişte 2kişi, dönüşte ve orda şehir içinde 4kişiydik ve hep dolu bagajla. 7.2lt lpg tüketmişim. Benzindede olsa aynı yada en fazla 7lt olacaktı. Lpg herzaman karlıdır... ''

Lpg 'nin kârlı olmadığını söylemiyorum ki ben zaten :)  Ve başka ortamdaki mesajın içeriğide tamamen de doğru  ona katılıyorum ben. Benim aklıma takılan iki kelime oyunu var satıcı bayilerinde..
Birincisi, %40 ekonomiden bahsediyorlar sonu genelde hüsran :)
İkinciside gerçekten %40 ekonomi yapmayan bir sisteme tonla para verip %25 ekonomi alıp bir örnek mesajımda yaptığım hesaplamada da 28000 km'de kendini amorti etme durumu var yeni sistem için kârlı gözükmüyor.

Ama siz bana sattığınız veya montajını yaptığınız kiti takalım aracınıza, 300 sel'deki gibi ekonomiyi sağlarım derseniz o ayrı :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #47 : Ocak 03, 2011, 17:15:21 »
Siz garanti istersiniz %50 için. Bu ortalamanın çok üzerinde bir değer  :D :D :D

Ama önce aracınızı kontrol edelim, emisyon cihazına bağlayalım, bujilere bakalım,gerekirse temizleyelim. Ateşleme de hiç bir sorun olmadığından birlikte emin olalım. Sonra güzel bir uygulama yapalım isterseniz. Siz de tüketim değerlerinizi tutun. 1 ay içerisinde %35 için garanti vereyim. Yani ''olmadı'' derseniz söküp alalım ve ödemenizi geri iade edelim.  :)  zaten benim hesabımda araçta ve montajda herşey idealse %37 ortalama tasarruf çıkıyor biliyorsunuz. %35 ile sizin aracınızın gözümüzden kaçabilecek risklerini de üzerime almış oluyorum.

İş biraz iddiaya binince mecburen ben de ortaya iddia koymak zorunda kaldım  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #48 : Ocak 03, 2011, 17:18:16 »
Motor ısınınca araç lpg ye geçer. Bir kaç dakikada yani. Ama eğermotor soğutma suyu devirdaimi verimsizleşmişse bu süre uzar ve fazla benzin harcarsınız. Bu kusurların montaj öncesinde farkedilmesi imkansız.

Ya da enjektörlerinizişeme yapıyorsa da aynı durum söz konusu. Bunlardan muaf tutarsınız herhalde lpg sistemini. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 03, 2011, 17:24:42 »
arkadaşlar haberi bi okuyun isterim ben Paddy Lowe 'a danışacağım marka konusunda ;)

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=1952

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 03, 2011, 17:30:24 »
Siz garanti istersiniz %50 için. Bu ortalamanın çok üzerinde bir değer  :D :D :D

Ama önce aracınızı kontrol edelim, emisyon cihazına bağlayalım, bujilere bakalım,gerekirse temizleyelim. Ateşleme de hiç bir sorun olmadığından birlikte emin olalım. Sonra güzel bir uygulama yapalım isterseniz. Siz de tüketim değerlerinizi tutun. 1 ay içerisinde %35 için garanti vereyim. Yani ''olmadı'' derseniz söküp alalım ve ödemenizi geri iade edelim.  :)  zaten benim hesabımda araçta ve montajda herşey idealse %37 ortalama tasarruf çıkıyor biliyorsunuz. %35 ile sizin aracınızın gözümüzden kaçabilecek risklerini de üzerime almış oluyorum.

İş biraz iddiaya binince mecburen ben de ortaya iddia koymak zorunda kaldım  :lol:

:D :D :D :D :D
Valla İstanbul'a yakın zamanda gelirsem hem yanınıza gelicem mutlaka, hem bu mesajları birlikte okuyup montajını size yaptıracam nasipse :D Bahsettiğiniz tüm koşullar aracımda bizzat alırken mutlaka kontrolden geçirdiğim durumlar, ve en ufak sıkıntı yok. Zaten ateşleme ile ilgili bujilerdir, yağdır, filtrelerdir vs bizzat klasik bakımlar mutlaka hemen değiştirerek servis malı ile yaparım  :) Herşey ideal yani sizin görüşünüzle bana göre :) Enjektörlerde işeme durumu varmı bilmiyorum ama benzin yakıt sarfiyatım şehirlerarası araç dolu ve yüklü iken 468 km'yi 100 tl benzinle gittiysem sanki böyle bir durumda yok gibi geliyor bana. Bu da demek oluyorki 468 km'yi %35 kazanç yapacağım ve 65 TL 'ye mi yapacağım demek oluyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #51 : Ocak 03, 2011, 17:31:57 »
arkadaşlar haberi bi okuyun isterim ben Paddy Lowe 'a danışacağım marka konusunda ;)

Olay burada kopacak galiba .....

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 03, 2011, 17:37:11 »

" Dünya şampiyonu Hamilton ise "LPG'ye geçmemiz iyi oldu ama km'de 5 lira yakmamız da normal değildi, o kadar ustaya götürdük eski arabayı, yine de bir şey bulamadılar..." diyerek şikayetlerini dile getirdiler. "

buna çok güldüm ya :hurra: :hurra: :hurra: :hurra: :rofl: :rofl: :rofl: :dans3: :dans3: :dans3: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #53 : Ocak 03, 2011, 17:37:59 »
:D :D :D :D :D
Valla İstanbul'a yakın zamanda gelirsem hem yanınıza gelicem mutlaka, hem bu mesajları birlikte okuyup montajını size yaptıracam nasipse :D Bahsettiğiniz tüm koşullar aracımda bizzat alırken mutlaka kontrolden geçirdiğim durumlar, ve en ufak sıkıntı yok. Zaten ateşleme ile ilgili bujilerdir, yağdır, filtrelerdir vs bizzat klasik bakımlar mutlaka hemen değiştirerek servis malı ile yaparım  :) Herşey ideal yani sizin görüşünüzle bana göre :) Enjektörlerde işeme durumu varmı bilmiyorum ama benzin yakıt sarfiyatım şehirlerarası araç dolu ve yüklü iken 468 km'yi 100 tl benzinle gittiysem sanki böyle bir durumda yok gibi geliyor bana. Bu da demek oluyorki 468 km'yi %35 kazanç yapacağım ve 65 TL 'ye mi yapacağım demek oluyor ;)

21 krş benzin tüketimi. Çok çok düşük valla bravo. Bunu nasıl bir kullanımla yaptınız bilmiyorum ama, aynı kullanımla hesabınız doğru.

Sizin aracınız şu anda 5.3 lt/100 km mi yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 03, 2011, 17:46:56 »
evet daha yeni dün akşam yoldan geldi km sayacı olduğu gibi duruyor ,benzin ve diğer harcamalara ait fişlerde olduğu gibi öylece arabada duruyor darmadağınık toplayamadım bile.  Yolun hemen hemen %90-95'i bölünmüş yol 105-120 arası seyir halinde, araçta 5 kişi, 1 bebek ve bagajda 5 tane valiz ve ıvır zıvır dolu ve tek nefes durmadan 218 km gidiş, 25 km şehiriçi geziş, 218 km dönüş ve garaja giriş :D girmeden önce 3-5 km mahallede geziş :) tekrar depo dolumu 99.80 tl'de pompa attı 100'de işi bağladık :)

edit :  inanmayan olursa 100 tl'lık benzinle birlikte bu km'yi yapabiliriz eskişehir - uşak / uşak-eskişehir ve şehiriçi gezintiyi. Yakıt shell 95 oktan ve kışlık lastik var araçta, yollar kuru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #55 : Ocak 03, 2011, 17:51:29 »
Çok iyi yakmış.

LPG yi takalım, birlikte benzinde ve lpg de ölçüm yapalım.

LPG cilerin güvenilmez bir imajı var kabul ediyorum. Size güvenilmez demeyi kadtetmiyorum kesinlikle ama ölçümü birlikte yapmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #56 : Ocak 03, 2011, 17:54:20 »
Bu değerlerim olsa LPG takmazdım valla, ne yalan söyleyeyim.

Ama ben ağır trafikte günde 80 km yapıyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 03, 2011, 17:56:11 »
Valla Güven bey gerçekten bende isterim hem tanışmış olurduk :) Şuan aracımın yakıtından memnunum ya o yüzden LPG sarfiyatı ile daha ne kadar düşer, ondan tereddütteyim birazda LPG sarfiyatlarını görünce forumda ;) düşmeside bana hayal gibi geliyor mesela o 65 tl olayı :D bu mesafede

Markaların sarfiyatta ne kadar bir esprisi olur sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #58 : Ocak 03, 2011, 18:27:22 »
konu ile alakalı değildir belki ama hangi ustaya gittimse gaz ayarını birtürlü tutturamadım
Tutturamadım derken= Gazın fiatı 2.04 Tl iken 20 Tl lik gaz ile 97 Km yol gidiyordum şehir içinde.
şimdi ise gazı 2.25 Tl den alıyorum aynı yol ve aynı şöför 70 Km yol gidebiliyorum.
Gaz 2.04 iken bundan bir buçuk ay önce mevsim yaz idi buda bir etken olabilir ama merak ettiğim araba 200 kuruş yakar iken bir ayda yada birbuçuk ayda 285 kuruş yakmaya başlarmı normalmi yoksa ayardanmı.
Sayın toyota kullanıcılarından yardım lütfen
Aracım 1.6 cc 97 model xei lavato düz tüp.şimdiden teşekkürler
Göz yaşının bile bir görevi var;kendinden sonra gelecek gülümseme için temizlik yapmak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #59 : Ocak 03, 2011, 18:39:39 »
Valla Güven bey gerçekten bende isterim hem tanışmış olurduk :) Şuan aracımın yakıtından memnunum ya o yüzden LPG sarfiyatı ile daha ne kadar düşer, ondan tereddütteyim birazda LPG sarfiyatlarını görünce forumda ;) düşmeside bana hayal gibi geliyor mesela o 65 tl olayı :D bu mesafede

Markaların sarfiyatta ne kadar bir esprisi olur sizce ?

Ortalamanın üzerindeki markalarda sarfiyat çok fark etmiyor. Esas espri ürünün sıkıntı yaratmaması, ayar tutmama gibi garip durumların olma ihtimalinin çok düşmesi...

Ee tabii garip markaları takınca, enjektörden sıkıntı olursa matkapla delerler, ne olduğunu bulamazlarsa, ana firma üstüne yük almayacağı için müşteriye yüz vermezler. falan,falan...