Gönderen Konu: LPG Tasarruf Hesabı  (Okunma sayısı 20367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tasarruf Hesabı
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2011, 11:55:01 »
abi senin motor 1,4 97 HP benim motor 1.6 110HP ve 17 lik jant açık hava filtresi ıvır zıvır var :D   seninki 21 kuruş benimki 28 kuruş yakmış çokta abartılı bi fark yok ya :D

off ne halt edicez bilemedim abi LPG taksakmı takmasakmı ya :( :( :(  hay ben bu develetin ya :(  bizi düşürdüğü durumlara bak

Aracı özüne, orjinal haline çevirsen ne kadar fark eder ki ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2011, 11:55:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 03, 2011, 11:56:27 »
bakıyorumda piyasa da ne kadar çok zengin var,zamlar etkilemiyor bile; hepsi benzinli araca biniyor  :lol:

tabi tabi birde parası olup auris almaya çalışanlar var :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 03, 2011, 12:07:17 »
LPG tasarruf hesabı yapılırken, montaj sonrasında çıkabilecek problemlerin (uyarı ışığı yanması, rölantide düzensizlik ve stop etme, sık bakım ihtiyacı) çözümü için montajcıyı veya sanayiyi ziyaret etme ihtiyacının hasıl olma olasılığını ve bu olasılığın en önemli alım kriteri sorunsuzluk olan bir kullanıcı üzerinde oluşturacağı tedirginliği ve rahatsızlığı da hesaba katmak lazım :) Bazı sıkıntıların maddi değerini hesaplamak zordur ama mutlaka dikkate almak gerekir. Aracı aldığım 5,5 yıldan bu yana 10, 20, 30, 40 ve 50 bin bakımları haricinde servise uğramadım çok şükür. Geçen sene sağ ön far ampulüm patladı, tedbirli biri olduğum için arabada yedeğini bulunduruyorum fakat değiştirmeyi beceremedim. Pazar günü açık oto elektrikçisi bulmak için bayağı bir çaba sarfetmiştim daha önce babamın emektar Skoda'sını kullanırken tanıştığım bilimum oto tamir ve bakım esnafının telefonlarını sildiğim için :) Bu bile beni arabadan soğutacaktı neredeyse :D LPG'nin çıkarabileceği problemlerle uğraşacak ne zamanım ne de dermanım yok, boşuna mı Toyota aldım ben :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 03, 2011, 12:12:12 »
bi gün bi alışveriş merkezine girerken güvenlik kontrol etsin diye önünde durdum adam "abi bunun neyine bakıcam sen devam et" arkasından da yanındakine "bu arabaya tüp mü takılır " deyince baya bi gururlanmıştım :D  şimdi Mesut'un hızlı ve öfkeli modun da LPG pompasına yanaştığını ve pompacının aşağı eğilerek giriş aradığını düşünün! çok üzücü başımızdakiler utansın başka çıkar yol bırakmıyorlar !!!

Oktay onu bunu bilmemde dün 30 TL lik benzin almaya gittim , gaz pompasında inan bitane Land Rover vardı ulan bu utanmadan oraya yanaşabiliyorsa bende yanaşırım dedim kendi kendime :D :D

bakıyorumda piyasa da ne kadar çok zengin var,zamlar etkilemiyor bile; hepsi benzinli araca biniyor  :lol:

Muhammet abi yaptığın ayıp ha bu konuya bi gelsene sen :  http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/hangi-marka-lpg-donusum-kiti-kullaniyorsunuz/new/#new

Valla hesap ortada Mesut, Evdeki hesap çarşıyada uymaz birde bunu unutmamak lazım. Biz burada teorikten kabaca bir hesap yaptık. Yaptığımız hesaplar bence şuan için bana uygun değilmiş gerçekten. Cepten çıkan toplam paraya ve süresine baktım ben açık olmak gerekirse. Örneğin ben 28000 km 'yi en az 2-2.5 yılda yaparım ;) Ama belkide 3 yıl olur. 3 yıla kadar kim öle kim kala. LPG takılan arabanın değeride artmıyor düşünürsen :D hadi satarken 300-500 fazla etsin dersen hani :)  Bende çok kararsızım işte bu yüzden dolayı, ilk topluca verilen paralar 3 ay sonra unutuluyor ya sonra ekonomi yaptığımızı sanıyoruz ya  :D o yüzden bu gaflete düşesim gelmiyor :)

Metin abi ben senede 20,000 km yapıyorum , ama bu araca en fazla 2 sene daha binerim sonra sıfır bi dizel araç alırım çok kararsız kaldım yahu :(

LPG tasarruf hesabı yapılırken, montaj sonrasında çıkabilecek problemlerin (uyarı ışığı yanması, rölantide düzensizlik ve stop etme, sık bakım ihtiyacı) çözümü için montajcıyı veya sanayiyi ziyaret etme ihtiyacının hasıl olma olasılığını ve bu olasılığın en önemli alım kriteri sorunsuzluk olan bir kullanıcı üzerinde oluşturacağı tedirginliği ve rahatsızlığı da hesaba katmak lazım :) Bazı sıkıntıların maddi değerini hesaplamak zordur ama mutlaka dikkate almak gerekir. Aracı aldığım 5,5 yıldan bu yana 10, 20, 30, 40 ve 50 bin bakımları haricinde servise uğramadım çok şükür. Geçen sene sağ ön far ampulüm patladı, tedbirli biri olduğum için arabada yedeğini bulunduruyorum fakat değiştirmeyi beceremedim. Pazar günü açık oto elektrikçisi bulmak için bayağı bir çaba sarfetmiştim daha önce babamın emektar Skoda'sını kullanırken tanıştığım bilimum oto tamir ve bakım esnafının telefonlarını sildiğim için :) Bu bile beni arabadan soğutacaktı neredeyse :D LPG'nin çıkarabileceği problemlerle uğraşacak ne zamanım ne de dermanım yok, boşuna mı Toyota aldım ben :D

Hakkı abi bende arıza için hiç servise gitmedim bugüne kadar Allaha bin şükür sadece bakım zamanlarında  gittim ama gel gelelim senin ufaklık zaten az yakıyor öyle hava atmak kolay senin için :D :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 03, 2011, 12:37:48 »

Metin abi ben senede 20,000 km yapıyorum , ama bu araca en fazla 2 sene daha binerim sonra sıfır bi dizel araç alırım çok kararsız kaldım yahu :(

İşte en kötü ihtimalle 1750 şimdi para ödüyorsun, 23000 km sonra 1750'tl'nın hakkını alıyorsun ardından bir 20000 km daha binersen kafadan 1750 tl daha kârdasın :) Bakarsın satmazsın, bakarsın 8-10 aya kadar satılır. Net olarak satacağına veya satmayacağına karar verdikten sonra eğer taktırmaya karar verirsen bence en az 3-5 yıl daha kullanman lazım iyi bir yatırım yaptım demen için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 03, 2011, 12:42:33 »
Metin abi  2 hafta içinde satılırsa satarım satılmazsa eğer 2 yıllık banka kredilerm var daha doğrusu 2 yıl taksidim kaldı ancak onlar bitince sıfır araç alabilirim, 15 gün sonra belli olucak herşey :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2011, 12:50:29 »
Metin abi  2 hafta içinde satılırsa satarım satılmazsa eğer 2 yıllık banka kredilerm var daha doğrusu 2 yıl taksidim kaldı ancak onlar bitince sıfır araç alabilirim, 15 gün sonra belli olucak herşey :D
Haydi hayırlısın. Bende hem lpg istiyorum hem istemiyorum, olsa iyi olur olmasada iyi oluyor :) bende çok kararsızım. Arabayı herhalde satmam, satarsam ne alacam. Sıfır aracı vergilerinden dolayı hiç düşünmüyorum. Vs vs benim durum senden karışık :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2011, 12:57:47 »
ya sıfır aracın vergisini niye hatırlatıyorsun şimdi abi durduk yere :D :D :D keyifmizi kaçırmıyalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 03, 2011, 13:23:15 »
ya sıfır aracın vergisini niye hatırlatıyorsun şimdi abi durduk yere :D :D :D keyifmizi kaçırmıyalım :D
:D Valla Mesut ekonomi istiyorsan tüm koşulları tartmamız lazım. Ben bu yaşa geldim sıfır araç hiç almadım, almamda. Bu ülkede böyle bir vergilendirme sistemi olduğu sürece ben almam. Ama şu mtv ile ilgili farklı bir vergilendirme sözkonusu olursa düşünmeden alacağım araç dizel olur. Sıfır araca binmek iş değilde onun vergisi insanın zoruna gidiyor ;)

Biz en iyisi takalım lpg'leri :D bakalım yolumuza :D :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 03, 2011, 13:28:47 »
kişisel değerlendirmem ve 3 farklı lpgli araç kullanmış biri olarak söylüyorum; bence 1,1 çarpanı yani lpg benzine göre %10 fazla yakar tespiti sanki biraz az olmuş!!!

ben bunun % 20 yani 1,2 düşünülmesi gerektiğine inanıyorum......
tabi burada birde ihmal edilmiş olan (matematik terimi olarak düşününüz) ilk çalıştırma ve yazın 500m. kışın 3Km.ye varan bir benzinle sürüş gideri var.....

iyi bir özetleme teşekkürler.......

Bazen 1.1. değeri 1.0 bile oluyor. Bazen de söylediğiniz gibi 1.2 ye varabiliyor. Bu, doğru uygulama ve aracın durumu ile ilgili. Tabii bir faktör de motorun lpg ye olan uyumu. ben 1.1 ortalama değeri almayı düşündüm. tabii her kullanıcı kendi değerlerini biliyorsa, ona göre hesap yapabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #30 : Ocak 03, 2011, 13:34:06 »
+1

* 1 lt benzinle 15 km / 1 lt lpg ile 12-13 km yol yapıyorum.

* Yazın 500 - 600 m. de gaza geçerken / kışın 2-3 km yi buluyor. rölantide kışın 4,5 dakika çalıştıktan sonra benzine geçiyor.

* Aldığım tüm yakıtı tarih / litre / fiyat / km olarak exel de not tutarım.
   29.12.2009 - 30.12.2010 tarihleri arasında :
   1917 lt lpg 
     250 lt benzin
   harcayıp, 25.200 km yol yapmışım.

Ankara da lpg 2 lira / benzin 3,9 lira. Bugünkü değerlerden çarpalım :

1917 lt lpg     * 2 lira = 3.834 lira
   250 lt benzin* 3,9 lira=   975 lira

Toplam : 4809 lira.

25.200 km yi benzinde yapmış olsaydım :
  25.000 km / 15 = 1.680 lt ,
   1680 lt * 3,9 = 6.552 lira yapar.

6.552 lira ( benzinde kullanılsa ) - 4.809 lira ( lpg + benzin ) = 1.743 lira tasarruf

% Tasarruf oranı  = (fiyat farkı / benzindeki tüketim) * 100
  % Tasarruf oranı  = (1.743 / 6552) * 100
  % Tasarruf oranı  = % 26,5 NET TASARRUF

Benzin tüketiminiz oldukça fazla. İki şey aklıma geliyor;

- LPG sisteminiz, muhtemelen regülatörün montaj yeri seçiminden ya da verimli çalışmamasından, geç benzine geçiyor.
- Benzin enjektörleriniz LPG deyken işeme yapıyor. Bu durum hem benzin harcatıyor, hem de aracın çalışmasını düzensizleştiriyor. Bu durumlarda benzin enjektörlerinin işemesinin kesilmei gerekir. Bu işlem çok pahalıya mal olabildiğinden, sisteme bir röle ilave ederek araç lpg deyken benzin pompasının devre dışı bırakılması düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #31 : Ocak 03, 2011, 13:35:59 »
Yeni yılda Eskişehir-Uşak / Uşak-Eskişehir ve şehiriçi toplam 25 km gezinti ile toplam 468 km yolu tam 99.80 TL ile (25,4 litre) araçta 5 kişi birde bebek ve bagaj full, ve bölünmüş yollarda 110-120 km/s sabit hızla giderek yaptığım tüketimi hesaplarsak shell 95 oktan yakıt ile km'de 21 kuruş yakmış aracım. Bu demek oluyorki %26,5 net tasarruf yaptığını düşünürsem lpg ile (bence en fazla tasarruf oranıdır, satıcıların %40'larına inanmıyorum) 73-76 tl gibi bir tutar çıkıyor ;) Hiç lpg sistemi olmayan bir araç için yapılacak olan masrafa değmeyecek kadar küçük bir tasarruf bence ;) Bu hesaplama ile 1500 tl 'lik bir sistem 28000 km'de mi amortimi edecek yani ?  :(  :o  :wacko:

Ben yaptığım uygulamalarda %30 un altında bir tasarruflakarşılaşmadım. Hatta %40 ı aşan tasarruflar dahi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 03, 2011, 13:44:46 »
Ben yaptığım uygulamalarda %30 un altında bir tasarruflakarşılaşmadım. Hatta %40 ı aşan tasarruflar dahi oldu.
%26.5 veya %30 arada çok fark yok. Hadi ona eyvallah. Ama ben şu aralar yakıtla ilgili konulara katılmaya çalışıyorum ve gerçekçi olmak lazım ben %40 lpg ile tasarruf yapanı şehiriçinde ve dışında görmedim şuana kadar. Mantıken teorik olarak lpg sistemlerinin çalışmasına bakıldığında bilgiler direk %40 tasarruf çıkartıyor buna katılıyorum. Fakat gerçeğe bakmak lazım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #33 : Ocak 03, 2011, 13:52:51 »
%26.5 veya %30 arada çok fark yok. Hadi ona eyvallah. Ama ben şu aralar yakıtla ilgili konulara katılmaya çalışıyorum ve gerçekçi olmak lazım ben %40 lpg ile tasarruf yapanı şehiriçinde ve dışında görmedim şuana kadar. Mantıken teorik olarak lpg sistemlerinin çalışmasına bakıldığında bilgiler direk %40 tasarruf çıkartıyor buna katılıyorum. Fakat gerçeğe bakmak lazım ;)

Kötü tecrübeler yaşamış çoğunluk belli ki.

Markaların fabrikalarında, tasarım ofislerinde aylarca uğraşarak tasarladığı bir araca, bir usta yeni yakıt sistemi kuruyor. Düşünsenize... O kadar çok değişken var ki berimi etkileyen. Bunların yarısı doğru yapılsa sıkıntıların çoğu ortadan kalkar. Boşunaq mı söylüyorum, en önemlisi işçilik diye. :)

Şöyle düşünün; Ayda 600 tl benzin harıyorsunuz, hadi dediğiniz gibi %30 tasarruf yapıyorsunuz (ben %35 in altını hata olarak görüyorum hala). Ayda 180 tl eder. 1400 tl ye taktıracağınız bir lpg sistemi için ayda 140 tl ödüyorsunuz zaten; 40 tl fark var. Yani her durumda cebinizden hiç para harcamıyorsunuz.

Ben lpg kullanıyorum. Hatta pajero pinin aracımı bugün satılığa çıkardım henüz lpg dönüşümü yapılamıyor diye. Benzin kullanmak ile lpg kullanmak arasında sınıf farkıolduğu bilinci sadece Türkiye'de var. Avrupa'da tam tersi.
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 03, 2011, 14:18:34 »
Hiçbir usta yaptığı montaj için %40 ekonomi garantisi göğsünü gere gere veremiyor :) Bir çok markayı gezdim dolaştım, %40 ekonomi sağlayacak xxx markasını takarsak diyen ustalar yazılı belgeye pek yanaşamıyorlar :D bu da bana güven vermiyor tüketici olarak  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 03, 2011, 14:19:55 »
benzinse benzin, dizelse dizel... dahada ekonomi istiyorsan elektrikli olanı kullan:) LPG v.s. bir farkı yok artık... onuda vergilerle aynı seviyeye getirdiler..
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 03, 2011, 14:29:30 »
benzinse benzin, dizelse dizel... dahada ekonomi istiyorsan elektrikli olanı kullan:) LPG v.s. bir farkı yok artık... onuda vergilerle aynı seviyeye getirdiler..

İşte budur :D lpg varmı derdin var, düşüncen var. 100 tl'de de 25 tl aslında iyide ekonomi ama, sıfırdan takmak işime gelmiyor en az 25000 km sonra taktırdığım sistemi kurtarmış olacam vs vs :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #37 : Ocak 03, 2011, 15:02:14 »
Hiçbir usta yaptığı montaj için %40 ekonomi garantisi göğsünü gere gere veremiyor :) Bir çok markayı gezdim dolaştım, %40 ekonomi sağlayacak xxx markasını takarsak diyen ustalar yazılı belgeye pek yanaşamıyorlar :D bu da bana güven vermiyor tüketici olarak  ;)

%40 ın garantisini veremez usta.dediğim gibi çok bileşen var. Ama %30 en alt limit olabilir ancak. Usta bu işte yazılı belge verebilme noktasında değil zaten; usta montajişçilği yapar. Bunu ürünün sahibi firmadan isteyebilirsiniz ancak. Ben yaptığım işlerin neticelerine göre konuşuyorum. Eğer lpg de tasarruf varsa, bunu en iyi ortaya benim firmamın işçiliği ve kullandığı ürün koyar diyebilmenin rahatlığı ile yazıyorum. İşini her doğru yapan aynı şeyi söyleyebilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #38 : Ocak 03, 2011, 15:03:20 »

LPG de ilave bir vergi yok. Yaklaşık 4.tl benzin, 2.3 tl lpg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #39 : Ocak 03, 2011, 15:04:23 »
İşte budur :D lpg varmı derdin var, düşüncen var. 100 tl'de de 25 tl aslında iyide ekonomi ama, sıfırdan takmak işime gelmiyor en az 25000 km sonra taktırdığım sistemi kurtarmış olacam vs vs :)

Şöyle düşünün; Ayda 600 tl benzin harıyorsunuz, hadi dediğiniz gibi %30 tasarruf yapıyorsunuz (ben %35 in altını hata olarak görüyorum hala). Ayda 180 tl eder. 1400 tl ye taktıracağınız bir lpg sistemi için ayda 140 tl ödüyorsunuz zaten; 40 tl fark var. Yani her durumda cebinizden hiç para harcamıyorsunuz.