Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2010, 21:17:34 »
faydalı paylaşım.
teşekkürler.
bende tıkladım
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 26, 2010, 21:17:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 26, 2010, 23:03:52 »
Kusura bakmayın; bu istek dolaylı olarak da olsa biraz ticari oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #62 : Aralık 26, 2010, 23:43:23 »
Tık :D
2016 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 27, 2010, 14:40:37 »
bi tıkda benden ;)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 27, 2010, 14:54:51 »
ben devamlı tıklıyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #65 : Aralık 27, 2010, 21:13:55 »
tık:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 27, 2010, 21:55:21 »
internette tıklanan kazanır arabasını tıklatan kaybeder... tecrübe konuşuyor :)
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #67 : Aralık 27, 2010, 22:09:43 »
Teşekkür ederim herkese :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #68 : Aralık 28, 2010, 01:11:44 »
bir tık bir soru da benden güven bey :D

benim araçda milano sıralı sistem var.bu son günlerde depo full olmasına rağmen 4 yeşil ışık önce yanıyor biraz gidiyorum sonra birden sönüyor en altta ''E'' yazan kırmızı ışık yanıyor.sonra biraz daha gidiyorum düzelip tekrardan 4 yeşile dönüyor .nerdeyse 3 senedir aracı kullanıyorum o ışığın yandığını hiç görmemiştim.normalde tüp bitince sağ kısımda benzin istasyonu pompası şeklinde bir amblem var o yanardı.malatyada servisleri olmadığı için kimse pek anlamadı gerçi sadece atiker takan bir yere gösterdim tavsiye üzerine o kadar.
ikinci sorumda şu olacaktı bu milano benim başıma burada servisi olmamasından dolayı iş açıyor sürekli filtre değişimi gaz ayarı şu bu.mevcut sistem üzerınden BRC ve ya LOVATO gibi baska italyan bir sisteme donebilir miyim ?? masrafı ne olur sayet mumkunse ??
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 28, 2010, 11:04:11 »
Güven kardeş bmd nerede üretiliyor ,kalitesi nasıl?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Aralık 28, 2010, 11:11:09 »

Kalite konusunda markanın zaten ECE R 67-01 belgesinin olması gerekiyor diye biliyorum. Bu belgenin içeriklerine uygunluğu mutlaka zaten vardır. Gönül ister yerli sermaye olsun ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #71 : Aralık 28, 2010, 12:19:22 »

Bu biraz reklam gibi olacak ama sorulduğuna göre hoş karşılanır umarım.

Ben bu işi ticari anlamda da yapıyorum. Bu nedenle tereddütlü yaklaşabilirsiniz. O yüzden size neden İNKAGAS önerdiğimi, ürünü diğer ürünlerden ayıran çok somut başlıklarla anlatayım;

- İNKAGAS BMD marka ürün, bütünü ve parça parça incelendiğinde, bileşenlerinin yapımında kullanılan malzeme ve imalat kalitesi ile göze çarpar. Diğer en kaliteli ürünlerle yanyana getirldiğinde bu durum çok net göze çarpar.

- Diğer tüm markalardan farklı olarak tüm lpg tesisatında TERMOPLASTİK hortumlar kullanılmaktadır. Bu sayede ilave güvenlik sağlar.

- LPG selenoid valf üzerine entegre edilmiş filtre ve vananın etkin olup olmadığını gösteren led ışığı vardır.

- Enjektörleri 0.02 mm üretim hassasiyeti ile üretilmiştir.

- Enjektörler 2 ohm luk bobinleri sayesinde çok hizlı yakıt enjekte eder. Diğer ürünler 3 ohm ile çalışır.

- Enjektörler özel bir gürültü önleme teknolojisi ile donatılmış olduğundan, benzin enjektörlerinden dahi sessiz çalışır.

- Rail enjektörler filtresi, gaz basınç sensörü ve gaz sıcaklık sensörü ile birlikte yapılandırılmıştır.

- LPG Regülatör 6000 cc ye kadar motorlara yakıt teminine uygun tasarlanmıştır. Aracın silindir başına beygir gücüne göre belirlenecek enjektörlerle birlikte kullanılır.

- BMD nin ECU su tüm elektromanyetik uyumluluk sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.

- 1986 yılında kurulmuş olan İNKA nın kuruluşu olan İNKAGAS garantisi ile Türkiye piyasasındadır.

- 2 yıl / 100.000 km garantilidir.

- Sadece yurt içine değil, Başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere İNKAGAS tarafından yurt dışına da pazarlanmaktadır.

İNKAGAS Güney Kore ürünü olan BMD markası ile Türkiye Distribütörlüğü anlaşmasınından daha geniş bir anlaşma imzalamış durumda. Kore'de ki fabrikanın üretim ortağı ve daha fazlasını satın almak için girişimler içerisinde. Netice olarak Yunanistan'da yeni olacak distribütör de İNKAGAS ile anlaşma yapacak.

Firma 2-3 ay içerisinde FSI motorları sadece lpg ile çalıştıracak bir kit getiriyor. Bu da Türkiye'de ilk ve tek olacak.

Çay içmek için uğrayan arkadaş olursa ürünün bileşenlerini başka ürünlerle yan yana görme şansı olur. İnanın LPG den anlamay hiç gerek yok; fark ilk bakışta kendini belli ediyor.

Daha önce söylediğim gibi, ben başka markalar da takıyorum, özellikle bu markadan farklı bir ticari çıkarım yok. Ama ürüne çok inanıyorum ve tüketici tarafından bilinsin, fayda sağlansın istiyorum.

Daha fazla yazmayayım. Zaten çok yazdım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #72 : Aralık 28, 2010, 12:32:10 »
bir tık bir soru da benden güven bey :D

benim araçda milano sıralı sistem var.bu son günlerde depo full olmasına rağmen 4 yeşil ışık önce yanıyor biraz gidiyorum sonra birden sönüyor en altta ''E'' yazan kırmızı ışık yanıyor.sonra biraz daha gidiyorum düzelip tekrardan 4 yeşile dönüyor .nerdeyse 3 senedir aracı kullanıyorum o ışığın yandığını hiç görmemiştim.normalde tüp bitince sağ kısımda benzin istasyonu pompası şeklinde bir amblem var o yanardı.malatyada servisleri olmadığı için kimse pek anlamadı gerçi sadece atiker takan bir yere gösterdim tavsiye üzerine o kadar.
ikinci sorumda şu olacaktı bu milano benim başıma burada servisi olmamasından dolayı iş açıyor sürekli filtre değişimi gaz ayarı şu bu.mevcut sistem üzerınden BRC ve ya LOVATO gibi baska italyan bir sisteme donebilir miyim ?? masrafı ne olur sayet mumkunse ??

Çıkan e harfi ''Error'' anlamında olmalı. Bu harf çıktığında çok muhtemelen aracınız benzine geçiyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir.
- Regülatörün ısı sensörü arızalanmış olabilir.
- Regülatöre yeterince sıcak su gitmiyor olabilir. Aracın su devirdaimi ya da su borularından ve hatta regülatörün tıkanmasından olabilir.
- Ayar ya da başka bir konuyla da ilgili olabilir. İlk ikisinde sorun yoksa biraz detaylı incelemek gerekir.

Var olan bir markadan kısmi olarak bir başkasına geçmek size en fazla 200-250 tl kadar bir avantaj sağlayacaktır. Aracın ön tarafındaki parçalar ve tesisatın yenilenmesi anlamına gelir. Aslında elinizde tank ve tanka giden lpg boru tesisatı kalır sadece. Yine de bir sorun Malat'yadaki bayilere. Onlar adına fiyat veriyor olmak istemem; yanlış olur.

Biraz daha tasarruf amaçlarsanız, lpg kit bileşenleri markalar arasında genellikle uyumludur. Ama sistemikısmen değiştirmek, örneğin şu anki sorununuzu çözmezse canınız sıkılır. Bence var olan sistemin sorununu çözüp devam edin. Değitirecekseniz tamamen değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 28, 2010, 12:42:46 »
şimdi 2 şey dikkatimi çekti, karşı çıkmak olarak adlandırmayın ancak koreli bir firma sanırım bu, ancak bir kore firması olan hyundai, sıfır araçlaraına brc kit taktırıyor..bunun nedeni ne ola ki?

bir de fsi motorlar için kit sadece bu markada demişsiniz, ben taktırırken bir tane tsi taktırıyordu lpg, tamamen lpg ile çalışıyormuş, benzinle beraber değil yani.. brc getirtmiş bile öyle bir kit..fsi ve tsi motorlara takmaya başlamışlar bile, benim taktırdığım yerde hali hazırda 2 adet takılmış, bir geri dönüş olmadı dedi patron..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #74 : Aralık 28, 2010, 14:00:21 »
şimdi 2 şey dikkatimi çekti, karşı çıkmak olarak adlandırmayın ancak koreli bir firma sanırım bu, ancak bir kore firması olan hyundai, sıfır araçlaraına brc kit taktırıyor..bunun nedeni ne ola ki?

bir de fsi motorlar için kit sadece bu markada demişsiniz, ben taktırırken bir tane tsi taktırıyordu lpg, tamamen lpg ile çalışıyormuş, benzinle beraber değil yani.. brc getirtmiş bile öyle bir kit..fsi ve tsi motorlara takmaya başlamışlar bile, benim taktırdığım yerde hali hazırda 2 adet takılmış, bir geri dönüş olmadı dedi patron..

Bildiğim; sadece ROMANO da kısmen benzin ve kısmen lpg yakan bir kit var. Ancak çok pahalı ve tasarrufu da %20 civarında. İNKAGAS şu anda Avustralyadaki testlerin bitmesini bekliyor. Taksilere takılmış ve 9 aylık testten sonra motorları incelenecek. Sonuçların olumlu olmasına kesin gözüyle bakıyorlar. BRC de sadece lpg yakan kit varsa, bu iyi bir gelişme. Ancak anladığım kadarıyla belli devirlerde lpg, diğer devirler ve rolantide benzin tüketiyor. Önce aracın bilgilerini alıp İtalya'ya yolluyorlar. Buna göre özel yazılım hazırlanıyor ve sonra Türkiye'de montajı yapılıyor. Fiyatını da araştırmanızda fayda var. Burada paylaşırsanız biz de öğrenmiş oluruz.

Fabrika çıkışı araçlara, farklı fabrikalarda farklı kitler takılabiliyor. Türkiye'de bir marka varken Hindistan'da başka bir marka oluyor. Bu konu sanırım daha çok ticari. Ben BRC ya da diğer hiç bir markayı kesinlikle kötülemek istemem. Ancak burada önemli olan kalitede süreklilik. Bunu zaman içerisinde görmek mümkün olur. İNKAGAS da bazı çalışmalar içerisine giriyor. Yakın zamanda benzer anlaşmalar çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 28, 2010, 14:18:36 »
Güven bey, atiker safe fast sıraslı sistem için ne diyorsunuz peki ? performans,sistem maliyeti,servis ağı açısından ve marka ile ilgili bireysel görüş ve yorumunuz nasıl olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #76 : Aralık 28, 2010, 14:45:36 »
Güven bey, atiker safe fast sıraslı sistem için ne diyorsunuz peki ? performans,sistem maliyeti,servis ağı açısından ve marka ile ilgili bireysel görüş ve yorumunuz nasıl olur ;)

:)) Valla böyle sorular çok zor sorular. Ben bu işi yapan birisi olarak bir başka marka hakkında iyi görüş bildirirsem sıkıntı olmaz belki ama kötü görüş bildirirsem ayıp etmiş olurum.

Fiyatla kalite, her zaman olmamakla birlikte, bir anlamda uyum içerisinde oluyor. Kimi markalar piyasada yeni olduklarından, pazar payını büyütmek için, tanıtım için ya da finansal sıkıntı içinde olduklarından farklı fiyat politikaları izleyebilirler şüphesiz. Bu ayırımı yapabilmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 28, 2010, 15:10:40 »
:)) Valla böyle sorular çok zor sorular. Ben bu işi yapan birisi olarak bir başka marka hakkında iyi görüş bildirirsem sıkıntı olmaz belki ama kötü görüş bildirirsem ayıp etmiş olurum.

Fiyatla kalite, her zaman olmamakla birlikte, bir anlamda uyum içerisinde oluyor. Kimi markalar piyasada yeni olduklarından, pazar payını büyütmek için, tanıtım için ya da finansal sıkıntı içinde olduklarından farklı fiyat politikaları izleyebilirler şüphesiz. Bu ayırımı yapabilmek lazım.

Ayıp olmaz :) Siz bana pm atın o zaman ;) Tam net cevap alamadım. Fazlasıyla dolaylı oldu :D Birden fazla marka modeli aynı kefede tutabiliyorum bu yorumunla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 04, 2011, 01:17:54 »
güven bey öncelikle bu sitede olmanızdan çok memnunum, sonuçta direk olarak işin mutfağından yardım alabiliyoruz.. artık biliyorsunuzdur 1 aydır lpgliyim, ve çok da memnun değilim.

iki gündür yeni başlayan bir soruna sahibim.. araç soğukken tekliyor, sanki benzin bitmek üzereymiş gibi böyle bir süre hiç yakmıyormuş gibi yığılıyor, sonra bir anda yakıyor koltuğa yapıştırıyor. ısınınca bir sorun yok.. bu arada özellikle lgye geçsin diye bilmemkaç devir çevireyim, gazı kökleyim falan yok, normal kendisi geçiyor lpgye. bu durum benzinde kesinlikle yok, birden fazla kez denedim, benzinde şeker gibi gidiyor lpgde vites değişimlerinde, gaza yüklenmelerde ne bileyim misfire var sanki.. bir de rölantide de devir anlık bir şekilde düşüyor 400-500 civarlarına, soğukken normalde 1100-1200 civarına çalışıyor, ısınınca 750 civarında...

başka sorunlarım da muhtemelen enjektörde işeme ve lpgye geç geçme.. benzin tüketimimin çok olduğunu düşünüyorum 1500km yaptım, 150tl benzin yaktım. yani 150tlde bir depo benzin.. bence çok çok çok fazla bir tüketim bu.

lpgye geç geçme sorunu ise motor sıcak diyelim, durdurdum motoru sonra yine çalıştırdım, ama 1 dakika sonra falan çalıştırdım, benzinde çalışıyor ve yeniden lpgye geçmesi için 1 dakika falan süre gerekiyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 04, 2011, 08:56:05 »
Türkay sistem olarak ne marka model sıralı taktırmıştın aracına ?