Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2000 model Corolla 1.6 Luna AT AC Special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #100 : Mart 04, 2011, 13:56:26 »
Merhaba. Madem işin uzmanısınız görüşünüzü alayım..

Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Buji değişiminden sonra bu durum normal mi? Daja sonra yakıt değerleri toparlanır mı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 04, 2011, 13:56:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mart 04, 2011, 14:18:42 »
Merhaba. Madem işin uzmanısınız görüşünüzü alayım..

Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Buji değişiminden sonra bu durum normal mi? Daja sonra yakıt değerleri toparlanır mı?

Yakıtınız biraz fazla. Aslında bujilerin yenilenmesi yakıt tüketimini arttırmak yerine düşürmeli.
2 seçenek geliyor aklıma;
- LPG ayarlarını detaylı olarak yapamıyorlar, hatta belki adece otomatik kalibrasyonla yetiniyorlar. Aracın LPG ayarlarını yaparken emisyon cihazına da bağlayıp yapmakta fayda var. Eğer emisyon değerleri, ideal LPG ayarlarında tutturuluyorsa, sorun olmaz. Ama hepsini dengelemek mümkün olmuyorsa başka sorun aramak gerekir.
Ayarların doğruluğu için kaba bir test yapın; araç benzinden LPG ye geçerken son derece pürüzsüz bir geçiş yapıyorsa, ayarlar muhtemelen iyidir. Ama motorun çalışma düzeni biraz bozularak geçiş oluyorsa, ayarlardan şüphelenilebilir.

- Aracınızda yakıt tüketimini etkileyen başka bir sıkıntı olabilir.

Eğer İstanbulda iseniz, servise gitmeden bana uğrarsanız, ustabaşım araca bakar; dışarıya gereksiz para harcama riskinden kurtulursunuz. Yetkili servise giderseniz ya sizi yollar, ya da gereksiz olabilecek işlemler yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mart 04, 2011, 15:46:16 »
d4 motora sıralı sistem için kesin bir tarih var mı?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #103 : Mart 04, 2011, 16:24:07 »
d4 motora sıralı sistem için kesin bir tarih var mı?

BMD markasının gelmesi uzadı ama güncel tarih almadım. Alır almaz paylaşırım.

Ama Romano markasında çift yakıt (benzin+LPG) olarak %20 tasarruflu cihaz ihtimali var tabii her an. Bahsetmiş olmalıym daha önce; biraz pahalı ve temini zaman alan bir çalışma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mart 04, 2011, 16:29:33 »
benzinde yakıyorsa bence gereksiz. birde izmirde bir usta eski tip lpg takıyor ama sıcak bakmadım sizin bu konu hakkında bir düşünceniz var mı?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #105 : Mart 04, 2011, 16:42:22 »
benzinde yakıyorsa bence gereksiz. birde izmirde bir usta eski tip lpg takıyor ama sıcak bakmadım sizin bu konu hakkında bir düşünceniz var mı?

Bu motora LPG takmak zaten son derece sıradan bir çalışma. Sorun olan motora gelecek zarar.

Bu motorda benzin piston tepesine doğrudan enjektörle veriliyor. Enjektör kendisini benzin ile soğutuyor. Araç LPG ye geçtiğinde benzin enjektörü soğuyamadığından, yüksek ısı nedeniyle zarar görüyor. Masrafı da az olmaz.

Benim tavsiyem; bu işten uzak durun kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #106 : Mart 06, 2011, 00:20:37 »
1.6 133hp 6 ileri olan yeni kasa verso dan aldım, LPG taktırmak istiyorum ama cekincelerim var herkes bi yorum yapıyor fakat işin aslı nasıl detaylıca öğrenmek istiyorum. Bu yeni motorda uyum sorunu oluyormu ileriye yönelik aracın beyninde veya baska sekilde problemler olusabiliyormu performansata veya calısmada bir sorun olaibliyormu yardımcı olursanız sevinirim

bir de en uyumlu marka hangisdir bilginiz varsa paylasırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #107 : Mart 15, 2011, 14:13:59 »
teşekkür ederim yanıtınız için zaten garanti süresi geçti ama ben yine de güvenemedim kendim değiştirmeye götürücem galiba servise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mart 15, 2011, 14:33:20 »
1.6 133hp 6 ileri olan yeni kasa verso dan aldım, LPG taktırmak istiyorum ama cekincelerim var herkes bi yorum yapıyor fakat işin aslı nasıl detaylıca öğrenmek istiyorum. Bu yeni motorda uyum sorunu oluyormu ileriye yönelik aracın beyninde veya baska sekilde problemler olusabiliyormu performansata veya calısmada bir sorun olaibliyormu yardımcı olursanız sevinirim

Aracınıza TELEFLEX GFİ sistemini şiddetle öneririm.Kesinlikle en ufak sorun yaşatmayınca tek kaygı kararsızlıklarla geçen zamanda harcanan benzin ücreti oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #109 : Mart 16, 2011, 01:04:19 »

Sıralı sistemlerde araçların kendi beyinleri ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.
Aracınızın motor hacmine göre performansı yüksek. Bu nedenle sıradan, vasat markaları önermem.
Erhan Bey'in önerdiği markaya kötüdür diyemem.
Zavoli de iyidir.
Prins iyidir ama oldukça pahalıdır.
Ben, bu işe girmeme vesile olan İnkagas BMD markasını kesinlikle öneriyorum. Ben de başka markalar da var ama içlerinden sadece bu markayı takıyorum diyebilirim.
Hemen hemen diğer tüm markalardan düşük direçte çalışan, çok seri enjektörleri var.
6000 cc motora kadar yeterli regülarörü var.
En sessiz enjektörlere sahip.
8mm termoplastik boruyu kullanan tek marka.

İstanbulda iseniz bir fırsatta uğrayın ve bir kaç markayı yan yana görün.

Markaların aracın performansına uygun olması dışında uyum sorunu yoktur. İyi bir markayı, teknik açıdan ve görsel açıdan ideal işçilikle uygularsanız, en ufak bir sorun yaşamadan kullanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #110 : Mart 16, 2011, 01:24:52 »
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?
türkay kardeşim senin şuan verdiğin veriler doğru veriler,bazı arkadaşlar ben lpg de aynı araç aynı kit şu kadar bu kadar yakıyorum deyince onlara yanlış ölçüm yaptıklarını söylerken sen bana muhalefet ediyordun bak doğruyu buldun şimdi,verdiğin değerler normal değerler,benim aracım da 12.5-13 lt yakmakta.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #111 : Mart 16, 2011, 01:28:47 »
çok ince hesap yapmadım fakat benim araç şu anda 100 km de 8 litreyi geçmiyor.bence lpg sistemine haksızlık etmeyelim.Türkay bey bence bi baktırın servise o kadar yakmaması gerek.
sevgili kardeşim sende istanbul dasın bende istanbul daym senin aracın 8 lt lpg yaksın 1.6 ise eğer ben kendi aracımı sana bedava vericem 8 lt den fazla yakarsa sen kendi aracını verirmisin?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Mart 16, 2011, 10:10:13 »
Sıralı sistemlerde araçların kendi beyinleri ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.
Aracınızın motor hacmine göre performansı yüksek. Bu nedenle sıradan, vasat markaları önermem.
Erhan Bey'in önerdiği markaya kötüdür diyemem.
Zavoli de iyidir.
Prins iyidir ama oldukça pahalıdır.
Ben, bu işe girmeme vesile olan İnkagas BMD markasını kesinlikle öneriyorum. Ben de başka markalar da var ama içlerinden sadece bu markayı takıyorum diyebilirim.
Hemen hemen diğer tüm markalardan düşük direçte çalışan, çok seri enjektörleri var.
6000 cc motora kadar yeterli regülarörü var.
En sessiz enjektörlere sahip.
8mm termoplastik boruyu kullanan tek marka.

İstanbulda iseniz bir fırsatta uğrayın ve bir kaç markayı yan yana görün.

Markaların aracın performansına uygun olması dışında uyum sorunu yoktur. İyi bir markayı, teknik açıdan ve görsel açıdan ideal işçilikle uygularsanız, en ufak bir sorun yaşamadan kullanırsınız.

Ben de LPG taktırmadan evvel çok uzun süre araştırmalar yaptım diğer kaliteli markaların da Teleflex kadar sorunsuz olduğunu işitiyorum.Enjentörlerin direk manifolda gömülmesi diğer kitlerden daha performanslı olmasını gerektiriyor.Bunun yanında diğer kaliteli kitlerle fiyat farkı öyle uçurum değil kanımca ben kredilerim devam ediyor olmasına karşın pahalı denileni tercih ettim sonuçta 1 defa alınıyor nerelere veriyoruz o 300-400tl yi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Mart 16, 2011, 10:15:05 »
türkay kardeşim senin şuan verdiğin veriler doğru veriler,bazı arkadaşlar ben lpg de aynı araç aynı kit şu kadar bu kadar yakıyorum deyince onlara yanlış ölçüm yaptıklarını söylerken sen bana muhalefet ediyordun bak doğruyu buldun şimdi,verdiğin değerler normal değerler,benim aracım da 12.5-13 lt yakmakta.
abi tarihe baksana bi.. kiti ilk taktırdığım zaman aralık 2010.. üzerinden en az 10-15 kere ayar geçti, üzerine 7-8bin km yaptım. şu anda 10lt üstüne bir kere çıktı o da karda eğlenmek için çıktım sürekli patinaj sürekli 1 ve 2. vitesler..istanbula da geldim, haremden sirkeciye geçtim sirkecide dur kalk geze geze taksime doğru gittim sonra boğaziçi köprüsünden geri döndüm yine dur kalk trafikle, sabancıya gittim, giderken de e5i kullandım.. istanbul şehir içi yakıt tüketimim 9lt civarında oldu, ankara istanbul arasında da basarak yolculuk yaptım öyle 90 sakin gitmedim.. toplamda yaptığım km 1043,8 aldığım yakıt 180tl.

yani 8.2lt tüketim, 17kr km başına düşen maliyet
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #114 : Mart 16, 2011, 19:30:36 »
abi tarihe baksana bi.. kiti ilk taktırdığım zaman aralık 2010.. üzerinden en az 10-15 kere ayar geçti, üzerine 7-8bin km yaptım. şu anda 10lt üstüne bir kere çıktı o da karda eğlenmek için çıktım sürekli patinaj sürekli 1 ve 2. vitesler..istanbula da geldim, haremden sirkeciye geçtim sirkecide dur kalk geze geze taksime doğru gittim sonra boğaziçi köprüsünden geri döndüm yine dur kalk trafikle, sabancıya gittim, giderken de e5i kullandım.. istanbul şehir içi yakıt tüketimim 9lt civarında oldu, ankara istanbul arasında da basarak yolculuk yaptım öyle 90 sakin gitmedim.. toplamda yaptığım km 1043,8 aldığım yakıt 180tl.

yani 8.2lt tüketim, 17kr km başına düşen maliyet
tamam kardeşim senin dediğin gibi olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mart 16, 2011, 20:29:14 »
Avensis için tavsiye edilen nedir?...yeni model avensisi olup lpg kullanan arkadaşım varsa  veya konu ile ilgili bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #116 : Mart 16, 2011, 20:45:53 »
Avensis için tavsiye edilen nedir?...yeni model avensisi olup lpg kullanan arkadaşım varsa  veya konu ile ilgili bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Sıradan markalar dışındaki tüm markalar, doğru işçilikle takılmaları halinde düzgün çalışırlar. Araca uygun LPG sistemi diye birşey yok aslında; tamamı aynı prensiple çalışıyor. Aracın performansına ayak uydurabilecek bir sistem lazım; en az bunun kadar önemlisi de doğru takılması lazım.

Benim her marka araca, ama özellikle japonlara önerdiğim marka malum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Mart 16, 2011, 20:49:18 »
Adamın yalan söyleyecek hali yok.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mart 16, 2011, 23:07:29 »
valla abi istanbulda istediğin koşullarda deneyelim senin arabadan 1-2 litre az yaksın alayım arabanı :D yok  aynı falan yakarsa al benim arabayı yayan döneyim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mart 16, 2011, 23:58:34 »
sevgili kardeşim sende istanbul dasın bende istanbul daym senin aracın 8 lt lpg yaksın 1.6 ise eğer ben kendi aracımı sana bedava vericem 8 lt den fazla yakarsa sen kendi aracını verirmisin?
Mustafa abi benim içinde geçerlimi iddia ben kesin 8 litreden az yakarım 100 kmde. Hep bir xei'm olsun isterdim:D
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!