0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Madem işin uzmanısınız görüşünüzü alayım..Aracım 2000 model corolla 1.6 otomatik. Yaklaşık 1 AY önce Atiker marka LPG taktırdım. 32-33 Lt. yakıt alıyor. Litresi 2,23 Tl ye Aygaz dan yaklaşık 73 TL ye doluyor. Önce şehiriçi 277 km yol yaptı. birkaç dolumdan sonra en fazla 330 km yi gördü. daha sonra bujileri (toyota servisinden orjinal aldım) değiştirdik ve kalibrasyon ayarı yapıldı. Aracın yakıt tüketimi azalacağına tavan yaptı. 275 km de gaz bitti bugün. Son tüketim değerine göre 0.27 kuruş yakmış oldu. Bugün götürdüm yeniden kalibrasyon yapıldı. Ama yakıt bu haliyle cok fazla. Buji değişiminden sonra bu durum normal mi? Daja sonra yakıt değerleri toparlanır mı?
d4 motora sıralı sistem için kesin bir tarih var mı?
benzinde yakıyorsa bence gereksiz. birde izmirde bir usta eski tip lpg takıyor ama sıcak bakmadım sizin bu konu hakkında bir düşünceniz var mı?
1.6 133hp 6 ileri olan yeni kasa verso dan aldım, LPG taktırmak istiyorum ama cekincelerim var herkes bi yorum yapıyor fakat işin aslı nasıl detaylıca öğrenmek istiyorum. Bu yeni motorda uyum sorunu oluyormu ileriye yönelik aracın beyninde veya baska sekilde problemler olusabiliyormu performansata veya calısmada bir sorun olaibliyormu yardımcı olursanız sevinirim bir de en uyumlu marka hangisdir bilginiz varsa paylasırsanız sevinirim
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?
çok ince hesap yapmadım fakat benim araç şu anda 100 km de 8 litreyi geçmiyor.bence lpg sistemine haksızlık etmeyelim.Türkay bey bence bi baktırın servise o kadar yakmaması gerek.
Sıralı sistemlerde araçların kendi beyinleri ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.Aracınızın motor hacmine göre performansı yüksek. Bu nedenle sıradan, vasat markaları önermem.Erhan Bey'in önerdiği markaya kötüdür diyemem.Zavoli de iyidir.Prins iyidir ama oldukça pahalıdır.Ben, bu işe girmeme vesile olan İnkagas BMD markasını kesinlikle öneriyorum. Ben de başka markalar da var ama içlerinden sadece bu markayı takıyorum diyebilirim.Hemen hemen diğer tüm markalardan düşük direçte çalışan, çok seri enjektörleri var.6000 cc motora kadar yeterli regülarörü var.En sessiz enjektörlere sahip.8mm termoplastik boruyu kullanan tek marka.İstanbulda iseniz bir fırsatta uğrayın ve bir kaç markayı yan yana görün.Markaların aracın performansına uygun olması dışında uyum sorunu yoktur. İyi bir markayı, teknik açıdan ve görsel açıdan ideal işçilikle uygularsanız, en ufak bir sorun yaşamadan kullanırsınız.
türkay kardeşim senin şuan verdiğin veriler doğru veriler,bazı arkadaşlar ben lpg de aynı araç aynı kit şu kadar bu kadar yakıyorum deyince onlara yanlış ölçüm yaptıklarını söylerken sen bana muhalefet ediyordun bak doğruyu buldun şimdi,verdiğin değerler normal değerler,benim aracım da 12.5-13 lt yakmakta.
abi tarihe baksana bi.. kiti ilk taktırdığım zaman aralık 2010.. üzerinden en az 10-15 kere ayar geçti, üzerine 7-8bin km yaptım. şu anda 10lt üstüne bir kere çıktı o da karda eğlenmek için çıktım sürekli patinaj sürekli 1 ve 2. vitesler..istanbula da geldim, haremden sirkeciye geçtim sirkecide dur kalk geze geze taksime doğru gittim sonra boğaziçi köprüsünden geri döndüm yine dur kalk trafikle, sabancıya gittim, giderken de e5i kullandım.. istanbul şehir içi yakıt tüketimim 9lt civarında oldu, ankara istanbul arasında da basarak yolculuk yaptım öyle 90 sakin gitmedim.. toplamda yaptığım km 1043,8 aldığım yakıt 180tl.yani 8.2lt tüketim, 17kr km başına düşen maliyet
Avensis için tavsiye edilen nedir?...yeni model avensisi olup lpg kullanan arkadaşım varsa veya konu ile ilgili bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
tamam kardeşim senin dediğin gibi olsun
sevgili kardeşim sende istanbul dasın bende istanbul daym senin aracın 8 lt lpg yaksın 1.6 ise eğer ben kendi aracımı sana bedava vericem 8 lt den fazla yakarsa sen kendi aracını verirmisin?