Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 11:13:16 »
Harika bir başlık olmuş.... Hep yardım istenmesine alışkın olduğumuz için...  Helalinden bir alkış ve teşekkürler :alkis:   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2010, 11:13:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2010, 11:15:05 »
çok ince hesap yapmadım fakat benim araç şu anda 100 km de 8 litreyi geçmiyor.bence lpg sistemine haksızlık etmeyelim.Türkay bey bence bi baktırın servise o kadar yakmaması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2010, 11:15:34 »
İlk fırsatta sorulara bildiğimce cevaplar yazacağım.

Ben İzci programındaki araçlardan birinin sahibiyim. Land Rover discovery 1. İnegöl'de yeşildi. Bu hafta Enez olacak sanırım. Enez'de siyah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2010, 11:44:45 »
çok ince hesap yapmadım fakat benim araç şu anda 100 km de 8 litreyi geçmiyor.bence lpg sistemine haksızlık etmeyelim.Türkay bey bence bi baktırın servise o kadar yakmaması gerek.
3000kmden önce düşmez yakıt anca oturur değerler tadında bir şeyler söyledi sadece.. biraz ayar yaptım dedi onda da çekiş düştü ne bileyim bekliyoruz bakalım...
İşte benimde LPG taktırmama korkularımdan birisi bu :) Hayal kırıklığı :( Bence bir miktar daha düşer Türkay, seninde dediğin gibi yeni sistem birkaç depo fazla yakacağı söyleniyor ama bakalım zaman daha çok belli edecek. Ben şuan benzinli aracımla 36-37 kuruş yakıyorum düşsün diye LPG düşünüyorum ama :) amalar var işte :)
valla beni takip et abi biraz her detayı excel dosyası şeklinde hesaplıyorum.. lpg işletme maliyetleri, lpg bakımları, lpgnin açacağı sorunlar, aklına ne gelirse hepsini tutuyorum excelde...yaktığı litre, benzinde yakacağı litre vs... yakıtta düşüş var mı yükselme var mı, lpgyi nerden aldım, benzini nerden aldım vs vs.. 3000km geçsin o zaman belli olcak yakıt falan... 5000 km gibi tam oturur iyice düşer diye düşünüyorum. o zaman iyice konuşuruz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 24, 2010, 13:09:22 »
Merhaba Güven bey, 2005 1.6 corolla terra sahibiyim, 100.000 bakımına gireceğim. Aracı ekimde bir tanıdıktan aldım OMVL marka Lpg var. Bu marka hakkında size şikayet geldi mi? Filtresi değişiyormuş sanırım tek bildiğim o. Birde Lpg'li araçlar için özel buji varmış bu konuda bilginiz var mı? Yoksa orjinal bujilere devam mı? Lpg Nisan ayında 85000 km de monte edilmiş, sibop yataklarında problem var mı ona baktıracağım. Bu konu da da bilgi verebilirseniz sevinirim.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 24, 2010, 13:12:04 »
valla beni takip et abi biraz her detayı excel dosyası şeklinde hesaplıyorum.. lpg işletme maliyetleri, lpg bakımları, lpgnin açacağı sorunlar, aklına ne gelirse hepsini tutuyorum excelde...yaktığı litre, benzinde yakacağı litre vs... yakıtta düşüş var mı yükselme var mı, lpgyi nerden aldım, benzini nerden aldım vs vs.. 3000km geçsin o zaman belli olcak yakıt falan... 5000 km gibi tam oturur iyice düşer diye düşünüyorum. o zaman iyice konuşuruz

hadi bakalım takipteyim Türkay, açıklamanı yaparken manşet yap ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #26 : Aralık 24, 2010, 14:30:08 »
Güven kardeş,1975 2002 bmw için elinizde proje varmı?varsa ne marka tesisat önerirsin?

Elimde projesi yok ama sizin için araştırırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #27 : Aralık 24, 2010, 14:38:12 »
Merhabalar güven bey benim aracım 2003 1.4 corolla .km-168.000 Yeni aldım.Yaklaşık 20 ay  önce atiker sıralı sistem takılmış ve garantisi hala devam ediyor.3 sorum olacak lpg şarjır denen bir aletten söz ediliyor bu konu hakkında (maliyeti ve sonuçları)bilgi verebilir misiniz. ikincisi tahminen 100 km de kaç litre yakmalı lpgde.son olarak  bir de araç otomatik olarak lpg'ye geçtikten sonra rölantideyken devir 700 lerde duruyor.stop durumu yok normal midir acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1- LPG charger motora temiz,düzenli hava vermeyi amaçlayan bir cihaz. Ancak bahsedildiği gibi kayda değer bir tasarrufu olmuyor; %2-3 kadar faydası olabilir.
2- Aracınızın benzinde 8 lt/100 km yaktığını düşünürsek, LPG de 20-21 krş/km bir sarfiyatınız olmasını beklerim.
3- Benzindeki rolanti ile lpg deki aynı olmalı. Değilse lpg ayarları gözden geçirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 24, 2010, 14:41:53 »
İlk fırsatta sorulara bildiğimce cevaplar yazacağım.

Ben İzci programındaki araçlardan birinin sahibiyim. Land Rover discovery 1. İnegöl'de yeşildi. Bu hafta Enez olacak sanırım. Enez'de siyah...

Güven Bey Aracınızda LPG lidir herhalde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #29 : Aralık 24, 2010, 14:44:49 »
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?

Benzinde 8 lt/100km ise, lpg de 20-21 krş olmalı idealde; yani 9 lt lpg. Kit bir kaç yüz km den sonra tekrar ayarlanmalı ancak yinede 13 lt çok çok yüksek. Bu değerlere gelmemeli.

Şimdi ben burada oturduğum yerde ahkam kesiyor oluyorum. Aslında sıradışı değerlerdeki her araca bakılıp sıkıntısının bulunması lazım. Ben ilk akla gelenleri yazıyorum sadece. Şu anda lpg de böyle yüksekse, benzindeki tüketiminiz de artmış olabilir bir miktar. Eğer sıkıntı bujilerdense, benzinde daha az sarfiyet artışı olur ama lpg de daha fazla olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 24, 2010, 14:49:18 »
Güven Bey bir sürü soru sorulmuş ama bi tanede ben soruyum...

96 corolla aracım var...motor soğukken yani genelde sabahları çok geç çalışıyor...tek marşta çalışıyor ama 10 sn kadar  marş dönüyor ondan sonra çalışıyor...ilk çalışmasıda 300-400 devirlerden titreyerek başlıyor sonra  normal devrine yükseliyor...sebep nedir acaba? neyini neresini kontrolyada ayar yaptırıyım?
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2010, 14:51:31 »
Merhaba Güven bey, 2005 1.6 corolla terra sahibiyim, 100.000 bakımına gireceğim. Aracı ekimde bir tanıdıktan aldım OMVL marka Lpg var. Bu marka hakkında size şikayet geldi mi? Filtresi değişiyormuş sanırım tek bildiğim o. Birde Lpg'li araçlar için özel buji varmış bu konuda bilginiz var mı? Yoksa orjinal bujilere devam mı? Lpg Nisan ayında 85000 km de monte edilmiş, sibop yataklarında problem var mı ona baktıracağım. Bu konu da da bilgi verebilirseniz sevinirim.

OMVL nın bayisi azdır ancak cihaz kötü bir cihaz değil. Filtreler markalar araında uyumludur. Bakımda filtre değişir ve enjektörler temizlenir; ayarlar gözden geçirilir.

LPG de özel bujiye falan gerek yok. Standart bujinizi kullanabilirsiniz ancak buji tırnaklarını az bir miktar kapatırsanız lpg verimi artar.

Araç lpg de düzgün ayarlanabiliyorsa, sibop yataklarında sorun beklenmez aslında. LPG de aşırı zengin ve aşırı fakir karışım olursa ancak siboplara zarar vermesi düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2010, 14:54:03 »
Güven Bey Aracınızda LPG lidir herhalde?

Tabii :) zaten V8 benzinde kullanılır mı :)

Üzerinde şu an bayisi olduğum markanın dışında bir kit vardı aldığımda. İlk fırsatta İNKAGAS yapacağım. Bir kaç V8 i olan arkadaşın aracında kullandık; sonuçlar gayet iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2010, 14:57:19 »
Güven Bey bir sürü soru sorulmuş ama bi tanede ben soruyum...

96 corolla aracım var...motor soğukken yani genelde sabahları çok geç çalışıyor...tek marşta çalışıyor ama 10 sn kadar  marş dönüyor ondan sonra çalışıyor...ilk çalışmasıda 300-400 devirlerden titreyerek başlıyor sonra  normal devrine yükseliyor...sebep nedir acaba? neyini neresini kontrolyada ayar yaptırıyım?

1.3 karbüratörlü mü aracınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 24, 2010, 14:57:36 »

evet...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 24, 2010, 15:02:21 »

evet karbüratörlü ama arkadaş aracı benzinle değil direk LPG de çalıştırıyor :D bu nedenle geç çalışıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 24, 2010, 15:05:18 »
evet karbüratörlü ama arkadaş aracı benzinle değil direk LPG de çalıştırıyor :D bu nedenle geç çalışıyor :D

yaa mesut abi etme tutma deme öyle bana :D bugün sabah erkenden eniştemin ladaya bindim tek marşta hemen çalıştı...oda tüpte çalışıyor...geçen gün akşam broadway çalıştırdım hemen çalıştı... ama benimki motor soğukken geç çalışıyor... her çalıştırmada araba benzine alınırmı abi kim uğraşır onunla yaa :D :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #37 : Aralık 24, 2010, 15:23:19 »
evet...

Doğrudan lpg de de çalıştırsanız, bu kadar geç çalışmaması lazım. Sonrasında da düşük devirde kaldığına göre diafram ayarlarını biraz fazla kısmışlar demek ki. Bir ayar gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 24, 2010, 15:26:23 »
Güven 2002 proje sormuştum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 24, 2010, 15:40:18 »
Güven 2002 proje sormuştum.

cevap verilmiş atilla abi...

Elimde projesi yok ama sizin için araştırırım.
Ev Alma... Toyota Al...