0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok ince hesap yapmadım fakat benim araç şu anda 100 km de 8 litreyi geçmiyor.bence lpg sistemine haksızlık etmeyelim.Türkay bey bence bi baktırın servise o kadar yakmaması gerek.
İşte benimde LPG taktırmama korkularımdan birisi bu Hayal kırıklığı Bence bir miktar daha düşer Türkay, seninde dediğin gibi yeni sistem birkaç depo fazla yakacağı söyleniyor ama bakalım zaman daha çok belli edecek. Ben şuan benzinli aracımla 36-37 kuruş yakıyorum düşsün diye LPG düşünüyorum ama amalar var işte
valla beni takip et abi biraz her detayı excel dosyası şeklinde hesaplıyorum.. lpg işletme maliyetleri, lpg bakımları, lpgnin açacağı sorunlar, aklına ne gelirse hepsini tutuyorum excelde...yaktığı litre, benzinde yakacağı litre vs... yakıtta düşüş var mı yükselme var mı, lpgyi nerden aldım, benzini nerden aldım vs vs.. 3000km geçsin o zaman belli olcak yakıt falan... 5000 km gibi tam oturur iyice düşer diye düşünüyorum. o zaman iyice konuşuruz
Güven kardeş,1975 2002 bmw için elinizde proje varmı?varsa ne marka tesisat önerirsin?
Merhabalar güven bey benim aracım 2003 1.4 corolla .km-168.000 Yeni aldım.Yaklaşık 20 ay önce atiker sıralı sistem takılmış ve garantisi hala devam ediyor.3 sorum olacak lpg şarjır denen bir aletten söz ediliyor bu konu hakkında (maliyeti ve sonuçları)bilgi verebilir misiniz. ikincisi tahminen 100 km de kaç litre yakmalı lpgde.son olarak bir de araç otomatik olarak lpg'ye geçtikten sonra rölantideyken devir 700 lerde duruyor.stop durumu yok normal midir acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
İlk fırsatta sorulara bildiğimce cevaplar yazacağım. Ben İzci programındaki araçlardan birinin sahibiyim. Land Rover discovery 1. İnegöl'de yeşildi. Bu hafta Enez olacak sanırım. Enez'de siyah...
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?
Merhaba Güven bey, 2005 1.6 corolla terra sahibiyim, 100.000 bakımına gireceğim. Aracı ekimde bir tanıdıktan aldım OMVL marka Lpg var. Bu marka hakkında size şikayet geldi mi? Filtresi değişiyormuş sanırım tek bildiğim o. Birde Lpg'li araçlar için özel buji varmış bu konuda bilginiz var mı? Yoksa orjinal bujilere devam mı? Lpg Nisan ayında 85000 km de monte edilmiş, sibop yataklarında problem var mı ona baktıracağım. Bu konu da da bilgi verebilirseniz sevinirim.
Güven Bey Aracınızda LPG lidir herhalde?
Güven Bey bir sürü soru sorulmuş ama bi tanede ben soruyum...96 corolla aracım var...motor soğukken yani genelde sabahları çok geç çalışıyor...tek marşta çalışıyor ama 10 sn kadar marş dönüyor ondan sonra çalışıyor...ilk çalışmasıda 300-400 devirlerden titreyerek başlıyor sonra normal devrine yükseliyor...sebep nedir acaba? neyini neresini kontrolyada ayar yaptırıyım?
1.3 karbüratörlü mü aracınız?
evet karbüratörlü ama arkadaş aracı benzinle değil direk LPG de çalıştırıyor bu nedenle geç çalışıyor
evet...
Güven 2002 proje sormuştum.
Elimde projesi yok ama sizin için araştırırım.