Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #40 : Aralık 24, 2010, 15:45:22 »
Osmancığım ihtiyarlıkta böyle atlamalar oluyor,gözümden kaçmış.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 24, 2010, 15:45:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 24, 2010, 15:56:01 »
Harika bir başlık olmuş.... Hep yardım istenmesine alışkın olduğumuz için...  Helalinden bir alkış ve teşekkürler :alkis:   
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 24, 2010, 15:59:58 »
Osmancığım ihtiyarlıkta böyle atlamalar oluyor,gözümden kaçmış.

yok atilla bi estağfurullah...ben sadece yardımcı olmak için belirttim...yanlış anlaşıldıysam özür dilerim...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Aralık 24, 2010, 16:06:14 »
yok benim canım kardeşim,evladım, ben latife olarak kendime taş attım.sen aklıma bile gelmedin,çünkü sen beni uyardın bende Güvenin cevabını görmüş oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Aralık 24, 2010, 21:11:18 »
1995 model toyota corolla 1,6 enjeksiyonlu aracıma 3 yıl önce kalitesine inanarak Landirenzo mixerli kit taktırdım.İki yıl sorunsuz bindim.Hatta ayarını dahi kendim yapmaya başladım.(Kulak ayarı)Son 7-8 aydır aracı kulak ile ayarlayamaz oldum.İdeal dediğim noktada ayarlıyorum.Stop edip çalıştırınca benzinde çalışıyor ama lpg ye geçince stop ediyor.Bilgisayarda epey uğraştık.Ekranda ideal değerleri yakalıyoruz sabit durmuyor.Stop edip çalıştırıyoruz benzinden gaza geçince stop.Sanki gaz çok kısılı gibi.Yani ayar tutumuyor.
  Bu markanın 2,5 yılda su koyvermesi düşündürücü değil mi?
   Diyaframın sertleşmiş olabileceğini düşündük.Diyafram değişimi verimli olur mu ?
Neler önerirsiniz?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #45 : Aralık 25, 2010, 08:03:24 »
1995 model toyota corolla 1,6 enjeksiyonlu aracıma 3 yıl önce kalitesine inanarak Landirenzo mixerli kit taktırdım.İki yıl sorunsuz bindim.Hatta ayarını dahi kendim yapmaya başladım.(Kulak ayarı)Son 7-8 aydır aracı kulak ile ayarlayamaz oldum.İdeal dediğim noktada ayarlıyorum.Stop edip çalıştırınca benzinde çalışıyor ama lpg ye geçince stop ediyor.Bilgisayarda epey uğraştık.Ekranda ideal değerleri yakalıyoruz sabit durmuyor.Stop edip çalıştırıyoruz benzinden gaza geçince stop.Sanki gaz çok kısılı gibi.Yani ayar tutumuyor.
  Bu markanın 2,5 yılda su koyvermesi düşündürücü değil mi?
   Diyaframın sertleşmiş olabileceğini düşündük.Diyafram değişimi verimli olur mu ?
Neler önerirsiniz?

Söylediğiniz tespit bize de doğru göründü.Diafram sertleşmiş olabilir ya da araç susuz kaldıysa kafa donma yapmış ve diframı bozmuş olabilir. Böyle durumlarda sadece diaframın değişmesi sağlıklı olmayabiliyor. Kafanın değişmesini öneririz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Aralık 25, 2010, 11:23:22 »
güven bey 91 model toyota corolla 1.6 karbüratörlü aracıma yaklaşık 2 ay kadar önce en iyisidir diyerek brc marka beyin taktırdım.yaklaşık 1500 km oldu ilk başlarda şehir içinde 1lt lpg ile 9 kmye kadar götürüyordu.ama şimdi ancak 6-7 km götürüyor.burada götürmediğim lpg ustası kalmadı ama durum değişmedi.ne yapmamı önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 25, 2010, 11:27:33 »
güven bey 91 model toyota corolla 1.6 karbüratörlü aracıma yaklaşık 2 ay kadar önce en iyisidir diyerek brc marka beyin taktırdım.yaklaşık 1500 km oldu ilk başlarda şehir içinde 1lt lpg ile 9 kmye kadar götürüyordu.ama şimdi ancak 6-7 km götürüyor.burada götürmediğim lpg ustası kalmadı ama durum değişmedi.ne yapmamı önerirsiniz?

havalar soğuyunca yakıt tüketimi biraz artar habib bey... bunlarıda göz önünde bulundurun bence... güven beyin yorumu daha teknik olacaktır fakat ben fikrimi belrtmek istedim...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #48 : Aralık 25, 2010, 11:42:05 »

Söylenen doğru tabii. Kış soğuğunda tüketim %10 hatta %15 e kadar artıyor. Ama sizin 11 lt den 15 lt nin üstüne çıkmış. Acaba aracın ateşlemesi bujisi falan mı yoksa ayarları mı tutturamıyorlar bilemedim. Ayar yaparlarken emisyonu ölçerek mi yapıyorlar acaba? Emisyon aletine bağlayınca ayarın doğru olup olmadığı daha rahat anlaşılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Aralık 25, 2010, 12:36:13 »
bujileri değiştireli daha 2000km oldu.dün ustayla baktık bujiler siyahlaşmıştı.sen bu arabayı boğmuşsun dedi.uzun yolda biraz zorla geçer bu siyahlıklar dedi.bujilerim orjinal bu arada.siz ne dersiniz yinede değiştireyimmi bujilerimi?ayar yaparken motor sesine göre ayar yapıyorlar.alete bağlamıyorlar.benim aracın otomatik jikleside çalışmıyor.hadi soğukken o devreye giriyor ondan dolayı çok yakıyor diyelim.birde bu beyinlerin belirli bir alışma dönemi varmıdır acaba?normalde yakıtımın ne olması lazım sizce?birde ben arabamı genellikle şehir içi kullanıyorum.böyle yakmaya devam ederse yandık biz.ben lpgyi shellden autogas alıyorum.siz bir marka tavsiye ediyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #50 : Aralık 25, 2010, 13:05:25 »
Alışma dönemi olabilir ama bu o kadar uzun değildir. Neticede tekrar bir ayar yapılır ve biter. Bujiler yeniyse değiştirmeye gerek olmamalı.

Yakıtınız, lt olarak benzinli tüketimin &10 kadar fazlası olmalı.

Düzgün markaların herhangi birinden lpg alabilirsiniz. Ben ayırt etmiyorum. Sadece uzun yolda bir kaç kez garip ve daha ucuz yerlerden aldığımda çekiş düşüklüğü yaşamıştım.

Aklıma 4 seçenek geliyor;
- Ateşleme sorunu,
- Manifolttan hava alıyor olması,
- Hava yakıt karışımı ayarı.
- Sibop ayarı (siboplar sıkı olabilir)

Ayarları emisyon cihazına bağlayarak yaparlarsa,her bir değerin nerede olduğu görülür.Eğer ayar tutturulamıyorsa, diğer seçeneklerden biri geçerli, yani araçta başka bir sorun var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 25, 2010, 13:25:26 »
Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Projfesyonel olarak LPG işindeyim. Bu konu bir çok araç sahibini olduğu kadar Toyotacıları da ilgilendiriyor. Öyle anlıyorum ki çok arkadaşın sıkıntı ya da kaygıları var.

Bu başlıkta, ticari bir kaygı gütmeksizin, isteyene yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Sorusu olan yazarsa, bilgilendirmek ya da çözmek için elimden geleni yaparım.

Selamlar,
güven bey benim 2003 model 1,6 vvti  corollam var 50000 km de mimgas sıralı sistem taktırdım şu an 68000 kmde genel olarak memnunum fakat son 2  3 aydır su eksilttiğini fark ettim az az olduğu için tamamladım ama takibime göre 400 kmde 1 lt su eksiltince doğruca yetkili servise koştum aracımı kontrol ettiler detaylı şekilde sorun lpg kaynaklı deyip rapor verdiler bu sefer lpg taktırdığım servise koştum sıcak su hortumunda ek noktasındaki plastik t leri değiştirdiler. 200 km oldu ve yine suda 0,2 l eksiltme ölçtüm ne yapmalıyım sizce sorunun kaynağı nerede olabilir fikirlerinizi beklerim teşk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #52 : Aralık 25, 2010, 14:36:22 »
güven bey benim 2003 model 1,6 vvti  corollam var 50000 km de mimgas sıralı sistem taktırdım şu an 68000 kmde genel olarak memnunum fakat son 2  3 aydır su eksilttiğini fark ettim az az olduğu için tamamladım ama takibime göre 400 kmde 1 lt su eksiltince doğruca yetkili servise koştum aracımı kontrol ettiler detaylı şekilde sorun lpg kaynaklı deyip rapor verdiler bu sefer lpg taktırdığım servise koştum sıcak su hortumunda ek noktasındaki plastik t leri değiştirdiler. 200 km oldu ve yine suda 0,2 l eksiltme ölçtüm ne yapmalıyım sizce sorunun kaynağı nerede olabilir fikirlerinizi beklerim teşk.

Araçta bir yerde su kaçağı devam ediyor. Doğrusu bu konuda LPG ile ilgili mucize bir cevabım yok.:) Biraz azalmış kaçak. Ama bir yerlerde devam ediyor olmalı. Bağlantılar gözden geçirilmeli, hortumlar gözden geçirilmeli. Herhangi bir yerde hortumdan küçük bir kaçak varsa, ancak su buhar halinde kaçacağından farketmek zor olabilir. Özellikle eski hortum bağlantılarında kelepçe kenarlarına bakın. Motor ısındıktan sonra boruları oynatarak keleğçe kenarlarına bakarsanız kaçağı görme ihtimali artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Aralık 25, 2010, 21:03:58 »
selamlar güven bey: benim aracımda stafanelli marka tüp var. acaba kitin ve tankın yada bileşenlerinin rutin bakımları varmıdır? varsa kaç km de neler yaptırılmalı? şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #54 : Aralık 26, 2010, 00:50:59 »
selamlar güven bey: benim aracımda stafanelli marka tüp var. acaba kitin ve tankın yada bileşenlerinin rutin bakımları varmıdır? varsa kaç km de neler yaptırılmalı? şimdiden teşekkürler...

Markaların hemen tamamı 10.000 km de bir bakım yapılmasını isterler. Bu bakımlarda filtre değişir, enjektörler temizlenir ve ayarlar gözden geçirilir.

Normalde siz bir şey söylemeden bunların yapılması gerekir. Eğer iş yoğunluğundan bunların biri atlanacak olursa hatırlatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #55 : Aralık 26, 2010, 16:32:33 »
Güven Bey sıralı sistemlerde katkılı gaz almayın diyorlar.Bu ne kadar gerçek?Zararı nedir?Uzun süre aygaz kullandım ve bunu duyduktan sonra shell den almaya başladım.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #56 : Aralık 26, 2010, 17:14:26 »
Güven Bey sıralı sistemlerde katkılı gaz almayın diyorlar.Bu ne kadar gerçek?Zararı nedir?Uzun süre aygaz kullandım ve bunu duyduktan sonra shell den almaya başladım.

Özellikle Total ciddi katkılı gas veriyordu. Performansı da iyiydi ama LPG sistemini tıkayan artıklar bırakıyordu. Bu nedenle lpg ciler insanları buradan gas almama konusunda uyarmaya başladılar. Bir süre önce Total lpg içeriğini değiştirmiş ve bu sistem için zararlı durum ortadan kalkmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #57 : Aralık 26, 2010, 17:16:14 »
Arkadaşlar, sitemin tıklanma oranını arttırmam gerekiyormuş. Vaktiniz olduğunda siz de tıklarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #58 : Aralık 26, 2010, 17:45:30 »
Tıkladım :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Aralık 26, 2010, 17:49:44 »
bende