0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Harika bir başlık olmuş.... Hep yardım istenmesine alışkın olduğumuz için... Helalinden bir alkış ve teşekkürler
Osmancığım ihtiyarlıkta böyle atlamalar oluyor,gözümden kaçmış.
1995 model toyota corolla 1,6 enjeksiyonlu aracıma 3 yıl önce kalitesine inanarak Landirenzo mixerli kit taktırdım.İki yıl sorunsuz bindim.Hatta ayarını dahi kendim yapmaya başladım.(Kulak ayarı)Son 7-8 aydır aracı kulak ile ayarlayamaz oldum.İdeal dediğim noktada ayarlıyorum.Stop edip çalıştırınca benzinde çalışıyor ama lpg ye geçince stop ediyor.Bilgisayarda epey uğraştık.Ekranda ideal değerleri yakalıyoruz sabit durmuyor.Stop edip çalıştırıyoruz benzinden gaza geçince stop.Sanki gaz çok kısılı gibi.Yani ayar tutumuyor. Bu markanın 2,5 yılda su koyvermesi düşündürücü değil mi? Diyaframın sertleşmiş olabileceğini düşündük.Diyafram değişimi verimli olur mu ?Neler önerirsiniz?
güven bey 91 model toyota corolla 1.6 karbüratörlü aracıma yaklaşık 2 ay kadar önce en iyisidir diyerek brc marka beyin taktırdım.yaklaşık 1500 km oldu ilk başlarda şehir içinde 1lt lpg ile 9 kmye kadar götürüyordu.ama şimdi ancak 6-7 km götürüyor.burada götürmediğim lpg ustası kalmadı ama durum değişmedi.ne yapmamı önerirsiniz?
Arkadaşlar,Aranıza yeni katıldım. Projfesyonel olarak LPG işindeyim. Bu konu bir çok araç sahibini olduğu kadar Toyotacıları da ilgilendiriyor. Öyle anlıyorum ki çok arkadaşın sıkıntı ya da kaygıları var.Bu başlıkta, ticari bir kaygı gütmeksizin, isteyene yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Sorusu olan yazarsa, bilgilendirmek ya da çözmek için elimden geleni yaparım.Selamlar,
güven bey benim 2003 model 1,6 vvti corollam var 50000 km de mimgas sıralı sistem taktırdım şu an 68000 kmde genel olarak memnunum fakat son 2 3 aydır su eksilttiğini fark ettim az az olduğu için tamamladım ama takibime göre 400 kmde 1 lt su eksiltince doğruca yetkili servise koştum aracımı kontrol ettiler detaylı şekilde sorun lpg kaynaklı deyip rapor verdiler bu sefer lpg taktırdığım servise koştum sıcak su hortumunda ek noktasındaki plastik t leri değiştirdiler. 200 km oldu ve yine suda 0,2 l eksiltme ölçtüm ne yapmalıyım sizce sorunun kaynağı nerede olabilir fikirlerinizi beklerim teşk.
selamlar güven bey: benim aracımda stafanelli marka tüp var. acaba kitin ve tankın yada bileşenlerinin rutin bakımları varmıdır? varsa kaç km de neler yaptırılmalı? şimdiden teşekkürler...
Güven Bey sıralı sistemlerde katkılı gaz almayın diyorlar.Bu ne kadar gerçek?Zararı nedir?Uzun süre aygaz kullandım ve bunu duyduktan sonra shell den almaya başladım.