0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güven Bey bir sürü soru sorulmuş ama bi tanede ben soruyum...96 corolla aracım var...motor soğukken yani genelde sabahları çok geç çalışıyor...tek marşta çalışıyor ama 10 sn kadar marş dönüyor ondan sonra çalışıyor...ilk çalışmasıda 300-400 devirlerden titreyerek başlıyor sonra normal devrine yükseliyor...sebep nedir acaba? neyini neresini kontrolyada ayar yaptırıyım?
Demedı demeyın metın bugun yarın taktırı lpg yı
güven bey öncelikle bu sitede olmanızdan çok memnunum, sonuçta direk olarak işin mutfağından yardım alabiliyoruz.. artık biliyorsunuzdur 1 aydır lpgliyim, ve çok da memnun değilim.iki gündür yeni başlayan bir soruna sahibim.. araç soğukken tekliyor, sanki benzin bitmek üzereymiş gibi böyle bir süre hiç yakmıyormuş gibi yığılıyor, sonra bir anda yakıyor koltuğa yapıştırıyor. ısınınca bir sorun yok.. bu arada özellikle lgye geçsin diye bilmemkaç devir çevireyim, gazı kökleyim falan yok, normal kendisi geçiyor lpgye. bu durum benzinde kesinlikle yok, birden fazla kez denedim, benzinde şeker gibi gidiyor lpgde vites değişimlerinde, gaza yüklenmelerde ne bileyim misfire var sanki.. bir de rölantide de devir anlık bir şekilde düşüyor 400-500 civarlarına, soğukken normalde 1100-1200 civarına çalışıyor, ısınınca 750 civarında...başka sorunlarım da muhtemelen enjektörde işeme ve lpgye geç geçme.. benzin tüketimimin çok olduğunu düşünüyorum 1500km yaptım, 150tl benzin yaktım. yani 150tlde bir depo benzin.. bence çok çok çok fazla bir tüketim bu.lpgye geç geçme sorunu ise motor sıcak diyelim, durdurdum motoru sonra yine çalıştırdım, ama 1 dakika sonra falan çalıştırdım, benzinde çalışıyor ve yeniden lpgye geçmesi için 1 dakika falan süre gerekiyor
merhaba güven bey. aracım 96 xei 1.6 brc düz mixerli lpg var. yalnız bırkac sorum var.1. şöyle bir bilgi var doğruluğu nasıl ? lpg havayı sevmez ve bu nedenle hava filtresi temizlenmemeli. yada değiştirilmemeli.ben temizlemiştim ve arabada rolanti sorunu olmuştu. araba stop edecek gibi oluyordu. sonra eski bir filtre taktım. sonra tekrar düzeltmiştim.2. aracımın yakıtını bir aralar aşırı düsürmeme ragmen şu anda 30tl gaz ile 90 km yaptı. istanbulda yeriniz nerededir acaba. belkı ugrayıp detaylı sohbet imkanımız da olabılır. tesekkurler.
Hocam Maşaallah LPG de baya bir sıkıntısı olan varmış. Dün itibari ile bende bu furyaya katıldım. Son bir aydır aracın çekişinde fark edilir bir düşüş söz konusu idi. Ben Baskı balatadan olduğunu tahmin ediyodum fakat öyle değilmiş. Dün akşam işten eve dönerken aracı çalıştırdım gaza geçmeyi bir yana bırakalım gösterge ışıkları dahi yanmıyordu. Fakat aracın çekişi çok değişmişti. Evet sıralı sistemde aradaki fark az da olsa fark edilmiyor ama bu kadar çok fark olamaz.LPG ye aldım alalı hiç bakım yaptırmadım yaklaşık bir 17.000 km dir sıkıntı yoktu. Hani bunun değişmesi gerekn bir filtresi falanı filanımı varki böyle bir sıkıntı nuksetti. cahilliğimi bu konuda afedin belki sorular çok saçma gelebilir ama benim bir bilgim olmadığı üzre sizin engin bilginize sığınıyorum. Bugün götürüp yaptırmadan önce size danışmanın akıllı olacağını düşündüm.Teşekkürler.
Türkay bey geçmiş olsun, ne kadar çok sorununuz var öyle. Kafam karıştı okurken.Uzaktan da olsa biraz yorum yapmaya çalışayım;Soğukken tekliyor, ısınınca düzeliyor; lpg ye erken geçiyor olabilir. LPG ye geçiş ısısı ayarlardan yükseltilirse düzelir. Ya da regülatör (görevi motor suyu ile lpg yi ısıtıp gas haline getirmek) arızalı olabilir, yanlış bağlanmış olabilir. Tabii önce yanlış bağlanmış olma ihtimali üzerinde durulmalı. Motor suyuna bağlandığı nokta değiştirilebilir ya da bağlantı hortumları regülatörün yeri sebebiyle uzunsa, regülatörün yeri değiştirilmeli. Regülatöre bağlanan hortomlar bir yere sıkışmış, bükülmüş olabilir. Tahmin tahmin tahmin LPG de vites geçişlerinde yığılma, rolanti düzensizliği; bir sürü şey olabilir. Uzaktan ahkam kesmek pek mümkün değil. İlk akla ayar hatası geliyor tabii ama, rolanti düzensizliğini açıklamıyor bu. Acaba araçta bir ateşleme ya da hava alma sorunumu. Bazen bunlar lbenzinde değil ama lpg de ortaya çıkabiliyor.LPG ye geç geçme; ilk sorundaki gibi su devirdaimi ya da regülatörle ilgili.Aşırı benzin tüketimi; işemeden olur. LPG ye geç geçmesi de gereksiz benzin tüketimi demek. LPG de çalışırken ki düzensizlik ve gaz yememeyi işeme ile de açıklayabiliriz.Tüm sorunları üst üste koyunca bence lpg ye geçiş derecesi ayarlarda doğruysa (muhtemelen doğrudur çünkü bunda pek hata olmaz) önce regülatörün yeri yada suyu alması konusu çözülmeli. 30-45 dakikalık bir iş olabilir bu. Sonra işeme olduğu varsayılarak ve sizin benzin enjektörlerini değiştirmeyi gereksiz pahalı bulacağınızdan hareketle, sisteme bir röle ekleyerek araç lpg deyken benzin pompasının çalışması durdurulmalı. Son olarak lpg ayarları gözden geçirilmeli.Sanırım bu işlemlerden sonra sistem düzelecektir. Ama tekrar söyleyeyim; uzaktan ahkam kesmeye çalışıyorum. Yazdıklarımda yanılırsam kusura bakmayın.
Merhaba,Karbüratörlü sistemlerde ECU olmadığından lpg de hava kendiliğinden ayarlanmıyor. Bu sistemlerde lpg havayı sevmiyor gerçekten. Ancak hava filtresini kirli tutmak bence hiç doğru değil. Filtre arkasını tozdan, pislikten arındırmak için var. Bu yüzden düzgün şekilde görevine devam etmeli. Bazen aracın hava alma ağzının bir kısmı kapatılıyor ve lpg ye göre ayar yapılıyor. Bu da benzinde çok ayarsız bir çalışma demek oluyor.Bence araç emisyon cihazına bağlanarak ve araç normal haldeyken ayar yapılmalı. Bu durumda ayarlar bir türlü oturmuyorsa diğer alternatiflere bakılır. Bu sistemlerde daha fazlasını ustama danışmadan yazamayacağım doğrusu
Güven bey merhaba. Benim sorum lpg filtreleri ile ilgili. corolla 2003 terra atiker sıralı sistem takılı aracım var. servise 50-75 tl vermeden filtreleri kendimiz değişsek olmaz mı. piyasa değeri taş çatlasın 15 tl bu filtrelerin. internetten kolaylıkla alınabiliyor.sonuçte filtrenin iki tarafında somun ve kelepçeler var onları söküp yenisini takıcaz.