Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« : Aralık 23, 2010, 07:27:11 »
Arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Projfesyonel olarak LPG işindeyim. Bu konu bir çok araç sahibini olduğu kadar Toyotacıları da ilgilendiriyor. Öyle anlıyorum ki çok arkadaşın sıkıntı ya da kaygıları var.

Bu başlıkta, ticari bir kaygı gütmeksizin, isteyene yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Sorusu olan yazarsa, bilgilendirmek ya da çözmek için elimden geleni yaparım.

Selamlar,

Toyota Club Türkiye

LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« : Aralık 23, 2010, 07:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2010, 09:00:37 »
O zaman ilk soru benden olsun :) testlerin söylediklerini ve lpg sistem satıcılarının dedikleri ekonomi yüzde oranlarını bir kenara koyup sizin fikrinizide sorayım.

Şehiriçi 100 km'de 10 litre benzin tüketen bir araç LPG ile aynı mesafede en az ne kadar tasarruf yapacaktır. İlk marşta ve şu mevsimdeki geç ısınan soğuk motorun ısınmasınıda düşünürsek ? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2010, 11:46:51 »
O zaman ilk soru benden olsun :) testlerin söylediklerini ve lpg sistem satıcılarının dedikleri ekonomi yüzde oranlarını bir kenara koyup sizin fikrinizide sorayım.

Şehiriçi 100 km'de 10 litre benzin tüketen bir araç LPG ile aynı mesafede en az ne kadar tasarruf yapacaktır. İlk marşta ve şu mevsimdeki geç ısınan soğuk motorun ısınmasınıda düşünürsek ? ;)

Herşey idelse, şu anki yakıt fiyatlarına göre %37 civarında olmalı tasarruf. Ancak araçtan araca oynamalar da olabiliyor.

Kışın motorun geç ısınması ve yakıtın yanmaya daha soğuk gelmei gibi dezavantajlar var. Bu dezavantaj, eğer lpg tesisat, özellikle de ısıtıcıdan lpg enjektörlerine olan mesafe uzun tutulmamışsa, lpg için geçerli olmayabilir.

Araçlardaki özellikle ateşleme problemlerinin benzinde kendini göstermemesine rağmen lpg de su yüzüne çıkması da dikkate alınmalı. Örneğin bujileriniz eski ise, distribütörde sorun varsa benzinde bunları farketmemenize rağmen lpg de ciddi sorun yaşarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2010, 11:47:37 »
Japon motorlar aslında gördüğüm kadarıyla lpg ye daha kolay uyum sağlıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2010, 12:03:47 »
%37 iyi bir oran aslında evet ;) O da tutarsa. :) Lpg'ye uyumsuz çok az sayıda motor tipleri vardı bir dönem, onlarda çözülmüştür diye tahmin ediyorum. Şuanda da sayısının yüksek olduğunu sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2010, 19:51:38 »
FSI motorlar için tek bir marka var;ROMANO. Ancak bu da lpg ile benzini birlikte yakıyor, bu nedenle ekonomisi fazla değil. Ayrıca kendisi de normalinin 2-2.5 katı fiyatında. Bu motorlar için önümüzdeki aylarda İNKAGAS BMD nin bir modeli bekleniyor ve sadece lpg yakacak.

GDI motorlu araçlar için şu anda bir çözüm yok. İNKAGASın ürünü bu motoru da çözüyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2010, 21:39:37 »
97 model 1.6 glı olan toyotamda atıker sıralı sıstem kullanıyorum. Genel anlamda memnunum, sorun yasamadım.
Performans konusunda eksısı elbette var ama cok rahatsız edıcı degıl.
Yalnız.
Motor calısırken ama sıcak ama soguk oldugunda, egzozu dınledıgınızde ses kesık kesık gelıyor. Sankı motor teklıyormus gıbı sorun varmıdır? Varsa ne olabılır?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2010, 22:06:57 »
Selçuk abi bujilerin orjinal mi ? Yada aracına subap ayarı yaptırdın mı ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2010, 22:16:00 »
Şuan sinirliyim sebebi biraz önce çarışdan gelirken hergün 2 ile çıkarken bu gün 1 le zor çıktım
benzinde bu sorun yok, lpg ile giderken hava soğuk bir de kaloriferi açarsam rampada araba yığılıp kalıyor resmen.
araç 1,3 corolla 98 lpg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2010, 22:45:11 »
corolla1,6 comfort 2010 model araçlara uyan LPG hangisidir.Bir de bu Hollanda markası PRİNS hakkında görüşünüz,değerlendirmeleriniz nedir?saygılarımla
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2010, 23:30:12 »
97 model 1.6 glı olan toyotamda atıker sıralı sıstem kullanıyorum. Genel anlamda memnunum, sorun yasamadım.
Performans konusunda eksısı elbette var ama cok rahatsız edıcı degıl.
Yalnız.
Motor calısırken ama sıcak ama soguk oldugunda, egzozu dınledıgınızde ses kesık kesık gelıyor. Sankı motor teklıyormus gıbı sorun varmıdır? Varsa ne olabılır?

Doğrusu aracı pc ye bağlayıp bakmak lazım tabii ama bu gibi durumlarda ilk akla gelen ateşleme ile ilgili bir sıkıntı olması. Böyle bir sıkıntı benzinde farkedilmeyip lpg de dikkat çekici olabiliyor. Bujilerin durumuna bir bakın derim. ama bununla birlikte lpg ayarlarına da bakılsa iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2010, 23:32:26 »
Şuan sinirliyim sebebi biraz önce çarışdan gelirken hergün 2 ile çıkarken bu gün 1 le zor çıktım
benzinde bu sorun yok, lpg ile giderken hava soğuk bir de kaloriferi açarsam rampada araba yığılıp kalıyor resmen.
araç 1,3 corolla 98 lpg.

Sadece ayar yapılması ile de çözülebilir belki ama kanımca sistemin durumuna da bakılmalı. 10.000 km lpg bakımını yaptırdınız mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2010, 23:43:40 »
corolla1,6 comfort 2010 model araçlara uyan LPG hangisidir.Bir de bu Hollanda markası PRİNS hakkında görüşünüz,değerlendirmeleriniz nedir?saygılarımla

Japon motorlarında bir çok marka sıkıntısız çalışıyor.

Prins iyi bir marka. Özellikle enjektörleri gayet iyi. Ancak bu durum daha fazla yakıt ekonomisi anlamına da gelmiyor.

reklam olarak anlaşılmasın lütfen ama bendeki markalardan biri olan İNKAGAS BMD de PRINS kalitesinde ancak çok daha ucuz. Sebebi piyasaya yeni girmiş olması. ROMANO da dejenere olmamış bir markadır. Buların arasında en ucuzu İNKA dır, sonra ROMANO sonra da PRİNS gelir. BRC bilinen ve sıkça önerilen bir markadır; ancak şu andaki BRC ile eski BRC nin aynı olmadığını duyuyorum.

Benim tavsiye edecek kadar tanımadığım ancak piyasada iyi bilinen başka markalar da var tabii. Tekrar yazayım; en az marka kadar işçiliği de araştırın lütfen.

Şu anda piyasadaki markaların önemli bir kısmı bazı temel parçalarını aynı tedarikçilerden tedarik ediyor ve üzerine kendi markasını bastırıyor. ben bunlara dejenere olmuş markalar diyorum. Bu markalardan birini geçen sene taktıranla şu anda taktıran aslında aynı sistemi taktırmış olmuyor !!!  Bunların arasında gayet isim yapmış markalar bile var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2010, 23:51:08 »
Çekiniyorum ama söyleyeyim; lpg işinde kış ölü sezon olduğundan benim atölyem müsait. Uğrama şansı olan olursa çayım var. En azından lpg sisteminizdeki sıkıntıyı, bedelsiz olarak tespit etmeye çalışır ustam. Sonrasında birşeyler yaptırmak falan zorunda da kalmazsınız :)  Kısıtlı markanın bayisiyiz ama bir çok markanın programına sahibiz.

Yaban tv de İZCİ adında bir program var; 4x4 lerle arazide geziliyor falan... İzleyeniniz var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 24, 2010, 09:23:30 »
Güven kardeş,1975 2002 bmw için elinizde proje varmı?varsa ne marka tesisat önerirsin?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2010, 09:39:36 »
Çekiniyorum ama söyleyeyim; lpg işinde kış ölü sezon olduğundan benim atölyem müsait. Uğrama şansı olan olursa çayım var. En azından lpg sisteminizdeki sıkıntıyı, bedelsiz olarak tespit etmeye çalışır ustam. Sonrasında birşeyler yaptırmak falan zorunda da kalmazsınız :)  Kısıtlı markanın bayisiyiz ama bir çok markanın programına sahibiz.

Yaban tv de İZCİ adında bir program var; 4x4 lerle arazide geziliyor falan... İzleyeniniz var mıdır?

Ben arada izliyorum. Geçen haftalarda İnegöle gitmişlerdi. Bu hafta Antalyanın yaylalarına çıktılar galiba. O kadar araç yolda kalmadan nasıl çıkıyor oralara hayret. Biz askerde iken  araçlarla intikale giderdik. Araçların yarısı çekici ile gelirdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2010, 10:10:45 »
Merhabalar güven bey benim aracım 2003 1.4 corolla .km-168.000 Yeni aldım.Yaklaşık 20 ay  önce atiker sıralı sistem takılmış ve garantisi hala devam ediyor.3 sorum olacak lpg şarjır denen bir aletten söz ediliyor bu konu hakkında (maliyeti ve sonuçları)bilgi verebilir misiniz. ikincisi tahminen 100 km de kaç litre yakmalı lpgde.son olarak  bir de araç otomatik olarak lpg'ye geçtikten sonra rölantideyken devir 700 lerde duruyor.stop durumu yok normal midir acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2010, 10:36:33 »
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2010, 10:47:18 »
Ozellıkle takıp etmem ama rast geldıgımde ızlerım ızcı programını.
Benım bujıler 6 ay once falan degısmıstır. Orıjınal. Hatta beraberınde bujı kablolarınıda degısmıstım
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2010, 11:05:20 »
benim de bir sıkıntım var, daha çok yeni lpgli bir kullanıcıyım, aralık aynının başında taktırdım brc kitimi, işçilik önemli dendiği için brcnin iç anadolu bölge bayisi olan mavi denizler otogazda taktırdım kitimi. işçilik gerçekten çok güzel, kullanılan malzeme falan çok iyi.. ancak yakıt tasarrufu olarak ben çok da memnun değilim. sizler ne kadar yakıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 10,8-13,6-11,9 gibi değerler yakmışım. ben benzinde hiç 10lt seviyesine çıkmazdım, 8 litre civarında bir tüketimimi olurdu ki bu da 32kuruşa tekabül ederdi kmde. 13,6 yaktığında 30 kuruş tüketim değerim oldu. kit daha çok yeni olduğu için mi böyle yüksek oluyor tüketim değerleri yoksa başka bir şeyler mi var ?

İşte benimde LPG taktırmama korkularımdan birisi bu :) Hayal kırıklığı :( Bence bir miktar daha düşer Türkay, seninde dediğin gibi yeni sistem birkaç depo fazla yakacağı söyleniyor ama bakalım zaman daha çok belli edecek. Ben şuan benzinli aracımla 36-37 kuruş yakıyorum düşsün diye LPG düşünüyorum ama :) amalar var işte :)