Gönderen Konu: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?  (Okunma sayısı 20759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında yardımcı olabilir miyim?
« Yanıtla #120 : Mart 17, 2011, 00:20:39 »
Bu motora LPG takmak zaten son derece sıradan bir çalışma. Sorun olan motora gelecek zarar.

Bu motorda benzin piston tepesine doğrudan enjektörle veriliyor. Enjektör kendisini benzin ile soğutuyor. Araç LPG ye geçtiğinde benzin enjektörü soğuyamadığından, yüksek ısı nedeniyle zarar görüyor. Masrafı da az olmaz.

Benim tavsiyem; bu işten uzak durun kesinlikle.

ben lpg'li araç düşünmüyorum zaten avm'lere girememek, kapalı otoparklara girememektense fazla yakıt parası vermeyi tercih ederim fakat aracın satışı için şart oldu artık
???

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 17, 2011, 00:20:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #121 : Mart 17, 2011, 09:12:46 »
sefa simit depo taktırırsan anlamazlar diye düşünüyorum bagaj havuzuda koyarsın zaten bağaj kapağını açıp bakıyolar bagaj havuzunu kaldırıp bakmazlar :)dolum ağzınıda tamponun alt gözükmeyecek kısmına yapıyolar atrık :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 17, 2011, 09:15:39 »
sefa simit depo taktırırsan anlamazlar diye düşünüyorum bagaj havuzuda koyarsın zaten bağaj kapağını açıp bakıyolar bagaj havuzunu kaldırıp bakmazlar :)dolum ağzınıda tamponun alt gözükmeyecek kısmına yapıyolar atrık :)

:) ellerinde bi aletle arabanın altına kadar bakıyorlar abi :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #123 : Mart 17, 2011, 09:18:50 »
o alet ayna sanırsam bomba araması yapmak için lpg için değil sanırım ben hiç görmedim öyle bir avm zaten ben avm ye gitsemde dışarı park ediyorum dışarlarda bisürü yer buluyorum zaten hemde istanbul gibi biyerde sen arabanı benzin yüzünden satıyosan hiç satma bence tak lpg sorunsuz bin kardeşim kötü bişey olsa ben taktırmazdım zaten :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 20, 2011, 23:03:16 »
landi renzo tüp hakkında görüşü olan var mı?performansı nasıldır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #125 : Mayıs 04, 2011, 11:03:02 »
Güven Bey açtığınız konu başlığı gerçekten süper. Tespitleriniz ve yönlendirmeleriniz için de aynı şeyi söyleyebirim. Benimde size birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sewinirim.
1- 2011 verso sahibiyim ve lpg taktırmayı düşünüyorum hatta istiyorum. BU konuda önerileriniz ve yönlendirmeleriniz varsa çok sevinirim.
2- Bir önceki aracım citroen di ve zavolli lpg taktırmıştım . Lpg den herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece Benzin göstergesi km. yaptıkca (lpg de de) seviyesi düşüyordu. belli bir süre sonra benzin ışığı yanıyordu. Bu yüzden birdefa benzin pompasını yaktım. acaba toyotolarda da lpg takılınca bu tarz bir sorunla karşılaşırmıyım.
 İlginize bilginize şimdiden teşekkürler. Daha önce bunlar  sorulmuşsa kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2009 auris m/m e lpg
« Yanıtla #126 : Haziran 02, 2011, 19:44:11 »
merhaba 2009 auris m/m aracıma brc ya da landirenzo taktırmayı düşünüyorum. fakat landirenzo sorun oabilir diyenler oldu. ne yapmalıyım sizce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #127 : Ağustos 01, 2011, 12:33:49 »
Güven Bey, 2005 yılında brc düz sistem (2000 devirden sonra kendisi gaza geçiyor) taktırmış olduğum 96 model corolla aracımın lpg bakımını hiç yaptırmadım ve 100.000 km nin üzerinde yol katettim. Şimdi şehir içi tam sağlıklı ölçemedim ama 20 kuruşun biraz üzerinde yakıyor. Çekişi de gayet iyi şimdi bu kitlerde filtre değişimi falan yapılması gerekiyor mu? (filtre yok demişlerdi bende üzerinde fazla durmadım) Ne tür bakımları yapılmalı teşekkür ederim.
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ağustos 01, 2011, 15:00:13 »
Güven bey yok, işleri iyi maşallah artık foruma zaman ayıramıyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ağustos 07, 2011, 15:32:00 »
Merhaba Güven bey,
2010 model 1,6 Avensis (132 HP yeni kasa valwematik motor) için LPG taktırmayı planlıyorum. Karamanda görev yapıyorum.
Telefleks ( bayisi konyada, 2400 - 2500 TL arasında fiyat istriyor - ödeme şekline göre -peşin - taksitli)
Prins ( bayisi konyada, 2400 - 2500 TL arasında fiyat istriyor - ödeme şekline göre -peşin - taksitli)
BRC ( bayisi KARAMANda, 1500 - 1600 TL arasında fiyat istriyor - ödeme şekline göre -peşin - taksitli)
walvematik motor için konyadaki servis Telefleksi  önerdi. fakat servisinini karamnda olması nedeniyle BRC ve Telefleks veya PRİNS arasında kaldım. bu konudaki sizin düşünceleriniz nedir? paylaşırsanız sevinirim.
Siz olsaydınız  hangisini tercih ederdiniz ? neden?
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ağustos 15, 2011, 14:51:30 »
güven bey corolla 2005 madel 1.6 sol aracım var ve lpg tatktırmak istiyorum ama çok kararsızım yorumlarınızı okudum ve öneriniz gercekten benim için önemli olacak:) şimdiden tesekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #131 : Eylül 14, 2011, 11:09:11 »
Landirenzo-Zavolli- OMWL arasında karar veremedim...Sizce hangisi diğerlerine göre aracıma daha uygundur?