Gönderen Konu: yolda en çok ne sizi kızdırır?  (Okunma sayısı 24788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: yolda en çok ne sizi kızdırır?
« Yanıtla #140 : Ocak 21, 2011, 09:05:47 »
dikkat ve sogukkalnlı olmanız kurtarmış gecmiş olsun
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ocak 21, 2011, 09:05:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #141 : Ocak 21, 2011, 09:07:32 »
istanbul da yayalar gel bana çarp dercesine yürüyorlar karşıdan karşıya geçiyorlar çarptımmıda biz suçlu oluyoruz bide çift şerit gidişli gelişli yolu daraltıp tek yön yaptı bizim belediye sağolsun o mantığıda anlamak mümkün değil""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ocak 21, 2011, 09:27:08 »
Yolda beni özellikle uzun yolda polisten kaçabilmek için gecenin kör saatinde, ağır tonajla hızlı giden, çoğuda 20-30 yaşındakı kamyonlar. ben gece çalıştığım için her gün onlarla karşılaşıyorum. işten eve gidiş mesafem toplam 4 km. ama o yol nasıl azap yolu oluyor bana, anlatamam. çoğunun farı,stopu yok ve son surat hızla gidiyorlar.2-3 ay once birinin kasasından el arabası düştü yanlış okumadınız koca kamyondan anayola el arabası. kamyonun hızı rahat 100 km'nin üzerindeydı anıden kamyonun kasasından ucup yola savruldu Allahtan takıp mesafem bayağı bır vardı son anda el arabasını sıyırıp gectım yoksa bir kaza olmaması ıçten bile değildi.Ve kamyon şöförü durupta bakmadı bile son sürat devam ettı :@

Benzer bir olayı ben de gördüm. Otobüsün en önünde gidiyordum. Öndeki boş kasa yüklü kamyonetten 1 tane kasa düştü. Otobüsün şoförü kaçamadı. Üzerinden geçti. Sollarken adamı ikaz etti. Ama adam vurdumduymaz bir şekilde devam etti. Orada otobüs değil de taksi olsaydı belki kaza yapmasına neden olacaktı.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ocak 21, 2011, 10:04:27 »
bu tarz bir olayda benim başıma geldi, gebzeden Kocaeline doğru gitmek için otobana girdim ve önümde saç yüklü bir kamyon seyir halinde idi, sollayıp sollamak arasında karasız kaldım, sonrada ne olur ne olmaz diye uzak durdum kamyonun yüklü olduğu malzeme , fabrika borularını kaplamakta kullanılan aluminyum saclardan , kamyonun kasasından bir anda rüzgarın etkisi ile fırladı ve tam önüme düştü Allahtan takip mesafesi bırakmıştım böyle birşey olur diye ve çarpmadan zar zor sıyrıldım.

böyle birşey düştü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #144 : Ocak 21, 2011, 10:09:05 »
Yabancı plakalı araç kullandığım için büyük şehirlerde kırmızı ışıkta beklerken ışık daha yeni kırmızı ışıktan sarıya geçince (o 2 saniyelik zamanda) arkadaki geri zekalının kornaya deli gibi basması beni deli ediyor.!!  >:(

Ha bide trafikte seyir halindeyken sag şeritten sol şeride girmemize izin vermeyen arabasının burnunu araya giremeyelim diye öndekine yapıştıran geri zekalılarda var tabi...
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #145 : Ocak 21, 2011, 10:39:00 »
*yolda karsıdan karsıya gecen yayaların yolu çaprazlamasına aheste aheste gecmeleri ve inadına bıle bıle kafalarını cevırmemeleri.
* tüm minübüs ve halk otobüsü şöförleri
* yolcu alırken yada ındırırken saga yanaşmayıp şeriti öldüren ve sen önlerindeyken dada daaaaatttt diye korna basan minübüsçüler. ( en iyi çözüm önlerine geçip 1. viteste daha yavaş gidip kısasa kısas yapıp gitmek. ve seni gececekken hızlanıp yol vermemek)
* yolda sinyal minyal vermeden zınk dıye duran taksiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Ocak 21, 2011, 11:41:52 »
 Bizi yolda o kadar çok kızdıran hareket veya olay var ki, hangisini söylersek söyliyelim netice aynı. Ancak insan hayatıyla ilgi genel tehlike yaratacak suç oranlarının artışında trafik suçlarının çok büyük etkisi var.Trafikte genel tehlike yaratacak suçun oluşabilmesi için, aracın trafik düzenine aykırı olarak ve ayrıca kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde kullanılması gerekiyor.Benim en çok kızdığım seyir halindeyken telefonla konuşan sürücüler(Geçtiğimiz günlerde önümde seyreden bir vatandaş telefonla konuşurken dalgınlıkla şerit ihlali yaptı. Beni ve 2 sürücüyü tehlikeye attı). Diğerlerini zaten arkadaşlar yazmış. Aracını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi veya kişiler de iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.
 Yeterli eğitim ve denetim var mı? Acaba bu ceza şimdiye kadar kaç kişiye uygulandı?

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Ocak 21, 2011, 17:35:17 »
Bizi yolda o kadar çok kızdıran hareket veya olay var ki, hangisini söylersek söyliyelim netice aynı. Ancak insan hayatıyla ilgi genel tehlike yaratacak suç oranlarının artışında trafik suçlarının çok büyük etkisi var.Trafikte genel tehlike yaratacak suçun oluşabilmesi için, aracın trafik düzenine aykırı olarak ve ayrıca kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde kullanılması gerekiyor.Benim en çok kızdığım seyir halindeyken telefonla konuşan sürücüler(Geçtiğimiz günlerde önümde seyreden bir vatandaş telefonla konuşurken dalgınlıkla şerit ihlali yaptı. Beni ve 2 sürücüyü tehlikeye attı). Diğerlerini zaten arkadaşlar yazmış. Aracını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi veya kişiler de iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.
 Yeterli eğitim ve denetim var mı? Acaba bu ceza şimdiye kadar kaç kişiye uygulandı?

Kemal bey kimseye ceza meza uygulanmıyor merak etmeyin. Birkaç sene önce İkitelli tarafından havalimanı tarafına gidiyorum akşam trafik çok yoğun adım adım ancak gidiyor. Havalimanı Shell istasyonunu oralara gelemk üzereyken beyaz bir brodway de 3-4 gen vardı ellerinde bira içiyorlardı. Şoförde içiyordu. Zaten sıkışık olan trafikte sağa sola gececeğiz kıvranıp duruyorlardı.  Aradım 154'ü .... plakalı beyaza brodwayde gençler bira içiyor, şoförde dahil dedim. Bu araç 5-10 dk içinde havalimanı kavşağında olacak dedim. Tamam ekiplere haber veriyoruz dediler. Havalimanı kavşağında herzaman bir ekip arabası olurdu eskiden. Bu araç ekip arabasının yanıdan geçti gitti. Hiç birşey olmadı. O yüzden alkollüyken araç kullanıpra ağaca yada duvara çarpan insanlara da hiç üzülmüyorum. Masum birilerine zarar vereceklerine o şekilde kendilerini Pert etsinler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Ocak 21, 2011, 17:50:51 »
en sağ şeritte 70'le giderken(ki o yolun hız sınırı 70 zaten) ...

Çok hızlı yaşlanıyorum. :( Bir yaşıma daha gireceğim galiba. :o Bu kural için bir kaynak rica etsem? :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ocak 21, 2011, 18:48:54 »
Çok hızlı yaşlanıyorum. :( Bir yaşıma daha gireceğim galiba. :o Bu kural için bir kaynak rica etsem? :olmamış:

anlamadım??
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #150 : Ocak 21, 2011, 19:58:32 »
Sağ şeritte hız sınırının 70 Km olduğunu nerede okudunuz, bu bilginin kaynağını sormuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Ocak 21, 2011, 20:42:29 »
sağ şeritte değil, o yolda hız sınırı 70ti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #152 : Ocak 22, 2011, 05:15:14 »
sağ şeritte değil, o yolda hız sınırı 70ti...

Offf! Herhalde önyargı veya takıntı denilen şey bu işte... :argh: Benim de yol açıkken sağ şeritten gitmeyi kendisine yakıştıramayanlara yönelik bir takıntım var, sizin yazdıklarınızı okurken herhalde onlar aklıma gelmiş olacak ki lafın sağ şerit kısmını aşamamışım. Elbette, yazdığınızı bir daha okuyunca anladım.

Konuya geri dönelim. Yazdıklarınıza katılıyorum. Fakat bilirsiniz, bütün kurallar gibi hız sınırları da sıradan vatandaşlar içindir, bazı vatandaşlar ise kesinlikle sıradan değildir, hiç bir kural onları bağlamaz, hiç kimse önlerinde duramaz, daima en acele iş onlarınkidir.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Ocak 22, 2011, 10:26:06 »
Trafikte çok yanlışlar gördüm. Sürekli uzun yol yapan bir kişiyim. Ama diğer şoförlere göre inanılmaz anlayışlıyım. Adam gelir önüme kırar daha dikkatli olabilir diye avuturum kendimi. Hele de o büyük araçlar varya kamyon tır ters bi hareket yaptığı zaman kızmam üzülürüm. Kendi kendime derim allah bilir şimdi kaç km. yol gitmiştir ayakta uyuyordur kim bilir nereye mal yetiştirmeye çalışıyor allah yardım etsin diyorum çünkü eskiden benim babamda şofördü o yüzden böyle bi kişiliğe sahip oldum :)   
   Tek yediremediğim şey şu işte onda adana'lı damarım tutuyor ve psikopat oluyorum sonunda hep ben kazanıyorum adam kaçıp gidiyor plaka da yetiyor 01 olunca :)
 Bu araç sollarken örneğin tır. Adam afedersiniz kıçınıza sokuluyor selektor veriyor. Beni basıyor bi sinir ulan diyorum sağımda ki tırın üzerine mi çıkayım az sabretsene 200 km. hızla gelmişsiniz 2 saniye de girmişsin hemen. Tutuyor inadım çekiyorum ayağımı gazdan geçmiyorum tırı yanında seyrediyorum çıldırıyor artık uzunları patlayacak hiç rahatsız olmuyor zevk alıyorum :) Bazen küt diye frene basıyorum geri gaza basıyorum delleniyor. Az gittikten sonra tam geçerken full korna basıp sağa çek diyorum hatta o hızla camı açıyorum kenara çek diyorum çıldırmış durumdayım çünkü elini kaldırıp basıp gidiyor.. Ahh bi dursa varya allah yarattı demem. Sadece bu konuda çok fena magandalığım tutuyor. Geri kalan herşeyi trafikte affediyorum arkadan uzunla gelene bile lafım olmuyor. Adam dalgındır diyorum unutmuştur farkında değildir diyorum beni geçtikten sonra selektör bile vermiyorum.  Yani benim bam telim sadece o unsur gerisi sorun değil :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Ocak 22, 2011, 10:28:13 »
Baya da uzun olmuş ya kusura bakmayın :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Ocak 22, 2011, 11:13:45 »
Offf! Herhalde önyargı veya takıntı denilen şey bu işte... :argh: Benim de yol açıkken sağ şeritten gitmeyi kendisine yakıştıramayanlara yönelik bir takıntım var, sizin yazdıklarınızı okurken herhalde onlar aklıma gelmiş olacak ki lafın sağ şerit kısmını aşamamışım. Elbette, yazdığınızı bir daha okuyunca anladım.

Konuya geri dönelim. Yazdıklarınıza katılıyorum. Fakat bilirsiniz, bütün kurallar gibi hız sınırları da sıradan vatandaşlar içindir, bazı vatandaşlar ise kesinlikle sıradan değildir, hiç bir kural onları bağlamaz, hiç kimse önlerinde duramaz, daima en acele iş onlarınkidir.  :kötü:
orasını geçtim, neticede en sağ şeritteyim ve yol boş, tutup da bana sellektör yapıp yol istemenin mantığı ne anlamam ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #156 : Ocak 22, 2011, 11:15:47 »
orasını geçtim, neticede en sağ şeritteyim ve yol boş, tutup da bana sellektör yapıp yol istemenin mantığı ne anlamam ki...
o olaya bende gıcık olurum,, ben en sağ şeritte yavaş gidiyosam sende hızlı gidiyosan beni sollar geçersin.. sanki sağ şerit babasının tapulu malı..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #157 : Ocak 22, 2011, 11:18:06 »
Ne var arkadaşlar, siz bir sol şeride geçip onların şeridini açsanız olmaz mı yani? Bu ne bencillik! :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #158 : Ocak 22, 2011, 11:20:27 »
Ne var arkadaşlar, siz bir sol şeride geçip onların şeridini açsanız olmaz mı yani? Bu ne bencillik! :nija:
asıl bencillik onun en sağ şeritte benden yol istemesidir, tapulu malı mı_?.. neden ona yol verip ego su nu tatmin edeyim ki.. en sağ şeritte benden yol isteyecek adam beni sollar geçer ben yol vermem.. haa dörtlüleri yakmıştır bi acelesi telaşı birşeyi oldugunu anlarsam farkedersem işin rengi değişir..
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Ocak 22, 2011, 11:21:25 »
saçlarım beyaz, yaşlıyım diye topuklamak isteyen gençlere kızıyorum, ama derslerinide veriyorum,
dün bi tanesi direksiyonunu yumrukluyordu :zombi: