0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yolda beni özellikle uzun yolda polisten kaçabilmek için gecenin kör saatinde, ağır tonajla hızlı giden, çoğuda 20-30 yaşındakı kamyonlar. ben gece çalıştığım için her gün onlarla karşılaşıyorum. işten eve gidiş mesafem toplam 4 km. ama o yol nasıl azap yolu oluyor bana, anlatamam. çoğunun farı,stopu yok ve son surat hızla gidiyorlar.2-3 ay once birinin kasasından el arabası düştü yanlış okumadınız koca kamyondan anayola el arabası. kamyonun hızı rahat 100 km'nin üzerindeydı anıden kamyonun kasasından ucup yola savruldu Allahtan takıp mesafem bayağı bır vardı son anda el arabasını sıyırıp gectım yoksa bir kaza olmaması ıçten bile değildi.Ve kamyon şöförü durupta bakmadı bile son sürat devam ettı :@
Bizi yolda o kadar çok kızdıran hareket veya olay var ki, hangisini söylersek söyliyelim netice aynı. Ancak insan hayatıyla ilgi genel tehlike yaratacak suç oranlarının artışında trafik suçlarının çok büyük etkisi var.Trafikte genel tehlike yaratacak suçun oluşabilmesi için, aracın trafik düzenine aykırı olarak ve ayrıca kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde kullanılması gerekiyor.Benim en çok kızdığım seyir halindeyken telefonla konuşan sürücüler(Geçtiğimiz günlerde önümde seyreden bir vatandaş telefonla konuşurken dalgınlıkla şerit ihlali yaptı. Beni ve 2 sürücüyü tehlikeye attı). Diğerlerini zaten arkadaşlar yazmış. Aracını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi veya kişiler de iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Yeterli eğitim ve denetim var mı? Acaba bu ceza şimdiye kadar kaç kişiye uygulandı?
en sağ şeritte 70'le giderken(ki o yolun hız sınırı 70 zaten) ...
Çok hızlı yaşlanıyorum. Bir yaşıma daha gireceğim galiba. Bu kural için bir kaynak rica etsem?
sağ şeritte değil, o yolda hız sınırı 70ti...
Offf! Herhalde önyargı veya takıntı denilen şey bu işte... Benim de yol açıkken sağ şeritten gitmeyi kendisine yakıştıramayanlara yönelik bir takıntım var, sizin yazdıklarınızı okurken herhalde onlar aklıma gelmiş olacak ki lafın sağ şerit kısmını aşamamışım. Elbette, yazdığınızı bir daha okuyunca anladım.Konuya geri dönelim. Yazdıklarınıza katılıyorum. Fakat bilirsiniz, bütün kurallar gibi hız sınırları da sıradan vatandaşlar içindir, bazı vatandaşlar ise kesinlikle sıradan değildir, hiç bir kural onları bağlamaz, hiç kimse önlerinde duramaz, daima en acele iş onlarınkidir.
orasını geçtim, neticede en sağ şeritteyim ve yol boş, tutup da bana sellektör yapıp yol istemenin mantığı ne anlamam ki...
Ne var arkadaşlar, siz bir sol şeride geçip onların şeridini açsanız olmaz mı yani? Bu ne bencillik!