Gönderen Konu: yolda en çok ne sizi kızdırır?  (Okunma sayısı 24785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: yolda en çok ne sizi kızdırır?
« Yanıtla #120 : Ocak 20, 2011, 02:30:08 »
Buyuk arac soforleri herkese yukaridan baktiklari icin aci kaynakli psikolojik durum sergiliyorlar.Hadlerini bilmeleri icin yapilabilecekler konusunda cok dusundum, buyuk arac almaktan baska care olmadigi sonucuna vardim :P
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 20, 2011, 02:30:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #121 : Ocak 20, 2011, 02:47:55 »
uzunlarının yandığını bilmeyen bayan sürücüler insanı katil eder inadına önüne geçip arka sis lambasını açıp kapatıyosun anlamıyo iki elle sarılmış direksiyona başka bişeyden haberi yok sağa çekiliosun yandan geçmio sonra arka sis farını açıp gözüne dayıyosun trafik ışıklarında durunca erkek gibi küfretmeye başlıyorlar 2 tanesine denk geldim aynı olayı yaşadım küfür arşivi bizden geniş helal olsun bayan diyip geçmemek lazım :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ocak 20, 2011, 10:17:55 »
- Şeridinde yavaş yavaş giderken, siz sinyal verdiğiniz anda hızlanıp öndeki arabanın tamponuna yapışıp yol vermemeye çalışan babası belli olmayanlar,
- Tek şeritli bağlantı yoluna girerken, boş olan en sağ şeritten giderek araya girmeye çalışan aynı zaman da sağa gideceklerin yolunu da engelleyen gene bu babası belli olmayanlar,
- Ticari taksiler hangisi insan gibi araba kullanıyorki, sıkışık trafikte arabanın 2 lastiğini kaldırıma çıkarıp giden babası belli olmayanları bile gödüm, zaten taksilere baktığın zaman nasıl araba kulladığını anlıyorsun sağı solu vuruk içinde.
- Köşe başlarındaki tabelaları gördükleri halde işlerine gelmediği için ters yola girip yolunda giden insanları engelleyenler, iyi birşey değil ama balkonda olduğum zaman tersten giden  bu insanların arabalarına tükürüyorum. :(
- Kenarda boş yer olduğu halde yolun ortasında durup mal inidirip mal bindirenler,
- Şirket arabası kullanan, nasıl olsa benim değil deyipde saygısız ve dikkatsizce araba kullananlar,
- Bir ampul almakatan aciz olan, farının birisi yanmadığı için uzun farlarını yakıpta dolaşanlar,
- Kucağında küçücük çocuk ile ön koltuk meraklısı ana-baba olduğunu sanan insanlar,
- Arabada çocuklar olduğu halde fosur fosur sigara içen insancıklar,
- Zaten sıkışık olan trafikte korna çalan, sağa sola geçerek trafiği daha da karıştıran, ticari taksi ve dolmuş şoförleri,
- Sabahın 7 sinde, işe giderken arkadaşını almaya gelen düşüncesizlerin kornaya basarak arkadaşını çağıran babası belli olmayan insanlar,
bu liste uzaaaar gider. Çünkü insanlarımız çok bencil, kuralları bilir ama işine ne geliyorsa onu yapar. Ben dikkatliyim bana bişey olmaz mantığıyla hareket ediyorlar. Böyle düşünen binlerce insan her yıl toprak oluyor maalesef.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #123 : Ocak 20, 2011, 11:07:52 »
Bende taksicilere karşı aşırı bir sinirim mevcuttur.
-Sağımda arabalar, kaçabileceğim bir yer yokken arkadan şiddetle selektor ve korna yapan taksiciler.
-Kırmızı ışıkta beklerden daha sarı yanmasına 2-3 sn kala kornaya basmaya başlayan taksiciler.
-Bana yeşil ışık yanarken  geçtiğimi göre göre yan yoldan karşıya geçen beni tehlikeye atan taksciler.
-Işıkta beklerken önümdeki arabayla aramdaki mesafe 20 cm bile olsa o ön tamponunu önüme geçmek için o 20 cm ye sokmaya çalışan taksiciler.
-Nereye döneceği süpriz olan sinyal kullanmayan taksiciler.

say say bitmez. Kesinlikle Taksi kulananlar ( istisna belki çıkar %1-2) diğer kullanıcıların hayatını tehlikeye sokan varlıklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Ocak 20, 2011, 11:20:49 »
Bende taksicilere karşı aşırı bir sinirim mevcuttur.
-Sağımda arabalar, kaçabileceğim bir yer yokken arkadan şiddetle selektor ve korna yapan taksiciler.
-Kırmızı ışıkta beklerden daha sarı yanmasına 2-3 sn kala kornaya basmaya başlayan taksiciler.
-Bana yeşil ışık yanarken  geçtiğimi göre göre yan yoldan karşıya geçen beni tehlikeye atan taksciler.
-Işıkta beklerken önümdeki arabayla aramdaki mesafe 20 cm bile olsa o ön tamponunu önüme geçmek için o 20 cm ye sokmaya çalışan taksiciler.
-Nereye döneceği süpriz olan sinyal kullanmayan taksiciler.

say say bitmez. Kesinlikle Taksi kulananlar ( istisna belki çıkar %1-2) diğer kullanıcıların hayatını tehlikeye sokan varlıklardır.

Aynen katılıyorum. Aynada felan bir taksici görünce  "sahibi belli olmayan bir sarı öküz daha" diyorum. Sanki bütün yollar, yollardaki bütün boş yerler onlarınmış gibi davranıyorlar. Gerektiği zaman sırf onlara kıl olduğum için KORSAN TAKSİ kullanıyorum. :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ocak 20, 2011, 11:35:47 »
Şehir içi trafiğinde taksiciler, dolmuşlar ve şahin, doğan gibi kuş serisi araç sahipleri beni inanılmaz geriyor. Nerde ne yapacakları hiç belli olmuyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ocak 20, 2011, 12:14:09 »
  Yazdıklarınıza fazlası ile katılmama rağmen cümlelerin sonlarındaki ibareler bizlere yakışmaz diye düşünüyorum. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir. B durum tüm paylaşımcı arkadaşlar için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Ocak 20, 2011, 12:33:12 »
  Yazdıklarınıza fazlası ile katılmama rağmen cümlelerin sonlarındaki ibareler bizlere yakışmaz diye düşünüyorum. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir. B durum tüm paylaşımcı arkadaşlar için geçerli.
Doğru söylüyorsunuz Hakan Bey. O kelimeler yakışmıyor öncelikle herkesten özür dilerim. Ama siz yolunuzda sakin sakin giderken bu duyarsız insanların bu tür davranışları beni deli ediyor. O yolları sanki babaları onlar için yapmış, kurallarda onların değil diğer sürücülerin uyması için yapılmış sanıyorlar. Şikayet ettiğinizde birşey olsa tamam şikeyet et, hiçbirşey olmadığı için zaten it ürüyor kervan yürüyor.
Tekrar özür dilerim. Ama bunlara çooookk kızıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #128 : Ocak 20, 2011, 12:43:58 »
  Tamamen hak veriyorum Hasan bey, (aramızda kaslın daha fazlasını hakediyorlar). Zaten sorunu yaşayan onlar değil, bu kötü davranışların farkında olan bizler oluyoruz. Siz hassas olduğunuz, kurallara önem verdiğiniz için bunun sıkıntısını çekiyorsunuz, aynı şekilde ben ve buradaki bir çok arkadaşımızda. Aslında yeni bir başlık altında bu konuda neler yapılabilir, bilimsel ve faydalı yaklaşımlar da sergileyerek bir döküman oluşturabiliriz. Sonrada bunu hepimiz Trafik İşlerine elektronik posta yolu ile yollarız. Herkes için uygunsa böyle bir yol denenebilir. Biz üstümüze düşeni yaparız, sonrada yapılacakları ciddiyetle bekleriz.
 Bu konuda görüşlerinizi bekiyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ocak 20, 2011, 17:40:04 »
TCT olarak gerçekten çok güzel bir biçimde trafikdeki bütün hataları dile getirdik ve bunları eminim bizler yapmıyoruz,yapmamaya çalışıyoruz.özetle şunu diyebilir miyiz?trafikde hata yapmak gayet normaldir.çünkü insanız ama bu söylediklerimizin hata olduğunu bile bile yapanlar için hiç bir dilde daha kelime üretilmedi.çünkü insanın trafikte kaza yapışından veya ölümünden zevk alan bir canlı, insan olamaz.....sonuçta bu hataların her birinin sonu bu ikisinden biridir.başka da bir şey söylemiyorum....selamlar....kazasız sürüşler.....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ocak 20, 2011, 17:52:58 »
Beni yolda 3 şey kızdırır :)

Birincisi, Ayarsız ayarsız, merceksiz merceksiz 10 liraya takılmış zenon çakması beyaz ışıkla bir şekle sokulmuş ve gereksizce aracın her yerinden sarkan renk cümbüşü,
İkincisi, trafik kurallarını her türlü ihlâl edene (hususi, ticari fark etmez) yakalayamadığım durumlarda arabanın içinden döşenirken yanımdakilerin bundan etkilenmesi :)
Üçüncüsü, bu durumlara sadece benim tepki gösteriyor oluyor gibi olmam dolayısıyla sinirlenip, hıncımı başka biryerden çıkarmaya yeltenmek beni kızdırır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #131 : Ocak 20, 2011, 19:23:28 »
  Evet, hata yapanlar ile bunu yaşam tarzı haline getirenleri ayırt etmek lazım.
 Bu giib durumlarda kendimizi ya da sevdiklerimizi yıpratmaktansa neler yapabiliriz diye düşünelim, çünkü bu şekilde kendini yıpratan, haksızlığa gelemeyen eminim çok kişiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 YuNus 161
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ocak 20, 2011, 19:49:58 »
çevirme :D
2008 corolla comfort
2010 mini cooper
2011 focus 1.6 TDCİ titanyum
2011 corolla d4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ocak 20, 2011, 19:56:30 »
yollarda o kadar çok kızmamıza sebep olan şeyler oluyor ki, bunlar yazmakla bitmez, kim bilir bizlerde belki başkalarını kızdıracak farkında olmadan bazı hatalar yapıyoruzdur. bence herkez sağ duyulu olmaya çalışmalı ve sabretmelidir. sevdiklerimizi düşünmeli ve sabretmeli ve belasını arayanlarıda Allah'a havale etmeliyiz. (bide bu yazdıklarımı kendim yapabilsem ne güzel olurdu)  :oyuncu:
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Ocak 20, 2011, 20:06:08 »
dolmuşçuların, taksicilerin, yaptıkları kazalarla övündükleri bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Ocak 20, 2011, 20:15:29 »
  Evet, hata yapanlar ile bunu yaşam tarzı haline getirenleri ayırt etmek lazım.
 Bu giib durumlarda kendimizi ya da sevdiklerimizi yıpratmaktansa neler yapabiliriz diye düşünelim, çünkü bu şekilde kendini yıpratan, haksızlığa gelemeyen eminim çok kişiyiz.
Bu forumda dahi, yönetim tarafından açıkça lanetlenmesine rağmen, kural dışılığı büyük bir marifetmiş gibi anlatanlar var. Nazikçe uyardığınız, mesela trafik yönetmeliğini oku diyerek İnternet adresini verdiğiniz zaman, kişi valla çok uzunmuş sonuna kadar okumadım diyip aklınca kendini sıyırıyor ve hemen ardından aynı kural dışılığı savunmaya devam ediyor. Ondokuz yaşında kocaman bir adam, ben on yıldır şoförüm diye böbürlenmeye kalkıyor, akım derken karayım dediğinin farkında dahi olmadan, hem de neredeyse dedesi yaşında olanlara hayat dersi vermeye cüret ederek. Daha pek çok örnek verebilirim, fakat anlayan anlamıştır ne demek istediğimi. Biz yanıbaşımızda duran bu kişileri, bu yaş ağaçları dahi eğemezken, artık yaşlığı kalmamış, yollarda dolaşan zaten odun gelmiş talaş gidecek olan birtakım yaratıkları insana çevirmek için boş yere çaba harcamamalıyız.

Bilmek isteyen, adam gibi eğitim alıp adam olmak isteyen insan, kendine gerek bilgileri bulur, okur, öğrenir, adam olur, uygular. Bizler gerekirse onlara kılavuzluk ederiz. Geri kalanına verilecek olan eğitim, okul sıralarında verilen eğitim değildir. Onlara (benim yaşımdakiler bilir) askerdeki ali okulunda verilen eğitim türü bir müfredat uygulamak gerekir. Bunu yapacak olan da elbette biz değiliz. Biz, sürekli olarak şikayet mekanizmasını kullanmalıyız. Tarih saat plaka v.b. vererek yapılacak yazılı şikayetler, önce yalan dolanla, sonra rahatsızlıkla, ama giderek doğru şekilde işleme konup yanıtlanmaya başlanacaktır. İadeli taahhütlü bir şikayet mektubunun devlet dairelerinde nasıl bir etki yaptığını denemeyen bilemez. Gerekirse takip edilebileceğini bildikleri için, böyle bir şikayete mutlaka cevap vermek zorundadırlar.

Bizim forumda yapabileceklerimiz, mesela bir onur kurulu teşkil etmek, forumda kural dışılığı ortadan kaldırmak için bu kurul aracılığıyla şeffaf bir şekilde ihtar/tekdir/öpücük sistemini kullanmaktan ileri geçemez. Aslında bence bu da yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #136 : Ocak 20, 2011, 20:24:57 »
Yolda beni özellikle uzun yolda polisten kaçabilmek için gecenin kör saatinde, ağır tonajla hızlı giden, çoğuda 20-30 yaşındakı kamyonlar. ben gece çalıştığım için her gün onlarla karşılaşıyorum. işten eve gidiş mesafem toplam 4 km. ama o yol nasıl azap yolu oluyor bana, anlatamam. çoğunun farı,stopu yok ve son surat hızla gidiyorlar.2-3 ay once birinin kasasından el arabası düştü yanlış okumadınız koca kamyondan anayola el arabası. kamyonun hızı rahat 100 km'nin üzerindeydı anıden kamyonun kasasından ucup yola savruldu Allahtan takıp mesafem bayağı bır vardı son anda el arabasını sıyırıp gectım yoksa bir kaza olmaması ıçten bile değildi.Ve kamyon şöförü durupta bakmadı bile son sürat devam ettı :@

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #137 : Ocak 20, 2011, 20:39:25 »
valla büyük tehlike atlatmışsın geçmiş olsun aynı durum benim başıma gelse o düşen el arabası sonucu kaza yapsam kamyonun plakasını da alamam büyük ihtimal alsamda bişey tutturamam kaskoda yok kısaca kabus gibi düşünmesi bile çok kötü""
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #138 : Ocak 20, 2011, 20:49:28 »
Teşekkürler Mustafa abi valla o an aklıma geldikçe tüylerim ürperiyor sinirleniyorum.Bir anlık refleks sonucu kurtudlum bende.İlk işim polise gitmek oldu ama tabıı plakasını alamadığım için bir şey çıkmadı.Allah kimseye öyle bir anı yaşatmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ocak 21, 2011, 08:35:54 »
Cok gecmıs olsun, verılmıs sadakan varmıs.
Pruva Neta