Gönderen Konu: yolda en çok ne sizi kızdırır?  (Okunma sayısı 24788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yolda en çok ne sizi kızdırır?
« Yanıtla #160 : Ocak 22, 2011, 11:23:25 »
saçlarım beyaz, yaşlıyım diye topuklamak isteyen gençlere kızıyorum, ama derslerinide veriyorum,
dün bi tanesi direksiyonunu yumrukluyordu :zombi:
:)
ama gönlüm efsaneden yana...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ocak 22, 2011, 11:23:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ocak 22, 2011, 12:32:54 »
Dün tek gidiş geliş ortak bir yolda ilerliyordum,arkadaş arkadaki arabalar karşı şeridi ihlal etmiş ilerideki kavşağı da tıkıyor ne onlar geçebiliyor nede karşı yönden geçenler daha sonra sağa sinyal yakıp bizim önümüze geçmeye çalışıyorlar.. Benimde dün laz damarım tuttu ortaladım yolu, bi sürü korna selektör karşıdan gelene yol veriyorum arkadan gelene yol yok :D adam diyor ki sen manyakmısın? Dedim sen akıllımısın ? :D ama bir hadise vs. olmadı zaten ileride ne işe yaradığı belli olmayan bir ekip otosu duruyordu !
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #162 : Ocak 22, 2011, 14:01:55 »
Çokta sataşmamak lazım. Araç kullananlar zaten tafikten sinirden stresten psikopata bağlıyor bir süre sonra. Bizim arkadaşda benzer bir durumda Napıyon sen diyen bir şahısa  sen napıyon diyip adam arabadan inince bizimkide iniyor. Sonuç : 3 gün hastahane :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Ocak 22, 2011, 14:19:34 »
Makas yapıp ŞIMARIK şekilde araç kullananlara >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #164 : Ocak 22, 2011, 14:38:55 »
O kadar çok şey varki sinir olduğum,
1 - Ticari taksilere, ben onlara sarı öküz diyorum. Bütün yollar sanki onların, en küçük boşluğa gireceğiz diye uğraşırlar, sinyal minyal bilmezle, girilmez yere girerken, en sağdan en sola geçerken olmaması gereken şeyleri yaparken sinyal verirler.
3 - Özellikle tekstil işinde çalışanlar ve diğer mal taşıyan ticari araçlar. Yolun ortasına arabayı koyarlar mal indiriler bindiriler. Milletin yolunu kapatmışlar umurlarında bile değil. Bunlara hayvan bile diyemiyorum.
4 - Yol kenarında bekleyen yada yürüyen bir bayan, bakıyosun her geçen araba korna çalışyor. Sen korna çaldın diye bayan hemen senin arabana koşacak sanki. Ne kadar uçkur düşkünü gerizekalı insanlarımız var. Kamyoncusu da korna çalıyor, lüks aracı olanda. Parayla arabayla insan olunmuyor.

Bunlara ek olarak ;

1) Alabildiğince merceksiz parlak Xenon taktırarak karşıdan veya arkadan resmen gözlerime tecavüz eden işe yaramazlar bunun üstüne ben uzunları yakınca sellektör yapan zihniyete
2) Altındaki ticari arabayı spor araba sanıp makasa girenlere
3) Yine sölüyorum TİCARİ TAKSİCİ'lerin yaptığı her harekete.
4) Özellikle önümdeki Araba, bi an kararsızlığa düşüp olup olmadık yerde frene basıp aptal aptal hareket yapmıyormu !!
5) Dar bi sokakta tam sonuna gelirken, karşıdan bi arabanın gelmesi ve o sürücününde sanki üstümden geçicekmiş gibi kendinden emin bi şekilde üstüme üstüme sürmesi. Yol verse ölücek sanki !
6) Birde, Böle camı açıpta yanına yanaşıp laf söleyenlere uyuz oluyorum çok erkeksen kardeşim çekersin el frenini inersin aşşağıya.

Not : Tabi bu kadar olumsuzluğa karşı, bizim gibi kendini bilen insanlar bu tarz adam, kadın Vb kişilerle muhattaba girmemiz bile yanlış olur. Bazen basıp gitmek yada karşıdaki terbiyesizin yapmadığı şeyi yaparaktan onların seviyesine inmekten kaçabiliriz. Bizim için en iyisi bu olur.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Ocak 22, 2011, 15:35:57 »
Dikkatimden kaçtıysa bağışlayın,

* tek yönlü yollara tersten giren, uyarıldığı zaman da abi az ileriye gidiyorum diye o küçücük beyniyle mazeret üretenlere,
* trafik ışığında zahmet edip duran, fakat sanki zorunluymuş gibi ille de yaya geçidi çizgilerinin içine kadar girenlere,
* önündeki arabanın stoplarının yandığını fark eder etmez direksiyonu sağa ya da sola kıvıranlara,
* sinyal verince her şeyi yapmaya hak kazandığını, bütün trafiğin duracağını zanneden süper zekalılara,
* açık unutanlar neyse, ama bir yere dönmek için iki kilometre öteden sinyal verip çizgiyi ortalayarak giden, böylece herhangi bir tıkanıklık durumunda yan şeride kayıp önden kaynak yapmayı hedefleyen uyanıklara,
* ikinci şeritten giden ve sapacağı kavşağa beş kala burnunu içeri sokan ahlaksızlara,
* hata yaptıktan sonra ikaz edildikleri zaman tamam kardeşim sen işine bak diye ukalalık ya da efelik eden insan oğlu insanlara,

kızan olmuş muydu acaba? Olmadıysa ben talibim de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #166 : Ocak 22, 2011, 17:38:37 »
sağ yada sola dönüşü ayrılmış kavşaklarda (anıttepe askeriyeden eskişehir yoluna dönüş gibi) insanca sola veya sağ şeritten gitmek varken, ortadan gidip yolun ayrıldığı yerden önüne direksiyonu kıranlar. yol vermem.. kessen yol vermem.. o kadar beklemişim orda sen kimsin? di mi?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Ocak 22, 2011, 17:46:01 »
Bende vermem yolu da benım arabam kıymetlıdır. Baktım adamın arabası daha degersız ya da adam rahatsız ustume cıkacak. Toyotamdan kıymetlı degıl dıyıp salıp gonderıyorum terbıyesızlerı
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #168 : Ocak 22, 2011, 17:51:49 »
valla orada sabahları korna kıyamet bir bordo station ae101 görürseniz o benim :D
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Ocak 22, 2011, 23:53:28 »
Bizim burada bi kadirli var. Aman allahım eğer kadirli'li olan varsa zoruna da gitmesin yüzlerine de söylerim hani :) Abicim hiç birinde mi araba kullanma potansiyeli olmaz ya bi tanesinde olsun ya hiç birinde yok böyle dengesiz bi memleket görmedim ben. KAdirli'de yaşayan insanlr kendileri söylüyor trafiğe dikkat et öküzü çok bol diye. O toroslar varya toroslar reno'nun allah allah padişah ya trafik ışıklarını bile dinlemiyorlar. Orada amcam oturuyor onlara her gitmeye ömrümün 5 yılı gidiyor hepsi at arabası şoförü gibi çıldırmamak elde değil...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #170 : Ocak 30, 2011, 23:41:47 »
tümseklerden geçerken arkamdan selektör yapıp korna çalanlara emin olun ben tümsekten geçtikten sonra arkamdaki arabada aynı sürede geçiyor arkamdaki aracın acelesi var diye ben tümsekten bam güm geçmek zorundamıyım bigün inip ya yine sinirlendim valla yaa :((((
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #171 : Ocak 31, 2011, 10:27:59 »
benim en kızdım şey sol şerit fetişizmi.. ne biçim bir zevktir bu çözemedim gitti, hep sağ şeritten gidiyorum en hızlı ben gidiyorum yeter be! dikkat ediyorum da adam yola giriyor, hoppaa hemen büyük bir zevkle sol şeride geçiyor.. ölüyorum sinirden ben de.. ne var sağ şeritte ya niye sağa girmiyorsunuz ? otobandayım otobanda, adam hop girer girmez en sola geçiyor.. bre öküz ben arkadan yüksek hızla geliyorum aynaya bak bari, ben sollama yapmak için bomboş olan orta şeride niye geçmek zorunda kalıyorum?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Ocak 31, 2011, 15:38:58 »
otobanın orta şeridinde 60'la gidenler var bi de...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Ocak 31, 2011, 15:48:18 »
otobanın orta şeridinde 60'la gidenler var bi de...

Otobandaki minimum sürat 40 değilmi zaten sağ şeritte en yavaş şerit bunda sinir oluca bişi yokki :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Ocak 31, 2011, 15:51:52 »
Otobandaki minimum sürat 40 değilmi zaten sağ şeritte en yavaş şerit bunda sinir oluca bişi yokki :wacko:

trafik kurallarına aykırı bir durum olduğundan bahsetmedim zaten, ama araba kullanmaya başladığın zaman beni sen de anlıycaksın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Ocak 31, 2011, 16:33:39 »
trafik kurallarına aykırı bir durum olduğundan bahsetmedim zaten, ama araba kullanmaya başladığın zaman beni sen de anlıycaksın ;)

Ehliyet aldığımdan beri trafiğe çıkıyorum, bir yıldan fazladır da kendi aracım var. Şehrin dışında diyebileceğim bir semtte oturuyorum ve genelde otoban kullanıyorum. Sorun şu ki seni anlamıyorum arkadaşım :) Genelde sol şeritteyim, tabii sol şeride yakışan bir hızda ama yeri geliyor telefonla konuşmam gerekiyor (doğru bir şey değil biliyorum) ortaya geçiyorum ya da misafirim oluyor arabada sohbet ede ede yavaş yavaş gidiyorum. Hızım da 60-80 aarası bir şey oluyor. En sağ şeride geçemiyorum kamyon tır türevi 60 da da gitmeyen araçlar olabiliyor. Daha birçok nedenden orta şeridi kullanabiliyorum. Otoban paralı yoldur, belli saatler kullanmak zorunda olduğun şehir trafiğinden kaçtığın yoldur. Hız yapma ya da hızlı gitmek zorunda olduğun bir yol değil. Bunları sende biliyorsun ona eminim de, düşüncelerimi desteklemek istemedim yanlış anlama ;)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Ocak 31, 2011, 16:43:37 »
Ehliyet aldığımdan beri trafiğe çıkıyorum, bir yıldan fazladır da kendi aracım var. Şehrin dışında diyebileceğim bir semtte oturuyorum ve genelde otoban kullanıyorum. Sorun şu ki seni anlamıyorum arkadaşım :) Genelde sol şeritteyim, tabii sol şeride yakışan bir hızda ama yeri geliyor telefonla konuşmam gerekiyor (doğru bir şey değil biliyorum) ortaya geçiyorum ya da misafirim oluyor arabada sohbet ede ede yavaş yavaş gidiyorum. Hızım da 60-80 aarası bir şey oluyor. En sağ şeride geçemiyorum kamyon tır türevi 60 da da gitmeyen araçlar olabiliyor. Daha birçok nedenden orta şeridi kullanabiliyorum. Otoban paralı yoldur, belli saatler kullanmak zorunda olduğun şehir trafiğinden kaçtığın yoldur. Hız yapma ya da hızlı gitmek zorunda olduğun bir yol değil. Bunları sende biliyorsun ona eminim de, düşüncelerimi desteklemek istemedim yanlış anlama ;)

yanlış anlaşılcak bir durum yok...
ama üç şeritli olan bir yolda niye orta şerit ben onu anlamıyorum, madem yavaş gitmek istiyorsunuz geçin en sağ şeride, rahar rahar gidin, ben 60ın altında giden araç görmedim pek sağ şeritte bile olsa, neticede sağdan sola yaklaştıkca yolun hızı artıyor, sizin mantığınıza göre ben de sol şeritten 80le gitsem, daha hızlı gitmek isteyenlerin ne yapması gerekicek ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Ocak 31, 2011, 19:32:22 »
Ben genelde hıc bulasmadan :D sagından-solundan gecıp gıdıyorum :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Ocak 31, 2011, 20:17:03 »
yanlış anlaşılcak bir durum yok...
ama üç şeritli olan bir yolda niye orta şerit ben onu anlamıyorum, madem yavaş gitmek istiyorsunuz geçin en sağ şeride, rahar rahar gidin, ben 60ın altında giden araç görmedim pek sağ şeritte bile olsa, neticede sağdan sola yaklaştıkca yolun hızı artıyor, sizin mantığınıza göre ben de sol şeritten 80le gitsem, daha hızlı gitmek isteyenlerin ne yapması gerekicek ki?

En sağ şeritte 60'ı bırakın 80 ile bile gitmek mümkün değil pek, o şerit kamyon ve tırcı amcalar tarafından kullanılıyor.
60'la otomobilin orta şeritte seyretmesi yoğun akıcı bir otoban trafiğinde ufak tefek sorunlara yaratabilir. Ancak genel olarak fazla sorun olduğunu sanmıyorum, sonuçta 10'larca 60 ile seyreden araç olmayacağına göre 80 ile seyreden bir araç da bu şeridi genel olarak kullanabilir bu 60 ile giden araçla karşılaştığında sol şeridi sollama yapmak için kullanır ardından tekrar hızına daha uygun bir süratte orta şeritte seyredebilir,
Yani birsürü araç 60 veya 80'le gidecektir gibi bir genelleme söz konusu olmadığına göre otoyollarda sürekli sabit hız sabit şerit gibi genellemeler yoktur. Önemli olan sağındaki şerit boşken sol şeridi tıkamamaktır. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #179 : Ocak 31, 2011, 21:12:16 »
tartışmalara ek olarak yineliyorum.. ben en sağ şeride geçerek 120 sabit hızda gidiyorum, önüme olur da kamyon gelirse (ki gelmiyor :D ) hop orta şeride geçiyorum sonra hızla geri giriyorum sağ şeride.. 120 sabit hız ve en sondaki amcaları geçiyorum...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli