Gönderen Konu: yolda en çok ne sizi kızdırır?  (Okunma sayısı 24776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
yolda en çok ne sizi kızdırır?
« : Ağustos 13, 2010, 03:41:47 »
ömrümüzün büyük kısmı yollada geçiyor işe gidip gelmeler,gezmeler heleki şöförlerin işi daha zor
şahsen ben kısa mesafelerde kesinlikle arabamı kullanmam arkadaşlar bu yüzden pinti der oturduğum yer ile şehir
merkezi 10km arabayla 5 dakika minibüsle 25 arabayla gitsen yok nereye park edicem sıkışık trafikte dur kalk hep stres
binerim minibüse nerde işim varsa halleder dönerim sıkıntı yok stres yok.hatta bina toplantısında öğrenci komşularımızdan
biri abi araban kapıda yatıyor ver gezelim yatmasın madem gezmiyecektin neden okadar para bağladın diye yakınıyordu
verdiğim cavaptan sonra ağzını açmadı seninde çocuğun olsun gecenin 3ünde rahatsızlansın nasıl hastaneye gidicem diye düşün
bak ozaman okadar parayı nasıl yatırırsın kapının önünde
gelelim mini anketimize sizler yollada en çok neye kızar sinir olursunuz.ben başlayayım ;
1-otobanda sol şeritte 100le giden bmw ye
2-sağ şeritte kamyon arkası yolculuk eden mercedese
3-zaten sıkışık olan yolda arabasının burnunu sokmaya çalışan acemi şöföre (kocaelinde bunu çok yapıyorlar beceremeyincede el
kol hareketleri başlıyor özellikle yabancı plakalıysa )
4-kırmızı sönmeden kornaya basanlara
şimdlik bunlar bakalım sizlerde ne inciler var daha
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Toyota Club Türkiye

yolda en çok ne sizi kızdırır?
« : Ağustos 13, 2010, 03:41:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yolda en çok ney sizi kızdırır?
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 03:50:34 »
4-kırmızı sönmeden kornaya basanlara
şimdlik bunlar bakalım sizlerde ne inciler var daha

bunun dışında;

dönerken aynaya hiç bakmadan, sinyal kolundan önce direksiyonu çekenlere ve uyarıncada sonradan verdiği sinyali başına kakanlara...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 03:52:39 »
1.Hiz sinirini 30-40 km asip arkamda bir anda beliren, serit degistirmem icin neredeyse arka tampona yapisan israrli arac suruculeri.
2.Sinyalsiz serit degistiren kazmalar.
3.Otoyol rampasinda 50-60 km ile hizla seyreden uyur-gezerler. Hizlanman gereken yerde mecburen yavas gidiyorsun, otoyola girmek tehlikeli hale geliyor.
4.Rampadan otoyola girerken otoyolda sol seritlerde seyretemekte olan araclarin tam sen yola girecekken sag seride gecmek istemeleri.
4.Sollamak icin serit degistirdigimde sag seritteki aracin eski hizini terkedip, ciddi sekilde hizlanarak sollamayi zorlastirmasi.Madem yavas gidiyorsun, istikrarli ol.
5.Sari kurdela stickerli araclar. 'I support our troops' diye gereksiz politik mesajlar.
6.Etrafa zehir sacan eski sistem dizel kamyonlar, gerisinde seyrediyorsaniz vay halinize.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2010, 04:11:31 »
ahmet abi biraz 1. maddenle çelişiyormuş gibi olacak kusura bakma ama sol şeritte tın tın gidenlere ,bide aynaya bakmadıklarından yol vermeyişlerine sinir oluyorum...  ve özellikle bayan şoförlerin  tali yoldan ana yola çıkmak için oluşan kuyrukta en önü çekiyorlarsa ve bi türlü ana yola hamle yapıp geçemiyorlarsa beni benden alıo.... :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2010, 04:12:59 »
Öyle herşeye kızmam ama özellikle,
Ayarsız farlara
Kornayı zırt pırt çalanlara
Bir de kendisi anasının karnında araba sürmeyi öğrenmiş gibi acemi arkadaşları sıkıştıranlara, sinir oluyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2010, 04:16:53 »
Necati, gittigim yolda hiz siniri 105 civari. Ben 120-125 ile gidiyorum, adam benim seritte arka taraf bosken 5 saniyede arkada beliriyor, hemen seriti terk etmemi bekliyor, sagda giden de var, uygun zamanda serit degistirecegim, ama sabretmek yok, 150 ile geliyor. Sag seritte de sol seritte de hiz siniri ayni.Ona ayak uydurmaya kalksam en onde ben olacagim icin ilk yakalanan da ben olacagim haliyle.10-15 saniye beklese seriti bosaltacagim, 150 ile devam etmesine musaade edecegim, ama beklemek yok, aninda cik diyor.Yok oyle yagma :D Hele hele hiz sinirinin 40-50 km uzerinde seyrediyorsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2010, 04:27:10 »
:))) ne diyim abi  sende haklısın ama hani 150den de 120 ye pat diye düşüp sonra tekrar hızlanmakta arkandakinin canını epeyce sıkıyor emin ol misal; 10 kere bu şekilde yavaşlayıp hızlansan...insan ister istemez kızıyor...bide benim kızdığım nokta sag serit boş olmasına rağmen yada müsayit olmasına rağmen geçmeyenlere..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2010, 04:30:45 »
Tabi sag serit bossa hemen serit degistiriyorum, istedigi hizda gitsin ama 150 de yasal degil ki.Ozellikle bana musait olunca serit degistirme firsatini ve zamanini vermez ise...devamli aynayi kontrol ediyorum, bir anda belirince bazen hemen saga gecmek kolay olmuyor, uzun tirlar oluyor mesela, ya yavaslayip arkasina gececeksin, ya hizlanip onune.O da az olsa zaman aliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2010, 04:35:03 »
haklısın ahmet abi.hani senin bahsettiğin durumlar zaten olması gereken haller ama dediğim gibi bazen sol şeritte yavaş ve aynasını kontrol etmeyenlere sinirleniyor insan zaten...yoksa senin yukarda belirttiğin duruma zaten kimse birşey diyemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2010, 07:56:37 »
ara yoldan, benzinciden vs. çıkıp da emniyet şeridinden sağ şeride sokmayan zihniyete! (sayelerinde bir gün yiyeceğim bir eds.) anlamıyorlar ki ara yoldan yada benzinciden çıktığımı. ceza yemem umurlarında olmaz.

birde sinyalimi vermişim sapaktan gireceğimdir ama sağ şeride inatla (genelde ticari araç sürücüleri)  sokmuyorlar. birde onlara hasta oluyorum. ölür müsün müsade etsen de geçsem?

en son şeritte yavaş yavaş ilerleyip selektör yapıp çekil diyince 3-5 arabayı daha yavaş yavaş geçip şerit değiştirenler tabiki.

ha birde,
otobanda sol şeritten (hız sınırları dahilinde) giderken bir anda benden çok daha yavaş birinin sol şerit boşmu demeden fırlaması. amcanın biri birgün ikimizi birden öldürüyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2010, 08:09:38 »
Necati sağ şerit boşsa eğer dediklerinde sonuna kadar haklısın... Ancaaakkk ben herhangi bi hızla sollamaya çıkmışken gelip arkadan sellektör yapıp klakson çalanlara ettiğim küfürü ömrüm boyunca kimseye etmemişimdir... İkinci sırayı ise sinyal kullanmayanlara ederim özellikle ara sokaklarda hadi anayollarda yine o kadar kötü olmuyor ama ara sokakta giderken birden yavaşlayıp durma işlerine sinir oluyorum....

Aslında herşeyin başı çok çok azıcık saygı ama insanlar bunu nasıl başaramıyorlar anlamlandıramıyorum.... Benim hayat felsefem biraz mantık biraz saygıdır.... Ki ben elimden geldiğince en üst seviyede tutmaya çalışıyorum keşke herkes çok azda olsa denese ama nerdee...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2010, 08:20:55 »
Beni sollayan ve önüme geçtiği anda benim hızımdan daha yavaş bir hızla gitmeye başlayan adamlara kıl oluyorum.Bu sefer bende beni sollayıp önümde yavaşlayan araca aynı şeyi yapıyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2010, 08:44:47 »
O kadar çok şey varki sinir olduğum,
1 - Ticari taksilere, ben onlara sarı öküz diyorum. Bütün yollar sanki onların, en küçük boşluğa gireceğiz diye uğraşırlar, sinyal minyal bilmezle, girilmez yere girerken, en sağdan en sola geçerken olmaması gereken şeyleri yaparken sinyal verirler.
2 - Tabelalardan haberi olmayan, koca tabeleyı görmeyip ters yola girenler. Ters yoldasın dediğin zaman da burası ters yolmu diyen beyinsizler.
3 - Özellikle tekstil işinde çalışanlar ve diğer mal taşıyan ticari araçlar. Yolun ortasına arabayı koyarlar mal indiriler bindiriler. Milletin yolunu kapatmışlar umurlarında bile değil. Bunlara hayvan bile diyemiyorum.
4 - Yol kenarında bekleyen yada yürüyen bir bayan, bakıyosun her geçen araba korna çalışyor. Sen korna çaldın diye bayan hemen senin arabana koşacak sanki. Ne kadar uçkur düşkünü gerizekalı insanlarımız var. Kamyoncusu da korna çalıyor, lüks aracı olanda. Parayla arabayla insan olunmuyor.
Daha çok var da oruçlu oruçlu uzatmıyayım.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2010, 08:52:45 »
ayarsız farlara deli oluyorum... :kötü: :kötü:
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2010, 09:05:18 »
-2 saat uğraşıp kamyonu geçip, tuvalet molası için durduktan sonra kamyonun tekrar önüme düşmesine sinir oluyorum:)))))
-Her seferinde yol kenarında köylülerden meyve alıp meyvelerin rezalet çıkmasına sinir oluyorum:))))
-Yol arkadaşımın fosur fosur yo boyunca full uyumasına sinir olurum bir de...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2010, 09:30:09 »
Necati sağ şerit boşsa eğer dediklerinde sonuna kadar haklısın... Ancaaakkk ben herhangi bi hızla sollamaya çıkmışken gelip arkadan sellektör yapıp klakson çalanlara ettiğim küfürü ömrüm boyunca kimseye etmemişimdir...
Geçen Kumbağ' dan gelirken aynı durumu fakat ben sağ şeritte ilerlerken yaptı bir ticarî araç. Benim otomobilimin arka sis farları sağlı sollu olduğu için ilk açtığım anda fren lambası gibi görünüyor. Arka sisleri açtığımda yaptığı freni ömrü boyunca yapamamıştır öküz.

Bir de sağ şeritte giderken sollamak üzere sola çıkan ancak uyarı amaçlı selektör yapmayıp direkt uzunları yakıp sollayana kadar söndürmeyen sığırlara sinir oluyorum.

İstanbul içinde taksiler, minibüsler, halkotobüsleri, pizzacı veya kebapçı kuryeleri, yolun ortasında çok yavaş ilerleyip korna çalınca da el kol hareketleri yapan sığırlar ...vb. ayrıca sinir olduğum şeylerdir
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2010, 09:38:01 »
* önümde giden aracın sinyal vermeyip iyice yavaşladıktan sonra aniden bir sokaga dönmesine veya bir yere park etmeye çalışmasına.
* bir yere dönerken kaşıdan gelen aracın sizin sinyal verdigini göre göre daha fazla hızlanmasına
* hızı 80 bile degilkene otoban da en sol şeritte gitmeye çalışanlara
* yol vermemek için elinden gelen pisligi yapanlara ( istegim kişiden istedigim yolu alırım.pislik yapanlara kralına yaparım ama a gerenk yok )
* sanki gözü görmüyormuş gibi vatı yüksek ampul takıp karşıdan geleni kör edene
* taksi -dolmuş  otobüsü - servis  gibi araçları bütün trafik kurallarını çignemesine
* büyük araçlarla özellikle sürücüsü bayan olan arabaları sıkıştıranlara .( bire bir benimde öyle bir şahsın önünü kesip derdini sordugum olmuştur.) cevap : abi özür dilerim görmedim.Yalan [EDIT: Küfür].

ben trafikte hoşgörülülükten yanayım 5 dakika geç birşey degiştirmez .ama hem kurallara uymayıp hemde size şöförlük ögretmeye çalışanlar vardır onlara deli oluyorum.    
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2010, 09:54:03 »
1- yoğun bir trafikde ışıkların kuyruğunda beklerken, kuyruğa girmeden yan yoldan gelip ışığın dibinden burnunu önünüze sokarak bir an önce ışıklardan geçmeye çalışan şöförleri...

2- kaldırımlar dururken yol ortasından yürüyen insanları... bu tür durumda korna çalmasını sevmem çalanıda sevmem(bu anlamda çok sabırlı olduğumu söylerler :) fakat buna rağmen yayanın hızında arkasından gittiğimi gördüğünde söylenerek el-kol hareketi yaptığı an kayışı kopardığım andır(tecrübeyle sabittir)

3- trafikde 4 yol ağzında gideceği yönde deli gibi trafik olmasına ve gideceği istikamet yeşilden sarıya döndüğü anda bile devam edip yolu paralel kesip diğer yönden gelenlerin yolu kesen ve kesmeye çalışan 2 ayaklı tanımlayamadığım hayvanları...

4- trafikde aracı büyük olan şahısların; trafikde ben senden büyüğüm dercesine  kafasına göre araç sürmelerinede kıl olurum...

5- araç parketmeyi bilmeyecek kadar şöförlüğü kötü olan şahıslara evinin balkonundan;  "istersen ileri alayım mı" diye sorduğun halde gerek yok diyerek tamponuna sürten ve devamında hiç birşey yok komşu "Allah beterinden saklasın" cümlesini kuran mahlukatları...

6- trafikde uygunsuz motorsiklet kullananlarada kıl olurum, because; sağdan ve soldan aniden sollama yaparlar farkedilmesi zordur... 2 gün önce acı bir frenle aynama çaktı ve devamında düşüp geberecekti az kalsın...

7- trafikde silecek çalıştıran kişilerin silecek fıskıyelerinin ayarsız olup arka taraftakilerinin araçlarını ıslatanlarıda sevmem... 4 fıskıyenin 1 i cama isabet ettiği halde ısrarla silecek çalıştıranları öpesim gelir :)...

8- araç içerisinde yediği yiyeceğin kabını veya sigarayı salalamaca usulu dışarı atan tanımsız hayvanları.. aracıma bazen bu neee!!! çöplük derler ve ben gurur duyarak anların neden orada olduğunu anlatırım :)))

9- araçları 4-5 kişi olan şahısların artislik anlamında sizi sıkıştırmaya çalışarak, " ne diyorsun lan"  "sıkıysa hareket yap" der gibi bakışıyla hayvanların araç kullananı sınıfına girenleride sevmem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2010, 09:54:15 »
üç şeritli bir yoldasınız en sol şerit biraz daha hızlı akıyor, önümde görebildiğim 4-5 araba var hızımız 80-90 civarı en sol şeritten gidiyorum, sağ şeritler biraz daha yavaş ilerliyor ve arkamdaki lüks bir araç bana sellektör yapıp yol istiyor. delirmemek elde değil, sürekli sellektör kornaa, ulen biz kalıcımıyız, bizde gidiyoz işte, önüm boş olsa onun aracı daha çabuk hızlanacağı için zaten yol veririm önümde birçok araç var hepimiz peşpeşe gidiyoruz bu herif hala sellektör yapıyor. gelde deli olma... bazem bende öyle yapana anlık bir sağ şeride geçiyorum, sonra o beni geçince ben onun arkasına takılıp sellektör yapmaya başlıyorum, öyle dikizden beni izliyor hıyar, yada dayanamayıp salaklığını anladığından sağ şeritlerden makas atmaya başlıyor...
      uzun yolda ise, bozuk yollar beni çileden çıkarıyor. Türkiye' nin şehirler arasın ana yolu bumudur diyorsun, köylerin içinden geç, km. lerce stabilize yol, trafiğe yoğunlaşırken birde taşlardan çukurlardan kaçmaya çalış, hele ki özellikle çok sıcak memleketlerde zivt üzerine minik çakılları serip bırakıyorlar, yine her yere levha koymuşlar; taş sıçrayabilir, 50km. hız sınır vs. bunlara rağmen karşıdan 80-100km. hızla gelen dallama lastiklerinden fılayan bir avuç taşı sizin kaportanıza camınıza yapıştırıyor.. gelde sövme :) birde geceleri özellikle uzun yolda iseniz ayarsız farlar ve özellikle çakma zenonlar can sıkıcı oluyorlar.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2010, 09:57:31 »
1.O bildigimiz taksiler varya o sarı öküzler onlar benden asla ve asla katien yol alamazlar vermem haklıda olsa vermicem cünkü herifler resmen insanların hakkını gasp etmek için doğmuş yaa..
2.70mt ilerde kırmızı ışığın yandığını göre göre yavaşlamamıza ragmen arkadan sellektör yapan hayvana..
3.Sol şeritte sınırların altında bir hızda seyredipte sellektör korna bütün uyarılara rağmen sağından geçmek zorunda kaldığım sağar,dilsiz ve körlere..
4.Durmadan şerit değiştiren minibüs şöförlerine..
5.Bu biraz komik ama en sağ şeritte sellektör yapanlara..
6.Afedersiniz ama önümü kesip durdurduktan sonra aşağı indigimizde özür dileyenlere..
ve ehliyeti olmayıpta trafikte resmen kazaya davetiye cıkaran o nascar tipi araba kullanan cahil cocuklara.. Sinir oluyorum..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...