Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224261 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #540 : Haziran 18, 2012, 13:46:46 »
10 bin ve 20 bin bakımdan önce hep 8000km civarında "Low oil level" yazısı çıkıyordu. Turbo ve pompayı değiştirdiler yağ değişiminden sonra 6500 km de "Low oil level" yandı. Motor indi değişmesi gereken ne varsa değiştirdiler 5750 km civarına düşürdüler. Diğer arabaları bilemem ama benim arabanın motoru bu. Servisde yaşadığım üzücü durumlarda cabası.

O zaman toyota servisi hatalı bir aracı ve müşteriyi bukadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Haziran 18, 2012, 13:46:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Haziran 18, 2012, 13:59:40 »
bu yag sorununa cozum olarak toyota BMW ile ortaklik yapti simdi yeni nesil kucuk dizelleri ortak yapim olacak sorun kalmiyacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Haziran 18, 2012, 14:01:00 »
bu yag sorununa cozum olarak toyota BMW ile ortaklik yapti simdi yeni nesil kucuk dizelleri ortak yapim olacak sorun kalmiyacak :)

BMW gücü toyota sessizliği ooow :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Haziran 18, 2012, 16:35:05 »
Konuyu okuyunca Taşkın ve Nihat beylerin durumuna üzüldüm. İnşallah sorunları istedikleri şekilde çözülür. Dün aracımın (auris dizel) yağını kontrol ettim min-max noktalarının tam orta noktasında araç 9500 km de ve haftaya bakıma götüreceğim. Dha önce yağa bakmamıştım acaba eksiltme durumu sözkonusu olmuşmudur? Yani max. çizgisinde mi oluyor normalde yağ seviyesi?
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #544 : Haziran 18, 2012, 21:38:37 »
2010 model Toyota Corolla için serviste 4.1 yağ konuldu. Servisten çıkmadan yağ tam olarak max. seviyedeydi. Bu forumun bir yerinde bir arkadaş ustadan aldığı bilgiyle bir yağ max ve min noktaları arasında 1.7 lt var demişti. Benim arabamla kıyaslayınca doğru olduğunu anlıyorum. Arabadan çıkan yağ ölçüldüğünde 2lt yağ vardı. Yağ boşaltılmadan öncede min noktanın altında kıvrım bölgesinin ortasındaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #545 : Haziran 18, 2012, 21:42:37 »

Şunuda belirtmek isterim 1.6 Dizel motorda büyük pay Toyotanın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Haziran 19, 2012, 10:24:44 »
Bir araç bukadar sorun çıkarırsa tüketici hakları gereği ayıplı ürün olup aracın değişmesi gerekir komple bence :) Ayrıca Nihat abimize toyota servisi birşey söylemiş arıza ışığı yanmadan kayıt alamayız diye haklılar yapacak birşey yok çünkü merkeze birşey iletecekleri zaman kendi teknisyenlerini raporunu değil aracın beynine yazdığı raporu sunacaklar ve ayrıca yağ ölçümü bazen çok hatalı yapılıyor çalıştıktan hemen sonra çalışırken vs vs bu durumlarda yağ hep eksik çıkar aracın bayağı beklemiş olması gerekiyor saygılar...

Aslında Nihat bey yolda giderken ışık yandığında videoya çeksin o da tatmin etmezse servisi beraber yola çıksınlar :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #547 : Haziran 19, 2012, 10:40:42 »
Aslında Nihat bey yolda giderken ışık yandığında videoya çeksin o da tatmin etmezse servisi beraber yola çıksınlar :)

Arıza ışığı yandığını araç kaydediyor ve yağ ekliyene kadar sönmüyor olması gerekir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #548 : Haziran 19, 2012, 20:55:56 »
Arıza ışığı yandığını araç kaydediyor ve yağ ekliyene kadar sönmüyor olması gerekir...

Yokuş çıkmaya dönmeye başlayınca araba müşüre yeterli basınç gidiyorsa yada düz zeminde müşür sorun çıkartmıyorsa sönmüş oluyor bildiğim kadarıyla geçen sene kuşadasından izmire halamın fabia 1.4 LPGli ile giderken başımıza geldi viraja girerken ve çıkarken yağ lambası yakıyordu araba durduk biraz çalıştı düz zeminde bir sıkıntı yoktu açıkçası sonra 1 litre 5w30 yağ ekledik..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #549 : Haziran 19, 2012, 21:03:54 »
Yokuş çıkmaya dönmeye başlayınca araba müşüre yeterli basınç gidiyorsa yada düz zeminde müşür sorun çıkartmıyorsa sönmüş oluyor bildiğim kadarıyla geçen sene kuşadasından izmire halamın fabia 1.4 LPGli ile giderken başımıza geldi viraja girerken ve çıkarken yağ lambası yakıyordu araba durduk biraz çalıştı düz zeminde bir sıkıntı yoktu açıkçası sonra 1 litre 5w30 yağ ekledik..

VW'nin de 1.4 benzinli motorları hastalıklı. Yağ yakma problemi en sık karşılaşılan problem.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #550 : Haziran 19, 2012, 21:09:51 »
VW'nin de 1.4 benzinli motorları hastalıklı. Yağ yakma problemi en sık karşılaşılan problem.

Baya hastalıklı hani skodaya orada tövbe ettim.. gaz pedalı elektronik aşırı geç algılıyor arabada sadece 4 kişi idik bagaj bomboş ve araba çekmiyor 4000rpm'in aşağısında kullanmak mümkün değil artı olarak birde LPG tabi.. babam çıldırdı en son zaten kendi arabasında 2750 geçmeyip kardeşinin arabası gitmediği için 4000-5000 gidiyordu büyük ihtimalle yüksek devirden kaynaklı bir durumdu yağ çubuğunu çektiğimizde hiç yağ gözükmüyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #551 : Temmuz 25, 2012, 19:08:31 »
Yağ lambası ne zaman yanar yani araba ne kadar yağ eksilttiğinde ya da yağ çubuğunun hangi kısmına indiğinde??Bilgilendirirseniz sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #552 : Temmuz 25, 2012, 22:30:44 »
Yağ lambası ne zaman yanar yani araba ne kadar yağ eksilttiğinde ya da yağ çubuğunun hangi kısmına indiğinde??Bilgilendirirseniz sevinirim...
  yağ lambası, yağ çubuktaki tırtıklı bölümün altına 0.5 litre inerse yanar yani motorda 2-2.5 litre yağ kalırsa (eski 3litre yağ alanlarda 1.5 -1.75litre) yanar. esasında hiçbir zaman ışığın yanmasını beklemeyin. yağ 1 litre eksilirse yağı komple değiştirmek en sağlıklı yöntemdir. diyelimki 8000 km 1 litre eksilirse eksiği tamamlarsanız bu sefer 3000-4000 km de 1 litre eksilir. benim arabada 8000 kmde 0.8- 0.9 litre eksildi şimdi yağı daha kalın yağla değiştireceğim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Temmuz 26, 2012, 10:31:22 »
  yağ lambası, yağ çubuktaki tırtıklı bölümün altına 0.5 litre inerse yanar yani motorda 2-2.5 litre yağ kalırsa (eski 3litre yağ alanlarda 1.5 -1.75litre) yanar. esasında hiçbir zaman ışığın yanmasını beklemeyin. yağ 1 litre eksilirse yağı komple değiştirmek en sağlıklı yöntemdir. diyelimki 8000 km 1 litre eksilirse eksiği tamamlarsanız bu sefer 3000-4000 km de 1 litre eksilir. benim arabada 8000 kmde 0.8- 0.9 litre eksildi şimdi yağı daha kalın yağla değiştireceğim.
Teşekkür ederim Atilla Bey açıklamanız için.Benim yağ sseviyesi çubuğun min. noktasında herhalde 1 veya 1,5 lt eksiltmiş galiba 4 litre yağ koyduğumuzu düşünürsek daha lambanın yanması için bi yarım lt daha eksiltmesi lazım herhalde.Gerçi aracı yeni aldım ilk sahibinin söylediğine göre yağ lambasının yandığına hiç şahit olmamış(araba şuan 50.000km) bilmiyorum artık ramazandan sonra servise götürecem aracı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #554 : Temmuz 28, 2012, 10:24:03 »
Neydi o eski arabalar yaaa...
her sabah kalktığımızda önce kaputu açıp yağını suyunu kontrol ederdik
rahmetli audime her sabah yağ ilave ederdim
az zorladımmı su kaynatırdı
hey gidi günler  hey
şimdi arabanın kaputunu bile açmıyorum
Yağ eksilmesimi demiştiniz..?   ...   o da ne ki.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #556 : Ağustos 22, 2012, 20:35:25 »
Selamlar konuyu hortlatmış olacağım ancak devamı sürüyor.
Yurt dışına çıkacağımdan dolayı ve ailemin arabayı kullanması gerektiğinden dolayı piston ve segman değişimini kabul etmiştim alel acele değişim yapıldı ve arabayı İstanbulda evimin kapısına bırakıp yurt dışına çıktım ve geri geldiğimde araç hatrı sayılır derecede yol yapmamıştı.Dün itibari ile araç tekrar yağ lambası yaktı ve bu gün servisle konuşmaksızın direk olarak servis müdürüne arıza tespit raporu oluştutturdum ve yağ cubuğunu kendisine çektirdim ve videoya aldım ve arkadaş bana yağ yakmasının normal olduğunu söylediği anda birtane nam-ı değer osmanlı sillesini indirecektim ki kendimi zor tuttum ve bundan sonraki sürecin mahkemede geçeceğini taraflarına ilettim. Yarın tüketici mahkemesine dava açıyorum zararı ziyanı hepsine kabulüm.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Ağustos 22, 2012, 22:16:20 »
Selamlar konuyu hortlatmış olacağım ancak devamı sürüyor.
Yurt dışına çıkacağımdan dolayı ve ailemin arabayı kullanması gerektiğinden dolayı piston ve segman değişimini kabul etmiştim alel acele değişim yapıldı ve arabayı İstanbulda evimin kapısına bırakıp yurt dışına çıktım ve geri geldiğimde araç hatrı sayılır derecede yol yapmamıştı.Dün itibari ile araç tekrar yağ lambası yaktı ve bu gün servisle konuşmaksızın direk olarak servis müdürüne arıza tespit raporu oluştutturdum ve yağ cubuğunu kendisine çektirdim ve videoya aldım ve arkadaş bana yağ yakmasının normal olduğunu söylediği anda birtane nam-ı değer osmanlı sillesini indirecektim ki kendimi zor tuttum ve bundan sonraki sürecin mahkemede geçeceğini taraflarına ilettim. Yarın tüketici mahkemesine dava açıyorum zararı ziyanı hepsine kabulüm.

Tüketici hakları sizi zararlı çıkarmaz hayırlısıyla sonuçlanır inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #558 : Ağustos 23, 2012, 09:58:44 »
Tüketici hakları sizi zararlı çıkarmaz hayırlısıyla sonuçlanır inşallah
İnşallah bende öyle umuyorum ancak lehime sonuçlanmaması için hiç bir sebeb yok.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Ağustos 23, 2012, 10:06:51 »
Geçmiş olsun Taşkıncım.
Umarım lehine sonuçlanır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey