0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10 bin ve 20 bin bakımdan önce hep 8000km civarında "Low oil level" yazısı çıkıyordu. Turbo ve pompayı değiştirdiler yağ değişiminden sonra 6500 km de "Low oil level" yandı. Motor indi değişmesi gereken ne varsa değiştirdiler 5750 km civarına düşürdüler. Diğer arabaları bilemem ama benim arabanın motoru bu. Servisde yaşadığım üzücü durumlarda cabası.
bu yag sorununa cozum olarak toyota BMW ile ortaklik yapti simdi yeni nesil kucuk dizelleri ortak yapim olacak sorun kalmiyacak
Bir araç bukadar sorun çıkarırsa tüketici hakları gereği ayıplı ürün olup aracın değişmesi gerekir komple bence Ayrıca Nihat abimize toyota servisi birşey söylemiş arıza ışığı yanmadan kayıt alamayız diye haklılar yapacak birşey yok çünkü merkeze birşey iletecekleri zaman kendi teknisyenlerini raporunu değil aracın beynine yazdığı raporu sunacaklar ve ayrıca yağ ölçümü bazen çok hatalı yapılıyor çalıştıktan hemen sonra çalışırken vs vs bu durumlarda yağ hep eksik çıkar aracın bayağı beklemiş olması gerekiyor saygılar...
Aslında Nihat bey yolda giderken ışık yandığında videoya çeksin o da tatmin etmezse servisi beraber yola çıksınlar
Arıza ışığı yandığını araç kaydediyor ve yağ ekliyene kadar sönmüyor olması gerekir...
Yokuş çıkmaya dönmeye başlayınca araba müşüre yeterli basınç gidiyorsa yada düz zeminde müşür sorun çıkartmıyorsa sönmüş oluyor bildiğim kadarıyla geçen sene kuşadasından izmire halamın fabia 1.4 LPGli ile giderken başımıza geldi viraja girerken ve çıkarken yağ lambası yakıyordu araba durduk biraz çalıştı düz zeminde bir sıkıntı yoktu açıkçası sonra 1 litre 5w30 yağ ekledik..
VW'nin de 1.4 benzinli motorları hastalıklı. Yağ yakma problemi en sık karşılaşılan problem.
Yağ lambası ne zaman yanar yani araba ne kadar yağ eksilttiğinde ya da yağ çubuğunun hangi kısmına indiğinde??Bilgilendirirseniz sevinirim...
yağ lambası, yağ çubuktaki tırtıklı bölümün altına 0.5 litre inerse yanar yani motorda 2-2.5 litre yağ kalırsa (eski 3litre yağ alanlarda 1.5 -1.75litre) yanar. esasında hiçbir zaman ışığın yanmasını beklemeyin. yağ 1 litre eksilirse yağı komple değiştirmek en sağlıklı yöntemdir. diyelimki 8000 km 1 litre eksilirse eksiği tamamlarsanız bu sefer 3000-4000 km de 1 litre eksilir. benim arabada 8000 kmde 0.8- 0.9 litre eksildi şimdi yağı daha kalın yağla değiştireceğim.
Selamlar konuyu hortlatmış olacağım ancak devamı sürüyor.Yurt dışına çıkacağımdan dolayı ve ailemin arabayı kullanması gerektiğinden dolayı piston ve segman değişimini kabul etmiştim alel acele değişim yapıldı ve arabayı İstanbulda evimin kapısına bırakıp yurt dışına çıktım ve geri geldiğimde araç hatrı sayılır derecede yol yapmamıştı.Dün itibari ile araç tekrar yağ lambası yaktı ve bu gün servisle konuşmaksızın direk olarak servis müdürüne arıza tespit raporu oluştutturdum ve yağ cubuğunu kendisine çektirdim ve videoya aldım ve arkadaş bana yağ yakmasının normal olduğunu söylediği anda birtane nam-ı değer osmanlı sillesini indirecektim ki kendimi zor tuttum ve bundan sonraki sürecin mahkemede geçeceğini taraflarına ilettim. Yarın tüketici mahkemesine dava açıyorum zararı ziyanı hepsine kabulüm.
Tüketici hakları sizi zararlı çıkarmaz hayırlısıyla sonuçlanır inşallah