0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
son 3 günde arabamda 2 kez yağ uyarısı ikazı yandı. hareket halindeyken ve 2-3 dk. içinde söndü. yağ seviyesine baktığım zaman minimumun hemen altında yarın 30000 bakımı için randevu aldım servisten. daha önceki 10000 ve 20000 bakımlarında böyle bir durum yaşamamıştım. en son 20000 bakımında mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullandım. aslında genel olarak yağdan memnumdum ama ince gelmiş olabilir mi? istanbulda yaşıyorum ve ara sıra sıkışık trafikte kalıyorum. birde 14 ayda 30000 km yaptım soruma gelirsek toyota servisinin kullandığı 10-40 yağı koydurmak istemiyorum. piyasada 50 lira olan yağı, bugün aradım sordum 85 liraya satıyorlar . 0-40 yağında eksiltme yapması korkuttu beni açıkçası. acaba kronik bir turbo arızası mı? yoksa ince mi geldi yağ diye. shell 5-40 helix ultra nasıl bir yağdır acaba bilgisi olan var mı? yada castrol 5-40 mı koyayım?birde servisten yarın arabanın takibe alınmasını isteyecem fakat umarım daha önce kendim yağ koydum diye arıza çıkarmazlar. kendimiz koyalım demezler. sizce kendim yağ alayıp gideyim mi? yoksa onların 10-40 yağına razı mı olayım? alacaksamda shell helix ultra alayım mı?arabayı çok sıkıştırmam. 30000 km dir, 3000 deviri geçtiğim nadirdir. 2500 devirde vites değişirim, 1800-2000 arası gitmeye çalışırım. arabayı çalıştırdıktan sonra ve durdurmadan önce 1 dk beklerim. bu kadar dikkat etmeme rağmen yağ eksiltmesi açıkçası canımı sıktı. toyota ya yakıştıramadım umarım yağdan kaynaklanıyordur eksiltme.
Seydi abi öncelikle hoşgeldin. Aynı durum bende de var. 2011 model dizel aurisim var ve 34 bin km oldu. Bugüne kadar hiçbir şekilde yağ uyarısı vermedi. Turbonuzun seri numarası 17201-0N041 ise yağ yakma sorunu meydana geliyor. Bu turbolar ilk kullanılan turbolar ve sorunlu turbolar. Örneğin, benim turbonun seri nuamarası 17201-0N042 ve herhangi bir sorun yaşamadım. Sitede Ufuk Sönmez diye bir arkadaşımız var. Bu konuda hayli bilgili. Şase numaranızı ona yolladığınız zaman size aracınızla ilgili bilgi verecektir..
Abi ya bizim auristede var ama çok değil turbonun seri numarasını nerden buluruz ya da bakarız?
Son durumu aktarmak isterdim ama Taşkın beye ulaşamadım.
bugün olmasa bile mutlaka ulaşırsın
ufuk beye şase numarasını mesaj oalrak atarsan sanıyorum tüm bilgileri görebilyor geçmiş olsunbu arada başka bir konu altında turbonun değiştini sizlerle paylaşmıştım geçenlerde kontrol ettim yağda herhangi bir eksilme söz konusud değil tabi turbo değiştiği için yakıtta biraz artma söz konusu ayrıca turboyu daha çok hisseder oldum.taşkın beyden durum hakkındaki son bilgiyi bekliyoruz en kısazamanda inşallah
Ben bugün ölçtüm, en üst çizgiyi %100 kabul edersek yağ %75 deydi. Aracın bakımına 2000 km kaldı. Anladığım kadarı ile normal bu durum
Aynen Sekom çok normal bir durum ama sen yinede MEganelarla fazla yakınlaşma. Bu arada Taşkını gören cennetlik acaba Kazakistanamı gitti.