Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #500 : Nisan 27, 2012, 18:19:21 »
son 3 günde arabamda 2 kez yağ uyarısı ikazı yandı. hareket halindeyken ve 2-3 dk. içinde söndü. yağ seviyesine baktığım zaman minimumun hemen altında :( yarın 30000 bakımı için randevu aldım servisten. daha önceki 10000 ve 20000 bakımlarında böyle bir durum yaşamamıştım. en son 20000 bakımında mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullandım. aslında genel olarak yağdan memnumdum ama ince gelmiş olabilir mi? istanbulda yaşıyorum ve ara sıra sıkışık trafikte kalıyorum. birde 14 ayda 30000 km yaptım ::)
soruma gelirsek toyota servisinin kullandığı 10-40 yağı koydurmak istemiyorum. piyasada 50 lira olan yağı, bugün aradım sordum 85 liraya satıyorlar >:(. 0-40 yağında eksiltme yapması korkuttu beni açıkçası. acaba kronik bir turbo arızası mı? yoksa ince mi geldi yağ diye.
shell 5-40 helix ultra nasıl bir yağdır acaba bilgisi olan var mı? yada castrol 5-40 mı koyayım?

birde servisten yarın arabanın takibe alınmasını isteyecem fakat umarım daha önce kendim yağ koydum diye arıza çıkarmazlar. kendimiz koyalım demezler.

sizce kendim yağ alayıp gideyim mi? yoksa onların 10-40 yağına razı mı olayım? alacaksamda shell helix ultra alayım mı?

arabayı çok sıkıştırmam. 30000 km dir, 3000 deviri geçtiğim nadirdir. 2500 devirde vites değişirim, 1800-2000 arası gitmeye çalışırım. arabayı çalıştırdıktan sonra ve durdurmadan önce 1 dk beklerim. bu kadar dikkat etmeme rağmen yağ eksiltmesi açıkçası canımı sıktı. toyota ya yakıştıramadım :( umarım yağdan kaynaklanıyordur eksiltme.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Nisan 27, 2012, 18:19:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Nisan 27, 2012, 18:41:09 »
Selçuk bey aracınızın turbosu bu sorun nedeni ile daha önce değişti mi?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Nisan 27, 2012, 19:13:09 »
Bende arabayı yeni aldım alırken yağı çok yeni gibi duruyordu babam bi arabanın yağı bu kadar temiz olmaz yeni koymuş falan dedi ama 500 km yaptık yağ yine aynı tonunda ve değerinde yağ yakmıyor 1.6xei gidişine hastayım yaa :-) benzin ucuz olsada gezsem :-) gaz daha hiç atılmamış ama biz takacagız heralde :-)
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #503 : Nisan 27, 2012, 23:41:27 »
son 3 günde arabamda 2 kez yağ uyarısı ikazı yandı. hareket halindeyken ve 2-3 dk. içinde söndü. yağ seviyesine baktığım zaman minimumun hemen altında :( yarın 30000 bakımı için randevu aldım servisten. daha önceki 10000 ve 20000 bakımlarında böyle bir durum yaşamamıştım. en son 20000 bakımında mobil1 0-40 tam sentetik yağ kullandım. aslında genel olarak yağdan memnumdum ama ince gelmiş olabilir mi? istanbulda yaşıyorum ve ara sıra sıkışık trafikte kalıyorum. birde 14 ayda 30000 km yaptım ::)
soruma gelirsek toyota servisinin kullandığı 10-40 yağı koydurmak istemiyorum. piyasada 50 lira olan yağı, bugün aradım sordum 85 liraya satıyorlar >:(. 0-40 yağında eksiltme yapması korkuttu beni açıkçası. acaba kronik bir turbo arızası mı? yoksa ince mi geldi yağ diye.
shell 5-40 helix ultra nasıl bir yağdır acaba bilgisi olan var mı? yada castrol 5-40 mı koyayım?

birde servisten yarın arabanın takibe alınmasını isteyecem fakat umarım daha önce kendim yağ koydum diye arıza çıkarmazlar. kendimiz koyalım demezler.

sizce kendim yağ alayıp gideyim mi? yoksa onların 10-40 yağına razı mı olayım? alacaksamda shell helix ultra alayım mı?

arabayı çok sıkıştırmam. 30000 km dir, 3000 deviri geçtiğim nadirdir. 2500 devirde vites değişirim, 1800-2000 arası gitmeye çalışırım. arabayı çalıştırdıktan sonra ve durdurmadan önce 1 dk beklerim. bu kadar dikkat etmeme rağmen yağ eksiltmesi açıkçası canımı sıktı. toyota ya yakıştıramadım :( umarım yağdan kaynaklanıyordur eksiltme.
   Selçuk bey arabanızın modelini yazmamışınız. Yeni nesil toyota ise 0-40 yağ kalın gelir. Yeni toyotaların dizellerinde 0-30 yağkullanılr. (el kitabını okuyun. 10-40 ve 0-40 yağlar 0-40 yağ bulamazsanız koyun diyor kitapta tabii servisler mahrumiyet bölgesi ya o yüzden 0-30 bulamayıp 10-40 koyuyorlar çünkü 10-40 yağı tankerlen alıp % 300-400 kar ediyorlar) Birde bana sorarsanız Shell yağı arabama koymam.  En iyisi 0W-30 Mobil 1 dir. Yağı alıp gidin el kitabında bu yazıyor 10-40 istemiyorum deyin değiştirmeye mecburlar. Yağlardaki ilk rakam yağın soğukken motoru koruma sınıfını gösterir en düşük rakam yani 0 en soğukta en iyi koruma yaptığını gösterir. İkinci rakam ise yağın normal motor çalışma sıcaklığındaki kalınlığını gösterir. Yani bizim Dizel Toyotalara 0W-30 yerine 10-40 koyarsak yağ kalın gelir daha fazla yakıt yakarız,motorumuz daha fazla aşınır ve havayı daha fazla kirletiriz. Hepsi el kitabında yazıyor net bir şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #504 : Nisan 28, 2012, 06:35:18 »
arabanın modeli yaris 2011 dizel. yazdım zannediyordum ama başka bir konuya yazmışım :)
arabanın turbosu bu sorun ile değişmedi daha önce. şöyleki 10000 bakımında castrol 5-40 yağ koydurmuştum. memlekette acil bakım yaptırmam gerekiyordu ve mobil1 0-40 yağ bulamadığım için alıp koydurmuştum. 20000 bakımında mobil 0-40 yağ koydurdum. arabanın performansında bana göre bir düşüklük yok. turbo dan ıslık sesi filan da gelmiyor. ama açıkçası son 5000-6000 km dir yağ seviyesi çubuğuna hiç bakmadım ::)
saat 10 30 da servis randevusu var. artık giderken sanayi ye uğrayıp yağ alıp gidecem. yağ eksilttiğinide belirtecem servistekilere. artık ne derler bana bilmiyorum. inş. kullanıcı hatası filan demezler.
hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Nisan 28, 2012, 08:14:36 »
siz 0w40 mobil1 den şaşmayın. 40 viskozite kalın gelse üzerinde mesuliyet olan servisler 10w40 koymazdı. Türkiye gibi engebeli arazisi olan , trafiği kitlenince motor üfürten ortamda 0w40 veya 5w40 hayat sigortasıdır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #506 : Nisan 30, 2012, 06:35:14 »
servise giderken mobil1 0-40 yağ aldım ama servise gidince koydurmaktan vazgeçtim. çünkü şimdi bana arıza çıkarmalarını istemedim, yok hem dışardan yağ getiriyorsunuz hemde yağ eksiltiyor diyorsunuz. dedik biz size toyota orjinal motor yağı diye.
baktılar toplam 1.35 lt eksilme yapmış. yani arabanın aldığı yağ miktarı 4.3 lt ve bunun 1.35 i gitmiş. bu normal 10000 km için dediler. faturaya da normal sınırlar içinde yağ eksiltme demişler. bende itiraz ettim normal sınırlar lafının ucu açık, siz faturaya 1.35 lt eksiltmiş diye yazın dedim.
0-40 yağdan sonra 10-40 yağ arabayı traktör yaptı:S. 2000 km sonra filan aldığım 0-40 yağı dışarda koyduracam, önce biraz takip edeyim dedim. zaten ayda 2000 km filan yapıyorum.
toyota türkiyenin yağ eksiltme olayında takındığı tutum hoş değil ama. eğer bir sorun varsa, ve kendileri en başta kabul etmeselerde artık kabul ediyorlar böyle bir sorunu, çağırın belli seri no lu arabaları, ücretsiz turbo değişim filan yapın. bizde toyota tercih ettik diye bir kez daha mutlu olalım. öncelikle toyota türkiye ye bu eksiltmeden bahsedeceğim, en son olarak ta japonya toyota genel merkezi mi olur. avrupa merkez mi olur e-mail atmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Mayıs 15, 2012, 16:03:47 »
Taşkın geçmiş olsun yeni gördüm bu konuyu :( sonuç ne oldu naptınız firmayla?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Mayıs 15, 2012, 17:11:27 »
Seydi abi öncelikle hoşgeldin. Aynı durum bende de var. 2011 model dizel aurisim var ve 34 bin km oldu. Bugüne kadar hiçbir şekilde yağ uyarısı vermedi. Turbonuzun seri numarası 17201-0N041 ise yağ yakma sorunu meydana geliyor. Bu turbolar ilk kullanılan turbolar ve sorunlu turbolar. Örneğin, benim turbonun seri nuamarası 17201-0N042 ve herhangi bir sorun yaşamadım. Sitede Ufuk Sönmez diye bir arkadaşımız var. Bu konuda hayli bilgili. Şase numaranızı ona yolladığınız zaman size aracınızla ilgili bilgi verecektir..
Abi ya bizim auristede var ama çok değil turbonun seri numarasını nerden buluruz ya da bakarız?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #509 : Mayıs 15, 2012, 21:08:41 »
Taşkoyu yarın bir arayıp sorarım konunun akıbetini ve son durumları iyice öğrenip sizlere iletirim, Taşkın arkadaşımız şu sıralar fazla yoğun.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Mayıs 15, 2012, 23:59:55 »
geçmiş olsun taşkın bey.. aynı sorun benimde  başıla geldi 2011 haziran çıkışlı arabam 18.500 km de yağ lambası yandı, servise götürdüm ve yağ eklediler 20000 km bakımından sonra takibe alacaklarını söylediler... hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Mayıs 16, 2012, 11:23:23 »
Abi ya bizim auristede var ama çok değil turbonun seri numarasını nerden buluruz ya da bakarız?

ufuk beye şase numarasını mesaj oalrak atarsan sanıyorum tüm bilgileri görebilyor geçmiş olsun

bu arada başka bir konu altında turbonun değiştini sizlerle paylaşmıştım geçenlerde kontrol ettim yağda herhangi bir eksilme söz konusud değil tabi turbo değiştiği için yakıtta biraz artma söz konusu ayrıca turboyu daha çok hisseder oldum.

taşkın beyden durum hakkındaki son bilgiyi bekliyoruz en kısazamanda inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #512 : Mayıs 16, 2012, 11:31:02 »
Son durumu aktarmak isterdim ama Taşkın beye ulaşamadım.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #513 : Mayıs 16, 2012, 12:08:07 »
Son durumu aktarmak isterdim ama Taşkın beye ulaşamadım.

bugün olmasa bile mutlaka ulaşırsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #514 : Mayıs 16, 2012, 12:40:55 »
toyota türkiyedeki adını mahfetmek için tam gaz çalışıyor
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #515 : Mayıs 16, 2012, 12:50:44 »

bugün olmasa bile mutlaka ulaşırsın :)

Belki yarın, belki yarından da yakın ;)

Olmadı evine giderim. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Mayıs 16, 2012, 17:43:14 »
ufuk beye şase numarasını mesaj oalrak atarsan sanıyorum tüm bilgileri görebilyor geçmiş olsun

bu arada başka bir konu altında turbonun değiştini sizlerle paylaşmıştım geçenlerde kontrol ettim yağda herhangi bir eksilme söz konusud değil tabi turbo değiştiği için yakıtta biraz artma söz konusu ayrıca turboyu daha çok hisseder oldum.

taşkın beyden durum hakkındaki son bilgiyi bekliyoruz en kısazamanda inşallah
1. çubugun yarısındaydı yağ en son ölçtügümde.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #517 : Mayıs 16, 2012, 18:22:07 »
Ben bugün ölçtüm, en üst çizgiyi %100 kabul edersek yağ %75 deydi. Aracın bakımına 2000 km kaldı. Anladığım kadarı ile normal bu durum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #518 : Mayıs 18, 2012, 10:49:18 »
Ben bugün ölçtüm, en üst çizgiyi %100 kabul edersek yağ %75 deydi. Aracın bakımına 2000 km kaldı. Anladığım kadarı ile normal bu durum :)

Aynen Sekom çok normal bir durum ama sen yinede MEganelarla fazla yakınlaşma. :rofl:

Bu arada Taşkını gören cennetlik acaba Kazakistanamı gitti.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #519 : Mayıs 18, 2012, 12:24:03 »
Aynen Sekom çok normal bir durum ama sen yinede MEganelarla fazla yakınlaşma. :rofl:

Bu arada Taşkını gören cennetlik acaba Kazakistanamı gitti.

Meganların gözünün yaşına bakmam :P