Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #580 : Ekim 29, 2012, 19:46:03 »
Sorunu bizlerede anlatirsaniz biZlerde bilgilenmis ya da tavsiyelerde bulunabiliriz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Ekim 29, 2012, 19:46:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Ekim 29, 2012, 19:56:44 »
2011 comfort ex. aracımın yağ yakma problemi var, ayrıca aracın şanzımanıda işlem gördü yeni parçalar takıldı, toyota servisinin en son bulduğu çözüm piston ve sekman değişimi. bende bunu kabul etmediğimi yeni araç talep ettiğimi genel merkeze bildirdim. 1 ay sonra beni aradılar ve aracı tamir etmek istediklerini yenisi ile değiştiremeyeceklerini söylediler. bende şimdi mahkemeye vermeye karar verdim. benim merak ettiğim benim geçtiğim yollardan geçipte mahkemeye veren bir arkadaşım varmı yokmu ?....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Ekim 29, 2012, 20:03:47 »
2011 comfort ex. aracımın yağ yakma problemi var, ayrıca aracın şanzımanıda işlem gördü yeni parçalar takıldı, toyota servisinin en son bulduğu çözüm piston ve sekman değişimi. bende bunu kabul etmediğimi yeni araç talep ettiğimi genel merkeze bildirdim. 1 ay sonra beni aradılar ve aracı tamir etmek istediklerini yenisi ile değiştiremeyeceklerini söylediler. bende şimdi mahkemeye vermeye karar verdim. benim merak ettiğim benim geçtiğim yollardan geçipte mahkemeye veren bir arkadaşım varmı yokmu ?....

MMT problemimden dolayı mahkemeye veripte mahkemeyi kazanan kişiler olmuş. Sizin problem için mahkemeye veren herhangi bir kişiyi görmedim. Ama bana kalırsa mahkemeyi kaybetme ihtimaliniz var çünkü Toyota aracın onarımını kabul ediyor. Ama yinede bir bilene danışmak lazım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Ekim 29, 2012, 20:07:36 »
evet serkan bey bilene danışmak lazım ama, henüz birini bulamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #584 : Ekim 29, 2012, 20:09:05 »
evet serkan bey bilene danışmak lazım ama, henüz birini bulamadım :)

Bilenden kastım avukat :-) bu tarz davalar nasıl sonuçlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Ekim 29, 2012, 20:11:01 »
bir avukat arkadaşım var ona söyledim problemi, o da bu davalara bakan bi arkadaşına danışacak bekliyoruz şimdilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Ekim 29, 2012, 20:42:16 »
gecmis olsun. insallah sorunu sozersiniz bizide bilgilendirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Ekim 29, 2012, 21:42:54 »

geçmiş olsun, zor gibi gözüksede avukatlara danışarak işlemleri yürütmeniz daha sağlıklı olacaktır..aşağıdaki linkde işinize yarayacağını düşündüğüm bu konuda örnekler mevcut...

http://www.yusufayik.av.tr/tuketicimahkemekararlari.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Ekim 29, 2012, 22:36:22 »
teşekkürler muhammet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #589 : Aralık 17, 2012, 01:16:36 »
ben de aynı sıkıntıyı yaşayanlardanım. piston sekman değişimini kabul etmeden önce mahkeme yolunu araştırdım. ancak tüketici hakları kanununda sıkıntı olabileceğini(toyota lehine) avukat arkadaşlarım dile getirdiler. ben de sekman pistonu değiştirdim. eskiden 2.000 km de yağ seviyem çubukta yarıya inerdi ama şu anda sıkıntı yok. ama başıma aksilik gelirse bu sefer hukuki yollara elbette başvuracağım..saygılarımla...
Dr. Emin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #590 : Aralık 17, 2012, 01:35:54 »
Forumda Engin Kaya diye bir abimiz mahkemeyle ugraşmıştı.Yanlış hatırlamıyorsam izlediği adımları vs. belirtmişti .Aracınında yenisini vermişlerdi diye hatırlıyorum.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Aralık 17, 2012, 20:56:31 »
ben de aynı sıkıntıyı yaşayanlardanım. piston sekman değişimini kabul etmeden önce mahkeme yolunu araştırdım. ancak tüketici hakları kanununda sıkıntı olabileceğini(toyota lehine) avukat arkadaşlarım dile getirdiler. ben de sekman pistonu değiştirdim. eskiden 2.000 km de yağ seviyem çubukta yarıya inerdi ama şu anda sıkıntı yok. ama başıma aksilik gelirse bu sefer hukuki yollara elbette başvuracağım..saygılarımla...

O avukat arkadaşlar araştırmadan sallamışlar. Bana bir tek Toyota lehine sonuçlanmış dava kararı bulsunlar önce. Ellerinde Kazancı veya Sinerji içtihat arama programları var. Arama kutusuna Toyota yazsınlar sonuçlara baksınlar.

Sebebi ise Tüketici Mahkemeleri somut delil üzerinden yürür. Öyle şahit filan pek önemli değildir belgeye bakar. Ayrıca diğer asliye hukuk mahkemelerinden bir farkları da ayrı bir kanuna göre hareket etmeleridir. Ve tüketici kanunu çok açık ve nettir. Her durum tane tane açıklanmıştır. Muallakta bir şey yoktur.

Bir mal bir yılda aynı arızayı ikiden fazla değişik arızaları dörtten fazla... dedi mi iş bitmiştir. Yeter ki elinde belge olsun.

Avukat arkadaşlarınızı görürseniz onlara "ikrar" ve "ikrar"ın hukuktaki yeri ve önemini sorun. Sonra da elinizdeki TSByi gösterin.  Bakalım o zaman ne diyecekler...
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #592 : Aralık 17, 2012, 21:03:07 »

Burada çok önemli bir nüans var.
Motoru yaptırmışsanız ve servis teslim fişinin altını imzalamadan önce şerh düşmemişseniz o zaman sadece yapılan işlemlerden dolayı araçta oluşan değer kaybını (ayıptan doğan zarar) talep edebilirsiniz. Çünkü toyota motoru yaptırdığınız için bunu kanundaki 4 seçimlik hakkınızdan biri olan "ayıbın giderilmesi" yönünde kullandığınızı iddia edecektir.
Ama buna rağmen aynı arıza tekrarlarsa araç değişimi/iadesi isteme hakkınız yine doğacaktır. Bu durumla ilgili 2009 yılı sonrası yargıtay içtihatları mevcut.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #593 : Aralık 18, 2012, 22:05:09 »
mahkeme olayından vagectim ve piston ve sekman değişimi yaptırdım araca 5-30 yağ koydular bu hoşuma gitti cünkü daha ince bir yağ olduğundan eksilme daha cabuk kendini belli edicekti. şu anda 2000 km yol yaptım ve eksilme cok as miktarda olmuş. sanırım 5000 km yi devirdiğimde herşey belli olucak.. hayırlısı bakalım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #594 : Aralık 19, 2012, 15:30:49 »
Aynı problem benim aracımda da var ve 3 ay önce garantisi doldu , garanti kapsamındayken 3 sefer aynı problemden servis kaydı mevcuttur.
Bu tür şikayetlerinizi nereye bildiriyorsunuz , nereye mail atmam gerekiyor ? teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #595 : Aralık 19, 2012, 15:39:37 »
Burada çok önemli bir nüans var.
Motoru yaptırmışsanız ve servis teslim fişinin altını imzalamadan önce şerh düşmemişseniz o zaman sadece yapılan işlemlerden dolayı araçta oluşan değer kaybını (ayıptan doğan zarar) talep edebilirsiniz. Çünkü toyota motoru yaptırdığınız için bunu kanundaki 4 seçimlik hakkınızdan biri olan "ayıbın giderilmesi" yönünde kullandığınızı iddia edecektir.
Ama buna rağmen aynı arıza tekrarlarsa araç değişimi/iadesi isteme hakkınız yine doğacaktır. Bu durumla ilgili 2009 yılı sonrası yargıtay içtihatları mevcut.
   Bu tarz durumlarda marka ayıbı gidereceğini belirttiği için ve 4 kez ve daha fazla aynı arıza ortaya çıkmamışsa mahkeme araç değişim kararı asla vermez(yukarı da belirttiğiniz gibi) Bu nedenle açılacak davalar sadece ve sadece zaman kaybı olur.
Aynı problem benim aracımda da var ve 3 ay önce garantisi doldu , garanti kapsamındayken 3 sefer aynı problemden servis kaydı mevcuttur.
Bu tür şikayetlerinizi nereye bildiriyorsunuz , nereye mail atmam gerekiyor ? teşekkürler
   Oğuzha bey motorunuzun garantisi hala devam ediyor.Gidin ve servise bu konuda baskı yapın.3 kez yapılmış ve dördüncüsü tekrar etmişse yapılan iş tam anlamıyla olmamış.En son yapılan işlem üzerinden sonra ya 6 ya da 12 daha garanti kapsamında olur.Buradan da sıkıştırabilirsiniz.Çünkü yetkili servisler de yapılan işlemler 6-12 ayarında garanti kapsamında olur.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #596 : Aralık 19, 2012, 16:19:27 »
özcan bey , bütün gitmelerimde bunun hiç bir zararının olmaycağını , bu seviyede yağ eksiltmesinin normal olduğunu vs diyerek , yağ ekleyerek gönderdiler , hiçbir işlem yapılmadı. Hatta en son götürdüğümde vay efendim aracın bakım zamanı gelmiş miş te o yüzden bakım zamanını gösterirmiş Low Oil Yazısı , her yandığında 10000 km veya 1 yıl olmamıştı bile . 8 binde 16 binde ve yanlış hatırlamıyorsam 37 -38 binde götürmüştüm. hep bir bahane ile gönderdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #597 : Aralık 19, 2012, 16:35:26 »
özcan bey , bütün gitmelerimde bunun hiç bir zararının olmaycağını , bu seviyede yağ eksiltmesinin normal olduğunu vs diyerek , yağ ekleyerek gönderdiler , hiçbir işlem yapılmadı. Hatta en son götürdüğümde vay efendim aracın bakım zamanı gelmiş miş te o yüzden bakım zamanını gösterirmiş Low Oil Yazısı , her yandığında 10000 km veya 1 yıl olmamıştı bile . 8 binde 16 binde ve yanlış hatırlamıyorsam 37 -38 binde götürmüştüm. hep bir bahane ile gönderdiler.

Toyota Türkiyenin facebook sayfasında bu yaşadıklarınızı yazın size bu şekilde davranan serviside belirtin bakın bakalım 2 sün sonra nasıl peşinizde koşuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #598 : Aralık 19, 2012, 16:54:54 »
teşekkür ederim serkan bey , şuan gönderdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #599 : Aralık 19, 2012, 17:22:42 »
   Sizin önceki gitmelerinizde her hangi bir işlem yapılmadı mı Oğuzhan bey? Yapılmadıysa bu bir sorundur.Benim arabam da yağ eksiltiyor.Motorun revize edilmesi gerekiyor.Sanırım birazcık yumuşak başlı davranıyorsunuz?Bu bir sorundur ve bunda sonuna kadar da haklısınız.Servislerin bunu sallamasının nedeni işlemin garanti dahilinde yapılacak olması.Çünkü garanti kapsamında yapılan her işin işçilik ücreti düşük seviyelerdedir.Örnek vermek gerekirse buji değimi için servis sizden 10 lire işçilik alacaksa,garanti dahilinde Toyota'dan alacağı ücret 10 değil 4 ya da 5 liradır.Bu nedenle garanti işlemlerine pek girmezler.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR