0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 comfort ex. aracımın yağ yakma problemi var, ayrıca aracın şanzımanıda işlem gördü yeni parçalar takıldı, toyota servisinin en son bulduğu çözüm piston ve sekman değişimi. bende bunu kabul etmediğimi yeni araç talep ettiğimi genel merkeze bildirdim. 1 ay sonra beni aradılar ve aracı tamir etmek istediklerini yenisi ile değiştiremeyeceklerini söylediler. bende şimdi mahkemeye vermeye karar verdim. benim merak ettiğim benim geçtiğim yollardan geçipte mahkemeye veren bir arkadaşım varmı yokmu ?....
evet serkan bey bilene danışmak lazım ama, henüz birini bulamadım
ben de aynı sıkıntıyı yaşayanlardanım. piston sekman değişimini kabul etmeden önce mahkeme yolunu araştırdım. ancak tüketici hakları kanununda sıkıntı olabileceğini(toyota lehine) avukat arkadaşlarım dile getirdiler. ben de sekman pistonu değiştirdim. eskiden 2.000 km de yağ seviyem çubukta yarıya inerdi ama şu anda sıkıntı yok. ama başıma aksilik gelirse bu sefer hukuki yollara elbette başvuracağım..saygılarımla...
Burada çok önemli bir nüans var. Motoru yaptırmışsanız ve servis teslim fişinin altını imzalamadan önce şerh düşmemişseniz o zaman sadece yapılan işlemlerden dolayı araçta oluşan değer kaybını (ayıptan doğan zarar) talep edebilirsiniz. Çünkü toyota motoru yaptırdığınız için bunu kanundaki 4 seçimlik hakkınızdan biri olan "ayıbın giderilmesi" yönünde kullandığınızı iddia edecektir.Ama buna rağmen aynı arıza tekrarlarsa araç değişimi/iadesi isteme hakkınız yine doğacaktır. Bu durumla ilgili 2009 yılı sonrası yargıtay içtihatları mevcut.
Aynı problem benim aracımda da var ve 3 ay önce garantisi doldu , garanti kapsamındayken 3 sefer aynı problemden servis kaydı mevcuttur.Bu tür şikayetlerinizi nereye bildiriyorsunuz , nereye mail atmam gerekiyor ? teşekkürler
özcan bey , bütün gitmelerimde bunun hiç bir zararının olmaycağını , bu seviyede yağ eksiltmesinin normal olduğunu vs diyerek , yağ ekleyerek gönderdiler , hiçbir işlem yapılmadı. Hatta en son götürdüğümde vay efendim aracın bakım zamanı gelmiş miş te o yüzden bakım zamanını gösterirmiş Low Oil Yazısı , her yandığında 10000 km veya 1 yıl olmamıştı bile . 8 binde 16 binde ve yanlış hatırlamıyorsam 37 -38 binde götürmüştüm. hep bir bahane ile gönderdiler.