Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224260 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #520 : Haziran 06, 2012, 16:10:41 »
arkadaşlar toyota dizel arabalar normalde yağ yakarmı?2011 auris dizel arabam yağ eksiltmiş.araç 18000 de 10 40 yağ mevcut arabada.herhangi bir yağ ikazi yanmadı.ama yağ eksiltmesine canım sıkıldı.birde turbo probleminden dolayı canım sıkılıyor. :(
2011 4D4 AURİS DİZEL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Haziran 06, 2012, 16:10:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Haziran 06, 2012, 16:15:06 »
toyota bu kucuk dizel motorlari beceremedi sanirim onun icin bmw ile ortak dizel motorlara giriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #522 : Haziran 08, 2012, 18:13:34 »
2011 6 ileri vites aracım 12 binde bakımdan cıktı 1 litre yağ eksilttiğini ve tamamladıklarını söylediler 17 binde su an araç ve sürekli ikaz vermeye başladı servise götürdüm 2 litre yağ eksik :( aracı inceleyeceklerini söylediler bakalım napıcaz mecburen bıraktık servise...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Haziran 08, 2012, 19:14:46 »
Sayın taşkın yaşar bey kesınlıkle onarımı kabul etmeyın.Sizin durumunuzda olan engin beyin aynı sıkıntıdam dolayı direk aracını değiştirdi toyota.Onarımı kabul etmeyerek değişimi talepedin.Zaten size kısa sürede dönüp aracın yenisiyle değiştirileçeğini söyleyeçeklerdir.
+1
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #524 : Haziran 10, 2012, 15:09:32 »
araç dün geldi yağ eklemişler takibe alacaklarını söylediler yağa baktım normal seviyede fazla dolum söz konusu değil 2 bin sonra bakım var zaten bakalım ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #525 : Haziran 10, 2012, 15:49:59 »
Tam bir rezalet, tam bir fiyasko; toyota gibi bir markada bu zamanda böyle saçma sorunların "hala" çözülememiş olmasına anlam veremiyorum. Kalite ve sorunsuzluk sloganıyla yer ettiğine inanılan bir markanın bu sorunu, tamamıyla içler acısı.
Bunları gördükçe kendinden daha da soğutuyor, Toyota almaya hazırlandığım şu günlerde bir kaç sefer daha düşünmek gerek sanırım.
Umarım sorun çözülmüştür, geçmiş olsun dileklerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #526 : Haziran 11, 2012, 23:24:04 »
Tam bir rezalet, tam bir fiyasko; toyota gibi bir markada bu zamanda böyle saçma sorunların "hala" çözülememiş olmasına anlam veremiyorum. Kalite ve sorunsuzluk sloganıyla yer ettiğine inanılan bir markanın bu sorunu, tamamıyla içler acısı.
Bunları gördükçe kendinden daha da soğutuyor, Toyota almaya hazırlandığım şu günlerde bir kaç sefer daha düşünmek gerek sanırım.
Umarım sorun çözülmüştür, geçmiş olsun dileklerimle.

Kesinlile Tavsiye Etmem 2010 Dizel corolla kullanıcısıyım 65.000km de aracım halen aynı sorunla karşı karşıyayım otomatiğindede aynı sorun var aynı anda aldım garantileri bittiğinde korkmadan nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz. vw 1.6 tdılarında hiç bir sorun olmazken toyota halen umursamazlığını sürdürüyor.
servise karşı direnmem sonucu turbo değişti ama halen normaldir diye kandırma peşindeler bilmiyorun sonu ne olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #527 : Haziran 11, 2012, 23:34:27 »
Valla anlayamıyorum; hani sorunsuzdu bu Toyota? Hani hiç sanayiye servise gitmez, hani hiç sorun çıkarmazdı?
Forumu okudukça yeni şeyler de öğreniyorum, baya bir aynı sorundan yakınan var, Auris modellerinde de seslerden şikayetçiler var, her yerinden ayrı ses gelen araçta sorun yok mu yani?
Yine okuduğum kadarıyla da 2000 sonrası bazı serilerde de aynı yağ yakma sorunu varmış(vvti benzinli modellerde); hatta internette yaptığım başka araştırmalarda da servis tarafından motorları sebebiyle geri çağrılıp komple değiştirilen corollalar var, aynı zamanda kendi imkanlarıyla sekman ve piston değiştirenler de. Ayrıca direksiyon kutusu arızaları da kronikler arasında sanırım.
Dediğim gibi ben bu işi birkaç sefer daha düşüneyim, almak isteyenlere de bunları anlatayım, boşuna başlarını yakmasınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #528 : Haziran 12, 2012, 10:05:24 »
Valla anlayamıyorum; hani sorunsuzdu bu Toyota? Hani hiç sanayiye servise gitmez, hani hiç sorun çıkarmazdı?
Forumu okudukça yeni şeyler de öğreniyorum, baya bir aynı sorundan yakınan var, Auris modellerinde de seslerden şikayetçiler var, her yerinden ayrı ses gelen araçta sorun yok mu yani?
Yine okuduğum kadarıyla da 2000 sonrası bazı serilerde de aynı yağ yakma sorunu varmış(vvti benzinli modellerde); hatta internette yaptığım başka araştırmalarda da servis tarafından motorları sebebiyle geri çağrılıp komple değiştirilen corollalar var, aynı zamanda kendi imkanlarıyla sekman ve piston değiştirenler de. Ayrıca direksiyon kutusu arızaları da kronikler arasında sanırım.
Dediğim gibi ben bu işi birkaç sefer daha düşüneyim, almak isteyenlere de bunları anlatayım, boşuna başlarını yakmasınlar.

Aynen Mustafa Bey Bundan önceki Aracım 2006 corolla dizel terra İdi Hiçbir Sıkıntısı Yoktu 150.000km olmasına rağmen ama performansı yoktu yeni 6 ileri diye övdüler 50.000 de bütün fren disklerinin değişim zamanı gelmiş :S masraflı bir araba biraz sıkıntıları çıkıyor debriyaj merkezi değiştirdim ilk 1.000km de :S gb gb beklenmedik düşünülmiyecek şeyler ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #529 : Haziran 15, 2012, 22:25:11 »
Arabam 2010 toyota corolla 1.4 d-4d elegant m/m.

Araba 36500 e kadar yağ eksiltti. Her seferinde herkesin artık bildiği bayi konuşmalarını dinledik bugünlere geldik.
kısaca turbo, yakıt pompası değişti 36500 de de motora bir bakalım deyip benden onay almadan piston segmen etrafında ne kadar aksesuarıda varsa hepsini değiştirmişler. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen yoktur herhalde. Neyse bunu daproblem etmedim. Hep servise güvenip arabama çözüm üretiyorlar diye düşündüm. Ama 40000km bakımında anladım ki hepsi zaman geçirmece (belki de garantiden çıkana kadar oyalamaca). Hani artık araba yağ eksiltmeyecekti. 36800 de servisten arabayı cıkardım. motor elden geçti 40056 km de tekrar serviste 1000ml yağ yok ortada oda servisin dediği belkide daha fazlaydı. Düşük seviyeye yarım işaret parmağı seviyesinde. 3300km de yağ seviyesine bakın inanılır gibi değil ve hala o meşhur laf bizim performaslı arabalar yağ eksiltir. Madem bu arabalar yağ eksiltecekti neden arabanın sicilini bozuyorsunuz. Müşteri memnuniyeti bumu müşteri arabası arge arabasımı. Servise bu yağ eksikliğini işlettiremedim (Toyota Lider Reis Ankara). Duyanlar duymayanlara iletsin. "Düşük yağ seviye" ışığını görmeden işletemezlermiş. Toyota Müşteri "5" Memnuniyetine bu yakışırmı. toyota merkeze bu durumu anltan bir yazı gönderdim 1 hafta içinde dönüş olmazsa mahkemeye vereceğimi ilettim. elimden geldiğince müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya çalışan beni de sonunda çıldırttılar. Mahkemeye verdim. Bakalım hayırlısı ne olacak. Mahkemeden haberleri oldu ki toyota merkezden aradılar onlara yağ eksikliğini kayıt edin dedim edemeyiz arayan bayanda (S.....) "yağ eksik yazısını" görmemiz lazım dediler. O kadar iyi niyetle samimi yapmış olduğum konuşmadan da sonuç alamadım. Arayan bayan merkezin ve bayinin bu işten hiç bir çıkarı yok sizi neden madur edelim bizde bu durumu japonyaya haberdar ediyoruz dedi. fakat oda çıkarı yok ya "yağ azalmasını" kayıt edemeyiz dedi. Ama şuanda yazımı ingilizceye çeviriyorum yakında Alj com a ve japonyaya göndereceğim. Ne kadar Ceo varsa da hepsine ulaşmaya çalışacağım. Bakalım zaman ne gösterecek.
Sitede Engin Kaya bey'in arabasını aldığını duyunca sevindim. Engin Bey'in bana göndermiş olduğu davam hala devam ediyor"dava açın kesinlikle aleyhinize sonuçlanacaktır" yazısıyla şok oldum. Daha fazla şu an uzatmayım. Şu anda araba 42200 de yağ seviyesi alttaki noktanın yarım işaret parmağı altında. Sizce ne kadar yağım var ve tahminen ne kadar sonra yanacak diye bekliyorum. Ne acı sıfırı 63000 lira olan arabanın doğurmasını bekliyoruz.

Umarım yanılıyorumdur. Taşkın Yaşar ve Engin Kaya nın forumdaki yazılarını takip ettim. Fakat bir noktadan sonra çözemedim bu arkadaşların yorumlarını ve yazılarını.

Şöyleki özellikle Engin Beyle  1 yazışmam oldu. Arkası kesildi. Umarım iyidir. O yazışmayı aşağıda paylaşıyorum.

Engin Kaya Bey'le yazışmalarım (Hani Toyotayı mahkemeye vermişti. Toyota Merkez arabasını değiştirmişti) 1 - Merhaba Engin Bey, Arabamda turbo,pompa ve motorda segmen ve ilgili ne kadar parça varsa hepsi değişti. Suanda 40000 bakımına gittim. Son Değişimden sonra 3800 km gittim Yağ sevyesi 2 nokta arasında düşük kısma yakın (3/4 sevyesinde) Toyota merkeze mesaj attım arabanın yenisini istediğimi ilettim. Bakalım dönüş olacakmı. Dönüş olmazsa hafta başı avukata vermeyi düşünüyorum. Tecrübelerini aktarırsanız memnun olurum. Saygılarımla 2- Engin Kaya Beyin Cevabı: nihat bey bende aynı problemleri yaşadım ve hala hukuk mücadelesi veriyorum gerçekten sıkıntılı ve ciddi bir durum sıfır araba al dünyanın parasını ver hakikatende dünyanın parası ondan sonra böyle saçma bir durumla karşı karşıya kal dava açın kesinlikle aleyhinize sonuçlanacaktır. 3- Engin Bey, Yanlışlıkla mı yazdınız "aleyhinize" diyerek acaba Şu anda bilgi toplamaktayım. Forumda sizin her aşamayı bildiğiniz yardımcı olabileceğiniz yazıyordu. Sırasıyla ne yapmam gerektiğini yzarsanız memnun olurum. Ayrıca bu iş için ücretler hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Kaybedeceğim bir davayı da açmak istemem. Forumda siz yeni arabanızı hukuk mücadelesini kazanarak aldığınız yazıyordu. Ben mi yanıldım acaba. Neyse vakit ayırıp bilgi verirseniz memnun olurum. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler 4- Merhaba Engin Bey, Mahkeme açın "aleyhinize sonuçlanacaktır" demişsiniz. Bu doğrumu. Siz nasıl kazandınız. Mahkeme başlangıcından itibaren nelere ne kadar harcadınız. 7 Şubat 2012 tarihli forumdaki mesajınızda toyota genel müdürlüğünün aracanızı yenilediğini yazmışsınız. Hangi aşamada genel müdürlük devreye girdi. Sizin vereceğeniz bilgiler ışığında mahkemeye vereceğim. Sizin tercübeleriniz bu anlamda önemli Bilgi verirseniz memnun olurum.

Uzun zamandır cevap yok. Takdirini forumdaki arkadaşlara bırakıyorum.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Haziran 15, 2012, 22:35:56 »
size katılıyorum nihat bey... forumda arkadaşlardan biri (ismini hatırlamadığım) arabasının değiştirileceğini söyledi, ama bir daha bu konu hakkında hiçbişey yazılıp çizilmedi.. bende pek anlayamadım bu durumu, olaylar ile ilgili bir gariplik var ama çözemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #531 : Haziran 15, 2012, 22:48:29 »
Valla buna söylenecek bir tek söz bile yok; Ben bir Toyota sahibi olma hedefiyle, marka ve modeller hakkında kullanıcı yorumlarını birinci ağızdan alma amacıyla foruma katıldım. Başlıkları okudukça daha önce de dediğim gibi yeni yeni şeyler öğreniyorum, her adımda yeni bir fiyasko, yeni bir sorun. Forumda da elimden geldiğince sorun başlıklarını okumaya çalışıyorum, çünkü iyi yanlar her zaman iyidir, ama sorunlar her zaman iyi yanlardan daha önemlidir, bardağın boş tarafı her zaman can sıkar böyle durumlarda.
Dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri, en değerli 15 markadan biri olarak belirtilen bir markadan beklenmeyek durumlar, resmen kendi altlarındaki dalı kesiyorlar, farkında bile değiller. Beni de en çok sinirlendiren durum ise (buradan önce bir kaç sitede daha inceledim) burada ve birkaç yerde "sorunsuz" olarak tanımlanan, "sorunsuzluk timsali" olarak ileri sürülen bir markanın bu halini, bunları söyleyen kişiler acaba görmüyorlar mı? Yoksa görmezden mi geliyorlar? Neden?
Ben şahsen Toyota markasından sanırım tamamen vazgeçeceğim, almak isteyen olursa da tekrar söylüyorum uyaracağım, bu markadan uzak dursunlar.
Nihat Bey, hukuki işlemlerden vazgeçmeyin, hakkınızı sonuna kadar arayın, bu görmezden gelinip vazgeçilecek bir durum değil, para sokakta bulunmuyor. Umarın hakkınızı kazanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #532 : Haziran 16, 2012, 22:03:47 »
 Bugün 16 Haziran 2012, 2010 model toyota corolla arabamın artık iflas ettiği gün. Ankara'ya 20-25 km uzaklıktayım  "Low oil level" yazısı ekranda belirdi. Fotosunu çekip en yakın benzinlikte durdum. Toyota yardımı aradım. Ücretsiz tespit yapmaya gelemeyeceklerini ücret ödediğim taktirde tespite gelebileceklerini söylediler. Toyota merkez beni Ankara ALJ den bir ustayla görüştürdü. Usta yağı, yağ çubuğundan ölçmemi söyledi. Ölçüp telefonda kendisine en alt noktanın altında kıvrımında altında yani yağ yok gibi dedim. Usta da benzinlikteymişin madem 1lt yağ alıp koymamı devam etmemi söyledi. Bende arabanın bir geçmişi var yol yardımla tespit istiyorum yağ koymam dedim. Toyota merkezde sağolsunlar bana yol göstererek kaskomla ücretsiz arabamı Toyota Reis'e götürmemi söylediler. Kaskodan çekici geldi çekiciyle Toyota Reis Lider'e giriş yaptım. Hepsini kayıt ettim. Ne acıdır ki arabamı çekiciyle servise getirmem toyotanın ilgili birimlerince sakıncalı görülmüyor. Serviste yaşadığım zorlukların ayrıntılarını daha sonra ayrıntılı anlatırım. Bu aşamada tespit ettirebildiklerimi yazmak istiyorum. Uzman teknik elemanla yol testine çıktık. Uzman kişiyle birlikte yolda "Low oil level" yazısı ekranda göründü fotoğrafını çektik. Yağ ölçümünü yaptırdım. Arabadan toplamda 2 lt yağ çıktı. Bunun da resmini çektim. Yağı ve filtreyi tamamen değiştirdim. Ayrıca 2lt yağ parası ödemek istedim. Onu da servis müdürü kabul etmedi. Yağ ekleseler dahi parasını alacaklarını söylediler. Zaten battık bir de 40-50 Tl için tartışmaya girmek istemedim. Bu site ve başka forumlarda yağ eksildiğinde parasının alınmayacağı yazıyordu. Bende yağın hepsini değiştirdim. Yağ filtesi, 4.1 lt yağ ve tıpasına kdv dahil 140 TL ödedim. Artık elimdeki bütün kayıtları avukatıma ulaştıracağım. Bu arada servise geldiğimi toyota a.ş. müşteri ilişkilerine bildirdim. Artık hafta içi ararlarsa niçin aramaıştınız diye dönüş yaparlar. Daha önceden öyle olmuştu malesef. Bakalım zaman ne gösterecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #533 : Haziran 16, 2012, 23:11:44 »
Bugün 16 Haziran 2012, 2010 model toyota corolla arabamın artık iflas ettiği gün. Ankara'ya 20-25 km uzaklıktayım  "Low oil level" yazısı ekranda belirdi. Fotosunu çekip en yakın benzinlikte durdum. Toyota yardımı aradım. Ücretsiz tespit yapmaya gelemeyeceklerini ücret ödediğim taktirde tespite gelebileceklerini söylediler. Toyota merkez beni Ankara ALJ den bir ustayla görüştürdü. Usta yağı, yağ çubuğundan ölçmemi söyledi. Ölçüp telefonda kendisine en alt noktanın altında kıvrımında altında yani yağ yok gibi dedim. Usta da benzinlikteymişin madem 1lt yağ alıp koymamı devam etmemi söyledi. Bende arabanın bir geçmişi var yol yardımla tespit istiyorum yağ koymam dedim. Toyota merkezde sağolsunlar bana yol göstererek kaskomla ücretsiz arabamı Toyota Reis'e götürmemi söylediler. Kaskodan çekici geldi çekiciyle Toyota Reis Lider'e giriş yaptım. Hepsini kayıt ettim. Ne acıdır ki arabamı çekiciyle servise getirmem toyotanın ilgili birimlerince sakıncalı görülmüyor. Serviste yaşadığım zorlukların ayrıntılarını daha sonra ayrıntılı anlatırım. Bu aşamada tespit ettirebildiklerimi yazmak istiyorum. Uzman teknik elemanla yol testine çıktık. Uzman kişiyle birlikte yolda "Low oil level" yazısı ekranda göründü fotoğrafını çektik. Yağ ölçümünü yaptırdım. Arabadan toplamda 2 lt yağ çıktı. Bunun da resmini çektim. Yağı ve filtreyi tamamen değiştirdim. Ayrıca 2lt yağ parası ödemek istedim. Onu da servis müdürü kabul etmedi. Yağ ekleseler dahi parasını alacaklarını söylediler. Zaten battık bir de 40-50 Tl için tartışmaya girmek istemedim. Bu site ve başka forumlarda yağ eksildiğinde parasının alınmayacağı yazıyordu. Bende yağın hepsini değiştirdim. Yağ filtesi, 4.1 lt yağ ve tıpasına kdv dahil 140 TL ödedim. Artık elimdeki bütün kayıtları avukatıma ulaştıracağım. Bu arada servise geldiğimi toyota a.ş. müşteri ilişkilerine bildirdim. Artık hafta içi ararlarsa niçin aramaıştınız diye dönüş yaparlar. Daha önceden öyle olmuştu malesef. Bakalım zaman ne gösterecek.

Alın teri iyi ki, yoksa inanın sizin yerinizde olsam çağırır televizyoncuları, arabayı Toyota merkezin önünde benzin döker yakardım. Böyle bir rezalet olamaz, böyle vurdumduymazlık olamaz. Ne diyim Nihat Bey, inşallah bu işin sonunda istediğiniz sonucu alırsınız. Hayır aracı değiştirseler verecekleri de aynı marka/model olacak, sil baştan aynı sorunlara devam, inşallah paranızı tam tamına geri alabilirsiniz, bu arabadan da kurtulursunuz. Ben derim ki bu durumu bir kaç sitede/paylaşım ortamında da belirtin, en azından duymayanlar da haberdar olur, önlemini baştan alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #534 : Haziran 16, 2012, 23:37:39 »
benim arkadaşım şirketine 2011 model  3 tane corolla d4d almıştı. konuyu görünce kendisi aradım sordum. şu anda 40.000 civarını geçtiler dedi yağ eksiltme gibi bir sorun yok ilk defa senden duydum dedi. ilginç galiba bazı serilerde sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Haziran 17, 2012, 11:45:01 »
benim arkadaşım şirketine 2011 model  3 tane corolla d4d almıştı. konuyu görünce kendisi aradım sordum. şu anda 40.000 civarını geçtiler dedi yağ eksiltme gibi bir sorun yok ilk defa senden duydum dedi. ilginç galiba bazı serilerde sorun var.

Turbo güncellemesi yapıldıysa her hangi bir sorun ile karşılaşılmaz yağ yakma konusunda.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #536 : Haziran 17, 2012, 12:02:58 »
Turbo güncellemesi yapıldıysa her hangi bir sorun ile karşılaşılmaz yağ yakma konusunda.

yok secan hiçbirşey yapılmamış sadece rutin bakım yapılmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Haziran 17, 2012, 12:21:54 »
yok secan hiçbirşey yapılmamış sadece rutin bakım yapılmış

Yani demek istediğim şu, belli bir süreden sonra Toyota Turbo güncellemesi yaptı (tam olarak bilgim yok) ondan sonraki araçlarda sorun olmadığını biliyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #538 : Haziran 17, 2012, 16:03:32 »
Bir araç bukadar sorun çıkarırsa tüketici hakları gereği ayıplı ürün olup aracın değişmesi gerekir komple bence :) Ayrıca Nihat abimize toyota servisi birşey söylemiş arıza ışığı yanmadan kayıt alamayız diye haklılar yapacak birşey yok çünkü merkeze birşey iletecekleri zaman kendi teknisyenlerini raporunu değil aracın beynine yazdığı raporu sunacaklar ve ayrıca yağ ölçümü bazen çok hatalı yapılıyor çalıştıktan hemen sonra çalışırken vs vs bu durumlarda yağ hep eksik çıkar aracın bayağı beklemiş olması gerekiyor saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #539 : Haziran 18, 2012, 11:22:20 »
10 bin ve 20 bin bakımdan önce hep 8000km civarında "Low oil level" yazısı çıkıyordu. Turbo ve pompayı değiştirdiler yağ değişiminden sonra 6500 km de "Low oil level" yandı. Motor indi değişmesi gereken ne varsa değiştirdiler 5750 km civarına düşürdüler. Diğer arabaları bilemem ama benim arabanın motoru bu. Servisde yaşadığım üzücü durumlarda cabası.