0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayın taşkın yaşar bey kesınlıkle onarımı kabul etmeyın.Sizin durumunuzda olan engin beyin aynı sıkıntıdam dolayı direk aracını değiştirdi toyota.Onarımı kabul etmeyerek değişimi talepedin.Zaten size kısa sürede dönüp aracın yenisiyle değiştirileçeğini söyleyeçeklerdir.
Tam bir rezalet, tam bir fiyasko; toyota gibi bir markada bu zamanda böyle saçma sorunların "hala" çözülememiş olmasına anlam veremiyorum. Kalite ve sorunsuzluk sloganıyla yer ettiğine inanılan bir markanın bu sorunu, tamamıyla içler acısı.Bunları gördükçe kendinden daha da soğutuyor, Toyota almaya hazırlandığım şu günlerde bir kaç sefer daha düşünmek gerek sanırım.Umarım sorun çözülmüştür, geçmiş olsun dileklerimle.
Valla anlayamıyorum; hani sorunsuzdu bu Toyota? Hani hiç sanayiye servise gitmez, hani hiç sorun çıkarmazdı?Forumu okudukça yeni şeyler de öğreniyorum, baya bir aynı sorundan yakınan var, Auris modellerinde de seslerden şikayetçiler var, her yerinden ayrı ses gelen araçta sorun yok mu yani?Yine okuduğum kadarıyla da 2000 sonrası bazı serilerde de aynı yağ yakma sorunu varmış(vvti benzinli modellerde); hatta internette yaptığım başka araştırmalarda da servis tarafından motorları sebebiyle geri çağrılıp komple değiştirilen corollalar var, aynı zamanda kendi imkanlarıyla sekman ve piston değiştirenler de. Ayrıca direksiyon kutusu arızaları da kronikler arasında sanırım. Dediğim gibi ben bu işi birkaç sefer daha düşüneyim, almak isteyenlere de bunları anlatayım, boşuna başlarını yakmasınlar.
Bugün 16 Haziran 2012, 2010 model toyota corolla arabamın artık iflas ettiği gün. Ankara'ya 20-25 km uzaklıktayım "Low oil level" yazısı ekranda belirdi. Fotosunu çekip en yakın benzinlikte durdum. Toyota yardımı aradım. Ücretsiz tespit yapmaya gelemeyeceklerini ücret ödediğim taktirde tespite gelebileceklerini söylediler. Toyota merkez beni Ankara ALJ den bir ustayla görüştürdü. Usta yağı, yağ çubuğundan ölçmemi söyledi. Ölçüp telefonda kendisine en alt noktanın altında kıvrımında altında yani yağ yok gibi dedim. Usta da benzinlikteymişin madem 1lt yağ alıp koymamı devam etmemi söyledi. Bende arabanın bir geçmişi var yol yardımla tespit istiyorum yağ koymam dedim. Toyota merkezde sağolsunlar bana yol göstererek kaskomla ücretsiz arabamı Toyota Reis'e götürmemi söylediler. Kaskodan çekici geldi çekiciyle Toyota Reis Lider'e giriş yaptım. Hepsini kayıt ettim. Ne acıdır ki arabamı çekiciyle servise getirmem toyotanın ilgili birimlerince sakıncalı görülmüyor. Serviste yaşadığım zorlukların ayrıntılarını daha sonra ayrıntılı anlatırım. Bu aşamada tespit ettirebildiklerimi yazmak istiyorum. Uzman teknik elemanla yol testine çıktık. Uzman kişiyle birlikte yolda "Low oil level" yazısı ekranda göründü fotoğrafını çektik. Yağ ölçümünü yaptırdım. Arabadan toplamda 2 lt yağ çıktı. Bunun da resmini çektim. Yağı ve filtreyi tamamen değiştirdim. Ayrıca 2lt yağ parası ödemek istedim. Onu da servis müdürü kabul etmedi. Yağ ekleseler dahi parasını alacaklarını söylediler. Zaten battık bir de 40-50 Tl için tartışmaya girmek istemedim. Bu site ve başka forumlarda yağ eksildiğinde parasının alınmayacağı yazıyordu. Bende yağın hepsini değiştirdim. Yağ filtesi, 4.1 lt yağ ve tıpasına kdv dahil 140 TL ödedim. Artık elimdeki bütün kayıtları avukatıma ulaştıracağım. Bu arada servise geldiğimi toyota a.ş. müşteri ilişkilerine bildirdim. Artık hafta içi ararlarsa niçin aramaıştınız diye dönüş yaparlar. Daha önceden öyle olmuştu malesef. Bakalım zaman ne gösterecek.
benim arkadaşım şirketine 2011 model 3 tane corolla d4d almıştı. konuyu görünce kendisi aradım sordum. şu anda 40.000 civarını geçtiler dedi yağ eksiltme gibi bir sorun yok ilk defa senden duydum dedi. ilginç galiba bazı serilerde sorun var.
Turbo güncellemesi yapıldıysa her hangi bir sorun ile karşılaşılmaz yağ yakma konusunda.
yok secan hiçbirşey yapılmamış sadece rutin bakım yapılmış