Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
türkay,
turtle wax ürünlerindeki tecrüben fazla, aşağıda deneyipde memnun kaldığın yada kalınabilecek ürün hangisi... biliyorsun benim araç siyah ve çizikler mevcut etkili olan hangisidir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
muhammet abi siyah arabada çizikler vs de varsa aslında turtle wax değil de meguiars öneririm ben..harelenme için meguiars swirlX, çizikler için meguiars strachX kullanırsın arabada çizik kalmaz, sonra tertemiz bir cila katmanı oluşturursun, üstüne biraz bekleyip bir katman daha oluşturursun korursun abi..ama siyah arabanın bakımı çok çok zor bilirim :(

meguiars pahalıdır ama biraz, siyah araba, 3-5 çizik, bir de parlasın dersen resimden ilk sıradaki color magic cila var, yanında rötuş kalemi de var, siyahından alıp onunla uğraşırsın süper de olur ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
peki öncelikle hangi ürünleri kullanmak lazım ve ilk işlem nasıl olmalıdır veya işlem sırası.
arabayı yıkadıktan sonra pasta cila mı yapmak gerek yoksa yıkamadan öncemi hiç bilmiyorm yazarsanız sevinirim. bende heveslendm :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
aslında en baba en güzel işlem sırası şöyle ;
aracı yıkama
clay bar gibi bir ürünle kaportanın temizliği
gerekirse pasta gerekmezse daha hafifi ürünlerle çiziklerin temizliği veya rötuş işlemi
kaliteli bir cila
spray detailer denen ürünlerden
biraz zaman sonra bir kat daha cila..

bu olayı yaptığınız zaman aracınız resmen sıfır olacak, ama çok büyük emek, para, zaman gidecek..yok abi bu kadar olmasın dersen yıka arabayı vur cilayı gitsin :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
araba yıkama işlemi tamam.

kapalı bi alana koydum ve güneş almicak şekilde duruyor. pastayı çizik olan yerlere sürücem yediricem. sonra 2.katı atıcakmıyım ? 2. katı atarsam kaç dakka sonra atıcam ve sonra cilayı ne zaman vurucam ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
pastayı sadece çizik olan yerlere ince şekilde sür yedir, pamuk kullanman en mantıklısı, pastayı çok kullanma, pasta bir nevi zımpara çünkü..bir miktar alarak çiziği kapatıyor, yani aslında çiziği kapatmıyor diğer yerleri çizik seviyesine indiriyor..pastayı mümkün olduğu kadar az kullan yani..pastadan sonra muhtemelen beyaz tozlar falan kalır araba üstünde,yıka bir daha arabayı, çek gölgeye, vur cilayı..ciladan istediğin kadar sürebilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
dakikası filan önemlimi yoksa kurududuğndan emin olduktan sonramı cilayı vurim . yani ben 13.30 a kadar pastayı vurdum işi bitirdim diyelim. güneşede çıkardım. kaç dakika sonra cilayı vurucam bide cilayı güneş altındamı vurmak gerek yoksa gene kapalı alan mı ? ( çok oldum ama son sorum ) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
dakikası filan önemlimi yoksa kurududuğndan emin olduktan sonramı cilayı vurim . yani ben 13.30 a kadar pastayı vurdum işi bitirdim diyelim. güneşede çıkardım. kaç dakika sonra cilayı vurucam bide cilayı güneş altındamı vurmak gerek yoksa gene kapalı alan mı ? ( çok oldum ama son sorum ) :D

yanlış anlaşılmıyorsa türkayın yazdığında; pastayı vurdukdan sonra araçı yıkıyorsun ve kuruluyorsun... devamında da cila yapıyorsun... bence pasta işlemini yaptıkdan sonra yorulacağın için 1. cilayı atıp-atmamayı çok düşüneceksin ki 2. cila işlemini hemen arkasından atamayacaksın zaten... aynı gün 2 cila yapmak olmaz, 3 gün yada 1 hafta sonra atarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
hmm peki çoook teşekkürler pasta cilayı da öğrenmiş oldm :D tatilden sonra yaptırıcam he bide
sigorta da pasta cila için beleşe yaptırıyormş ancak şöyle bi sorun var sigortayla anlaşmalı olan tükkan tükkan diyorm çünkü kalitesiz cidden. Arabayı alıp 1-2 saatliğine gezmeye gidip sonra cila pasta vs yapıyormş o yüzden km yi kağıda yazmanızı tavsiye ederim =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bütün gün yoktum cevap veremedim, muhammet abim güzel açıklamış..ama elin alışınca çıkıyor bir kaç araba :D 2 arkadaş bir günde 4 araba cilaladığımız olmuştu :) ama tek başına 2 araba yaptım en çok, pestili çıkıyor insanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Bende Yaptırmayı Düşünüyorum Paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
Türkay ben şimdi okudum yorumları falanda pek bişy anlamadım açıkçası hep marka yazılmış hangisi cila hangisi pasta hangisi şampuan çözmedim  :-\  bnm arbada baya bi çizik var nedense mahallede çekilmiyo araba bizim bi arkadaşta siyah civic var o da çekilmiyo hergün bitaraflarını çiziyolar sağolsunlar =)))

şimdi bi kaç soru sorcam tek cvpta çözelim işi =))))

bnm arabayı biliyon sölemiştim gümüş gri nasıl bi yıkama yağlama çekmeliyimki çizikleri yok etme seviyesine getirelim sonunda kızıp komple boyatıcam artık hergün bitaraflarını çizmelerinden bıktım :kötü: markalar hangisi cila hangisi pasta hangisi şampuan onları yazarsan sevinirim,bide arkadaşın arabada siyah ondada aynı şekilde napalım ne uygulayalım şimdiden cevaplarınız için saolun arkadaşlar !!!! ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
burak ben eylülde ankarada olcam, eylül sonuna doğru, bi bakarım araca..şimdi cizmişler dedin, baya baya çizilmişse boyadan başka çözüm yok,  bu ürünler vernik tabakasında işe yarayan ürünler, boya kalktıysa yapacak bir şey yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
burak ben eylülde ankarada olcam, eylül sonuna doğru, bi bakarım araca..şimdi cizmişler dedin, baya baya çizilmişse boyadan başka çözüm yok,  bu ürünler vernik tabakasında işe yarayan ürünler, boya kalktıysa yapacak bir şey yok :(

2012 Ocak Ayında ben gelince görüşürüz artık =))) eylül 13 te askerim arabada garajda durcak zaten gelince çözeriz artık problemi =))) üniversiteyi bitirme bn gelene kadar =)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
2012 Ocak Ayında ben gelince görüşürüz artık =))) eylül 13 te askerim arabada garajda durcak zaten gelince çözeriz artık problemi =))) üniversiteyi bitirme bn gelene kadar =)))
uzatırım ben merak etme :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
hafif çizikleri nasıl kapatırız o kadar boya tabanına inen çizikler yok çünkü bide bnden önceki sahibi suluboya fırçasıyla aklı sıra taş değen yerleri kapatmış ona yapacak bşy yok artık ta hafif çiziklri halletmek bnm niyetim şimdilik çünkü baya var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hafif çizikleri nasıl kapatırız o kadar boya tabanına inen çizikler yok çünkü bide bnden önceki sahibi suluboya fırçasıyla aklı sıra taş değen yerleri kapatmış ona yapacak bşy yok artık ta hafif çiziklri halletmek bnm niyetim şimdilik çünkü baya var
aslında eski sahibin mantıklı bi iş yapmış, rötuş yapmış iyi yapmış :D o boyalar böyle kemik gibi sertleşmişse tutup pasta yaparsın boyanmış kadar olmasa da süper olur ;) ince çizikler için de pasta işe yarar..güzel tertemiz bi pasta yaptır bence..ben pasta işine cesaret edemediğim için önermiyorum kimseye, profesyonel bir uygulama gerekebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
aslında eski sahibin mantıklı bi iş yapmış, rötuş yapmış iyi yapmış :D o boyalar böyle kemik gibi sertleşmişse tutup pasta yaparsın boyanmış kadar olmasa da süper olur ;) ince çizikler için de pasta işe yarar..güzel tertemiz bi pasta yaptır bence..ben pasta işine cesaret edemediğim için önermiyorum kimseye, profesyonel bir uygulama gerekebilir

bnde cesaret edemiyorum herkes bi pasta cila işlemine gir diyo ama şimdilik çiziklerimle mutluyum sanırım bnm bi parçam oldu her gün biyerlerini çiziyolar sibop kapaklarına dadadılar şimdide =) ne zmn taktırıyorum gecesine çalınıyo =)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
allah allah nerde oturuyorsun sen ya ne bu düşmanlık araca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
allah allah nerde oturuyorsun sen ya ne bu düşmanlık araca

valla türkayım çinçin,yenidoğan,gülveren vs. biyer değil batıkent bunların olduğu yer =)) zamannda şahin vardı bizde 95 kırmızı alev alev yanıyodu araba bildiğin kapıyı tekmelemişlerdi =) o yüzden alışkınım ama kimin yaptığını falan bulamıyorum açıkçası bi tahminimde yok milletin tavuğuna kış demek yerine tavuğu sırtımızda kümese götrüyoz ama gel görki sibop kapaklarına kadar çalıyolar arabada