Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
yazık günah ya..alarm falan yok mu çalmıyor mu ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Kan Grubu: B+
yazık günah ya..alarm falan yok mu çalmıyor mu ?

sonuçta ne kadar sarsılabilirki araba ?? yıkarken su değince öten alarm çizilirken ötmüyo yapan adam profosyonel ama kimmmm ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar,

Bende aranıza yeni katıldım. 2007 model 1.6 comfort corolla aldım. Pasta cila rütuş hakkında birkaç sorum olacak. Umarım cevaplarsınız.

Aracımda derin ve yüzeysel baya çizik var. Taş çarpması sonucu ezilmede var. Kabut boyalı olduğu için 1-2 yerinde kabarmada var. Yıkamacım rütuş cila ve boya koruma 50 tl ye yapabileceğini söyledi ama pek güvenemedim doğrusu kendim yapmak istiyorum.

Pasta-cila boya koruma için marka önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca nasıl yapıldığını gösteren bir video mevcutsa çok iyi olur gerçekten. Bu arada aramın rengi siyah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
önceki sayfaları okuyun bence:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • TRfighters
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
İlk sayfayı okudum ama cevapları bulamadım maalesef. ::) Diğer sayfalarıda okuyum en iyisi :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
5 no lu syfa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Merhaba TCT nin yeni üyesiyim

2011 model Auris aldım aracıma boya koruma yaptırmalıyım eğer yaptırırsam tavsiyeniz ne olabilir .
Eskişehirde yaşıyorum buradaki alternatifler Ziebart Sonax (pahalı oldukları için bana cazip gelmediler)
Speedy var Mageruis un ürünlerini kullanıyor birde servisin tavsiye ettiği başka bir firma...
Boya koruma yaptırırken nelere dikkat etmeliyim ... ve cam filminde
tavsiyelerinizi bekliyorum ..

Teşekkürler şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
öncelikle profil bilgilerini tamamlarsanız seviniriz, konunuza gelince aracınız 2011 cam filmini gidipte 80-90 milyonluk çektirmeyin, en kalitelisinden çizilmez amerikan tavsiye ederim, bu işi eskişehirde en iyi yapan firma olablir mesela, boya koruma işide ciddi iş ve araç sıfır cebinizdeki akrebin kafasını ezin bence aurise en kralı yakışır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Haklısınız ..
Peki boya korumanın gerekliliği hakkında ne dersiniz..
Ben pek vakıf değilim ancak netten edindiğim bilgilerde çok kafa karıştırıcı. Boya korumada çizilmelere karşı asitte ağaç reçinelerine karşı kimi koruyucu demiş kimi ise safsata gibi değerlendirmiş inanın bir haftadır araştıyorum ve sonuç kafa karışıklığı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
en iyisi şöyle yapın, sonax ya da ziebarta git bu aralar ziebartın adını çok duyuyorum sanırım bu işin ehli olmaya başladılar ya da öylelerdi 96 corolla kullandığım için ihtiyaç duymuyorum :) , kaliteli biyerde yaptırdığında koruyucu ve garantili de yapıyolar bu işi, ama gidipte mahalle arası yaptırırsan tabiki hiç bişye yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
şimdi çok para verip alınan bir aracı gidipde mahalledeki mehmet ustaya al yap bişiler demek akıl karı değil..ama zaten 0 olan bir araca bide 1000 liraya yakın paralar verip bişiler yaptırmakta mantıksız...
ben bu formlarda okumuştum neden bulamadınız bilemem ama şöle bi sonuç çıkmıştı kafamda;hatta corollası olan abim ve benim yarisede aynısını yaptık:
ilk yıl bişi yapmadık ikimizde yazın ortası almıştık zaten.bi kaç ay güneş gördü,sonra kış,çamur yağmur gördü.ama illaki yıkattık ve tuzun aracı yemesine izin vermedik.
sonra mayıs gibi cila yaptırdık...würtz mü ne öle bişi oto yıkamacımız netten veriyo siparişi kendisi almancı zaten  sonra kendisi yapıyo cilayı.hala sıfır gibi pırıl pırıl araçlarımız...kafamızda rahat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bu iş tamamen profesyonel bir şekilde yapılması gereken bir iş..kuş pisliği yakmaz mesela benim arabayı..siteye üye canlı tanıkları da var, haftalarca durur kuş pisliği bir şey olmaz..ilk boya korumamı ziebartta yaptırdım, ondan sonra çok sardım bu konuya, kendim yapmaya başladım.boyacılar, yıkamacılar, küçük işletmeler vs boya koruma adı altında bir kat cila yapıp yolluyorlar..boya koruma bir bütündür, araç yüzeyi temizlenmeden cila yapan yerler var. o yüzden ziebart ve-veya sonax öneririm.hatta bunlarda bile cila uygulanıp yollanıyor..meguiars (kullanan yer değil, direk sitesinde uygulama merkezi olarak gösterilen yer) bulursanız  en güzel uygulamayı orda yaptırırsınız..ürünleri de çok çok kaliteli ve memnun eder fazlasıyla..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
işin üstadı geldi, hadi o zaman ufaktan yol alalım biz :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
o değilde  clay  lazım :D :D :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
türkayın videosu bile vardı ya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Görebildiğim kadarıyla Eskişehir de meguiars un uygulayıcısı olarak herhangibi bir firma bilgii yok maalesef ancak mail attım umarım cevaplarlar.

Ziebart ve sonax kalıyor geriye

Sonax : 200 Tl.

Ziebart ise

Diamond gloss boya koruma: 469
ultra boya  koruma : 329

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
işin üstadı geldi, hadi o zaman ufaktan yol alalım biz :) :)
estafurullah burak daha öğrencek çoooook şeyim var
o değilde  clay  lazım :D :D :D
hem de nasııl..benim yeni corollayı görsen ağlarsın, ne yapışmış üstüne anlamadım ama iğrenç pütür pütür kaldı..beyaza da olmuştu ama ilk yıkamada gitti (boya korumanın gözünü seveyim :D ) yenideki ziebartın süresi doldu, artık bi işe yaramıyo..gelsin acd arabalar kendine gelcek :D clay konusunu konuşalım özelden
türkayın videosu bile vardı ya...
cila vidyosu mu abi?

Görebildiğim kadarıyla Eskişehir de meguiars un uygulayıcısı olarak herhangibi bir firma bilgii yok maalesef ancak mail attım umarım cevaplarlar.

Ziebart ve sonax kalıyor geriye

Sonax : 200 Tl.

Ziebart ise

Diamond gloss boya koruma: 469
ultra boya  koruma : 329
ben diamond gloss yaptırmıştım..ziebart biraz garip bir firma..pazarlık imkanı oluyor garip bir şekilde..ancak her yıl yapmanız gerektiği için biraz da sizi bağlamak için yapıyor olabilirler o pazarlığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...

umarım magerius un uygulayıcısı vardır..

yoksada bana şu an maddi olarak da düşünmek zorunda olduğum için sonax geldi ...
ancak toyota servisindekilerin başka bir fimayı tavsiye etmesi çok kafamı karıştırdı aslında ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
evet cila vidyosu:=)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
Yarın sonax a gidiyorum hayırlısı bakalım ....