Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
ÇBS falan aman ha diyim sürmeyin arabanıza heleki makinayla sakın uygulamayın,bizde dükkanda çbs satıyoruz ama asla arabama sürmem.Kılcal çizikler için Meguiar's ın strach x ini öneririm gerçekten başarılı eğer ağır çizikler var yine meguiars m85 öneririm

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
HARELENME, SİLİKON MAKYAJI VE ŞEHİR EFSANELERİ
Halil İbrahim Akalın

21.06.2009 01:01:01

Hologram ya da çok daha bilinen adı ile harelenme…

İnternet sitelerindeki forumları okuduğumuzda çok bilinmeyenli denklemlerden daha karışık bir konu gibi duruyor önümüzde.

Otomobiller için, otomobillerine özen gösterenler için korkulu bir rüyadır harelenme. Çözümü zordur, imkansızdır, hep öyle anlatılır.

Ve öyle bir yerlerde öyle ustalar vardır ki, o ustaların yaptığı otomobillerde asla ve asla harelenme olmaz. Ve o adamlar ulaşılmazdır, üstattır. SONAX falan hikayedir, o adamaların bir ürünü vardır, gizlidir o da harelenme falan oluşmaz.

Şehir efsanesi gibi değil mi? Ama var böyle şehir efsaneleri. Bu şehir efsanelerine biraz sonra tekrar geleceğiz.

Önce harelenme nedir, nasıl olur, nasıl giderilir, nasıl giderilemez.

Otomobilin üzerindeki ışık yansımalarıdır harelenme. Sözlüklerde “kımıldadıkça üzerinde parlak çizgiler görünmek, dalgalanmak” olarak da açıklanıyor.

Harelenme oluşmasının iki önemli nedeni var; Ürün ve Uygulama…

Önce ürün konusunu inceleyelim.

Otomobillerin son on yılda değişen kaporta, boya ve vernik yapısı otomobil yüzeyinde daha sert, daha zor çizilen, daha zor deforme olan bir boya grubu ile bizi tanıştırdı; seramik bazlı boyalar. Önceki boyalara göre çok daha sert olan bu boyaya geleneksel cila grupları ile müdahale etmek imkansız için uğraşmak ve harelenmeye davetiye çıkarmak demek. Geleneksel cila partikülü bu boya içine girmekte zorlanacak, giremeyecek ve boya yüzeyinde kalacaktır. Bu da boya yüzeyinde dalgaların, harelerin ya da bizim kullandığımız ismi ile hologramların oluşmasına neden olacaktır.

Geleneksel Cila Partikülü / / / / / / / / / /Nano Cila Partikülü

Şu anda seramik bazlı boya kullanan tüm otomobillerde bu boyaya uygun cila yani NANO TEKNOLOJİ cilalar kullanılmadığı takdirde harelenme kaçınılmaz olacaktır. Bu kadar bilimsel bir açıklaması olan bir işlemi hala sadece ustalık ile, uygulama becerisi ile açıklamaya çalışmak ne derece doğru bir yaklaşımdır. Elinizde 1 milyon kere küçültülmüş partiküllere sahip NANO TEKNOLOJİ cilalar yoksa otomobilinizin yüzeyinde herelenme oluşacaktır. Bundan kaçmanız mümkün değil.

Harelenmelerin ustalık ile giderilebileceğini düşünenler “Uygulama” başlığı altında değerlendirilebilir. Ürün ile birlikte uygulama da çok çok önemli. Kullanılan polisaj süngeri, polisaj makinesinin devir hızı gibi etkenlerin tamamı harelenme oluşumunda çok önemli. Ama elinizde NANO TEKNOLOJİ cilalar yani Nano Çizik Giderici, Nano Parlatıcı Cila, Nano Güçlü Cila, Nano Guard gibi cilalar yoksa uygulamanın muhteşem olması bile yeterli değil. Elinizde bu ürünler varsa ustalık da bir diğer önemli madde olarak önümüze çıkıyor.

Çözüm ne?

SONAX için de harelenme “seramik bazlı” boyaların çıktığı 2002, 2003 yıllarında ciddi bir problem oluşturuyordu. 2003 yılında Mercedes Benz ile birlikte geliştirilen Nano Polish ve sonrasında geliştirilen ürün portföyü ile birlikte harelenme 2004 yılından itibaren sorun olmaktan çıktı.

SONAX bugün NANO TEKNOLOJİ tüm cila grubunu tamamlayarak sıfır harelenme için gerekli tüm yapıyı oluşturdu. Bu teknolojiyi geliştiren, uygulayan tüm şirketlerde harelenme probleminin önüne geçebilecektir. Ancak şu ana kadar Türkiye’de bu teknolojiye ulaştığını açıklayan, tanıtımını yapan hiçbir şirket olmadı.

Ürünü NANO TEKNOLOJİ cilalar kullanarak çözdük, peki uygulama problemi nasıl çözülecek?

SONAX o konuda da geliştirdiği ürününü 2009 yılının başında sektöre sundu. Dünya’da sadece SONAX’ın geliştirdiği ve kullandığı “Hologram Sprey” ile otomobil yüzeyinde harelenme olup olmadığını tespit etmek sadece birkaç saniye sürüyor. SONAX Uygulama Merkezlerinde kullanılan Hologram Sprey ile daha uygulama aşamasında harelenmeler tespit ediliyor ve gideriliyor.

“Otomobilime uygulama yaptırdım, tüm yüzeyinde harelenmeler oluşu, çözümü nedir?” sorusu son dönemde en çok karşılaştığımız sorulardan birisi. Panik yapmaya gerek yok, Türkiye genelindeki tüm SONAX Uygulama Merkezlerinde bu büyük sorundan kurtulabilirsiniz.

Gelelim asıl soruya...

Peki nasıl oluyor da kerameti kendinden menkul ustaların yaptığı otomobiller NANO TEKNOLOJİ cilalar da olmadan pırıl pırıl oluyor, en küçük bir harelenme oluşmuyor.

Mucize ürün; silikon ve yoğun silikon makyajını duydunuz mu? Otomobil yoğun silikon (yani bir nevi yağ) içeren cilalar ile pırıl pırıl hale getiriliyor. Silikon desteği ile pırıl pırıl olan otomobil yüzeyi üzerinde başta harelenme olmak üzere hiçbir problemi görmeniz, görebilmeniz mümkün değil.

Yaptırdığınız uygulamanın ardından 3 ya da 4 yıkama sonrası otomobilinizi incelediniz mi? Yani silikonun otomobili yüzeyindeki etkisini kaybetmeye başladığı dönemde gerçek otomobilinizle baş başa kalırsınız. Harelenmeler, çizikler ve diğer problemler giderilmiş mi, giderilmemiş mi o zaman çok daha net görebilirsiniz.

Otomobiliniz uygulama merkezinden çıkarken uygulanan yoğun silikon içeren cilalar gerçek bir makyaj vazifesi görür. Göreceğiniz, görebileceğiniz tüm aksaklıklar silikonun yoğun ışıltısı altında kaybolur gider. Bu kadar basit. Sonrası şehir efsanesi gibi kulaktan kulağa yayılır.

Bunu önlemenin yolu da çok basittir, bu üstatlar sıkı sıkı tembih eder. "Eğer otomobilinin her zaman böyle parlamasını istiyorsan yıkamaya bile bana gelmelisin". Gelmelisin çünkü ara ara silikon makyajını yenileyelim ki, efsane değer kaybetmesin.

Boya Koruma tek bir işlem değildir.

Boya Temizleme, Parlatma ve Koruma’dan oluşan bir işlemler bütünü uygulanmadığı takdirde işlem hep eksik, hep yarım kalacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
DİKKAT! FIRÇASIZ SÜNGERSİZ YIKAMA DEDİKLERİ!Halil İbrahim Akalın

03.01.2006 21:32:51

Zaman, personel, enerji tasarrufu sağladığı iddia edilen bir uygulama şekli
bu. Otomotiv sitelerinin birçok forumuna da konu oluyor son zamanlarda.

Araç üzerine sıkılan ürünün bir süre bekledikten sonra durulanması ile 
yapıldığı söylenen bu işlem için üretici (veya ithalatçı) tüm firmalar sağlığa
zararlı değildir diyor. Ama herhangi bir belge ISO9000, TÜV, Sağlık Bakanlığı
vb. malesef yok. Ve malesef bu konuda denetim yapan da yok.

Konu ile ilgili taraf olmadan yorum yapmak istiyorum sadece...

Araç üzerinde kirin en yoğun olduğu bölgeler jantlardır ve jant
temizleyiciler her zaman en zor en özel üründür. (Hala daha birçok yıkamacı ve
oto kuaför, jantları tuz ruhu ile temizlemeye çalışıyor) Türkiye'de satışa
sunulmuş olan jant temizleyicilerin de çok büyük bölümünün (%90'ın üzerinde)
kanserojen madde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ürünün çok daha ötesi
Endüstriyel Toz Temizleyicidir. Her iki ürünü de aracın sadece jantlarına değil
hangi bölgesine püskürtüp bir süre daha bekledikten sonra basınçlı su tutarsanız
çok iyi bir temizlik elde edersiniz.

Şimdi soru şu? Aracınızı jant temizleyici gibi çok güçlü bir kimyasalla temizlemek istermisiniz?

Hiçbir ürüne ISO9000, TÜV, Sağlık Bakanlığı gibi sertifikalar alınamamışken
böyle bir kimyasalın insan sağlığına zarar vermediğini kim söyleyebilir?

Bu ürünlerin aracın kaporta boyası üzerinde tahribat oluşturmadığını kim
iddia edebilir.

Belki de en önemli soru şu...

O zaman nedir bu tarz bir otomobil yıkamayı cazip kılan şey? Aracıma Fırça
Sürdürmedim psikolojisi mi?  Keşke fırça kullanılsa...

Otomobil cilalı şampuan ve  sünger ile 2 ayrı kova (üst kısım ve alt
kısım için ayrı ayrı)  kullanılarak yıkanmalı araç nemli iken Formel 21 ile
yıkama sonlandırılmalıdır... Kendiniz bu işlemi yapmak yada yıkamacınıza
yaptırmak istiyorsanız  zincir marketlerden SONAX CİLALI ŞAMPUAN, Formel 21
olarak da SONAX HIZLI CİLA alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Vallahi sonax'ın reklamını yapış gibi olmayayım ama;

Halil ibrahim bey çok doğru söylemiş. Bu cumartesi benzin istasyonun oto yıkama bölümünde o meşhur "fırçasız süngersiz, köpüklü cilalı yıkama" denilen şeyden yaptırdım. Yaptırmak zorunda kaldım diyeyim.. Geçen hafta carpex carnuaba ile attığım cilayı tamanen aldı :(

Birdaha mı? Kesinlikle....

Yaptıracağınız en pratik "acil durumlarda" işlem şu olsun,

1- Tayzikli su ile benzinlikte ıstatın.
2- Küçük bir maşrapa su ya da minik bir kova'ya su doldurun. Havlu ya da kadife bezi içine atın.
3- Üstüne "kaliteli bir oto şampuanı, mümkünse cilalı şampuan" ekleyin. Ben şahsen sonax'ı tercih ediyorum.
4- Süngerle yıkıyormuşçasına aracın etrafını o bez ile kaput ve tavandan başlayarak silme-yıkama şeklinde muamele edin.
5- En son etek altını dolanın. Sonra o batak gibi suyla lastikleri :D
6- Kaliteli bir mikrofiber bez ile silin. İşte hepsi bu kadar. En kaliteli, en hızlı, en zararsız yıkamayı bu şekilde yapabilirsiniz. O yıkamacı denilen yerlerde bekleyene kadar rica ile sadece ıslattırın, ve gerisini kendiniz halledin...

Ümit M. BAĞIRAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Dün aracımı güzelce cilalı şampuan ile yıkadım. Sonrasında bu cila ile http://www.sonax.com.tr/content/pages/products_detail.asp?id=41&Category=1 güzelce cila attım. Sonax'ın güçlü cilası, çizik giderme özelliğine de sahip.

Bu ürün ile stopları deniyeyim dedim. Gözle görülür bir fark oldu. Sonra çıtalara, cam çerçevesine, ön farlara falan da denedim. Arka plakalığın siyah olan kısmına. Gerçekten etkileyici.. İlk günkü gibi yapıyor. Aynaları mesela öyle süt çekmiş gibi değil, orjinal parlak haline geri getiriyor.

Stopların cila uygulanmış halinin fotoğrafını yayınlayayım,

Sağdaki cilasız, soldaki cilalı hali

Sonra normal camlar için de çok güzel oluyor. Ayna gibi parlıyor mübarek :D Öncesinde camları sonax cam cilası ile siler temizlerdim. Aam normal cilası daha etkili geldi bana..

Sonra stoplara da kırmızı folyo çektim. Sabah sabah fotoğrafını çekip forumcağızıma koyayım dedim. Yorum ve alkışlarınızı bekliyorum  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Aynen kardeşim, geçtiğimiz hafta içinde aldım bende praktikerden. Tam hatırlamıyorum ama 13 TL'miydi neydi, benimi bundan ama :
http://www.hepsiburada.com/sonax-316200-cizik-giderici-guclu-cila-250ml/ProductDetails.aspx?productId=otson316200&categoryId=26001

Bizim mahallede benim gibi hasta olan harkadaşlar da çöok beğendi. Gerçekten kaliteli bir cila... Camlara ve plastik aksama çok iyi geliyor. Bi görsen... :)

ümitim sıkça kullanma bunu pasta bu, incelemiştim praktikerde :D bunu kullandın ya üstüne bir de cila atcaksın, ooh uzun uzun kullan

Hadi yaaa, pasta yazmıyor ama çizik giderici güçlü cila yazıyordu üstünde ??? Peki bu aşağıdaki iki üründen hangisini almak lazım?

http://www.hepsiburada.com/sonax-super-parlatici-cila/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson300100

http://www.hepsiburada.com/sonax-super-guclu-cila-250-ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson301100

Bu cila işi benim çok hoşuma gidiyo yaaa. Her hafta atasım var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Hadi yaaa, pasta yazmıyor ama çizik giderici güçlü cila yazıyordu üstünde ??? Peki bu aşağıdaki iki üründen hangisini almak lazım?

http://www.hepsiburada.com/sonax-super-parlatici-cila/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson300100

http://www.hepsiburada.com/sonax-super-guclu-cila-250-ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson301100

Bu cila işi benim çok hoşuma gidiyo yaaa. Her hafta atasım var :D
kardeşim farklarını hiç bilmiyorum, denemek için alasım vardı çok uygundu fiyatı sonra vazgeçtim, durduk yerde yeniden amerikayı keşfetmeye gerek yok dedim :D babam kullanıyor bunlardan birini, onun araba da gümüş gri, 2009 model arabası, benim 98 beyaz olmasına rağmen daha parlak, daha ayna görüntüsü var..yani ne kadar ekmek o kadar köfte kardeşim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Arabamın  üzerinde şantiye ofisinin önünde dururken yan taraftaki çelik fabrikasından epoksi esaslı oldugunu tahmin ettigim mavi,kırmızı ve azda olsa beyaz boya rüzgardan uçuşup arabanın üzerine yapışmıştı. yetmezmiş gibi birde evin önünde mantolama yapılırken yan apartmandan dış çephe boyası geldi iyice kudurdum.forumda hemen hemen boya koruma ile alakalı her seyi okudum ve dün maslak meguiers yetkili uygulama merkezine giderek araca boya koruma yaptırdım.

en cok dikkatimi ceken yüzey temizliği için kullandıkalrı kil olmu bana göre muhtesem bi icat :) arabanın üstünde hiç bir sey bırakmadan tertemiz yaptı.

ardından m105 ve m205 yapıldı,ardından boya koruma olarak numarasını hatırlamıyorum bir koruma katmanı yapıldıktan sonra arac yıkandı.kurulamanın ardından nxt uygulandı ve işlem sona erdi.şimdi pırıl pırıl.:)

saat 13 ten 23'e kadar arabanın basından ayrılmayan mustafa bey'e (uygulamayı bizzat kendi yapıyor) hoş sohbet selçuk ve emre bey' tesekkür ederim.

ümit'e tamamen katılıyorum malzeme ne kadar iyi olursa olsun uygulama iyi yapılmıyorsa bence malzemenin hicbir anlamı yok.[
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
mustafa bey sorununuzu okurken boya sıçradı dediğinizde aklıma ilk kil hamuru gelmişti, çıkarabiliyor çünkü o tarz boya artıklarını bile :) aracınızı güle güle kullanım :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
tesekkür ederim türkay.
gavur yapmış:):)

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Gule gule kullanin Mustafa Bey :)

Gavur yapmis dogru, patenti Japon, ve sadece Japonya'da uretiliyor diye biliyorum.Meguiars,Mothers, butun markalar spec.lerini bildirip Japonya'da urettiriyorlar kili.

Mothers'in kil setinden aldim, detailing kitabi ismarladim, polishing compound, Mothers cleaner wax'im vardi zaten.Bu hafta yagmur yagmazsa kendim deneyecegim bakalim.Cila makinasini da ilk defa calistirma firsati bulacagim...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
Arkadaşlar benim bi sorunum var. Aracın arkasındaki carine e yazısı renk değiştirdiği için bugün söktüm. Ama yazının altında kalan yapışkan maddeleri bir türlü çıkartamadım. Çok çirkin duruyor. Boyaya zarar vermeden bundan nasıl kurtulurum. Bu konu hakkında fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
Ayrıca bu ürünün çizik giderme özelliği kesinlikle yok bilginize.. http://www.sonax.com.tr/content/pages...ducts_detail.asp?id=41&Category=1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar benim bi sorunum var. Aracın arkasındaki carine e yazısı renk değiştirdiği için bugün söktüm. Ama yazının altında kalan yapışkan maddeleri bir türlü çıkartamadım. Çok çirkin duruyor. Boyaya zarar vermeden bundan nasıl kurtulurum. Bu konu hakkında fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
pasta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ümit ellerine sağlık...
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Gule gule kullanin Mustafa Bey :)

Gavur yapmis dogru, patenti Japon, ve sadece Japonya'da uretiliyor diye biliyorum.Meguiars,Mothers, butun markalar spec.lerini bildirip Japonya'da urettiriyorlar kili.

Mothers'in kil setinden aldim, detailing kitabi ismarladim, polishing compound, Mothers cleaner wax'im vardi zaten.Bu hafta yagmur yagmazsa kendim deneyecegim bakalim.Cila makinasini da ilk defa calistirma firsati bulacagim...

tesekkür ederim,
kıvrımlı ve köşeli yerlere dikkat ettiğin sürece rahatlıkla yapabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
merhaba ümit bey
iki saattir boya koruma ve araç bakımı isimli konuyu inceliyorum
dün arabamın iki kapısını derin bir şekilde çizmişler sizce nasıl bir ürün ve ne şekilde kullanabilirim ayrıca nerden temin edebilirim eğer yardımcı olursanız sevinirim bu arada araç metalik gri ve 2008 model ilk alıcısı zbart ta boya koruma yaptırmış (bilgiler lazım olur diye)
şimdiden teşekkkürler :(

Gökhan abi Ö.M. atmış, buradan cevaplamaya çalışayım belki faydamız olur diğer arkadaşlarımıza,

Boya koruma yapıldığı halde derin bir çizik mevcut ise, gerçekten derin çizilmiştir.

1- Bence bunu iyi bir oto kuaförüne danışma niteliğinde sorabilirsiniz. Pasta ve cila ile kapatılması mümkünmüdür diye... Şayet mümkün ise ve emin cevaplar veriyorlarsa yaptırın. Ama kem küm diyorlarsa izlemeniz gereken ikinci bir yol var...

2- Çooook düzgün kaporta-boya ustasına gidersiniz. Renginizin kodundan bir rütuş boyası oluşturur. Kalınca sürülür, 1 gün kadar kurumaya alınır. Ertesi gün, ince su zımparası ile zımparalanarak rütuş boyasının kalınlığı, kaporta yüzeyine kadar indirilir. Kaliteli bir pasta-cila işleminden sonra ne bir iz, ne bir renk ayırımı kalmaksızın işlem tamamlanır.

Merhaba ümit. Stoplara kırmızı folyo çekmişsin aracın resmini gördüm çok hoşuma gitti yakışmış.ayrıca aracında çok hoş duruyor.ALLAH kaza bela vermesin.Ben senden folyo kaplama hakkında bilgi almak istiyorum.Nasıl yapılıyor acaba ben yapabilir miyim?

Stop kaplama işi oldukça basit. Reklamcılardan kırmızı şeffaf ve kendinden yapışkanlı folyoyu araştırıp bulmanız lazım. Folyonun bir ucunu stop'un turuncu olan yerine tutturduktan sonra yavaş yavaş, hem açıp hemde bezle üstünü siliyormuş gibi yapıştırarak ve bunları yaparken de hava kabarcığı kalmamasına dikkat ederek uygulayabilirsiniz. Yıkamada açılırmı bilemem, daha denemedim ama açılmaz gibime geliyor.
Stopları sonax güclü cila ile işlem öncesi parlatabilir, böylece yeni gibi bir görünüm elde edebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
SKODA TURKEY FORUM'dan alıntıdır.

Elle uygulama ile alınan sonuç bir yere kadar, genelde elle uygulamada dairesel çiziklerin %60-90'ı yok edilebilir, bu bile iyi bir orandır aslında. Arabayı mat gösteren dairesel çizikler ve harelerdir, uzun çizgi şeklindeki rasgele oluşmuş çizikler (RDS) değil. O nedenle elle bile uygulama yapmak güzel bir düzeltme sağlayabilir. Çizik giderdikten sonra wax ile koruma altına almayı ihmal etmeyin

İşte örnek...

Çizikler bunlar...

Sonuç:

Birde Makine ile deneyelim;

[/img]
Makineyi professionel kullanmak gerekiyor tabi. Gaza gelip hemen makine almayın :D Ümit :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi

tesekkür ederim,
kıvrımlı ve köşeli yerlere dikkat ettiğin sürece rahatlıkla yapabilirsin.

Kivrimli bir yerde makinayla uzerinde fazla durunca kucuk bir 'yanik' yapti  :D
Uyarinizi dinledim, ama makina oyle boyle degil, zor kontrol ediliyor.Ders: Kivrimli yerlerde cok dusuk devirli calistirmak gerekiyormus...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
10 ay önce aracıma boya koruma yaptırdım.Hoşuma da gitmişti.Geçen arabayı yıkatırken boya korumayı da orada yaptırmıştım.Boya koruma zamanı gelmiş yine yapalım dediler.Sonra dedim.Evin önünde gölge üzeri kapalı park var.11 liraya çizik giderici ve cila birlikte marketten aldım.Sabırla 2,5-3 saat kadar kendim uyguladım.Önceki aracıma da uygulamıştım.Gayet güzel oldu.Ufak çizikler kalıcı yok oldu.10 ay öncekinden de iyi oldu.Bence bu boya koruma yapanlar çok güzel para tokatlıyorlar.Aynı cilaları kendileri sürüp,5 lira maliyetle 100,150,200 lira gibi bazen daha da fazla kazanıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
Gökhan abi Ö.M. atmış, buradan cevaplamaya çalışayım belki faydamız olur diğer arkadaşlarımıza,

Boya koruma yapıldığı halde derin bir çizik mevcut ise, gerçekten derin çizilmiştir.

1- Bence bunu iyi bir oto kuaförüne danışma niteliğinde sorabilirsiniz. Pasta ve cila ile kapatılması mümkünmüdür diye... Şayet mümkün ise ve emin cevaplar veriyorlarsa yaptırın. Ama kem küm diyorlarsa izlemeniz gereken ikinci bir yol var...

2- Çooook düzgün kaporta-boya ustasına gidersiniz. Renginizin kodundan bir rütuş boyası oluşturur. Kalınca sürülür, 1 gün kadar kurumaya alınır. Ertesi gün, ince su zımparası ile zımparalanarak rütuş boyasının kalınlığı, kaporta yüzeyine kadar indirilir. Kaliteli bir pasta-cila işleminden sonra ne bir iz, ne bir renk ayırımı kalmaksızın işlem tamamlanır.

teşekkürler ümitçiğim sanırım 2. seçeneği uygulayacağım 1 aya kadar adanadayım eğer adanada bu işten ii anlayan bir usta var ise arkadaşların önerisini şiddetle ve merakla bekliyorum
selamlar :alkis:
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)