Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane,
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 18500
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
Avensis KOMPLE 100 mikronluk film ile kaplandı...

Epey araştırdım, Bazı firmalar 32 mikron veya 46 mikronluk Film kaplıyorlarmış..Her üçünüde önerdi firma, ben de 100 lük olsun istedim..Aralarında bayağı kalite farkı var..

Öyle ya da böyle, az ya da çok, parayı ödedim, ve aracım harika görünüyor..

Bu bana yeter..:)
Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane,
Gönül Bir Dost İster Kahve Bahane

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Boya koruma seramik yazmışsınız, çok fazla bilgim yok ama kaliteli bir marka ise (forumda mevcut 5 yıl garanti veriyorlarmış) fiyat genelde normal gibi görünüyor.
Güle güle kullanın.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şöhret...Zaten sahibim.Şimdi paraya ihtiyacım var.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba
Benim sorunum asfalt çizgi boyası ile alakalı.
Sanırım yeni çizilmiş çizgilerin üzerinden geçiş yapmışım,kapı alt kısmına boya sıçramış bir miktar.
beyaz beyaz kum taneleri gibi bir bölüm oldu.birkaç yere sordum ama çıkaracak bir uygulama olmadığını söylediler.Bu konuda sizlerin fikrini almak istedim.
durum vahim mi :)
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Merhaba
Benim sorunum asfalt çizgi boyası ile alakalı.
Sanırım yeni çizilmiş çizgilerin üzerinden geçiş yapmışım,kapı alt kısmına boya sıçramış bir miktar.
beyaz beyaz kum taneleri gibi bir bölüm oldu.birkaç yere sordum ama çıkaracak bir uygulama olmadığını söylediler.Bu konuda sizlerin fikrini almak istedim.
durum vahim mi :)
Zifti falan gaz yağını yarıyarıya suyla karıştırıp fısfıs yardımıyla az az sıkıp süngerle silince çıkıyor.Belki boyada çıkabilir,olmazsa mazotta denenebilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Kil ile deneme yapabilirsiniz. Bir arkadaşım sıçrayan boya damlacıklarını çıkarabilmişti. Son çare de pasta-cila olur gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
mazot,benzin gibi malzemelerle  denedim ama çıkmıyor.çizgi boyaları arabaya bulaştığında bulgur taneleri gibi pütürlü pütürlü bir iz kalıyor o nedenle değişik bir iz olarak duruyor.bu nedenle pasta cila iş görmez.yaklaşık 6 ay oldu hala zamanla da dökülmedi.oto marketlere sormuştum da birisi zamanla çıkar demişti :)
böyle bir ürün yada bunu çıkaracak bir esnaf bulamadım.yok mu bunun bir çözüm yolu?
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
mazot,benzin gibi malzemelerle  denedim ama çıkmıyor.çizgi boyaları arabaya bulaştığında bulgur taneleri gibi pütürlü pütürlü bir iz kalıyor o nedenle değişik bir iz olarak duruyor.bu nedenle pasta cila iş görmez.yaklaşık 6 ay oldu hala zamanla da dökülmedi.oto marketlere sormuştum da birisi zamanla çıkar demişti :)
böyle bir ürün yada bunu çıkaracak bir esnaf bulamadım.yok mu bunun bir çözüm yolu?
Gazyağı ve su karışımını denediniz mi? Benim aracım kapı çizgilerine akdar zift olmuştu sıkıntısız şekilde çıktı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Margarin yağı  denediniz mi? Bir arkadaşım böcek ilacı ile de çıkarmıştı. Bildiğimiz fıs fıs böcek ilacı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Margarin yağı  denediniz mi? Bir arkadaşım böcek ilacı ile de çıkarmıştı. Bildiğimiz fıs fıs böcek ilacı.
Margarin yağı veya böcek ilacı denemedim,nerden aklıma gelsin :) İlginç bir fikir.denemesi kolay,tecrübemi paylaşacağım daha sonra.Bir de margarini katı halde mi sürüyoruz yoksa eritip sıvı hale mi gelecek? teşekkürler
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Margarin yağı veya böcek ilacı denemedim,nerden aklıma gelsin :) İlginç bir fikir.denemesi kolay,tecrübemi paylaşacağım daha sonra.Bir de margarini katı halde mi sürüyoruz yoksa eritip sıvı hale mi gelecek? teşekkürler
Kesinlikle böcek ilacını denemeyin derim. İçerisindeki asitler boyaya zarar verebilir, her markanın içeriği farklı olabileceğinden farklı farklı sonuçlar ortaya çıkması muhtemel. Yukarıdada yazdığım yöntemi uygulayın eğer olmaz ise daha farklı solüsyonlar satılmakta onlardan kullanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ

Böcek ilacını duydum ancak denemedim  garanti veremem tabi. Margarin katı halde sürülüyor.