Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Türkay kardeşim şu durumda senin pek övüp aklıma soktuğun turtle wax ice cila'da teflon var mı??? yok mu??

turtle wax'ın araç şampuanını ve lastik parlatıcı köpüğünü kullanıyorum diğerlerinden pahalı ama hakkını veriyor.birde cila cama uygulanır mı? istediğin sorudan başyalabilirsin türkay :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
dur  bende  gelim  yha  yapma valla :(
hadi be, yazıp hemen çıktım dışarıya :( yıkadım sadece ama yapmadım cila :) üstündeki cila daha 1-2 aylık falan :D

Türkay kardeşim şu durumda senin pek övüp aklıma soktuğun turtle wax ice cila'da teflon var mı??? yok mu??

turtle wax'ın araç şampuanını ve lastik parlatıcı köpüğünü kullanıyorum diğerlerinden pahalı ama hakkını veriyor.birde cila cama uygulanır mı? istediğin sorudan başyalabilirsin türkay :)
teflon veya carnabua tarzı wax ürünleri yok o cilada, tamamen sentetik ürün..bu yüzden zaten o yazıya çamur attım, kişisel görüşlerini genellemiş bir yazı..biraz eskide kalmış..

yazdıklarınıza katılıyorum, biraz pahalı ama yaptığı işe göre ucuz bile..daha iyisi meguiars için 2 katı para vermek gerekiyor

cama cila nasıl güzel olur var yaa :D :D bakın o konu hakkında video paylaşayım;

biraz hızlanıp frene basınca;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06383.flv

yağan yağmurda hareket halinde;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06384.flv

cilalı camda sileceklerin çalışması;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06385.flv

önemli not;
her cila cama vurulmaz, yağ bazlı cilalar gece görüşünüzü çok kötü etkileyebilir..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
eyvallah canım kardeşim :P 1,5 ay önce boya koruma yaptırmıştım etkisi geçince cila işine başlayacağım,artık sıkıldıkça cilalarım aracı o yüzden bile sormakta  fayda var,
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben de acemiydim, güvenemiyordum kendime arabayı alır almaz hemen ziebarta götürdüm, cam filmi-boya koruma-döşeme koruma yaptırmıştım..şimdiki aklım olsa cam filmi dışında bir şey yaptırmazdım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
hadi be, yazıp hemen çıktım dışarıya :( yıkadım sadece ama yapmadım cila :) 
ben aşağı iniyom arabamı yıkayım  Turkeii yarına  temiz  mis  gibim  olsun ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben aşağı iniyom arabamı yıkayım  Turkeii yarına  temiz  mis  gibim  olsun ;)
yarın yağmurlu olcak gibi ama uyarayım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Umit, yararli bir paylasim olmus, sagol :)

O dedigin makinadan ben de aldim.Ama 30 kusur dolara.Yuvarlak olandan degil de videodaki olandan.Ciladan baska zimpara falan da yapiyor.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Türkay kardeşim bizim topluca sipariş işi ne oldu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay kardeşim bizim topluca sipariş işi ne oldu :D
daha vermedik :D ama olcak o iş :P konu açcaz iş ciddiye binince, kim ne istiyorsa alcaz inşallah..bir de ahmet can gitsin bi :D türkiyeye kargolamadıkları ürünler ahmet cana gitcek ;)

kuş pisliği garantisi konusunda yazıda kalmasın diye gittim arabamdaki 4 günlük kuş pisliğini çıkardım, ama şanssızlığım tuttu makinanın hafızası doldu tam video çekerken ama çektiğim kadarıyla göreceksiniz zaten pisliği çıkardığını;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06461.flv

bu da suyu tuttuktan sonra, kalanları da parmağımla silip yine su tuttuktan sonraki hali..(parmağımla hiç ama hiç bastırmadım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bu yazıyı ikinci kez sinirle yazıyorum...bir kere yazdım tamamı bitti, son 3-4 kelime kalmıştı yanlışlıkla back space yaptım ve yazdıklarıma veda etmek zorunda kaldım  >:(

şimdi de kullandığım ürünler hakkında bilgi vereyim biraz, bu ürünleri kullanıyorum ve daha kafamda almayı planladığım en az bu kadar daha ürün var;

bunlar kurulama bezlerim, suyu çok güzel emiyorlar, tek kötü yanları kuruyunca kaskatı olmaları ve özelliklerinin kaybolması.o yüzden tam kurumaması ve hep nemli kalması gerekiyor, ben pet şişe içine sokuşturup saklıyorum ama bir poşete nemliyken koyup ağzını sıkıca bağlamak da yeterince güzel bir çözüm :)

kaporta, jant, lastik gibi yerler için farklı süngerler kullanıyorum. kaporta için sarı, jantlariçin rengi acayipleşmiş koyu sarı, lastiklere parlatıcı uygulamak için de siyah küçük süngeri kullanıyorum.süngerle uygulayınca daha güzel oluyor. sünger dışındakilerse kapı içleri bagaj içleri gibi kısımlar için bez, jant temizleme için fırça ve araba yıkamak için mikrofiber eldiven.

bunlar mikrofiber bezlerim, farklı amaçlar için farklı bezler aslında bunlar aynı gözükseler de :P mesela en kirli olan mavi bez(maviliğine bin şahit ister) sahip olduğum en kaliteli mikrofiber bez, turtle wax marka, cila sonrası kalıntıları temizlemek ve cilayı parlatmak için kullanıyorum.en alttaki yeşil bez ise cam bezi, camları silmek için süper o da, iz bırakmadan, hav-tüy bırakmadan tertemiz yapıyor :) diğer iki mavi ve gri bezler de kalan su lekeleri için vs kullanıyorum, çizmeden, leke bırakmadan su lekelerini alıyorlar (tabi lekenin taze olması şartıyla :P ) en alttaki mor bez ise çok sevdiğim bezlerden biri, çift taraflı mikrofiber havlu, çokça kalın bir dokusu var, arabanın tozunu almak için, su lekelerini en yumuşak şekilde almak için, cila kalıntısı için, parlatmak için vs kullanıyorum. en üstteki beyaz ise torpido silme bezi, nigrin marka, hav-tüy bırakmadan temizliyor, hoş bir bez

bunlar da cilalama pedlerim, farklı dokularda pedler var, pasta için, cila için vs farklı farklı...

bunlar da kullandığım ürünler;

sol üstten başlıyorum anlatmaya,

automix araç şampuanı=idareten aldım, çok da memnun kalmadım, normalde turtlewax veya ziebart şampuan kullanıyorum, çok güzel köpürüyorlar ve süper kir çıkarıyorlar, bu ortalamanın altında..carpex de kullanmıştım o da gayet iyiydi

turtle wax interior 1= turtle wax döşeme temizleyici, arabama şarap döküldü diye almıştım, resmen araba sattıracak kadar kötü bir kokuydu, taban halısının içine işlemişti, bu ürünü tercih etmemdeki sebep ürünün koku giderici özelliğinin olması idi..gerçekten mucizevi bir sonuç sağladı bana, arabada şarabın ne lekesi, ne kokusu kaldı üründen sonra, gerçekten fazla memnun kaldım üründen ;)

berner su kaydırıcısı= ürünü toyota yetkili servisten aldım (akota idi sanırım) hiç memnun kalmadım ancak ürünü yanlış kullanıyor da olabilirim, çünkü kullanma taliatları içinde ingilizce bile yazmıyor, bilmediğim 3-5 dil var, serviste de bilmiyorlardı, sık sil demişlerdi, köpük şeklinde bir ürün, sıktım bekledim, dağıttım vs ama hiç bir işe yaradığını görmedim :) dediğim gibi yanlış kullanım kaynaklı olabilir

turtle wax- wax it wet= ıslakken uygulanan hızlı cila, bu üründen de memnunum çokça, araç ıslakken sıkıp kuruluyorsunuz, parça parça uygulamanız gerekiyor, ve gerçekten hızlı olmanız gerekiyor, o kurumadan sizin kurulamanız lazım :P ve kesinlikle ıslak zemine olması lazım. eğer parça parça değil de aracın tümüne sıkıp sonra kurulamaya çalışırsanız b*k etmiş oluyorsunuz çünkü yetişilmiyor kendi kendine hemen kuruyor, iğrenç pütür pütür bir yüzey oluyor, aynı şekilde kuruyken uygularsanız da öyle..doğru uygulandığında gerçek cila kadar olmasa bile fazlasıyla parlak oluyor..az da olsa toz çekiyor ya da itemiyor tam karar veremedim :P tozlu bir yerde oturuyorum da :P

turtle wax ice syntetic liquid polish= daha ne yazayım ki :D sayfalarca övebilirim, daha iyi olan meguiarsın yarı fiyatına (gerçi fark kapanmış artık) çok kaliteli, derin bir parlaklık, araçta ıslak bir görünüm oluyor..uzun uzun yazmayım, farklı farklı konularda fazlaca övüyorum zaten :)

clin buğu önleyicili cam-sil = buğu konusunda işe yarayıp yaramadığı hakkında fikrim yok, çünkü denemedim, ama cam-sil olarak süper bir ürün, alkol içerdiği için süper uçuyor, lekeleri güzel çıkarıyor (reçine bile çıkarmada çok başarılı) lekesiz bir temizlik oluyor, hele bir de yukarda bahsettiğim yeşil bezden varsa elinizde kralsınız :P

the solution tire&plastic shine= çok çok memnun olduğum lastik parlatıcım.bu markanın en büyük özelliği tamamen biyolojik ürünlerden elde ediliyor olması, doğada tamamen yok edilebilen ürünler kullanıyorsunuz yani bu markayla.ben lastik parlatıcılarını sevmem genelde, çünkü yapış yapış yapar, toz çeker, olması gerekenden parlak olur, simsiyah olur, lastiğin ömrünü azaltır, çatlaklara neden olur vs ama bu üründe asla hiç biri yok, lastiği ilk aldığınız günkü haline getiriyor, çok uzun süre toz tutmuyor, asla simsiyah değil, nemli bezle silmiş gibi, olması gereken şekilde bir görüntü oluyor..nasıl deyim...parlaklaştırma değil de temiz görüntü..

turtle wax wheel clean = çok ağır kirli jantlarda deneme imkanım olmadı, sadece neredeyse reçineyle kaplanmış bir jantta denedim, gerçekten de çok güzel söktü reçineyi..janta hiç bir zararı yok, benim sonradan boyanmış jantımda bile boyaya zarar vermedi, balata tozlarını vs süper çıkarıyor, yukarda resmi olan jant temizleme fırçasıyla birlikte kullanıyorum, ama çok ağır kirli bir jant bulmam lazım kesin konuşabilmem için..hiç çok kirli bir jantım olmadı :P

sonax anti beschlag spray = sonax buğu önleyici sprey...bunda da yanlış kullanmış olma ihtimalim var ancak kullandığım kadarıyla berbat, iğrenç bir ürün :) cam leke leke oldu, çıkmıyor bir de lanet şey.evet buğu olmuyor camda ancak bu ürünün dalgalanma görüntüsü, camdaki lekesi berbat bir deneyimdi benim için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
yarın yağmurlu olcak gibi ama uyarayım :P
yağsın  istediği kadar  verdim  gaz yağını :)
olum bu adam  harbi rahatsız yha :D  ne  bu kadar  ürün gidelim oto yıkama açalım bizde :D :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay kardeşim bizim topluca sipariş işi ne oldu  

daha vermedik  ama olcak o iş  konu açcaz iş ciddiye binince, kim ne istiyorsa alcaz inşallah..bir de ahmet can gitsin bi  türkiyeye kargolamadıkları ürünler ahmet cana gitcek  

Tamam kardeşim bekliyorum bak cila falan almıyorum ona göre zaten Ahmet Can'a başka siparişimde vardı onuda gönderir artık anladın sen A.C.D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
yağsın  istediği kadar  verdim  gaz yağını :)
olum bu adam  harbi rahatsız yha :D  ne  bu kadar  ürün gidelim oto yıkama açalım bizde :D :P
sen daha dur bizim ebay siparişleri de tamamlansın o zaman rahatlıcam :D cila atasım gelmiyor abi, en acilinden clay bar lazım :P
Tamam kardeşim bekliyorum bak cila falan almıyorum ona göre zaten Ahmet Can'a başka siparişimde vardı onuda gönderir artık anladın sen A.C.D  :D
alma almai en uygunundan halletcez onu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
Türkay kardeşim bizim topluca sipariş işi ne oldu  
daha vermedik  ama olcak o iş  konu açcaz iş ciddiye binince, kim ne istiyorsa alcaz inşallah..bir de ahmet can gitsin bi  türkiyeye kargolamadıkları ürünler ahmet cana gitcek  
Tamam kardeşim bekliyorum bak cila falan almıyorum ona göre zaten Ahmet Can'a başka siparişimde vardı onuda gönderir artık anladın sen A.C.D  :D

alma  alma  işler  kesinleşince toplu vercez siparişi  ben ebay'den adamla  görüşüyorum  yüklü  çekicez. zaten adam sapıttı istediklerim  karşısında :P

sonraki zamanda  bende  bişiyler istiyicem  A.C.D.'mden ;) " daha anlayamassın  oni" :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
var ya şu rollanın senden çok memnun olması lazım. hergün kuaförde hergün :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
alma  alma  işler  kesinleşince toplu vercez siparişi  ben ebay'den adamla  görüşüyorum  yüklü  çekicez. zaten adam sapıttı istediklerim  karşısında :P

sonraki zamanda  bende  bişiyler istiyicem  A.C.D.'mden ;) " daha anlayamassın  oni" :P

Tamam akrdeşim ikinizdende haber bekliyorum ona göre ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
var ya şu rollanın senden çok memnun olması lazım. hergün kuaförde hergün :D
bugün onu düşündüm :D ben arabayı yıkarken bizim pusat da geldi (köpeğim) yattı beni izliyordu, hortumu elime alıp suyu tutmamla beraber kaçtı gitti, sevmiyor suyu :) yazık rollanın sesi soluğu da çıkmıyor, acaba seviyor mu suyu diye düşündüm, sonra sever herhalde ya sonuçta güzelleştiriyorum onu dedim, ama ya ona göre güzellik bu değilse falan diye düşündüm, sonra dur be ne oluo araba o ne düşünmesi ne hissetmesi ne memnuniyeti dedim girdim eve :) ama yemin ederim düşündüm bunu :D
alma  alma  işler  kesinleşince toplu vercez siparişi  ben ebay'den adamla  görüşüyorum  yüklü  çekicez. zaten adam sapıttı istediklerim  karşısında :P

sonraki zamanda  bende  bişiyler istiyicem  A.C.D.'mden ;) " daha anlayamassın  oni" :P
abi kargo işini mümkün olduğunca pazarlık yap :P ne kadar uyguna gelirse o kadar iyi..çok yüklü çekersek gümrükte kalır yalnız haa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Türkay, yazının ilk cümlelerini okuyunca "kime kızdı acaba kolay kolay da kızmaz" dedim meğer kendine kızıyormuşsun :P

Şimdi o kadar çok faydalı paylaşımlarda bulunmuşsun ki, hiç te üşenmede anlatmışsın. Helal olsun sana. Lütfen biriler benim yerime alkışa boğsun bu adamı :) Alkış yetkisi olan bir arkadaşımdan önemle rica ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Umit, yararli bir paylasim olmus, sagol :)

O dedigin makinadan ben de aldim.Ama 30 kusur dolara.Yuvarlak olandan degil de videodaki olandan.Ciladan baska zimpara falan da yapiyor.

Rica ederim ahmet abi :) Alkışın için teşekkürler.

O makineyi değil de, matkap ucuna takılan pedi arıyorum şimdi. Ped mi, makina mı ararsızım doğrusu.. Hangisi daha uygun gelirse pasta-cila-zımpara için onu tercih edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ahahah canım kardeşlerim hepinizi ayrı ayrı seviyorum :)  Adamın temizlik konusunu pis işlerinize alet etmeyin :D :D :D  Siparişler aklımda :D :D :D