Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Valla izmirde temiz yapan varsa ben mat siyah kaplatacam, geçen gördüğüm araç manyak güzeldi, hem o kaplama orijinal boyayıda koruyor, kolay kolayda çizilmiyor
pasta cila derdindende kurtuluyorsun; dün kipada bi kampanya denk geldi , 19 Tl ye bi teflonlu cila , bi lastik parlatıcı ve koruyucu (bu ikisi turtle marka)
bi tanede iç parfüm , cila süngeri, yıkama süngeri  ucuz diye aldım,
yağmurlar bitince sıkı bi cizik cilası, 1 hafta sonra "turtle oriğinal" ondan 1 hafta sonrada teflonlu cila... sonra dooğru folyo kaplamaya
ama daha izmirde kim yapıyor bulamadım , çok olmadı gidip istanbulda yaptırırım; tek canımı sıkan ruhsatı değiştirmek ama katlanacağız artık mecburen

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
kemal abi her yerde kaplatılmıyor malesef, güvenilir yer olması şart.. çünkü bazı ürünler boyanın verniğini yakıyormuş, sökerken vernikle beraber kalkıyormuş, sonra al başına derdi..komple boya gerekiyormuş falan.. o yüzden güzel ve güvenilir bir yerde yaptırmak şart abi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Kemal abi istanbulda kaplatıcak yer bulursan beraber gidelm :) Bu aralar beyaza kaplatmak konusunda çok ciddi düşünceler içerindeyim.Fümenin kirinden tozundan bıktım artık.Bir araç kapalı garajın içinde nasıl toz tutar onu anlamıyorum. :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
bu işi adam gibi yapan yerler istanbulda , araştırmaya başlıyorum, elimde birkaç adres ve referans var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
bu işi adam gibi yapan yerler istanbulda , araştırmaya başlıyorum, elimde birkaç adres ve referans var

maslak protac ve avcılar meguiars'a bak istersen abi.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
güzel bir yer bulursan 3 araba gelelim de indirim yaptırmaya çalış abi :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
güzel bir yer bulursan 3 araba gelelim de indirim yaptırmaya çalış abi :D

Aynen ciddi ciddi kaplatıyoruz dimi  ??? ona göre taş izlerini rötüş yaptırmıycam.Bide ruhsat değişiminde ne gibi prösedürler uygulıycaz, ayrıca benım aracım kredi yüzünden rehinli gözüküyor. bu sorun olurmu ruhsat değişiminde, bilgisi olan varmı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aynen ciddi ciddi kaplatıyoruz dimi  ??? ona göre taş izlerini rötüş yaptırmıycam.Bide ruhsat değişiminde ne gibi prösedürler uygulıycaz, ayrıca benım aracım kredi yüzünden rehinli gözüküyor. bu sorun olurmu ruhsat değişiminde, bilgisi olan varmı ???
hiç bir fikrim yok ruhsat işleriyle ilgili :blink: taş izleri için bekle hele, bende de var baya :) onları yaptırırız kaplama işi ciddiye binince

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
hiç bir fikrim yok ruhsat işleriyle ilgili :blink: taş izleri için bekle hele, bende de var baya :) onları yaptırırız kaplama işi ciddiye binince

Valla Türkay ya beyaza kaplatıcam yada yaz sonunda 2. el beyaz makyajlı kasasından alıcam o derece soğudum bu renkten. taş izleri ayrı bir dert zaten. yıkayınca koyu renk aracta besbelli oluyor taş izleri. :( Beyaz arabanın gözünü seveyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Çok olmadı ruhsat işini bir takipçiye veririz, atla deve değil yani, ama daha sonra folyoyu söktürünce yine ruhrat değişecek , bunuda unutmamak lazım
Taylan , taş izleri konusunda ters düşünüyorsun, bence tam anlamıyla rotuşunu hatta pastanı cilanı yaptır, ondan sonra kaplat, ilerde söküncede hazır cillop gibi çıkar karşına
ama eğer satma niyetin varsa hiç masrafa girme derim, satılacak arabaya masraf edilmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Valla Türkay ya beyaza kaplatıcam yada yaz sonunda 2. el beyaz makyajlı kasasından alıcam o derece soğudum bu renkten. taş izleri ayrı bir dert zaten. yıkayınca koyu renk aracta besbelli oluyor taş izleri. :( Beyaz arabanın gözünü seveyim :)

:alkis:  Beyaz  candır :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Çok olmadı ruhsat işini bir takipçiye veririz, atla deve değil yani, ama daha sonra folyoyu söktürünce yine ruhrat değişecek , bunuda unutmamak lazım
Taylan , taş izleri konusunda ters düşünüyorsun, bence tam anlamıyla rotuşunu hatta pastanı cilanı yaptır, ondan sonra kaplat, ilerde söküncede hazır cillop gibi çıkar karşına
ama eğer satma niyetin varsa hiç masrafa girme derim, satılacak arabaya masraf edilmez

Haklısın aslında Kemal abi rötüşleri hatta pasta cilayı yaptırıp kaplatmak daha mantıklı.Beyaza kaplatırsam satma gibi bir niyetim olmaz. zaten satarsam büyük ihtimal beyaz rengini alırım.Bide aslında ruhsata çift renk işletsek koyu gri-beyaz gibi folyoyu sökünce ruhsatı gene değiştirmek gibi sıkıntımız olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Haklısın aslında Kemal abi rötüşleri hatta pasta cilayı yaptırıp kaplatmak daha mantıklı.Beyaza kaplatırsam satma gibi bir niyetim olmaz. zaten satarsam büyük ihtimal beyaz rengini alırım.Bide aslında ruhsata çift renk işletsek koyu gri-beyaz gibi folyoyu sökünce ruhsatı gene değiştirmek gibi sıkıntımız olmaz.
arabada koyu gri bir yerler bırakman gerekebilir onun için :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
arabada koyu gri bir yerler bırakman gerekebilir onun için :D

çevirmede yada muaynede sorarlarsa sökerim tamponlardan birinin folyosunu olur biter :P :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
çevirmede yada muaynede sorarlarsa sökerim tamponlardan birinin folyosunu olur biter :P :P :D :D

:) iyi fikir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Bu gün izmirde 2 tane daha mat siyah gördüm, yağmurun altında inanılmaz etkileyici görünüyor,
BMW nin başında şemsiyeyle epey bekledim ama gelmedi sahibi, gelseydi yaptırdığı yeri öğrenecektim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Bu gün izmirde 2 tane daha mat siyah gördüm, yağmurun altında inanılmaz etkileyici görünüyor,
BMW nin başında şemsiyeyle epey bekledim ama gelmedi sahibi, gelseydi yaptırdığı yeri öğrenecektim

abi izmirdede protac var ama istanbuldakinin işçiliği çok iyi. kaplama işine çok dikkat et sonra sökerken boyayla birlikte almasın
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
işçiliğini görmeden ve tamamen ikna olmadan elletmem zaten, ama bu gün gördüklerim her açıdan mükemmeldi
bi de kaplattımmı kolay kolay sökmem herade, o vaziyette satarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.kylxyfan.com
  • Kan Grubu: ---
banada kaplama değilde. taş izlerini derin çizikleri ve çok ufacık içe göçmeleri usatalıkla halledebilecek bir yer lazım. mümkünse anadolu yakasında. yani o ufacık parça için komple parçayı söküp boyamasın. varmı bildiğiniz böyle yerler ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
banada kaplama değilde. taş izlerini derin çizikleri ve çok ufacık içe göçmeleri usatalıkla halledebilecek bir yer lazım. mümkünse anadolu yakasında. yani o ufacık parça için komple parçayı söküp boyamasın. varmı bildiğiniz böyle yerler ?

tek adres var "autoking"