Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort d4d
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
merhaba bende 2011 corolla sıfır aldım meguars ta 150 tl ye boya koruma yaptırdım daha sonra araştırdığımda yaptırdığım boya korumanın çok pahalı olduğunun farkına vardım ve bundan sonra  kendim yapmayı düşünüyorum sence meguars'ın sitesinden bu ürünleri alarak kendim amatörce yapabilirmiyim?
2011 Corolla Comfort Metalik Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Meguiars 16 atmıştım 2-3 hafta önce üzerine hiç yıkanmadı baya toz vardı araba üstünde ve bugun yağmura yakalandım boncuk fotolarından birisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
iç aksam pilastik ciziklerine çözüm nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
merhaba bende 2011 corolla sıfır aldım meguars ta 150 tl ye boya koruma yaptırdım daha sonra araştırdığımda yaptırdığım boya korumanın çok pahalı olduğunun farkına vardım ve bundan sonra  kendim yapmayı düşünüyorum sence meguars'ın sitesinden bu ürünleri alarak kendim amatörce yapabilirmiyim?
bence turtle cilayı tercih et, daha doğal ve daha ucuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
iç aksam pilastik ciziklerine çözüm nedir?

Arabayı satıp , yenisini almak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi

150 Tl'ye Meguires boya koruma yaptırmanız mümkün değil. Tahminimce sadece cila yaptılar sizin aracınıza. Meguires bayisine gider de boya korumayı soracak olursan 500-150 Tl aralığında olduğunu göreceksiniz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Yıllardır kullanım durumuna göre araçlarıma çeşitli firmalarda boya koruma yaptırdım malzeme kalitesinden ziyade işin espirisi ustada bitiyor bu gerçek daha önce hem profesyonel hemde amatör ürünlerini kullandığım firmalar oldu bunlar 3m-ziebart-polytop-meguiars son 2 yıldır hem amatör hemde profesyonel firma tercihimi meguiars tan yana kullanıyorum tavsiyem meguiars olacaktır
07 Volvo S60R AWD/Titanium Grey/Atacama Leather/Premium & Family Package/18" Pegesus Wheels/300Bg 400Nm 2.5 T Engine/Manuel 6 Speed Transmission/0-100 5.6 Sn.

http://b1112.hizliresim.com/s/z/1hj2f.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
[imghttp://][/img]

ön tamponda sürtmeden dolayı alttaki siyah plastik görünüyordu rötuş boyasıyla biraz kapattım boyatmadan  bu kısım kapatılabilirmi acaba ?
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
uğraşma sat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Herkese merhaba.Arkadaşlar ben arabama pasta cila ve boyu koruma işlemlerini yapmak istiyorum .Bu işlemleri Meguiars  ürünleri ile yapmaya karar verdim.Ama hangi ürünü alıp hangi sırayla yapacağım konuda bir bilgim yok.

Anladığım kadarıyla 3 ürün almam gerekiyor bu işlemler için yanlışım var ise düzeltin lütfen.Önce pasta(ben komple pasta yapmak istemiyorum sadece çizik olan yerlere yapsam olurmu).Sonrasında cila onun sonrasında da ince temizlik için bir ürünü var.Doğru mudur ?Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.(ziebart yada sonax a gidip 250-350 tl vermek istemiyorum)
Hayat paylaşınca güzel ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
mehmet bey daha önce denemediyseniz veya eliniz yatkın değilse pasta/polisaj işine hiç girmeyin derim, kısmi pasta ise iyice sırıtmasına sebep olabilir.
cila/wax işini kendiniz kolayca yapabilirsiniz

yıkama sonrası leke çıkarıcı kil ile tüm boyalı yüzeydeki ince ve inatçı lekeleri çıkartın
sonrasında cila ile tüm aracı (siyah plastiklere ve camlara değdirmeden) cilalayıp kuruyunca da tüm yüzeyi temizleyin
en son cilanın kalıcı olması için wax koruyucu sprey var onu kullanabilirsiniz,şahsen ben bu saydığım yöntemleriin tümünde meguiars ürünleri kullanıyorum oldukça memnunum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Peki pastayı geçtik diyelim ...Leke çıkartıcıyı da geçelim çünkü lekeli yer yok arabamda.Cila ve wax için belli bir kod varmı verebileceğiniz?Ve nereden temin edebilirim?Ayrıca sıvı uygulanan bazı cilaların plastik aksamlara zarar vermediğini okumuştum doğru değilmidir ?
Hayat paylaşınca güzel ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi

Engin bey 150lira esasında çok pahalı olmamış, bir de sizin yapmanız içinde işlemi yapmadan önce iyi bir gözlem yapmanız gerek diye düşünüyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Herkese merhaba.Arkadaşlar ben arabama pasta cila ve boyu koruma işlemlerini yapmak istiyorum .Bu işlemleri Meguiars  ürünleri ile yapmaya karar verdim.Ama hangi ürünü alıp hangi sırayla yapacağım konuda bir bilgim yok.

Anladığım kadarıyla 3 ürün almam gerekiyor bu işlemler için yanlışım var ise düzeltin lütfen.Önce pasta(ben komple pasta yapmak istemiyorum sadece çizik olan yerlere yapsam olurmu).Sonrasında cila onun sonrasında da ince temizlik için bir ürünü var.Doğru mudur ?Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.(ziebart yada sonax a gidip 250-350 tl vermek istemiyorum)
mehmet bey boya korumayı ben hep kendim yapıyorum. aracınızda tahminimce yıllardır boya koruma adına bir işlem yapılmıyor, dediğiniz gibi sonaxa ziebarta para vermek istemiyor olabilirsiniz, ancak alacağınız malzemeler toplamda o rakamları bulacaktır ancak nerden baksanız 10 uygulama falan yapacaksınız o parayla. yılda 2 kere yapsanız 5 yıl boyunca arabanız sıfır gibi olacaktır. meguiars düşündüğünüzü belirtmişsiniz, süper bir seçim, ben de meguiars ve turtle wax karışık kullanıyorum. bazı parçalar için sonax, bazıları için de the sollution kullanıyorum. sollution markasını bulmak zor olabilir, hepsiburada.com, özdilek, real gibi yerlerde oluyor ancak başka yerde de pek görmedim. neyse neler yapabilirsiniz yazayım;

ilk başka arabanızda yıkamayla çıkmayan kirler varsa (reçine gibi, asit yağmuru sonucu yapışan kirler olabilir, bazen yeni kesilmiş çim de yapışabiliyor.) elinizi araba temizken araba üzerinde okşar gibi gezdirin, pürüzsüz değilse onları temizlemek lazım en başta. pasta, çizik gidericiler vs bunları temizlemiyor çünkü. bunun için kil hamuru kullanmak zorundasınız. kil hamuruyla aracın üzerindeki bütün kirler temizlendikten sonra diğer işlemlere geçersiniz

aracınızda çizikler varsa meguiars scratchX diye bir ürün var onu veya turtle wax safe cut denen ürünü arabaya polisaj makinası ile uygulayın, boyayı yakacak şekilde güçlü bir pasta değil bu, uygulaması kolay bir çizik giderici.

bunu uyguladıktan sonra makine izlerini ve fırçadan veya yıkama hatalarından dolayı oluşan harelenmeler için meguiars swirlX denen ürünü uygulayın. bu işlemlerden sonra arabanız ilk aldığınız günkü haline dönecektir muhtemelen. boyadaki çizikler vs tamamen kalkacak temiz bir vernik tabakanız olacak. kirsiz çiziksiz kılcal çiziksiz tertemiz bir tabakanız olacak.

temiz tabaka üzerine koruyucu ürünler kullanmanız gerekiyor artık. ben ilk katman olarak nigrin marka nanotec cila kullanıyorum. bu ürünleri makine ile değil de cila pedleriyle yedire yedire kullanıyorum, ilk kez yapıyorsam kalın bir kat yapıyorum. biraz bekledikten, katman matlaştıktan sonra beyaz mat bir katman olduktan sonra mikrofiber bezle kalıntıları temizliyorum. ilk kat olarak daha güzel bir ürün denk gelmedi, bu ürünü kullandıktan sonra arabanıza zaten aşık olacaksınız. ondan sonra bu görüntüyü korumak lazım diyerek üstüne yeni katman(lar) eklemeli

ben ikinci kat olarak turtle wax ice sıvı cila kullanıyorum. bu üründen de çok memnunun bunun yerine meguiars NXT 2.0 da kullanılabilir, ikisi de çok güzel çok beğendiğim sıvı cilalar. bunu da kalınca bir kat uyguladıktan sonra arabanız sıfır araçlardan daha göz alıcı daha parlak daha güzel bir görüntüye sahip olacak.

şimdi bunları uyguladıktan sonra arabanız parlak olacak, ayna gibi olacak vs ama siz çok yorulmuş olacaksınız. şimdi bunu bu kadar yoğun bir şekilde yapmamak için her uygulamada bu kadar yorulmamak için aracınızı yıkarken dikkat edeceksiniz. mümkünse kendini yıkayın, değilse sonaxta yıkatın. adamlar gerçekten güzel ve dikkatli yıkıyorlar. köpüktür, pırçadır, otomatik yıkama makinesidir güvenmeyin oralarda yıkatmayın. kendiniz yıkıyorsanız 2 kova ile, 2 sünger ile, turtle wax zip wash şampuan, sonax şampuan, ziebart şampuan ile yıkayın. zip wax benim en beğendiğim şampuan, cilalı bir şampuan. kendiniz yıkıyorsanız yıkama ile ilgili de yazayım bir şeyler...

durum böyle, peki bu kadar uğraşıyorsun türkay, işe yarıyor mu bari diyorsanız, şöyle göstereyim;

mesela bu araba 98 model, fotoğraf 2010da çekildi

bu araç da 2009 model, yani araç 3 yaşında...

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Bu hafta sonu ufak bir sürtüşme yaşandı, benim arabam ve çok eski kasa beyaz renk bir rover arasında.
Sonunda ben zararlı çıktım. Rover'in tamponunda sadece boyası gitti, ancak benim arka kapıda bir çizgi oluştu.
Bu beyaz renkli çizgiyi nasıl silerim. Sonrasında, sanıyorum burdaki rötüş yapma teknikleri doğrultusunda işlemler yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Bu hafta sonu ufak bir sürtüşme yaşandı, benim arabam ve çok eski kasa beyaz renk bir rover arasında.
Sonunda ben zararlı çıktım. Rover'in tamponunda sadece boyası gitti, ancak benim arka kapıda bir çizgi oluştu.
Bu beyaz renkli çizgiyi nasıl silerim. Sonrasında, sanıyorum burdaki rötüş yapma teknikleri doğrultusunda işlemler yapacağım.
Eğer çizgi beyaz renkse korkmayın muhtemelen sadece boya transferi olmuş. Uygun bir pastayla o çizikten çok rahat kurtulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Türkay nerde bilen varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris