Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+

Ha ayrıca profil bilgilerinizi tamamlayıp, kendinizi tanışma bölümünde tanıtırmısınız???
arkadaşlar siteye üye oldum önceden de takip ettgim için siteye profil bilgilerimi tamamladım kendimi tanıstırdım 2 kişi tanısma msjıma cvpvermiş ve 2008 1.6 Corolla Elegant hakkında açtıgım konuda 102 okuma 3 kişi yanıtlamıs bence komik :) bu yazıyı buraya yazmam bi hassas güncel konu ve görüpte yorumlarını yapanlar için yazdım saygılarımla
Toyota Corolla 1.6 Elegant + Asus Nqj1 series + İphone 3G

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
cam macunu gibi, oyun hamuru gibi bir malzeme, avcunuzla düzleştiriyorsunuz biraz, kil uygulayıcısı, hızlı cila vs gibi ürünlerle uygulanıyor.. kaportaya ve hamura bir miktar uygulayıcı sıktıktan sonra başlıyorsunuz hamur ile silmeye, hamuru bez gibi kullanıyorsunuz yani.. zaten silerken başta zor siliniyor sonra sildiğiniz yer kayganlaşıyor zamanla, yüzeydeki pisliği artığı çekiyor hapsediyor içine, sonra alıp o hamuru biraz yoğurup yine açıyorsunuz yine silmeye devam ediyorsunuz, bütün araba bitene kadar.. yere düşen hamuru da asla kullanmıyorsunuz

bu kil denilen malzeme nekadar acaba Türkay abii :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bu kil denilen malzeme nekadar acaba Türkay abii :)
meguiarsınki 25-27tl gibi bir şey olması lazım.. ama tam verim için kil uygulayıcısı (clay lubricant) ya da hızlı cila (mesela meguiars ultimate quik detailer) gibi bir şey kullanman lazım.. ucuz olsun dersen sabunlu su da iş görür :P meguiars smooth surface kil seti var, o setin içinde quik detailer, clay bar, supreme shine var... süper bi set bence, fiyatı da 80 liraya mı düştü ne oldu tam hatırlamıyorum ancak tam alınası set.. bir daha pasta yapma, böyle bir set ile cila öncesi hazırlık yaparsın kaportaya, sonra cilayı vurursun, kendin bile şaşırırsın sonuca :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
'Toyota' amblemi ve yazıları üzerinde oluşan pasları giderebilecek bir ürün markası var mı ? ayrıca bu gibi kimyasal çözeltiler uygulanırken aracın boyasına temas ettiği taktirde bir sorun teşkil eder mi ?

Belki bir de ön konsol temizliğinde bir ürün de düşünebilirim.:)
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ön konsol için öyle çok net spesifik bir ürün söylemesem de tanınmış, bilindik, kaliteli markaların özellikle mat olan ürünlerinden alırsanız memnun kalırsınız..

bahsettiğiniz pas olayını pek anlayamadım fotoğraf koymanız mümkün mü acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Alıntı
ön konsol için öyle çok net spesifik bir ürün söylemesem de tanınmış, bilindik, kaliteli markaların özellikle mat olan ürünlerinden alırsanız memnun kalırsınız..

bahsettiğiniz pas olayını pek anlayamadım fotoğraf koymanız mümkün mü acaba?

Fotoğraf malesef şuan yok ama şöyle tabir edeyim ; arka bagaj kapağı kısımı üzerindeki toyota logosu ve aşağı alt kısımdaki toyota ve avensis yazılarında paslanmaya yatkınlık var.Bildiğiniz aracın logo ve amblem yazılarını belirten kısımı pas tutmuş malesef :(
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
anladım..bildiğimiz pasta yaparsanız işe yarar  pas ise, deforme olmuş kaplaması kalkmışsa çare yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '15
Harika bir konu kesinlikle sabitlenmesi ve güncel olması gereken bir konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
arkadaşlar bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum..malumunuz istanbul trafiği geçtiğimiz hafta kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bir araba sol arka camurluk ve arka kapıya surttu..ilk basta bana surtmediğini zannettim fakat daha sonra eve gelip arabadan inince acı gerceği farketmiş oldum :) Arka camurluk ve arka kapının ortasına kadar cizik olusmus durumda, cizikler cok derin değil gibi. Haftasonu sonax a goturdum bi bakın gecirebilirmisiniz diye (aracın gecen agustos ayında sonax ta yaptırdıgım boya koruması mevcuttu) cila falan uyguladılar fakat pek tatmin edici bir sonuc olmadı..Sonax taki abimizin dedigine göre boya koruma işlemini yenilediğimiz zaman geçmesi mümkünmüş şimdi boya korumayı aşındırmamak için fazla giremiyorlarmış vs artık bilmiyorum ne kadarı doğrudur :) Dolayısıyla elimde seçenek olarak ya servise götürmek ya da dışarda yaptırmak seçeneği kaldı..Sizce servise mi götürmeliyim, açıkçası serviste de bu rötuşla halledilmez vesaire diyip aracı komple boyaya alma ihtimallerinden çekiniyorum, onun dışında dışarda yaptırmak istesem tavsiye edebileceğiniz güvenilir daha önce gidip memnun kaldığınız bir kaporta/boya cı var mıdır? Aracın boya korumasına da zarar gelsin istemiyorum ama zaten Agustos da yaptırılan boya korumanında pek bir hayrı kalmamış olabilir mi bu zamana kadar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
türkay senin set bu sanırım,tüh ya bilseydim baştan bunu alırdım

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-smooth-surface-clay-kit-yuzey-temizleme-seti/ProductDetails.aspx?productId=othrzg-1016&categoryId=26001

http://www.hepsiburada.com/Liste/turtle-wax-teflon-sivi-cila-500ml-094026/ProductDetails.aspx?productId=otm094026&categoryId=26001#Gorseller
ve
http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-kiymetli-arac-boya-temizleme-kili-851001/ProductDetails.aspx?productId=otm851001&categoryId=26001

bundan aldım,havalar biraz ısınsın cila yapacağım ama dediğin gibi şimdilik sabunlu suyla yapacağım.
ama bi sonrakine meguiars'ın setini alacağım
çok da güzel indirim yapmışlar maşallah.. ben de buna benzer bir set aldım, turtle wax aldım ben, benim sette sıvı kil de var.. ama türkiyede satışı yok, ahmet can amerikadayken ona sipariş vermiştik tunç ve ben.. ama elinizdeki ve sabunlu su ile süper sonuç alırsınız, tertemiz binersiniz aracınıza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
deneyip göreceğiz. iş bitiminde fotoğrafları eklerim.
tabi havaların ısınması lazım yoksa donarım
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Acaip ekonomikmis :P 75 Lira falan.  :o
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Günaydın,

Bursa'da Meguiars var mıdır? Bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Peki boya koruma yapıldıktan sonra,cilalı şampuanla yıkamak yeterli olurmu acaba..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Peki boya koruma yapıldıktan sonra,cilalı şampuanla yıkamak yeterli olurmu acaba..
Kaliteli bir cilalı şampuanla yıkarsanız sorun olmaz. Şampuanların bazılarında kiri daha hızlı çözsün diye ve ucuz olduğu için kostik denilen bir madde var bu madde boya korumaya zarar veriyor. Ayrıca şampuan kaliteli bile olsa doğru oranda sulandırın. Nekadar çok koyarsam okadar iyidir yapmayalım:) Boya korumanın zarar görüp görmediğini bikaç şekilde anlayabilirisiniz. En basiti yıkamadan yada yağmurdan sonra kaporta üzerinde boncuklanmalar olur. Su taneleri sıra sıra dizilir:)Tabi bazı koruma ürünleri boncuk yapmayıp suyu yayadabilir. Diğer yöntem ise pamuklu bir bezi 4 e katlayıp kaporta üzerine hafif bastırarak sürtün eğer gıcırtı duyarsanız boya koruma kalmamıştır. Son olarakta ne yaparsanız yapın,en iyi şampuanlarlada yıkasınız o koruma en fazla 6 ay dayanır. Sonrasında kendiniz cila atarak korumayı devam ettirebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
görse çok kıskanır namussuz :P ankarada o, aslında onu satıp bu corollayı da mat beyaz kaplatıp buna modifiye ederek yola devam etmek var kafamda ama hayırlısı..
Konak Pier in otoparkında mat siyah kaplı bi ARABA GÖRDÜM , ÇOK GÜZEL DURUYORDU, mAT BEYAZA DAHA HİÇ RASLAMADIM, AMA EMİNİNİM O DA ÇOK ESTETİK GÖRÜNÜR
EĞER COROLLAYI KAPLATIRSAN HABERİMİZ OLSUN, BENDE MAT SİYAH KAPLATAYIM, ASLINDA ÇOKTAN KAPLATIRDIM AMA RUHSATLA FALAN UĞRAŞMAK ZORUMA GİDİYOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
iki araba beraber uğraşırız abi be işlemlerle nedir yani :D seneye çok yüksek bir ihtimal onu getircem ankaraya.. ilk işlem mat beyaz yapmak olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
izmirde yapan yokmu diyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
izmirde yapan yokmu diyorsun
yok ya öyle demedim, yani onunla gelcem diye ona bir şeyler yapabilirim diye onunla geliyorum dedim.. ne cümle oldu be :D neyse izmirde yapan yer illa ki vardır kemal abi ama hiç bilmiyorum ben :( ankarada yapan, garantili yapan, iyi bir yer biliyorum ama..