Gönderen Konu: Boya Koruma, Pasta-Cila, İç Döşeme, Çizik ve Leke Giderme Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 68712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Rötüş boyasının uygulanışı hakkında bir bilgisi olan var mı? Oje gidi küçük fırçası ve kapağının üstünde kumaşı var aynı zamanda yanında da parlatıcı gibi bir şişe daha var. Füme kodunda verdiler ama mavimsi gibi rengi =/ servisten aldım.
ya vur gitsin fırçasıyla oje sürer gibi ;) sonra da kuruyunca parlatıcı gibi olanu sürersin, az sürmeyi başarırsan kalır öyle yoksa bir de pasta yapman gerekebilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
ya vur gitsin fırçasıyla oje sürer gibi ;) sonra da kuruyunca parlatıcı gibi olanu sürersin, az sürmeyi başarırsan kalır öyle yoksa bir de pasta yapman gerekebilir

Peki rengi mavi gibi onun ya, kuruyunca grileşir mi?
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
bulma ihtimalin varsa xzilon candır !! yoksa meguiars rahat bulunur türkiyede, yoksa turtle wax markasının ice serisi süperdir ;)

turtle deme bana gözünü seveyim araba daha cok toz topluyor tamam sılmesı cok kolay oluyor kaporta ipek gibi kaygan oluyor ama toz toplamaması lazım bana :( xzilon canakkale kipada var.gözüme carpmıstı yarın ılk işim onu almak olsun bari turtle gıbı kullanıyor dımı ? yıkadıktan sonra ıslak beze sıkıp kuru bezle kuruluyorsun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
:blink: imkanı yok xzilon olması :S
http://www.superiorautoinc.com/pic_products/X-6.jpg

böyle bir şey, nasıl kullanıldığını bilmiyorum :( bi bak, eğer varsa fiyatını da söyle bana konuşalım bi..
Peki rengi mavi gibi onun ya, kuruyunca grileşir mi?
servisten aldıysan doğrudur o yaa
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
o pakettenmı bılmıyorum ama emınım xzilon var varsa alaırım sanada ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
yok artık ya..muhakkak bi resmini falan çek..fiyatını falan çok merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Çizik giderme için kaportaya mazot uygulama tavsiye edildi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan rica etsem yardımcı olabilirlermi acaba?

Allah cc a emanet olun...

Teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
ben
Çizik giderme için kaportaya mazot uygulama tavsiye edildi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan rica etsem yardımcı olabilirlermi acaba?

Allah cc a emanet olun...

Teşekkürler....
bende gazyağını gördüm. bir arkadaşım hondasını gazyağı ile parlatıyordu boyayı koruduğunuda söyledi ne kadar doğru bilemem.  sonradan inceleme fırsatımda olmadı
98 toyota corolla 1.6 XLi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Gaz yağı-Mazot çizik gidermez yada boya korumaz gecıcı olarak araca parlaklık verır bırde boyayı besliyor dıyorlar ama ne kadar doğrudur bılemem kendımde her ay cıla ışlemı yapmadan bır gun once aracımı gaz yağınla bır guzel yıkarım tavsıyede ederım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
o ürünlerin süresi 1 yıl olması lazım. her yıl yenilemeniz gerekir o kadar
1 ayı geçmeden koruma akar...uzun ömürlü olması için quick wax yada quick detailer kullanın
her yıl diyorlar çünkü 1 ay sonra bu akıp gidicek dese vercekmisin 300lira:)
koruma o kadar kolay ki her yıkama sonrası bile yapılabilir
örnek meguiars nxt yada 34 alıp uygulama pedi ile güzelce uygulayıp microfiber bez ile temizlerseniz olur biter
yada collinite daha güzeldir silmesi zordu ama doğaldır....bide daha pahalı ebayda 34$ +kargo
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ufuk elimde detailer var ama daha 1 kere bile kullanmadım :D şu an üstündeki cila geçen marttan kalma, hala ilk günkü gibi su damlaları akıyor kayıyor, yeni boyanmış gibi parlak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Bir buçuk yıl once satın aldığım ve bazı psikolojik sebeplerden dolayı kullanmadığım cila makinesi ile dün Corolla'yı cila yaptım.
Malzeme olarak VALMA marka bir parlatıcı cila kullandım.
Eski arabamı nerdeyse her yıl elle yapıyordum, bu makina ile gerçekten yorucu olmuyor. 6 ayda bir yapılabilir.
Bu makina piyasda var ve çok ucuz. ben 75 TL almıştım, şu anda 50-60 cıvarında bulunabiliyor internetteki online alışveriş sitelerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonax'a boya koruma ve cila, su itici ve anti statik toz uzaklaştırıcı için 500 km indirimi ile 350 TL yerine 250 TL vermek akıllıca mı sizce? "Değil" diyorsanız cevap yazmayın, ben anlarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sonax'a boya koruma ve cila, su itici ve anti statik toz uzaklaştırıcı için 500 km indirimi ile 350 TL yerine 250 TL vermek akıllıca mı sizce? "Değil" diyorsanız cevap yazmayın, ben anlarım :)
çok daha iyisini çok fazla uğraşarak ve zaman harcayarak ben kendim yaparım diyorsanız hiç akıllıca değil o parayı vermek..yok zamanım, para da önemli değil diyorsanız yaptırın gitsin :D

ben 2 gündür arabayla uğraşıyorum..kullandığım ürünler;
turtle wax ice liquid clay
turtle wax ice clay bar
turtle wax ice clay lubricant
meguiars swirlX
turtle wax ice liquid polish
turtle wax ice quick detailer
1 adet turtle wax, 4 adet markasız mikrofiber bez
3 adet cila pedi
sonax konsantre oto şampuanı
clin cam parlatıcı

işlemleri sırasıyla yazıyorum;
aracı yıkadım fazlasıyla özenerek ve detaylıca
likit kil uyguladım, aşırı zor bir işlemmiş, yaparken öğrendim.
bir daha yıkadım toplamda 2 saatimi aldı bunlar..gezmeye çıktım

ikinci gün aracı yine yıkadım, az bir şey tozlanmıştı..
kil hamuru ve kil uygulayıcısıyla başladım aracı temizlemeye..tertemiz dediğim arabadan çıkan kiri gördükçe aşırı şaşırdım..kil her parçayı temizlediğimde simsiyah oluyordu, kullandığım kil de agresif bir kil değil.kili uygularken zamanla yüzeyin kayganlaşmaya başlaması çok hoş bir olay :) kili uygulamam 2 saat gibi bir süremi aldı. aracı bir daha yıkadım, kilin kalıntıları kalıyor, onları temizlemek için.
meguiars swirlX kullanmaya geldi sıra..2 yıldır maksimum özenle yıkamama rağmen çok belirsiz olsa da harelenmeler oluşmaya başlamıştı. madem bir işe kalkıştık onları da halledeyim bari diyerek giriştim, 1 saatimi de swirlX aldı. ancak her işlemden sonra araç daha bir temiz oluyor yaparkenki yorgunluk çıkıyor :)
araba tam anlamıyla aynaya döndükten sonra bu görüntüyü daha uzun süre korumak için cila yaptım.cila olarak turtle wax ice likit cila kullandım.eskiden daha uzun süren cila işlemi artık bütün gün pedlerle, mikrofiber bezlerle uğraşmanın verdiği el yatkınlığıyla parlatma dahil 1 saat sürdü. dün 2 saat, bugün de 4-5 saat uğraştığım oto-bakım işinden sonra araca baktığımda değer diyorum..çünkü aracı sıfır aldığımızda bile bu kadar parlamıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
son halinin fotoğrafını çekemedim hava kararmıştı ancak yapım aşamasının 3-5 fotoğrafını koyayım;

hiç bir şey yapmadan önce;

kullanılan malzemeler(cila makinesini kullanamadan bozdum :P );

ilk günün sonunda;

kil uyguladıktan sonra kilin aldığı hal, ve kullanılmamış kil;

swirlX kullanmadan önce kaportanın hali;

başka fotoğraf çekemedim hem fotoğraf makinesinin şarjı bitti hem de hava karardı..yarın bir kaç fotoğraf çeker koyarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Turkay ben kendıme rahatsız dıyordum ama bendende rahatsızları varmıs sımdı ogrenmıs oldum. :D :D
Bır ara yan yana gelıp dıp bucap bır temızlık organızasyonumu yapsak ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Turkay ben kendıme rahatsız dıyordum ama bendende rahatsızları varmıs sımdı ogrenmıs oldum. :D :D
Bır ara yan yana gelıp dıp bucap bır temızlık organızasyonumu yapsak ;)
gerçek bir rahatsızım :D 750tl vererek ziebartta yaptırmıştım aracı sıfır aldığımızda, beğenmeyip kendim daha iyisini yaparım diyerek başladığım yolda ilerliyorum :) gerçekten de daha iyisi oldu bile :D kullandığım ürünler sahip olduklarımın yarısı falan..ama en azından yaza kadar ellemem artık arabayı..ama sanırım bir yıl kadar gider bu bakım ona..bundan sonra her yıkamada detailer kullanır yola devam ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Türkay abi diğer corolla kıskanmadı inşallah :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay abi diğer corolla kıskanmadı inşallah :D
görse çok kıskanır namussuz :P ankarada o, aslında onu satıp bu corollayı da mat beyaz kaplatıp buna modifiye ederek yola devam etmek var kafamda ama hayırlısı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
görse çok kıskanır namussuz :P ankarada o, aslında onu satıp bu corollayı da mat beyaz kaplatıp buna modifiye ederek yola devam etmek var kafamda ama hayırlısı..

evet en iyisi bu olur :D zaten o iki kollu direksiyondan kaybediyo :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)