Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #60 : Eylül 17, 2008, 13:16:56 »

Utku arkadaşımızın ısrarı üzerine acaba ben mi hata yapıyorum diye tekrar kontrol ettim Auris'i. Direksiyon üzerindeki tuşlarda (<) (>) tuşlarda "mode" özelliği var. Diğer (+) (-) tuşları volume için. :o

Tuşlara basılı tutup deniyorsunuz değil mi?

Ok tuşlarına eğer tek basarsanız kayıtlı kanalları gezebiliyorsunuz veya  basılı tutarsanız bir "Did" sesinden sonra frekans arama işlemi yapabiliyor.

Ayrıca Mode tuşunu teypi açmak ve radyo cd geçişlerini sağlamak için kullabilmenin yanında eğer mode tuşunu basılı tutarsanız teypi kapatabiliyorsunuz.

Bu kullanım şekli toyota'nın tüm modellerinde ve donanımlarında aynı ! (yaris dahil)

Ayrıca Auris Kullanıcı El Kitabı Syf. 225 "Radyo İstasyonu Seçme" başlığının altında bu konuyla ilgili bilgi verilmiş.
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 17, 2008, 13:16:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 28, 2008, 01:42:15 »
Öncelikle herkese merabalar :)

Kasım 2007'de 2007 model 1.6 VVT-i Elegant Manual şanzıman Auris satın aldım. Araç şu anda 6700 km de. Gördüğüm kadarıyla birçok kullanıcı aracın hızlanmasından ve yol tutuşundan şikayetçi. Açıkçası Auris'in Elegant versiyonu için Toyota'nın niçin sadece ASR'yi MM şanzıman için uygun görmüş olduğu da başta benim en merak ettiğim konuların başında geliyor. Halbuki yeni Ford Mondeo'da manual şanzıman için ASR mevcut ve gayet ıslak-kaygan yokuşlarda devreye girerek iyi bir avantaj sağlıyor.

1- Araç virajlarda arka kısmı yüksek olduğu için savuruyor. Fakat 100-120 km'den sonra düz-asfalt (mıcırsız) yolda diğer otomobillere göre daha az sarsıntısız bir yolculuk sunuyor ve yolu hissettirmiyor. Adeta kendinizi uçaktaki gibi konforlu hissediyorsunuz (arabadakiler bile o kadar hız yaptığımı farkedemediler). Şahsen Antalya-Burdur yolunda 170 km/h hız yaptım, rahatsız edici bir rüzgar sarsıntısı duymadım.
2-Motor gürültüsü, ön konsoldan çoğu arabaya göre daha az geliyor.
3-Yol gürültüsü problemi hala çözülememiş. 2001 1.4 16V Megane Sedan bile daha iyi ses yalıtıyor.
4-Vites geçişleri manual şanzımanda çok rahat.(Yeni Ford Mondeo'da bile o kadar rahat değil) Fakat 1.vitesten 2.'ye geçerken geri vitese geçme gürültüsü gibi takırtıyı andıran ses geliyor (Tam ya da yarım debriyaj yapmakla alakası yok)
5-Park ederken biraz zorlanabilirsiniz. Çünkü arka cam çok dar (Hatchback) ve arka yan camlar çok yüksek. Jantı çizdirmemek için arada inip bakmak gerekiyor. Kısacası arka görüş açısı rahatsız edici.
6-Ön yan kelebek camların kolları kalın yapıldığı için sağdan soldan gelen tehlikeleri görmekte zorlanıyorsunuz.
7-Sürücü mahalii ön görüş için çok rahat ve olumlu açıdan geniş. Ayrıca araç, kendi sınıfındaki modellere göre, en yüksek karosere sahip olduğundan yolu bir arazi arabası sürücüsü gibi daha rahat görebiliyorsunuz.
8-Klimanın açık olması pek güçten düşmesine sebep olmuyor. (Sanırım klima kompresörünün direkt vantilatör kayışına bağlı olduğundan)
9-Hızlanmadan memnun kalmadım. 2500 d/d dan sonra ancak tam performans sağlıyor gibi geldi. Açıkçası ağar viteslerde çok yavaş kalıyor. Eğer sol şeride geçtiyseniz bir de yukarı eğim varsa arkadan da A3 ya da 1.6 Megane gibi bir araba geliyorsa, yol vermek için kendinizi hazırlayın derim :)
10-Radyo nedense çok cızırtı yapıyor. (Belki benim aracımda sorun vardır) CD okuyucu kaliteli, klasör isimlerini bir bir görmeniz mevcut.
11-Frenleme çok iyi. İyi bir frenleme için pedala hafifçe dokunmanız yeter. Fakat arada yavaş giderken, balataların disklere sürtünme sesini duyuyorum. Başka Auris kullanıcıları da bundan şikayetçi. Bir yakınım da geçenlerde arabasını periyodik bakıma sokmuş ve balataları değişmiş, aynı ses ondan da geliyordu açıkçası.  :hoş:
12-Yaklaşık bir 50-60 km lik yoldan gelip aracı par ederken ve ettikten sonra eksozun altından "çıt, çıt" diye ses duyabilirsiniz. Servis bunun normal olduğunu söylüyor. Eksoz borusunun sıcak soğuk değişiminden dolayı meydana geldiğini belirttiler. ::) Bilmem ne kadar doğru ::)
13-Farları Halojen-Optik olmasına rağmen, diğer otomobillere göre çok az alanı aydınlatıyor ve uzun yolda sorun çıkartıyor açıkçası. Sık sık uzunları yakmak zorunda kalıyorsunuz :( Gerçi yeni Corolla' da klasik aynalı far kullanılmış.
14-Araç, ekonomik kullanmamaya gelmiyor ve şehir içinde 40-50 km rastgele dolaştığınızda en az bir-iki kademe yakıtın azaldığını gözünüzle görebilirsiniz. (Belki 10000 km den sonra düzeliyordur, rödaja bağlı) Fakat uzun yolda vites değişim göstergesini takip ederseniz bir de hız sabitleyiciyi 90-100 km/h ile kullanırsanız, 100 km de 6.1 lt gibi bir yakıt değerine ulaşabilirsiniz (klima çoğu zaman açık olsa dahi). Yol bilgisayarı doğru bir şekilde ölçüyor, açıkçası kendim de hesapladım. (Fabrika verisi şehir dışı : 5.9 lt/100km şehir içi : 9.0 lt/100km)
15-Direksiyon ESP (Elektrikli, hıza bağlı olarak ağırlaşan) olduğundan daha konforlu ve kaza riskini azaltan bir sürüş sunuyor. Hatta yüksek hızlarda bunu hissedebilirsiniz.
16- Otomatik cam düğmeleri ışıklı yapılmamış. Geceleyin farketmekte zorlanıyorsunuz.
17-Araçta 9 adet hava yastığı mevcut. Kendi sınıfında sadece diz hava yastığı Auris'te var :) Sürücü ve yolcu hava yastıkları(2 adet), sürücü ve yolcu için ön yan hava yastıkları(2 adet), ön-arka sürücüler için yan perde hava yastıkları(4 adet), ve sürücü diz hava yastığı(1 adet)
18-Altlı-üstlü çift bölmeli torpido yalnızca Auris'te var. Araçta ön yolcu koltuğunun altında da dergi, gazete vb eşyalar için bir bölüm düşünülmüş. Ayrıca elegant versiyonda kol dayamalı konsol kutusu da mevcut. Yalnız fazla aşağıda yapıldığı için kullanışlı değil.
19-Emniyet kemeri uyarı ikazı yolcular ile beraber sizi rahatsız edebilir. Alışmak gerekiyor :)
20-Arka koltuklar bir sedan arabadaki kadar rahat ve geniş.
21-Bagaj diğer Hatchback lere göre çok küçük kalmış.
22-İç kaplama kaliteli. Plastik sert değil. (Yeni Renault Laguna'daki kaplamadan daha iyi görünüyor diyebilirim)
23-Göstergeler optitron olduğu için her türlü tehlikeyi rahat bir şekilde ikaz edebiliyor. Mesela yakıtınız dibe geldiği zaman ya da kapılardan herhangibiri açık iken hemen farkedebiliyorsunuz.
24-Akıllı çalıştırma sistemi çok kullanışlı. Anahtarın yalnızca cebinizde olması yeterli, yani Megane daki gibi kapıları açmak için düğme kullanmıyorsunuz ve çalıştırmak için ise, sokete anahtar yerleştirmenize gerek yok :) (Elegant versiyonu için). Arabanızın yanına yaklaşın, kapıyı açın ve düğmeye basın...

Kısacası Auris, kendi sınıfında (C segmenti) baz versiyonlarda, birçok yüksek güvenlik standardı ve yeniliği barındırıyor. Tek eksileri kullanıma bağlı fazla yakıt tüketimi, virajlarda çok da abartılı olmayan savurması ve yol gürültüsü. Şu anki fiyatları 35400 YTL'den başlıyor.....(Geçen sene kasım ayında 30500 YTL ye kadar düşmüştü, beklemekte yarar var)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 28, 2008, 18:47:57 »
  Selam Fatih.
 Gerçekten oldukça ayrıntılı yazmışsın görüşlerini. Kendi adıma çok teşekkür ederim paylaşımın için. Eminim bir çok arkadaşın çok işine yarayacaktır bunlar.
 Ayrıca benim Toyota'da ki yeniliklerden tek ya da en önemli olarak garipsediğim şey ise arka süspansiyon sistemi oldu son iki kasadır. Ama bildiğim kadarı ile daha üst versiyon (Türkiye'de satılmıyor)'da Double Wishbone sistem kullanılıyor Torsiyon Çubuğu yerine.
 Farklarını ise Netten bulduğum bir iki şekille sizlere göstermeye çalışayım. Resimlerdeki şekiller ile bahsi geçen modellerde kullanılan sistemler arasında ufak farklar olabilir.
 Bu alttaki Torsion Beam denen yani Türkiye'de de satılan 1.6L benzinli, 1.4L Disel Auris arka süspansiyon sistemini oluşturuyor.

Bu alttaki sistem ise; AUris 2.2L D4D'de kullanılan arka süspansiyon sisteminin benzeri.

Bu sistem ise; direksiyon yönlendirme hassasiyetine yardımcı olan bir sistem ve Auris'de varmı bilmiyorum. (bu sistemi ben Kule Gergisine benzettim)

Torsiyon Beam'li sistemin konfora yönelik olduğu söyleniyor ancak performans için Double Wishbone kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 29, 2008, 16:41:27 »
Rica ederim Hakan Bey :) Dediğiniz gibi son iki modeldir, hatta Toyota'nın Auris için niçin hala Torsiyon Çubuğu kullandığı akıllarda kalmış soru işareti. (Torsiyon Çubuğu yanlış bilmiyorsam viraj denge çubuğu, değil mi?) Double Wishbone, şekilden de anladığım kadarıyla ön kısımdaki Bağımsız McPherson gibi çalışan bir sistem. Bahsettiğiniz 2.2 lt D-4D galiba 177 HP gücünde, tabi yüksek hızlarda daha iyi performans sağlamak amacı ile kullanılmış, aslında bizim modellerde de bu sistem kullanılsaydı belki aracın maliyetinin yüksek olacağını düşünerekten geleneksel denge çubuğunu koymuş olabilirler. Benim de merak ettiğim konu ise, araç Türkiye'de üretilmesine rağmen niçin bu modeli ülkemizde satılmıyor acaba? :) Halbu ki, birçok müşteri çıkar bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #64 : Eylül 30, 2008, 14:02:49 »
  Açıkçası arada ne kadar maliyet farkı olacağını merak ediyorum. Çünkü daha çok üretilen ürünün toplam maliyeti düşer bilindiği gibi. Ayrıca dis hava yastığı ile Ncap testine de etki ederek (ki bence çok da iyi bir uygulama olmuş güvenli açısından. Çünkü kaza anında özellikle sürücünün dizleri direksiyon altına teması sonucu ciddi şekilde yaralanabilir) iyi puanlar almasına rağmen bence en az onun kadar ama pasif değil aktif güvenlikte etkili ve nispeten daha gelişik bir arka süspansiyon sistemi kullanılabilirmiş. Açıkçası bulabildiğim tek eksikte bu. :) Ama insanı huylandırıyor işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 01, 2008, 02:34:35 »
Mesela dün akşam Toyota'nın resmî sitesini dolaşırken dikkat ettim, Avensis'te arka süspansiyon sistemi; Bağımsız Çift Salıncaklı ve Bağımsız Çift Lades Kemiği (İngilizcesi Double Wishbone :) ) isimleriyle belirtilerek, standart olduğu söyleniyor. Acaba Toyota bu sistemi daha çok önem verdiği modellerde mi kullanıyor? Ayrıca bu özelliğinden bahsederek, aracın yol tutuşuna çok önem verildiğini de bayağı methetmiş açıkçası? Aslında bahsettiğiniz Double Wishbone'un bana da performans için kullanıldığı mantıklı geldi, ama Avensis'in en baz modelinde (1.6 110 HP class) bile bunu kullanmışlar? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #66 : Ekim 02, 2008, 09:06:53 »
  İşte insanın aklına da bu takılıyor Fatih. Daha performanslı ya da üst modellerde çift salıncaklı (double wishbone) (salıncakların şekilleri lades kemiğine benzediği için :) çift lades kemiği denmiş :) ) sistem kullanılmasının bir sebebi olsa gerek ki aslında bu çok eski bir sistemdir ama tekerin özellikle virajda yola basış açısını hep idealde tutmaya yarar. Eski tarz çift salıncaklarda handikap düzensiz lastik aşınmalarıydı ama artık kullanılan alt ve üst salıncak kollarının açısı ve boyu ile oynayarak bunuda çözdüler. Umarım bu konuda Toyota tekrar bir düşünce içine girer.
 Mustafa peki şu Toyota servislerde takılan spor helezonları (sanırım 2,5cm alçaltma) düşündün mü hiç ya da bununla ilgili (yol tutuşa etkisi) bir bilgin var mı? Sanırım aynı helezonlar yeni Corolla'ya da oluyor yanlış bilmiyorsam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #67 : Ekim 04, 2008, 11:15:35 »
Fatih kardeş auris hakkında verdiğin bilgilerden dolayı bende teşekkür ederim. Kafamdaki bazı soru işaretleri silmiş oldum seninde bahsettiğin olumsuzlukları bede yaşadım radyo cızırtısı, farın eksikliği vs. bende kendi aracımda bu tür sorunlarmı var diye düşünüyodum farkettimdi genelde bi sorun söz konusu, ama balataların diske sürtme olayı benim arabamda hiç duymadım fakat bir arkadaşımın arabasında böle bi sorun vardı servise götürdük balataları değiştirdi 2 hafta ses yokdu şimdi tekrar başladı bana kalaırsa diskte bir problem olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 06, 2008, 00:02:13 »
Rica ederim  :)   Balata seslerini ben de zaten arabayı aldıktan 2-3 hafta sonra işitmeye başladım hatta dedim acaba yokuşta biraz fazla mı abandık diye. Şimdilerde pek işitmiyorum sanki, ayrıca --ODO:4000 km --'den sonra balatalar toz bırakmamaya başladı yani jantlarda daha az bir siyahlaşma söz konusu. Bir de motor freni yaptırmaya çalışıyorum vites küçülterek, o da farkettiriyor tabi. Disklerde de bir sorun olabilir dediğiniz gibi. Benim en çok kafama takılan konu ise, geri geri yokuşta park ederken debriyaj ve motor çok zorlanıyor. El freni ile kalksanız bile debriyajı yarım yaptığınızda hafif yanık kokusu geliyor, tam çekerken de motor takırdıyor, ya motoru zorlayacaksınız ya da debriyajı; anlayacağınız :( Geçen sene Renault 9 Spring kullanıyordum, onda böyle bir sorun yaşamıyordum. Bana mısın demeden geri geri aynı eğimli yolu çıkıyordu. Bu gidişle 35000-40000 km ' de debriyaj balatası değiştireceğim heralde :( Arkadaşınızın arabası da mı Auris idi?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #69 : Ekim 10, 2008, 22:48:26 »
Öncelikle herkese merabalar :)

3-Yol gürültüsü problemi hala çözülememiş. 2001 1.4 16V Megane Sedan bile daha iyi ses yalıtıyor.
8-Klimanın açık olması pek güçten düşmesine sebep olmuyor. (Sanırım klima kompresörünün direkt vantilatör kayışına bağlı olduğundan)
9-Hızlanmadan memnun kalmadım. 2500 d/d dan sonra ancak tam performans sağlıyor gibi geldi. Açıkçası ağar viteslerde çok yavaş kalıyor. Eğer sol şeride geçtiyseniz bir de yukarı eğim varsa arkadan da A3 ya da 1.6 Megane gibi bir araba geliyorsa, yol vermek için kendinizi hazırlayın derim :)
12-Yaklaşık bir 50-60 km lik yoldan gelip aracı par ederken ve ettikten sonra eksozun altından "çıt, çıt" diye ses duyabilirsiniz. Servis bunun normal olduğunu söylüyor. Eksoz borusunun sıcak soğuk değişiminden dolayı meydana geldiğini belirttiler. ::) Bilmem ne kadar doğru ::)
13-Farları Halojen-Optik olmasına rağmen, diğer otomobillere göre çok az alanı aydınlatıyor ve uzun yolda sorun çıkartıyor açıkçası. Sık sık uzunları yakmak zorunda kalıyorsunuz :( Gerçi yeni Corolla' da klasik aynalı far kullanılmış.
18-Altlı-üstlü çift bölmeli torpido yalnızca Auris'te var. Araçta ön yolcu koltuğunun altında da dergi, gazete vb eşyalar için bir bölüm düşünülmüş. Ayrıca elegant versiyonda kol dayamalı konsol kutusu da mevcut. Yalnız fazla aşağıda yapıldığı için kullanışlı değil.
20-Arka koltuklar bir sedan arabadaki kadar rahat ve geniş.
21-Bagaj diğer Hatchback lere göre çok küçük kalmış.
24-Akıllı çalıştırma sistemi çok kullanışlı. Anahtarın yalnızca cebinizde olması yeterli, yani Megane daki gibi kapıları açmak için düğme kullanmıyorsunuz ve çalıştırmak için ise, sokete anahtar yerleştirmenize gerek yok :) (Elegant versiyonu için). Arabanızın yanına yaklaşın, kapıyı açın ve düğmeye basın...

Fatih Arkadaşımız'a çok teşekkürler. kalemine sağlık. Yukarıda Auris hakkinda benim de katıldığım olumlu & olumsuz görüşlerini aldım.  Çıt-çıt sesi hakkında bende açıklama yapayım. Şase altındaki egzost boruları, paslanmaz çelik borudan olduğundan ısınma - soğumadaki genleşme de bu sesi çıkarır. Çok normaldir.

Hep eleştirmek elbette insafsızlık olur. Türkiye'de üretilen en iyi  hatch-back tipi binek otomobil Auris.....

İsteğimiz onu mükemmel halde görmekti. Toyota tasarımcıları, müşteri temsilcileri bu eleştirileri okur ve değerlendirir ise bir sonra ki Auris için çok önemli + değer katılmış olur..... :alkis:

Bize ne faydası mı olur? Bilmem, inşaallah o günlerde paramız olur ise yenisi de alabiliriz 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #70 : Ekim 10, 2008, 23:03:16 »
  Bizim söylediğimiz, belirttiğimiz yönde geliştirmeler yaparsa insan bir gurur bile duyar. Sonuçta o araçlar o otomotiv firmasından çok onların sahipleri olan sürücüleri ve yolcularıyla yaşayacak. Yani bir araç bence (özellikle titiz sürücüler için) otomotiv firmasından çok alıcısı için değerlidir, ne zaman ki o aracı üreten firma aracına bir alıcı, sürücü, yolcu gibi değer verir (diğer önceliklerini de tabiki göz ardı etmeden) o zaman hah tamam olmuş denebilir. En azından büyük bir kesim tarafından. AE101 de bu yüzden efsana oldu bence zaten. Toyota'dan kendi adıma beklentim ise yeni bir efsane yaratması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Ekim 17, 2008, 22:35:25 »
fatihbey aurisi çok güzel özetlemiş. tebrikler. 11 nisan 2007 çıkışlı arabam 1.6 m/m 21000 km geldim. fren sesleri 4000 de başladı bende o sıralar afyondaydım sabahları daha çok hissediyordum. soğukdan diye düşündüm başlarda. balatalar değişti şuan yaklaşık 15 ay oldu böyle bi sorunu tekrar yaşamadım. ön yolcu koltul yaylarından ses geliyo servise ilettim halledememişler. 2 ay sonraki bakımda tekrar dile getireceğim. onun haricinde başka sorun yok. nede olsa bu aracı almak için 10 ay bekledim. 2006 temmuzda japonya sitesinde gördüm. almışken yeni kasa alayım diye bekledim. oyüzden kusurları artıları yanında devede kulak misali...
hayat yüreğin kadar, yaşamak nekadar gülebiliyorsan o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 17, 2008, 23:56:09 »
allah allah ,  toyotada böyle sorunlar olmazdı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #73 : Ekim 20, 2008, 18:35:31 »
Auris 1.6 MMT Elegant
Şu anda 12800 km deyim. aracı daha iyi tanımaya başladım.
Özellikle iç ferahlığına alışmışım. 2007 Honda civic  arkadan çarptı Honda pert oldu Auriste ise bagaj kapağı ezildi , arkada çocuklarım vardı sadece hafif incilme ile kurtuldular. Arka tamponun altındaki bariyer iyi görünüyor. Araç servisteyken başka araçları(Golf, Astra sedan, Kia Cerato) kullanırken bunaldım.
Frenler hala ses yapıyor. Sanırım balataları değiştirince kurtulacağım.
İlk aldığımda MMT ye alışamamıştım. Hakikaten şehir içinde ve yokuşta MMT E modunda kullanmak işkence. Mümkün olduğunca manual kullanıyorum. Ancak  uzun yolda MMT nin rahatlığına alıştım. 600km(yaklaşık 7 saat) durmadan gittim. Çok sık ayakları ağrıyan biri olarak bu gerçekten müthiş bir mesafe.  Benzinim bitmeseydi daha da giderdim. Hız sabitleyici ile de ceza yeme riski yok.
Klimadan çok rahatsız olan biri olarak diyorumki kliması bir harika. Ama dual özelliği kullanışsız bence. Kesinlikle otomatik klima derim. Hiç başım ağrımadı bu yaz.
Bu yaz 4 değişik Toyota servisine uğramak zorunda kaldım. Hepsinde de ilgi bir harikaydı. Toyotanın misafirperverliğinin Aurisin eksikliklerini fazlasıyla karşıladığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Ekim 21, 2008, 18:02:32 »
Auris 1.4 d4d sahibiyim martan beri, suan da 15000 km de aracım, gecen ay bır kaza yaptım aracımla, ciddi bir kaza idi , ancak gercektende bu kaza sonucunda aracın saglamlıgını ve guvenılırlıgıne emın oldum. hiç kimseye kas agrıları dısında zarar gelmedı. aracın tamir işleri Ankara Reisde yapıldı. Gercekten cok mükemmel iş cıkardılar cok memnun kladım hıc bır sorun bırakmadan eskı halıne geldı arac. Ayrıca servis calısanlarının yaklasımı ıse son derece hoşgörülü. Ben tamır suresı boyunca sureklı dıdıkledım baslarını ama hıc bır zerzenısde bulunmadan yardımcı oldular saolsunlar. Şimdi insan kednı aracına bınnıce sureklı arabayı dınlıyor bende bır cok kfama takılan kendımce sorunla yasadım. Ancak tmaır suresı boyunca baska araclar kullanpda sımdı tekrar kendı aracıma bınıce gercekten aurısn konforunu ve surus zevkını farkedebılıyosunuz.

Yakıt tuketımı ıle ılıgılı ortalama 120 km hızla 320 kmlık bır yolda ıkı fulleme arasında 50 ytl lık mazot yaktı arac . Bence gayet makul bır deger.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #75 : Kasım 07, 2008, 23:20:58 »
2008 auris class benzinli kullanıcısıyım aracım donanım bakımından sınıfının en düşüğü olsada çok memnunum bnce dizayn açısından güzel yapılmış farklı bir havası var ama arabada toyota atikliğini bulamadım bundan önce 96 xei corolla vardı o buna göre daha iyi kalkıyordu ama bunuda yabana atmamak lazım kasa biraz ağır kalıyor gibime geldi yoksa söylenecek söz yok...
Zamanı Var!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Kasım 16, 2008, 22:49:00 »
Auris elegant benzinli aracım var yeni aldım aracı. genel olarak araçtan memnunum ama birkaçşey canımı sıkıyor. ilki yeni bir araç olmasına ragmen nedenini bilmedigim bazı tıkırtılar var özellikle bagaj kısmında. aracın içinde de çok az da olsa bozuk yollara girdigimde ses geliyor artık duymamazlıktan gelmeye çalışıyorum yada müzik sesini açıyorum.
ikinci olarak yokuslarda biraz hantal kalıyor. düz yolda motor bence çok güzel iş çıkarıyor ama rampada yıgılıyor gibi geldi bana.
bu iki şey dısında araçtan çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Kasım 17, 2008, 09:17:59 »
  Bu bahsettiğiniz rampalarda zorlanma oalyı tüm vitesler için mi geçerli yoksa, 5. vitesde mi oluyor sadece. Rampada uygun hızda 3. viteste araç depara kalkamıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Kasım 17, 2008, 21:20:47 »
4 ve 5. viteslede hakan bey, 3. viteste sorun yok ama şu var ki çok bagırdıgı için mümkün oldugunca 3 e düşmemeye çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #79 : Kasım 18, 2008, 09:36:32 »
  Sanırım şanzıman oranlarını (özellikle 4 ve 5) ekonomi amaçlı üretmişler demekki. Hep diyorum 1.8L. 6Vitesler de keşke satılabilse Türkiye'de. Ama bu vergilerle zor.