Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134848 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #40 : Aralık 26, 2007, 15:21:42 »
tum toyota sever arkadaslarima tesekkur ederim..hepimize kazasiz belasiz insallah...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 26, 2007, 15:21:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Şubat 13, 2008, 14:28:24 »
ben tipini pek beğenmiyorum, uzaktan Yaris gibi duruyo maalesef...birde test ettiğim araçta malzeme kalitesini beğenmedim...cızırtılar vardı....
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #42 : Şubat 13, 2008, 14:52:51 »
Bence aurisin daha çok eksikleri ar birde bana corolla kadar oturaklı değil güven vermiyor insana yaris ondan daha güven veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #43 : Şubat 17, 2008, 21:30:53 »
geçenlerde 1.4 mmtyi test ettim..
aman allahım! ne garip bişeymiş mmt
olmaz olsun öyle vites!

ya otomatik/tiptronik olacak; ya da düz

ama araç genel olarak güzel..ancak o motor o kasada ağır kalıyor..yaris daha iyi gidiyor sanki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #44 : Mayıs 19, 2008, 13:16:48 »
Hiç düşünmediğim bir aracı eşiminde kullanacak olması sebebiyle hiç ön inceleme yapmadan yarım saatte almaya karar verdim.

Araç Auris Elegant 1.6 MMT 1 nisan 2008 de trafiğe çıktı. şu anda 2800 km deyim. Uzun yol ve şehir içinde kullandım.

1. En kötü yanı fren balatalarından gelen metal sürtme sesi. Servisi normal diyor. Asbestsiz balata kullanıldığı içinmiş :(.
2. Otomatik modda Vites değişimi esnasında çok sessiz ortamda tok diye alttan bir ses geliyor. Baskı balata bittikçe ses daha fazla olacakmış.
3. Ben eşim otomatikte kullansın diye aldım. şehir içinde otomatikte kullanırsam 30000 de baskı balatanın bitebileceği  uyarısını aldım. Bu şaka olsa gerek. Bu konuda şikayetler de var.
4. Yokuşta MMT ES modunda iyi ancak E hiç çekilmiyor. Ama ben herzaman manual kullanıyorum.
5. Torpido öyle bir malzemeden yapılmışki araç sıcakta kaldıktan sonra havalandırmayı açarsanız çıtırtılar geliyor. Isıl genleşme katsayısı büyük malzeme kullanmışlar herhalde. Üzerini tıklarsanız ne kadar ince bir malzeme olduğunu anlarsınız.
6. İçte kullanılan polimer yüzeyler çok çabuk çiziliyor.
7. 124 PS olmasına rağmen 0-100 km hızlanması beni pek memnun etmedi. 10 yıl fiesta kullandım. Tork müthişti. Ama Auris 100 km den sonra farkını gösteriyor. 120 ile giderken 180 e çıkmak çok zor değil.
8. rolantide araç gerçekten sessiz. Ama 3000 rpm den sonra motor sesi fazla
9. Yol tutuşunu pek test edemedim.
10. Amortisörler sert ama pek rahatsız edici değil
11. Metalik boya güzel görünüyor ancak çabuk çiziliyor. O yüzden fırçasız yıkatın
12. MMT de DİKKAT geri vites geçti zannedipte ani hareket yapmayın. >:( geçmeyebiliyor. Acil durumda başınız derde girebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 19, 2008, 16:14:37 »
  Bence çok faydalı bilgiler aktarmışsınız. Kendi adıma teşekkür ederim Ömer bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 24, 2008, 19:52:17 »
bence eski hb corolla lar daha büzel
ben test edemedim ama iyice dikkatle kontrol ettim.sadece vitesin yeri ve konsolun bulundugu yer ve yerleştirilme sekli hoş olmuş.
onun haricinde arabada benim arabama ekstra olarak 5 tane daha hava yastıgı var.gerisi aynı.hiçbir fark yok.insan bi VSC koyar ASR koyar.aynı mantıkla devam edeiyorlar.
sonra günal beyinde dediği gibi arabanın bagajı bizim modellarin bagajından daha dar üstelikte kataloklara 350lt bagaj hacmi yazmışlar.bizim arabaların kataloklarında da 289 lt yazıyor.
 göz göre göre yalan!!!
son olarak yeni nesilin göstergeleri bana cok basit ve banal geliyor. eski kasa opel vectra gibi ne o öyle???

arkadaşlar size bi bilgi:yeni corollanın iç malzemesiyle aurisin iç malzemesi kullanılan plastik cok farklı.
bunun sebebi de auris yerli imalat corolla JAPON.BİLGİNİZE!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #47 : Haziran 03, 2008, 17:19:46 »
herkese öncelikle merhaba,
1,5 ay önce sahip olduğum auris 1.6 mmt elegant için düşüncelerim şöyle;

herşeyiyle gayet iyi bir yol tutuşa sahip ve frenaj sistemi de yeterli düzeyde güven verici..
ancak iç döşemeler ve kullanılan malzeme hakikaten toyota ya yakışmamış..
mmt şanzıman için söylenen olumsuz düşüncelere de aynen katılıyorum..
vites geçişlerinin vuruşu çok sert ancak bu gayet normalmiş..
(araç ani frende stop edebiiyor, birebir yaşadım)
yokuşta ağır kalıyor ve ciddi kayıyor
müzik seti ve ses kalitesi bence harika
yakıt tüketiminden gayet memnunum şu ana kadar..

herkese kazasız belasız yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
« Yanıtla #48 : Haziran 04, 2008, 01:16:31 »
hep öyle yalan slyler
bence eski hb corolla lar daha büzel
ben test edemedim ama iyice dikkatle kontrol ettim.sadece vitesin yeri ve konsolun bulundugu yer ve yerleştirilme sekli hoş olmuş.
onun haricinde arabada benim arabama ekstra olarak 5 tane daha hava yastıgı var.gerisi aynı.hiçbir fark yok.insan bi VSC koyar ASR koyar.aynı mantıkla devam edeiyorlar.
sonra günal beyinde dediği gibi arabanın bagajı bizim modellarin bagajından daha dar üstelikte kataloklara 350lt bagaj hacmi yazmışlar.bizim arabaların kataloklarında da 289 lt yazıyor.
 göz göre göre yalan!!!
son olarak yeni nesilin göstergeleri bana cok basit ve banal geliyor. eski kasa opel vectra gibi ne o öyle???

arkadaşlar size bi bilgi:yeni corollanın iç malzemesiyle aurisin iç malzemesi kullanılan plastik cok farklı.
bunun sebebi de auris yerli imalat corolla JAPON.BİLGİNİZE!!!
      hep öyle yalan söylerler zaten son hızada 192 yazıyo ama son 192yi farkla geçiyoruz
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : Ağustos 01, 2008, 15:35:32 »
AURIS RUYA GIBI BIR ARABA AMA BIRDE SU VITES GECISLERINDE ATAK OLSA COK HANTAL GELIYOR BANA  KULLANANLAR VARSA CVP BEKLIYORUM

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Ağustos 20, 2008, 14:28:23 »
Auris 1.6 Düz Vites, Elegant, evimize 5.ci "0" km'de araç olarak ama ilk Toyota olarak aldık.  Şu anda Focus C-Max, 1.6 Benzinli aracımı da kullandığım için ikisini çok rahat karşılaştırabilirim.

Auris, 1.6 Benzinli >>>>>>  124 PS - 91 KW - 157 Nm - 1285 Kg ( 1.350 Km'de )
Ford C-Max 1.6 Benzinli >> 100 PS - 74 KW - 146 Nm - 1335 Kg ( 80.000 Km'de )

Auris, C-Max'tan hafif olmasına rağmen 24 beygir fazlalığını göremedim. Belki araç daha açılmadı diye düşünüyorum.  Aracın sürüşü keyifli ama atak değil. Araç 120 km'ye kolay ulaşmadığı için radar cezasından kurtulabilirsiniz!!!

Diğer eleştiri ve sorunlara gelince,
1. Virajlarda yada fren yaptığınızda zaman zaman ses geliyor. Fren sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. 1.000 km'de ses giderilemedi! Toyotasa web sitesinden müracaat ettim. Sonucunu bekliyorum...
2. Yan ayna ayar düğmesi sürüş esnasında ayarlamaya uygun yerde değil.
3. Radyo ayar düğmeleri, direksiyon ile birlikte dönüyor. Mode düğmesi ile sadece ayarlı istasyonlarda gezebiliyorsunuz. Şehirlerarası yolllarda yeni istasyon aramak için "seek" tuşu sadece radyo üzerinde!
4. Araç kataloğu, aracı tanıtmakta yetersiz.
5. Cam kilitleri, açık kapalı? ışıksız olduğundan pozisyonunu anlayamıyorsunuz.
6. Cam kilitleri tüm camları kilitliyor. Sağ ön yolcu camını  açarak kaldırımdaki bir kişi ile konuşmak için tüm kilidi iptal etmek gerekiyor!
7 Araç 120 km üstünde hızlandığında, sanki durmayacak imiş  izlenimi alıyorsunuz. Belki zaman ile tam alışacağız.
8.Araç donanım bilgilerinde "Kol dayama kapaklı konsol kutusu" olduğu yazılı ancak sürücü kol dayama yeri yok!!! Corolla'lar da oysa bu kol dayama yeri var. Elegant modelde bu özellik olmaması uzun yol sürüşleri için çok büyük eksiklik. Yalova'da meşhur koltuk döşemeci Baki Usta var. Ona sipariş verip yaptıracağım. Faturasını  da Toyotasa'ya göndermeyi düşünüyorum.

Kullandıkca diğer özellik ve güzelliklerini yazarım.
Son olarak, bir otomobil satın alır iken en belirleyici kritik sorunun şu olduğunu düşünüyorum:

Zaman ve şartlar oluştuğunda aynı aracın yeni modelini almayı düşünür müsünüz?

Bu soruya C-Max için yanıtım "evet",  Auris için henüz kanaatim oluşmadı.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 20, 2008, 16:21:06 »
3. Radyo ayar düğmeleri, direksiyon ile birlikte dönüyor. Mode düğmesi ile sadece ayarlı istasyonlarda gezebiliyorsunuz. Şehirlerarası yolllarda yeni istasyon aramak için "seek" tuşu sadece radyo üzerinde!

direksiyon üzerindeki tuşa basılı tutarsanız, frekans arama yapar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 20, 2008, 18:08:35 »
genel olarak seviyorum ancak daha çok gelişmesi gerekiyor.malum çok güçlü rakipleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Ağustos 21, 2008, 00:58:46 »
Öncelikle Selamlar;
Bu ayın 5 de büyük bir heyecanla Auris 1.4 Blue buz mavisi Dizel aldım.Sıfır aldığım 2004 Honda civic ten sonra sessizliğin zevkini tadıyorum.
Arkadaşlarım pek çok olumlu ve de olumsuz eleştiri yapmışlar.Bana göre;
1-Motor çok sessiz ve asfalt sesinden başka ses almıyor içine
2-Kendimi Jeep sürer gibi hissediyorum ve keyif alıyorum.
3-Müzik ve ses sistemi haarika,honda da iken çok bağırtmak zorunda kalıyordum.
4-Bana da ilk başta zıplatıyor hissi verdi,teker havalarına baktığımda 45 psi olduğunu gördüm 32 ye ayarlayıncaaraç ve konfor rahatladı
5-1000 km dolmak üzere olduğundan 3000 deviri geçmedim ama ilk kalkış hariç performans yeterli.Motor açılınca daha da güzel olacak
6-Yakıt ilk depo da şehir içinde 48 lt. ile 784 km. gitti  honda da 550 de ışık yanıyordu.
7- İçi bence yeterince geniş bir HB e göre.
             Sözün kısası geniş çaplı araştırıp Auris aldım ve çok memnunum.Ben ce abartılacak kadar sorun yok,büyük bir keyifle müziğimi de dinleyerek
yolların keyfini çıkartıyorum.Yol tutuşu ise Hondadan sonra müthiş bir his veriyor.Herkese zevkli kullanımlar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 21, 2008, 09:37:03 »
45 psi mı?

:o :blink:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : Eylül 14, 2008, 10:04:43 »
direksiyon üzerindeki tuşa basılı tutarsanız, frekans arama yapar

Sn.Utku Çay arkadaşımızın yazdığı bu bilgiyi kontrol ettim. Doğru değil. direksiyon üzerindeki tuşlar sadece ayarlı, hafızaya alınmış istasyonlar arasında arama yapıyor. "SEEK" özelliği ise 87 -108 Mhz arasında "best station" araması yapmaktır. Bu işlemi yapmak için sürüş esnasında biraz öne gelerek, sağ eliniz ile radyo üzerindeki "seek" tuşuna basmanız gerekir, tabii ki gözünüzü yoldan ayırmadan!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 14, 2008, 12:10:00 »
Sn.Utku Çay arkadaşımızın yazdığı bu bilgiyi kontrol ettim. Doğru değil. direksiyon üzerindeki tuşlar sadece ayarlı, hafızaya alınmış istasyonlar arasında arama yapıyor. "SEEK" özelliği ise 87 -108 Mhz arasında "best station" araması yapmaktır. Bu işlemi yapmak için sürüş esnasında biraz öne gelerek, sağ eliniz ile radyo üzerindeki "seek" tuşuna basmanız gerekir, tabii ki gözünüzü yoldan ayırmadan!!!!

Yanlış kontrol ettiniz herhalde, ben hafta da 2-3 kere araç tesliminde müşterilere gösteriyorum. İsterseniz video çeker koyarım daha anlaşılır olur
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Bodrum

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Eylül 17, 2008, 12:30:44 »
Yanlış kontrol ettiniz herhalde, ben hafta da 2-3 kere araç tesliminde müşterilere gösteriyorum. İsterseniz video çeker koyarım daha anlaşılır olur

Auris Elegant versiyonunu konuşuyoruz. Söylediğimi netleştirmek istiyorum. SEEK özelliği ileri geri olarak örneğin 100.00 MHz'den 100.10-100.20 yada 99.90-99.80 olarak yayını iyi alabildiği istasyonları taramaktır.  Kullandığım diğer araç C-Max ( Trend) direksiyon kolunda volume +/- , mode, seek +/- olmak üzere 5 ayrı ayar imkanı var.  :)

Utku arkadaşımızın ısrarı üzerine acaba ben mi hata yapıyorum diye tekrar kontrol ettim Auris'i. Direksiyon üzerindeki tuşlarda (<) (>) tuşlarda "mode" özelliği var. Diğer (+) (-) tuşları volume için. :o

40 milyar YTL sayarak Auris Elegant aldığınızda, şehirlerarası yolda giderken bu özelliğin sadece paneldeki radyo üzerinde olduğunu gördüğünüzde insan biraz bozuluyor >:(

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Eylül 17, 2008, 12:39:51 »
Öncelikle Selamlar;
Bu ayın 5 de büyük bir heyecanla Auris 1.4 Blue buz mavisi Dizel aldım.Sıfır aldığım 2004 Honda civic ten sonra sessizliğin zevkini tadıyorum.
Arkadaşlarım pek çok olumlu ve de olumsuz eleştiri yapmışlar.Bana göre;
1-Motor çok sessiz ve asfalt sesinden başka ses almıyor içine
2-Kendimi Jeep sürer gibi hissediyorum ve keyif alıyorum...............

Auris 1.6 Benzinli ile rölantide çalışır iken ve 120-130 Km.'ye kadar Auris'i kullanmak gerçekten çok zevkli... :)

Ancak 140 km'yi geçince, 160 km'ye ulaşınca araç içine dışarıdan gelen gürültü artıyor. buda müzik dinlemeden gidiyorsanız, konforu etkiliyor.  :(