Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #400 : Ekim 09, 2012, 17:46:28 »
ibrahim bey brc lpg takılı herhalde aracınıza? nasıldır durum? enjektörler ses yapıyor mu, çekişte fark var mı, rölantide ya da duruşlarda titreme yapıyor mu, arıza lambası yakıyor mu? tavsiye edermisiniz?
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Ekim 09, 2012, 17:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #401 : Ekim 10, 2012, 14:20:14 »
Evet Brc takılı. enjektör sesinden rahatsız olmuyorum, çok duyulmuyor. çekiş konusunda pek birşey diyemeyeceğim, çünkü arabayı aldığım günün ertesi günü tüp taktırdım benzinli hali ile çok fazla kıyas yapamadım ama basınca da gidiyor. sadece lpgyi aldığım yerle ilgili olarak çekiş değişiyor. shell harici bir yerden alırsam sanki biraz daha yavaş hızlanıyor gibi. titreme ve arıza ışığı yok Allah a şükür. son olarak tavsiye eder miyim? şu son zamlardan sonra gerekli gibi. uzun zamanda motor şu bu sıkıntı açar mı açmaz mı bilmiyorum o yüzden net bir kar zarar hesabı biraz zor. ben yılda 30-35 bin km yapıyorum ve bir arabayı bugüne kadar en fazla 1 yıl kullandığım için benim için çok mantıklı. 
2011 AT Auris - BRC Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Ekim 10, 2012, 19:01:26 »
teşekkür ederim ibrahim bey aydınlatmanız için. bu cuma brc taktıracağım bir aksilik olmazsa. sistem olarak prinste karar kıldım ancak 2500 tl olması ve garantiden sonra arıza yapması durumunda da enjektörler 1400 tl, ecu ise 1200 tl dediler ve caydım. lpg ekonomi için var ama prins biraz suyunu çıkarmış fiyatların.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #403 : Aralık 10, 2012, 16:36:34 »
Ön kapılar ile cam arasındaki çıta şeklindeki yere ne olarak hitap ediliyor bilmiyorum ama çok kalın yapmışlar özellikle sürücünün sağ taraftan gelen araçları görmesi sıkıntı,
Benim için bir diğer dezavantajı ise ön torpido; her yere kolayca ulaşılabilir ama telefon, sigara, çakmak, vs. sık kullanılan malzemeleri koymaya üzgünüm ki yer yok.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Aralık 12, 2014, 16:36:55 »
Genelde tüm sayfalar okunmadan enson güncel bilgi takip edilir mantığı ile Auris almak isteyen arkadaşlar için 5 gün önce, yaklaşık 2 aylık araştırmaların sonucu aldığım 2012 Auris 1.6 Comfort Extra Benzinli A/T 12500 km aracım hakkında mini tecrübelerim aşağıdaki gibidir:

1.DIŞ TASARIM:
Aracın bence dış tasarımı ile iç tasarımı aslında biraz karakter farkı var.Dıştan bana göre yakışıklı ama mütevazi bir duruş sergiliyor.İç tasarımında ise "karizmatik ve özgüvenli" benzetmesi yapmak istiyorum.Yani aracın içine bindiğinizde, dıştan gördüğünüzden daha güzel bir havayla karşılaşıyorsunuz.Tek eksi arka tampon fazla şişirilmiş gibi gözüküyor :)

2.İÇ TASARIM:
İç tasarıma ben bayılıyorum.Yani gerçekten çok hoşuma gidiyor.Ama şekil şemal olarak.Ergonomi açısından bariz eksiklikler var.Çok kayda değer değil ama, benim gözlemlediğim eksikliklerin başında ıvır zıvır koyma yerleri geliyor.Ya cep telefonumu nereye koyacağımı bilemiyorum, el freninin altına sıkıştırıyorum, e-sigara kullanıyorum onu koyacak yer bulamıyorum, vitesin altında bölmemsi bir yer var ama elim oraya çok zor erişiyor ve altta.Bir iki hoş cep vs yapılabilirmiş.

Herkes bahsetmiş, cam açma kapama ışıklandırması ve ayna kumandalarının yerleşimi negatif gibi ama ben negatif diyemeyeceğim, beni hiç etkilemiyor çünkü.Cam açma kapama için o alana bakmıyorum bile elim otomatik gidiyor.Ha ışıklandırma veya başka bir ergonomi olsa tabii ki iyi olurdu ama bence takılacak bir konu değil.

Optitron göstergeler çok hoş, hakikaten güzel.Çok beğendim.

Dijital Klima teyp kullanımı vs sıkıntısız.Çift torpido güzel bir olay, üst torpidoda hem usb hem aux girişi var.Ayrıca bluetoothu bir kez tanıttım ( bu tanıtma iki gün sürdü, çünkü meğersem 10 km/h hızın üstünde bluetooth ile tanıtma yapmanıza izin vermiyormuş sistem :) ) her araca girince otomatik telefonu görüyor, mikrofon ve telefon görüşmeleri kusursuz, 10-15 kişiye sordum, normal telefon gibi sesin geldiğini söylediler.

Kol dayama biraz alçakta kalıyor.

Koltuklar bence sert, 1.86-100 kiloyum ve sürücü koltuğuna sanki sığmadım.Özellikle sol taraftaki sertlik aşırı rahatsız ediyor, bunu hissetmek için min 30 dk aracı kullanmak gerekiyor.

Görüş açısı fena değil ama mükemmel de değil.Genelde problem teşkil etmiyor.

İç mekan malzeme kalitesi sınıf ayarında.Ben beğendim.

3.SÜRÜŞ DİNAMİĞİ :

İşte çoğu kimseye göre can alıcı konu.Bu aracı almadan önce dizel yarı otomatik araçları denemiştim.( Peugeot,citroen vs gibi ). Çok net şunu söylemek istiyorum.Eğer aracı eşiniz de kullanacak ise o araç benzinlik tam otomatik olmalı.Bence böyle.Yani kafa rahat.Vites değişimini anlamak için ekstra çaba sarfetmeniz lazım.Çok güzel.Ancak hızlanma için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.124 hplik 1.6 motor gazı köklediğinizde evet süper hızlanıyormuş gibi geliyor ama sizi yapıştırmıyor.Çok da göreceli bir kavram değil, 0-100 değerleri belli, ancak bu konudan şikayetçi değilim.Çoğu kullanıcının da şikayetçi olacağını zannetmiyorum.zira bu tip bir kullanımda yakıt ortalama 12 ltleri çok rahat görür.

Direksiyon bence kusursuz tepkilere sahip.Hıza göre sertleşmesi çok başarılı.Yani hızlanınca klasik sertleşmeden bahsetmiyorum, bana öyle geliyor ki birçok hız aralığı için farklı sertliği var.Ben bir kusur bulamıyorum direksiyona.

Gaz tepkisi tam otomatikte biraz hissiz gibi geliyor fakat bunu alışkanlık sürecime veriyorum.

Yol tutuşunu kıyaslayacak çok fazla araç tecrübem yok.Bundan önceki aracım citroen c4 2009 modeldi, hem aurisin düşük hızlardaki süspansiyonu citroenden daha yumuşak hem yol tutuşu daha iyi.Maslaktan teme bağlanan sağa doğru viraja 80-90 ile citroenle girerken bi ince korkutuyordu, bu sabah aurisle girdim 80 ile, hissetmedim bile.

4.KONFOR :

Kim ne derse desin, geniş hacimli arkadaşlar evdeki koltuk rahatlığı beklemesin :) Bence koltukları çok sert, kavrama noktaları dar, ama bir 10 kilo zayıf olsam sanırım bu cümleyi kurmam.

Süspansiyonlar tatlı sert, laka,çukur,kasis konforu citroenden daha iyi, ben beğendim.

Buna rağmen diz mesafesi, baş mesafesi vs problemsiz.Sürücü koltuğuna 1.80 lik bir arkadaşım oturdu ve ben arkasına oturduğumda dizlerim öndeki koltuğa değmiyordu.

Bagajı küçük arkadaşlar.Ancak yeterli.Yani bagajdan ne beklediğinize de bağlı tabi.Mesela yeni doğan bebeği olan bir aile, baston puset kullanmıyorsa bu bagaja çocuk arabası atarlar, bebek bakım çantalarını sığdıracak yeri zor bulurlar.Bende baston puset var, rahat sığıyor ve haftalık alışveriş yaptığımda poşetlere yer kalıyor.Başka bir örnekleme yapmak gerekirse, çocukla beraber 2 valizle şehirdışına çıkalım dersek baya zorluk yaşarız.

Park sensörü yok, hız sabitleyicisi yok.Hadi farı sensörü yağmur sensörü çok da önemli şeyler değil bence, ama park sensörü ya, lütfen ama.Serviste 250 TL istediler orijinaline, kıyamadım.Hız sabitleyicisi içinde 650 TL dediler, gülümsedim geçtim.

Elegant versiyonuna gerek var mı sorusuna cevabım, bence yok.Yani çoğu donanım sonradan ekleyebiliyorsunuz bir şekilde.Eleganta verilecek olan fark bence Corollaya verilmeli görüşündeyim.

5.YAKIT EKONOMİSİ :

Başlık yakıt ekonomisi ama dizel citroenden benzinli tam otomatiğe geçince sudan çıkmış balık gibiyim :) Şu an sabah 8'de sarıyerden çıkış Eyüp işe gidiş ve akşam 17:30 eyüpten çıkış sarıyere geliştrafiğindeki ortalamam 11 lt.Tüp kesinlikle gerekiyor.Ama şöyle bir 10-15 dk 60-70 le gidebilirsem 9,5-10 lt ye düşüyor.Uzun yol hakkında fikrim yok, zaten gerek de yok.Ne kadar uzun yolda olacağım ki.Bu yüzden karma ve şehirdışı değerleri benim için anlamsız.

Şuna dikkat çekmek istiyorum, tamamen profesyonellikten uzak bir son kullanıcı gözlemi bunlar ve karşılaştırmalarım biraz sığ.Yani golf'ten inip Auris'e binen arkadaşlarım mutlaka farklı yorumlar yapacaklardır.Aynı şekilde benim gibi fransızdan geçen kişiler benzer yorumlar yapar diye tahmin ediyorum.
Bununla beraber daha 5 gün oldu, yani ne biliyorum da ne söylüyorum :) bu konuda farkındalığım var.Belki 3 ay sonra bazı konularda görüşüm değişir ama oda alışkanlıktan olur heralde.

Bu model ile ilgili sorusu olan arkadaşlarım var ise yardımcı olmaya çalışırım.Çok uzun süre boyunca Fiat Bravo, Yeni Citroen, Peugeot 308 arasında gidip geldikten sonra ( ekonomik-otomatik ) Auris aldığımdan, alabildiğimden ötürü gerçekten mutluyum.Kıyas kabul edeceğini düşünmüyorum.Tüp konusunda soru işaretleriniz yok ise hele hele istanbul şartlarında baya iddialı bir çözümdür Auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #405 : Aralık 12, 2014, 21:50:21 »
Cam otomatiklerinde aydinlatma varmis :) kapilari kilitleme dugmesinde yok sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #406 : Şubat 28, 2015, 10:01:22 »
Ahmet bey Auris hakkında görüşleriniz değişti mi?
3 aylık tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Auris otomatiklere bakıyorum bu aralar da.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #407 : Nisan 03, 2015, 14:43:14 »
Ben de Auris 1.4 D-4D Comfort Extra sahibi olarak birkaç ekleme yapayım.

1.DIŞ TASARIM:
"...Tek eksi arka tampon fazla şişirilmiş gibi gözüküyor :)"

Bence de öyle. Bagaj kapısıyla tampon arasında kalan boşluk da gereksiz.

2.İÇ TASARIM:
İç tasarıma ben bayılıyorum.Yani gerçekten çok hoşuma gidiyor.Ama şekil şemal olarak.Ergonomi açısından bariz eksiklikler var.Çok kayda değer değil ama, benim gözlemlediğim eksikliklerin başında ıvır zıvır koyma yerleri geliyor.Ya cep telefonumu nereye koyacağımı bilemiyorum, el freninin altına sıkıştırıyorum, e-sigara kullanıyorum onu koyacak yer bulamıyorum, vitesin altında bölmemsi bir yer var ama elim oraya çok zor erişiyor ve altta.Bir iki hoş cep vs yapılabilirmiş.

İç tasarım bence de çok güzel ancak dediğiniz gibi mini cepler konusunda çok yetersiz.

Optitron göstergeler çok hoş, hakikaten güzel.Çok beğendim.Kol dayama biraz alçakta kalıyor.

Benim araç 2012 Dizel Comfort Extra, dolayısıyla optitron gösterge yok. Olsa güzel olurdu.

Koltuklar bence sert, 1.86-100 kiloyum ve sürücü koltuğuna sanki sığmadım.Özellikle sol taraftaki sertlik aşırı rahatsız ediyor, bunu hissetmek için min 30 dk aracı kullanmak gerekiyor. Orta yolu bulmaya çalışıyorum.

1.88 cm, 100 kg olarak ben de bu dertten müzdaribim. Özellikle koltuğu geri çekince direksiyonu son kademe kendime çekmeme rağmen pedallar uzak kalıyor, pedallara göre koltuğu ayarladığımda direksiyon çok yakın oluyor. Bir gariplik var yani. :)

İç mekan malzeme kalitesi sınıf ayarında.Ben beğendim.

Bu sınıf için kabul edilebilir kalitede ancak bazen fazla çıtırdıyor.

4.KONFOR :
Bagajı küçük arkadaşlar.Ancak yeterli.Yani bagajdan ne beklediğinize de bağlı tabi.Mesela yeni doğan bebeği olan bir aile, baston puset kullanmıyorsa bu bagaja çocuk arabası atarlar, bebek bakım çantalarını sığdıracak yeri zor bulurlar.Bende baston puset var, rahat sığıyor ve haftalık alışveriş yaptığımda poşetlere yer kalıyor.Başka bir örnekleme yapmak gerekirse, çocukla beraber 2 valizle şehirdışına çıkalım dersek baya zorluk yaşarız.
Park sensörü yok, hız sabitleyicisi yok.Hadi farı sensörü yağmur sensörü çok da önemli şeyler değil bence, ama park sensörü ya, lütfen ama.Serviste 250 TL istediler orijinaline, kıyamadım.Hız sabitleyicisi içinde 650 TL dediler, gülümsedim geçtim.
Elegant versiyonuna gerek var mı sorusuna cevabım, bence yok.Yani çoğu donanım sonradan ekleyebiliyorsunuz bir şekilde.Eleganta verilecek olan fark bence Corollaya verilmeli görüşündeyim.

25 $'a ebay tarzı sitelerden cruize control kolu alıp taktırabilirsiniz. ECU'da yazılım var. 1.4 Dizellere ECU'da yazılım ve birtakım kablolama olmadığı için takılamıyor, bunu öğrenince çok üzülmüştüm. Her ne kadar bizim araçların gaz pedalı tüy gibi de olsa, tatilde uzun yola çıktığımda CC'nin eksikliğini hissediyorum.

Auris candır.