Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #100 : Aralık 25, 2008, 09:46:35 »
en azından ötv oranları motor hacmine göre olmamalı, tüm otomobiller için %40 ötv olsun, firmalarda istediği motoru getirip satsın, hangi çağda yaşıyorsak
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 25, 2008, 09:46:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 25, 2008, 18:46:55 »
gelmezzzzz %84 varken toyota o motoru getirmez
valla bende pek ümitli değilim ama bi ihtimal diyorum.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 25, 2008, 18:58:58 »
en azından ötv oranları motor hacmine göre olmamalı, tüm otomobiller için %40 ötv olsun, firmalarda istediği motoru getirip satsın, hangi çağda yaşıyorsak
bence motor hacmine göre vergilendirme kalmalı, tabi şu vergilendirme olayını biraz daha(bayaa) insaflı yaparlarsa sorun kalmicak. 3.2 motora binen biriyle 1.4 aracı olanın aynı vergiyi vermesi bence adaletsizlik olur. Ama dediğim gibi nerdeyse aracın kendi fiyatı kadar vergi koymak direk soygundur başka bi şekilde açıklaması yok. Zaten akaryakıttan aldıkları vergi var bide bunu düşününce çıldırmamak elde değil ama yapacak bişey yok malesef. 4 sene önce fiesta aldığımda faturaya bakmak gibi bir hata yapmıştım 16 milyarlık araba 28 e gelmişti. Azıma geleni söyledim o sinirle arabayı aldığım yerde. Artık ne vergi hesaplıyorum ne faturaya bakıyorum, al bin. Nede olsa biliyoruz yaklaşık ne verdiğimizi iice gözümüze sokmaya gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 25, 2008, 20:29:14 »
bence motor hacmine göre vergilendirme kalmalı, tabi şu vergilendirme olayını biraz daha(bayaa) insaflı yaparlarsa sorun kalmicak. 3.2 motora binen biriyle 1.4 aracı olanın aynı vergiyi vermesi bence adaletsizlik olur.

bunun çözümü farklı ötv oranları değildir ki !

mesela vw 1.4 tsi tiguan %37 ötv ile satılıyor. bu bir jeep ve düşük vergi dilimi ile satılıyor. toyota rav4 2.0 motor olduğu için %60 vergi dilimi ile satılıyor. bu durumda turbo 1.4 kullanan avantajlı oluyor. peki vergi adelati mi sağlanmış oluyor !

yine auris 1.4 dizel ile vw golf 1.9 tdi kıyaslarsak, aynı durum geçerli olur....

bence artık, tek tip ötv ve kasko değerleri üzerinden mtv alınmalı........
hatta bununla ilgili olarak kampanyalar başlatmalı diye düşünüyorum
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 25, 2008, 23:05:51 »
Valla ne dicem bilmiyorum hiçbi şekilde işin içinden çıkılamicak gibi geliyor bana. Belkide herkes gibi bu konu açıldığında sinirlerim tepeme çıktığı için mantıklı düşünemiyorum. Kasko fiyatı üzerinden vergilendirmek en mantıklısı bencede ama onu da kim yapar pehhh... %30 gibi bir kesiminden vergi toplanamayan bir ülkede vergi ödeyen enayilerin yani bizlerin böyle yüksek vergilerden kaçması imkansız. Arabadan kalkar başka şeye gelir bizde burda konusur dururuz anca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 26, 2008, 08:15:50 »
bunun çözümü farklı ötv oranları değildir ki !

hatta bununla ilgili olarak kampanyalar başlatmalı diye düşünüyorum
  Katılıyorum, ayrıca vergilendirme de dediğiniz gibi bencede kasko değerleri üzerinden olmalı. Ama buna bir çarpım oranı eklenmeli çevreyi kirletme vs. oranına göre.
 Kampanya ise iyi bir fikir bence, sonuçta bunu biz yapmazsak bizler için kimin yapmasını bekleyeceğiz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #106 : Aralık 28, 2008, 21:19:31 »
Aracı yaklaşık 1,5 yıldır kullanan birisi olarak;

1. En önemli konu ben aracı ilk çıktığında satın alanlardanım ve 2007 Temmuzunda benim aracım 40600 YTL idi. 1000 YTL takas desteği ve 1200 YTL kasko hediyesiyle 38400'e geldi (bir de park sensörü hediye ettiler fakat onu saymıyorum). Şu anda aracın liste fiyatı 36600 YTL.
Toyota'nın fiyat politikası gerçekten ilginç.
2. Aracın dış görünüşü bana göre güzel, tek kusuru arka kısım biraz büyük kalıyor.
3. Ön kelebek camı ve kalın çıta dönüşlerde görüşü engelliyor.
4. süspansiyon sert tutulmuş, konforu olumsuz etkiliyor.
5. Yol tutuş iyi fakat şunu belirtmeden geçemeyeceğim; şirkette 2007 model ford focus kullanıyoruz. Ford'un yol tutuşu, hız arttıkça verdiği güven duygusu gerçekten benim aracımdan kat be kat üstün.     
6. Araç 120 km üzerindeki hızlarda yan rüzgarlardan çok etkileniyor.
7. kapı içi otomatik cam açma kapama ve kilit butonlarında ışıklandırma yok. Bulması zor oluyor. Bu butonların malzeme kalitesi de düşük izlenimi veriyor.
8. Yakıt tüketimi oldukça iyi. Şu anda 90-100 km ortalama hızla 100 km'de 4-5 lt yakıyor.
9. Arka zeminin orta kısmının düz olması güzel, bagajı küçük, genel olarak iç kısmı ferah bir araç.
10. Frenaj iyi, yüksek hızlarda ani fren denemelerimde beni hiç yanıltmadı. 
11. Vitesleri rahat fakat benim aracıma özel son bir aydır 1. ve 2. viteslerde ıslık sesi problemi ortaya çıktı.
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ocak 09, 2009, 17:09:10 »
Merhaba  ,

3 ay kadar once ikinci el olarak satin aldigim 2007 model Auris Elegant MMT aracimla ilgili goruslerimi kisaca asagida iletmek isterim ; araci alali 3 oldu ama sadece 2 000 km yaptim , o yuzden bazi goruslerim eksik ya da yuzeysel sayilabilir ...

1 - Kucuk aileler icin ferah ve rahat bir ic tasarima ve olculere  sahip
2 - Bagaji ne cok tatminkar ne de cok kucuk
3 - Dis tasarimi eski HB corolla lara gore daha hos
4 - MMT sanziman eski kullandigim tam otomatik araclara gore ilk basta anlasilmasi zor gelse de , alistikca keyifli bir sistem
5 - Bu arac kesinlikle Elegant paketi ile alinmali bence ,  bir cok tatmin edici ozelligi barindiriyor ( bazi basit eksiklikleri de var tabiki )
    * Elegant paketinde park sensorunun standart olmamasi cok ilginc mesela
    * Cift bolgeli klima cok iyi
    * Akilli kilit ve giris sistemi cok iyi ( neredeyse hic anahtarla isiniz olmuyor )
    * Optitronic gostergeler cok hos
    * Arka koltukta bulunan kol dayama ve icindeki bardaklik iyi bir ayrinti
    * Krem rengi doseme ve plastik aksam cok hos
    * Cruise control cok iyi
    *  Elegant paketinde alarm olmamasi eksiklik
6 - Yol bilgisayarinin verilerine gosterge onundeki kucuk kollarla ulasmak hic pratik degil , o verilere silecek kolunun tepesine kolunacak bir  dugme ile ulasilmaliydi bence
7 - Aracin gogsunde ( Elegant paketinde 6 hoporlor bulundugu icin , cd calarin hemen ustundeki kisimda hoporlor var ) kucuk bir kac goz bulunmamasi buyuk eksiklik , comfort paketinde cd calarin ustunde bir goz var mesela , vitesin altindaki kucuk goz hem ulasilmasi zor hem de yetersiz kaliyor
8 - Cam acma dugmeleri hem sofor hem de diger yolcu kapilarinda en azindan fosforlu bir sekilde olsa karanlikta rahatca bulunur diyedusunuyorum
9 - Motorun gucu ve sarfiyati bence tatminkar
10 - Frenler daha once kullandigim Toyota modelleri gibi iyi
11- Multimode viteste E modunda kullanirken , direksiyondaki kulakciktan istediginiz an vites buyutup - kucultebilmek cok hos , sehirici ani hareketlerde cok ise yariyor
12 - Sofor kol dayama cok alcakda kaldigi icin neredeyse hic kullanilamiyor
13 - Arka koltugun geriye bir miktar yatabiliyor olmasi hos
14 - Arka koltugun onundeki zeminin duz olmasi ortaya oturan yolcuya rahatlik sagliyor
15 - Butun kapi iclerinde cep olmasi guzel
16 - On yolcu koltugunun altinda kucuk bir goz olmasi guzel ama goz biraz kucuk
17 - Cift torpido gozu olmasi guzel , alt torpidonun kilitli olmasi daha hos olurdu
18 - Sofor koltugu daha rahat olabilirdi
19 - Sofor koltugu yukseklik ayar kolu sanki heran elinizde kalabilecekmis gibi duruyor
20 - Benzin gostergesi ve Range soforun kullanim sekline gore degisiklik gosterir ama daha tatminkar olabilirdi.

Bunlar benim 3 aylik sure icerisinde gordugum arti ve eksiler  , elbetteki kisinin beklentilerine ve zevkine gore degisecek cok sey vardir bu saydiklarimin icinde.

Saygilar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #108 : Ocak 09, 2009, 17:20:27 »
  Verdiğiniz ayrıntıların herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum, teşekkürler Uğur bey.
 Aracınız benzinli yanılmıyorsam değil mi? Motor özellikleri hakkında (tüketim, performans, vs.) fikir edinirseniz, d4d, Dual Vvt-i başlığında paylaşmanızı ve bununda herkes için çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ocak 09, 2009, 17:24:39 »
Hakan Bey  ,

Aracim benzinli , herseyi yazmisim bir onu yazmamisim sanirim :)
Tuketim konusunda suan icin kesin bir bilgi vermem dogru olmaz diye o konuda cok fazla soz soylemek istemedim , cunku hem cok yakin bir mesafede hem de cok kisa sure de aracimi kullandim , kismet olurda sehirlerarasi bir seyehat yaparsam hem o verileri hem de kendi kaydedecegim sehirici verilerini sizlerle paylasirim...

Saygilar...
  Verdiğiniz ayrıntıların herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum, teşekkürler Uğur bey.
 Aracınız benzinli yanılmıyorsam değil mi? Motor özellikleri hakkında (tüketim, performans, vs.) fikir edinirseniz, d4d, Dual Vvt-i başlığında paylaşmanızı ve bununda herkes için çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ocak 09, 2009, 21:13:53 »
üstelik bizden insafsızca aldıkları bu vergileri keyfi harcıyorlar, oy için kömür  dağıtarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ocak 09, 2009, 21:26:09 »

5 - Bu arac kesinlikle Elegant paketi ile alinmali bence ,  bir cok tatmin edici ozelligi barindiriyor ( bazi basit eksiklikleri de var tabiki )
    * Elegant paketinde park sensorunun standart olmamasi cok ilginc mesela
    *  Elegant paketinde alarm olmamasi eksiklik

sonradan takılabiliyorsa bence olmamasının bir önemi yok. bu gibi aksesuarlar sorun değil...

7 - Aracin gogsunde ( Elegant paketinde 6 hoporlor bulundugu icin , cd calarin hemen ustundeki kisimda hoporlor var ) kucuk bir kac goz bulunmamasi buyuk eksiklik , comfort paketinde cd calarin ustunde bir goz var mesela , vitesin altindaki kucuk goz hem ulasilmasi zor hem de yetersiz kaliyor

cd çaların üstündeki kısımda hopörler yok, ekstra bir havalandırma var  ;)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Ocak 10, 2009, 16:05:14 »
Evet, önceden ben de hoparlör zannetmiştim, Utku Bey in dediği gibi ön camın buğusunu daha rahat giderilmesi için radyonuın üst kısmına extra hava üfleyen kanallar yapmışlar, hoparlör gibi yapılmasının sebebi de kanımca yer çekiminden dolayı direkt toz ve kir gibi kurum yapan maddelerin kanallara düşmesini engellemek, yoksa hakikaten temizlemekle baş edilmez.. Radyo hoparlörlerine de aynı şeyin koyulmasının nedeni zaten hoparlörü toz ve kirden korumaktır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ocak 12, 2009, 10:37:00 »
Merhaba ,

Ben orayi hoporlor goruntusunden dolayi hoporlor diye dusunmustum hep :) Bir ozelligini daha ogrenmis olduk .

Aksesuarla ilgili soylediginize katilmiyorum  , Elegant paketinde bu kadar basit ve ucuz iki aksesuarin dahil olmasi gerekirdi bana gore . Xenon far falan fiyatinda olan ve cok ahim sahim ozellikler degil neticede bu soylediklerim gunumuzde...

Saygilar...

cd çaların üstündeki kısımda hopörler yok, ekstra bir havalandırma var  ;)
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #114 : Ocak 16, 2009, 14:39:55 »
2008 model 1.6 elegant düz vites aracım var çıkış tarihi 18.08.08  bugünün tarihini 18.01.09 kabul edersek aracım 5 aylık

*daha taze fakat gezen biriyim aracımşuan 10bini aştı bakımgünü geldi

*aracımda toyotamotorsport'un body kiti var (ön karlık +yan marşpiyer+arka tanpon spoyleri+tavan spoyleri) ayrıca aracın arka çift çıkışlı tamponuna uygun olarak çalışır durumda çift egzos var

*çift egzos daha fazla yakıt tüketiiyor bu doğru biraz gazlamayı seven biriyim yüksek devirde kullanıyorum 7.8 gibi bişeyler yakıyo 10binden snra düşücek galiba

*araçta herşey güzel hoş fakat eksikleri var tabikide cam otomatikleri tek kelimeyle iğrenç :)

*arkası bady kit takınca daha hoş durdu eskiden çok hantaldı

*aracın kalkış performansı iyi fakat daha iyi olması gerekiyo araçla şuan sadece 190-200 le giderken zevk alıyrm yol tutuşu daha iyi amortisörler zıplatıyo zevkli oluyo ...

*lastikler 16'' fakat yetmiyo kalkışta yola oturmu yola tutunmuyoo

*17'' veya 18'' lastik+jant alıp yayları toyotamotorsport'un orjinal kısa spor yaylarıyla değiştirmeyi düşünüyrm yani aracı kesinlikle basmak gerekiyoo

*aracın sportif bir görüntüsü var hoşuma gidiyo yıkayınca güzel parlıyooo

*aracın resimlerini şimdi koyuyorum sm 300 plakası

*iç döşeme açık renk olması kötü bence çabuk kirleniyoo

*bagaj küçük yazın ses sistemini nasıl sığdıracağımı kara kara düşünüyrm

*akıllı giriş sistemi süper anahtarın cebimde olduğunu bile unutuyrmm hep pantolonda geziyo ve küçük hafif hiç hissedilmiyoo

*elegant modelini tercihim özellikle klima oldu yağmur sensörü + hız sabitleyici + hız sınırlayıcı + akıllı giriş sistemi gibi çok güzel özellikleride var...

*daha yeni olsuğunda şuan bi şikayetim yok illerde de olmaz inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #115 : Ocak 26, 2009, 03:04:18 »
2009, 1.4 dizel M/M sahibiyim, araçtan genel olarak çok memnunum (performans, yakıt tüketimi..vs) daha önceden fark etmemiştim fakat aracın düz gitmesi için direksiyonu hafifçe sola doğru eğik tutmam gerekiyor, ilk fırsatta yetkili servise götüreceğim, aracın lastik hava ve rot-balans kontrolünü yaptırdım bir sorun yok dediler. Sizin de görüşlerinizi almak isterim, teşekkürler.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #116 : Şubat 11, 2009, 03:51:40 »
serhat bey aracı kaça almıştınız?bir de benim araç 9.4 yakıyo şu an siz gazlamayı seviyorum demişsiniz ama bence yakıt tüketiminiz gayet iyi.bir de benim aracım comfort ve aracın içi koyu renk.hiç hoşuma gitmiyor.keşke açık renk opsiyonel olsayd diyorum.aracı daha sportif gösteriyo açık renk.bir de eğer cantları büyütürseniz şu an üzerindeki cantları ben almak isterim fiyatta anlaşabilirsek.son olarak da sisler sarı kalmış ben de yeni değiştiricem farları fakat h11 sis bulamıyorm siz demi bulamadınız ve görüntüyü çok bozuyor mu bu durum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #117 : Şubat 11, 2009, 15:04:06 »
  Avrupa versiyonlarında yeni benzinli motor alternatifi çıkmış. Oldukçada çevreci görünüyor.

*  1.33L Dual VVT-i    1.4L VVT-i
Engine Code       1NR-FE                     4ZZ-FE
Displacement       1,329cc                   1,398cc
Power               101hp @ 6,000rpm     97hp @ 6,000
Torque               132Nm @ 3,800rpm     130Nm @ 4,400rpm
Bore                       72.5mm                     79.0mm
Stroke               80.5mm                     71.3mm
Compression       11.5:1                     10.5:1
Combined economy 48.7mpg                     40.9mpg
CO2 emissions       135g/km                     163g/km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Şubat 11, 2009, 15:30:35 »
Bu motorların Auris'de ne kadar verimli çalışabileceği konusunda şüphelerim var. Tork değerleri benim minik Yaris'e oldukça yakın olan bu motorlar ile boş ağırlığı 300 kg daha fazla olan Auris'in kalkışta ve rampada oldukça zorlanacağını düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #119 : Şubat 11, 2009, 15:44:36 »
 1.4L. zaten vardı piyasada bildiğim kadarı ile ama 1.33L. yeni çıkmış.