Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134840 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #80 : Kasım 18, 2008, 16:43:58 »
5.Viteste 100 km/h hızdan sonra çok rahat sarsıntısız hızlanıyor :) ama tabi o hıza çıkana kadar kendi sınıfındakilere göre çok yavaş kalıyor malesef..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 18, 2008, 16:43:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Kasım 18, 2008, 20:17:49 »
Fatih bey kendi sınıfındakiler derken biraz açabilirmisiniz bunu? yani marka model gibi. şahsen ben aracımın opel astra,renault megane ve seat leon dan daha kötü bir hızlanma değerine sahip olduğunu düşünmüyorum.3 aracıda kullandım bence bu araçlardan daha iyi hızlanması.tabi elime kronometre alıp ölçmedim ama kullandığım kadarıyla nacizane fikrim bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 19, 2008, 23:50:58 »
Tabi ki Gökmen Bey :) Şöyle diyeyim, mesela 2001 Model eski kasa Megane 1.4 kullanıyorum ara ara. O araçta hızlanma ve serilik daha iyi nedense, üstelik 97 PS ve net olarak 1150 kg ağırlığında. Geçen hafta Mazda 3 ün tiptronik vitesli olanını test ettim (manual yoktu nedense :) ), söylemek gerekirse araç gazı daha rahat alıyor ve tiptronik olmasına rağmen ivmelenmesi daha iyi (bu arada benim aracım manual Auris), sürüş zevki daha fazla var. Yani yolda yeşil ışıklarda hızlanmalara bakıyorum, benim araç hep yavaş kalıyor diğerlerine göre, halbuki Megane ile gayet rahat hızlanıyorum ayrıca eski arabam R9 Spring idi o bile daha iyiydi :) 124 PS gücünde bir araba için bence bir hantallık söz konusu benim görüşüm... gerçi şu da var araç 1286 kg ağırlığında yani sınıfının en ağır olanlarından, yeni Corolla bile 1258 kg yanılmıyorsam. Dediğiniz araçları ben kullanmadım, ama Seat Leon zaten motor olarak VW nin 1.6 102 PS olanını kullanıyor ve bayağı bir yavaş kalıyor zaten. Kısacası, nedense Auris bana yavaş bir araba izlenimi verdi, bu motor gücüne göre daha yüksek bir performans beklerdim doğrusu...Bu arada resminizdeki motosiklet Honda VFR-800 müdür?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Kasım 20, 2008, 00:18:21 »
Valla açıkçası arabayı tam olarak daha bilmiyorum çok kısa süre önce aldığım için. Pek fazlada hız yapmadım açıkçası( gerek yok  ). ama bende aynı fikirdeyim şu konuda ki 124 hp olan bi araç daha seri olmalı ve ağırlık konusunda corolladan bile ağır dediklerinde de aldığım yerde ağzım açık kalmıştı ne varsa bu arabada bu kadar ağırlık yapan. ama bi spring ışıkta benden ii kalkarsa ben ertesi gün satarım bu arabayı :). Resimdeki motora gelince kawasaki ZX-6R. Almak gibi bir fikriniz varsa eğer motor falan benden tavsiye sakın yaklaşmayın uzun ve mutlu bir ömür yaşamak istiyorsanız . Ölümün eşiğinden dönen birinin bu tavsiyesini ciddiye alın lütfen   :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Kasım 20, 2008, 01:28:29 »
Yani inanmayacaksınız ama arkadaşta 99 Model 1.8 lt VW Passat vardı, ışıklarda kalkış yapalım dedik ve ben 91 model R9 Spring ile ondan daha hızlı olabilmeyi başardım üstelik arka arkaya üç trafik ışığında :) :)  bir yandan arkadaşın da bu konularda tecrübesi vardır hani.... Benim kardeşim motosiklete çok meraklıdır zaten o gördü ve benden size sormamı istedi. O da daha çok şu kuryelerin kullandıkları arkasında plastik çanta olan motorları tutuyor ve aynı sizin söylediğinizi söyledi bu racing tarzı makinalar bayağı ölümcülmüş diye, kontrol etmek bayağı güçmüş zaten, ama şekil olarak iyi duruyor  :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Kasım 20, 2008, 09:26:18 »
  :) çok yakın iki arkadaşımın birinde Triump, diğerinde Ducati var. Motorun zevki, heyecanı bam başka. Sürekli kullanmadıkları halde heralde ayda 10 defa olay atlatıyorlar rahat heleki motorsikletin farkında olmayan araç sürücüleri yüzünden. Keşke kuralları iyi oturtsalarda herkesin birde motoru olabilse en azından scooter. Sabahları işe herkesin scooter'ı ile gittiğini düşünsenize. (ben düşünmüyorum bile çünkü, yurt dışına gittiğimde bulunduğum yerde herkes öyle, sabahları bayanlar bile resmi kıyafetleri ile işlerine öyle gidiyorlar.) :) Sonuçta motorsiklet kullanmakda bir kültürdür (sadece kullana açısından değil, trafiği paylaştıkları açısından da) ve bu kültür oturtulup, geliştirilmesi lazım bence.

Auris ya da Yeni Corollalar'ın nispeten performasn zayıflığında acaba ECU ayarlarının etkisi ne düzeyde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Kasım 20, 2008, 19:52:24 »
[ heleki motorsikletin farkında olmayan araç sürücüleri yüzünden. Keşke kuralları iyi oturtsalarda herkesin birde motoru olabilse en azından scooter.
[/quote]
Yaptıgım kaza da aynen bu yüzdendi.Emniyet şeridinden bodoslama fırlayan bir .allama yüzünden viraja girdiğim çizgiyi kaybettim ve baya yüksek bi hızda motorun sol tarafını orta refuje vurdum yoksa sinek gibi yapışacaktım arabanın arkasına.
ama ne kadar tehlike atlatsa da hastalık gibi yapışıyo motor insana. mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum hatta arabamı da o yüzden değiştirdim başka bir motor almayim diye :)
Bu arada ECU ile bir bilgim yok hiç merak edipte açıkçası araştırmadım. Fatih beyin bilgisi baya var auris konusunda eminim aydınlatacaktır bizi bende öğrenmiş olurum hem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #87 : Kasım 24, 2008, 08:25:55 »
  Bu arada aslında çok küçük bir fark oluştursada verilen 124 Ps. Yani Hp. değil. Ps. Almanların kullandığı, BHp. ise İngilizlerin ve 1Bhp=1,0138Ps ediyor. Yani 124 Ps= yaklaşık 122,4BHp. Bunu merak edip özellikle kataloğuna baktım Auris ve Corolla'nın. Gerçi aradaki fark bu güçlerdeki araçlarda çok az kalıyor ama sonuçta yinede BHp. olmadığını farketmek lazım bence verilen değerin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Kasım 24, 2008, 19:10:23 »
Haklısınız Hakan bey, aynı şeyler olmamakla birlikte aralarındaki farkın da çok az olması göz önünde tutulursa performans üstünde  çok etkili olacağını sanmıyorum. Ama yinede önemli bir bilgi bence aralarındaki farkın bilinmesi, birçok kişinide yeni öğreneceğinden eminim bunu.
Hatta bazı firmalar kW cinsinden veriyor motor güçlerini marka tam olarak hatırlamıyorum ama karşılaşmıştım. 1 kW=1,3404 Hp dip not olarak eklemek isterim
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Kasım 29, 2008, 21:38:53 »
türk montajı olması kötü bir örnek olması için yeter...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Kasım 29, 2008, 23:26:55 »
türk montajı olması kötü bir örnek olması için yeter...

?

türkiye ve japonya fabrikaları, %98 hatasız üretim oranı ile toyotanın en iyileridir
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 01, 2008, 01:50:09 »
Türk montajı olması ile ilgili bir alakası yoktur kesinlikle.. Mesela bugün Mercedes ve VW Alman markaları Çin'de fabrika kurdular ve Passat modelini burada üretiyor, düşünün.. Aynı şekilde Mercedes Axor marka kamyon sadece Türkiye'de montaj ediliyor ve Avrupa'nın en sağlam ve her türlü ağır şartta (akaryakıt tankeri, hafriyat, beton-mikser, beton pompası vb.) tutulan kamyonu pozisyonunda, üstelik Alman şoförler bile Türk montajı olmasından dolayı sağlam olduğunu söylüyorlar :) Genel olarak bakılırsa, Türkiye otomotiv üretim-montaj sanayiinde Avrupa'da önde gelmekte senelerdir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Aralık 07, 2008, 16:06:48 »
hatasız olabilir ama bilmiyom 93 modelle 96-98 modeller arasında dağlarca fark var 93 ler çok daha muazzam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #93 : Aralık 24, 2008, 08:30:34 »
  İngiltere'de ki satılık araç ilanlarından bulduğum birkaç Auris fotoğrafı. 5 Kapı olan 2.2Disel. Vsc,Trc falan hepsi var araçta. 17inch jant.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Aralık 24, 2008, 10:10:43 »
  İngiltere'de ki satılık araç ilanlarından bulduğum birkaç Auris fotoğrafı. 5 Kapı olan 2.2Disel. Vsc,Trc falan hepsi var araçta. 17inch jant.

Tam alınası araba...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Aralık 24, 2008, 17:37:13 »

bu da tr de uretim ki zaten ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #96 : Aralık 24, 2008, 18:11:27 »
  Bende buna üzülüyorum zaten. Burada sorun Toyota'da demek istemiyorum, AB kapısında her şarta evet denirken nedense şu akaryakıt, otomotiv vergileri vs. de bir türlü aynı sistemi uygulanmıyor AB ile.
 Halbuki pek kolay şekilde adaleti sağlayarak ve halkı düşünerek ve bu arada vergi gelirinden olmayarak bir düzenleme getirilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Aralık 24, 2008, 22:37:38 »
Valla vergisi ne olursa olsun 2.2 geldiği gün alacam :) yeterki gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Aralık 24, 2008, 22:50:04 »
Valla vergisi ne olursa olsun 2.2 geldiği gün alacam :) yeterki gelsin

gelmezzzzz %84 varken toyota o motoru getirmez
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 25, 2008, 02:15:36 »
Hakikaten üzücü, arabanın tüm versiyonları Türkiye'de üretiliyor, Türk işçisi emek veriyor, gel gelelim elin yabancılarına yâr oluyor :( Tamam sonuçta ihraç ediliyor ekonomimiz için bu da iyi birşey de... üstelik gelir düzeyine göre düşük maliyetler ile satılıyor oralarda, bizdeki vergi oranları bu kadar uçuk olduktan sonra...