Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #160 : Nisan 10, 2009, 11:08:03 »
Akselerasyonun tam Türkçe karşılığı ivmelenmedir. Fizikte, birim zamanda gerçekleşen hız değişimini ifade eder.   
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Nisan 10, 2009, 11:08:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Nisan 10, 2009, 11:12:56 »
Öğretmenliğe ilk başladığımda bir dağ köyünde vakit geçirebilmek için habire bilgisayarda oyun oynardım. NFS 1 ve 2 en sevdiğim oyundu. Oradan hatırladım şimdi acceleration nanesi ivmelenmekmiş meğer. Ben hepsi en fazla olan arabayı seçerdim. :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Nisan 10, 2009, 11:25:08 »
Accelerator da gaz pedalı anlamına geliyormuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #163 : Nisan 10, 2009, 11:54:58 »
Türk dil kurumu sözlüğünden.
İvme ; fizikde  Hareket eden nesnenin kısa bir zaman içinde, hızında oluşan değişmenin bu zamana oranı olarak açıklanıyor.
İvme daha çok fizikte kullanılan bir kelime. Otomobil literatüründe "akselerasyon" olarak kullanılıyor. Türkçeye olan hassasiyetimden dolayı, tam karşılığı bu olmasada "ara hızlanma" diyorum.
Otomobiller için önemli bir veridir. Ali Rıza TEKSAN bey de kendi tecrübeleriyle bilgisayar oyunu oynarken anlamını bilmediği halde avantajlı olduğunu görmüşki, hep yüksek değerlerde olan araçları seçmiş. 
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Nisan 10, 2009, 16:06:34 »
auris ve corolla d-4d lerin 0-100 fabrika verileri 12.0sn değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Nisan 10, 2009, 16:16:21 »
  Bilgihan bey, izninizle bir soru sormak istiyorum. Ehliyeti aldığınızda kaç yaşında idiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #166 : Nisan 10, 2009, 16:22:51 »
  İvmelenmenin yarattığı fiziki etkiyi F1'de ve bazı spor araçlarda bulunan G-Meter (G=Gravity, yer çekimi) sayesinde etkiyen kuvveti ve yönünü görebiliriz sayısal olarak.
 Hatt bazı araçlarda bunun basit bir deneyi vardır, ön cama içten bir banknot yapıştırılır (daha havalı olsun diye tükürükleyerek :) ) ve kalkıştan itibaren yandaki yolcudan o parayı camdan uzanıp alması istenir. :) Bu konuda iyi bir araç ve sürücü ile onu oradan almak gerçekten çok zordur, ancak belli hızlara geldikten sonra onu almada başarılı olunabilinir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #167 : Nisan 10, 2009, 16:47:30 »
Hakan bey, dikkatiniz için teşekkür ederim. Siz hatırlattıktan sonra ehliyete bir daha baktım. Sigorta giriş tarihim 1985, ehliyet alış tarihim 04.04.1988 tarihleri karıştırdım. Yanlışlık için formu takip eden arkadaşlardan özür dilerim.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Nisan 10, 2009, 16:53:13 »
  İvmelenmenin yarattığı fiziki etkiyi F1'de ve bazı spor araçlarda bulunan G-Meter (G=Gravity, yer çekimi) sayesinde etkiyen kuvveti ve yönünü görebiliriz sayısal olarak.
 Hatt bazı araçlarda bunun basit bir deneyi vardır, ön cama içten bir banknot yapıştırılır (daha havalı olsun diye tükürükleyerek :) ) ve kalkıştan itibaren yandaki yolcudan o parayı camdan uzanıp alması istenir. :) Bu konuda iyi bir araç ve sürücü ile onu oradan almak gerçekten çok zordur, ancak belli hızlara geldikten sonra onu almada başarılı olunabilinir. :)

Buna benzer bir deneyi "Top Gear" da Jeremy Clarkson amcam da yapmıştı. Type-R motorunu go-kart benzeri küçük bir aracın arkasına yerleştirmişlerdi. Kafasına kask takmadan müthiş bir ivmeyle hızlanıyor ve yüzü ancak korku filmlerinde görebileceğimiz sahnelerle şekilden şekile giriyordu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #169 : Nisan 10, 2009, 17:15:43 »
  Ben teşekkür ederim, problem edilebilecek birşeyde değil bence, düzlettiğiniz içinde teşekkürler.

Hakkı, G konusunda eğitimlerde var bu kuvvete dayanma amaçlı. İnsan vücudunun dayanabileceği kuvvetler ve süreleri mevcut. Tabi insan vücudunun pozitif G ile negatif G ye dayanma düzeyide farklı.  :nija:
 Yüzünü tahmin edebiliyorum anlattığını yapan adamın.  :-[  :wacko:
  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Nisan 10, 2009, 21:36:29 »
Buna benzer bir deneyi "Top Gear" da Jeremy Clarkson amcam da yapmıştı. Type-R motorunu go-kart benzeri küçük bir aracın arkasına yerleştirmişlerdi. Kafasına kask takmadan müthiş bir ivmeyle hızlanıyor ve yüzü ancak korku filmlerinde görebileceğimiz sahnelerle şekilden şekile giriyordu :D
Ariel atom, mükemmel bir araç :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Nisan 10, 2009, 23:19:18 »
Ariel atom, mükemmel bir araç :D

Hah şimdi hatırladım Görkem, sağolasın. Jeremy amcam gibi müşkülpesent bir adama bile "This is like driving nirvana" ve "I haven't driven anything accelerate like this". dedirtmeyi başarabilen bu aracın iyi ki seri üretimini yapmyorlar. Yoksa yollarımızın hali ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Sen bir motor tutkunusun hatırladığım kadarıyla, hiç bir motoru bu alete tercih eder misin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Nisan 15, 2009, 23:42:23 »
Valla şimdi Hakkı abi, motor var motor var  499 hplik bir turbo hayabusaya değil ariel atomu veyron verseler istemem :D (tabi satıp 340567348604956 tane motor alma olayını işin içine katmıyorum :)) ama 600 lük bir racing verirlerse, arieli isterim kardeşim diyebilirim her ne kadar daha da yavaş kalsa :)
Ama süper eğlenceli bir alet valla, duyduğum kadarıyla da Türkiye'de 2 adet varmış ne kadar doğru bilemicem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #173 : Nisan 17, 2009, 13:51:18 »
Arkadaşlar aurisim hakkında görüşlerimi bildirmek için başlık açacaktım ama aynı başlıkta 2 tane olmasın diye bu başlığa yazıyorum. Sayfaları baştan sonra okumadım, umarım bir konunun ortasına alakasız dalmıyorumdur:)

Aracı eylül ayından beri kullanıyorum. Şuan şehir içi ve uzun yol olmak üzere 17bin km yaptım. Görüşlerimi başlıklar altında toplarsak;

Yol Tutuşu ve Frenaj:
Aracın yol tutuşunu gayet başarılı buluyorum. Virajlara düzgün girildiği takdirde hızlı da olunsa savurduğunu görmedim. Yalnız frenleri biraz daha iyi olabilirdi gibi geliyor bana. Fren pedalı özellikle ilk günlerinde çok sertti. Daha sonrasında biraz daha yumuşamasına rağmen tam istediğim noktada değil şuan. Duruş mesafesi de eski aracıma göre (seat toledo) biraz daha uzun.

Konfor:
Aracın ön paneli sanırım birçoğumuzun almasında etkili olmuştur. Yüksek vites, kullanım açısından gayet güzel. Yalnız herkesin ortak eleştrisi olan kol dayama vasat kalıyor. Aracın orjinal müzik çaları bence yetersiz ama bu durum birok arabanın çalarında aynı malesef. Firmalar nedense bu konuya çok önem göstermiyorlar. Bu konuda en hoşuma giden marka Ford. İçinde sony müzikçalar var ve kullanışlı. Ben playerımı değiştirdim hoşnut olmadığımdan. Ses sistemine gelince bence bu arabalarda da artık 8 hoparlör kullanılmalı. Özellikle çaları değiştirdikten sonra hoparlörlerin de performansı iyileşti ama bir VW grubu araçlarının yanında pek esamesi okunmaz. Genel iç dizayn ve genişlik gayet iyi ama bazı bölmeler özensiz. Mesela kapılardaki cam kollarında ışıklandırma olmalıydı bence. Buraya kadarki herşey genel oalrak ufak eleştriler. Araçta en rahatsız olduğum durum tıkırtı. Malesef 8 yaşındaki aracımda bu kadar tıkırtı olmuyordu bozuk yolda.

Tüketim:
Benim aracım dizel ve tüketiminden çok memnunum. İstanbul-Ankara arasında 120 ortalama ile gittiğimde 5lt ortalamayla gittim ki eski benzinli aracımın neredeyse yarısı:) Fiyat olarak kıyaslayınca tam yarısı olduk. Bu ortalama hızı 140 civarına alınca ortalama da 6-6.5lt ye kadar yükselebiliyor. Şehir içinde de 6.5lt ortalamayla kullanıyorum. Pek ekonomik kullandığım da söylenemez.

Performans:
Dizellerde performans 120-130 kmye kadar oldukça iyi. Araçta 1.4 motor olduğunu unutmamak lazım. Yine de oldukça tatmin edici bir performansı var. Sadece turbo devreye girene kadar (2000 devire kadar) zayıf kalıyor. İlk zamanlarda bunu biraz yadırgamıştım özellikle kalkışlarda ama sonralarında biraz devirli kaldırmaya alışınca bu sorun olmaktan çıktı benim için. Ben otobanda en fazla 180 yapabildim biraz yükle. Aracın 150'den sonraki performansının pek iyi olduğunu söyleyemem.

Genel olarak iyi ya da kötü görüşlerim bunlar. Teşekkürler sonuna kadar okuduğunuz için:)

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Nisan 17, 2009, 14:04:52 »
Tahsin Bey, paylaşım için teşekkürler. Ben yine o meşhur uyarımı yapayım  :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #175 : Nisan 17, 2009, 14:13:02 »
     Uyarını yap Hakkıcığım sen ama, arkadaş özellikle hızlanma konusu filan açmamış, genel olarak aracın performanslarını test edip paylaşmış. :) Paylaşımların için teşekkürler Tahsin bey. Bendede corolla D-4D MMT var. Benimkide 180 i yukarı geçmedi. Özellikle dediğiniz gibi 160 kadar ibre belli bir şekilde ilerliyor ondan sonra yavaş yavaş ilerliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #176 : Nisan 17, 2009, 15:36:55 »
 Detaylı paylaşım için teşekkürler Tahsin bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #177 : Mayıs 06, 2009, 15:00:08 »

Bu şekilde daha güzel sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)