Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #140 : Nisan 08, 2009, 15:54:25 »
İşinizden örnek vereyim, çok güvendiğiniz müşterinizin mala çok acil ihtiyacı vardır, KDV ödenmeden konteyneri serdirip malı yüklersiniz, gün sonunda araçlar limanda beklerken siz hala ödenmeyen KDV'nin sıkıntısıyla kıvranır durursunuz :)

:)))) Hakkı Bey tekrar çok yaşa emi sen diyeceğim :))))) Bu örnekle hem güldürdün hem de çok şaşırttın beni gerçekten...Ağzına sağlık ne diyeyim başka....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Nisan 08, 2009, 15:54:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Nisan 08, 2009, 16:08:08 »
  Bizde bunu biraz farklı kullanırlar Hakkı, 'vereyimdemi kötü olayım, vermeyimdemi kötü olayım'' :) Çok anlamlı sözler bunlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Nisan 08, 2009, 16:25:44 »
:)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #143 : Nisan 09, 2009, 10:46:31 »
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/210144/toyota_auris.html

faydalı olur düşüncesi ile buldukça göndereceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Nisan 09, 2009, 11:05:02 »
"There are other positives. The seats are comfortable – both in the front and rear – ..."

Test yapan arkadaş en çok koltukları beğenmiş sanırım :D İronik değil mi Ahmet Bey :)

Paylaşım için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #145 : Nisan 09, 2009, 11:16:51 »
 :) Evet Hakkı Bey,

Ben de onu okudum...arka koltuklar için şaşırmadım..arka diz mesafesi için ben de çok geniş demiştim...ama sürücü koltuğuna ben de şaşırdım...açıkçası 9 aydır değişik forumlara bakıyorum...benimle birlikte taş çatlasa 10 kişi sürücü koltuğunun kenarlarının bacakları uyuşturduğunu yazmıştı...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Nisan 09, 2009, 16:05:39 »
şu d-4d lerin 1.6 motorları çıksa şahane olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Nisan 09, 2009, 16:09:06 »
şu d-4d lerin 1.6 motorları çıksa şahane olacak

maalesef hiçbir zaman çıkmayacak

Toyota'nın 2.0 126 hp dizel motoru var ama onu da trdeki saçmasalak vergi sisteminden dolayı satamıyor....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Nisan 09, 2009, 16:15:14 »
abi napalım o zaman 1.4 le yola devam edecez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #149 : Nisan 09, 2009, 16:19:21 »
Auris; 1.6 dizel, 6 ileri AT şanzıman ve  en az 115 hp çıkartsın....delikanlı sözü Toyotaclub'ün güzel üyelerinin hatırına koltuğuna bile oturmadan alacağım :D...sürücü koltuğunu isterlerse dikenli tellerden yapsınlar yine de alacağım :D
(nasıl olsa işi kaptım bundan sonrakini eğer gerekirse süngerini dışardan alıp kendim değiştireceğim :D)
Ağzımı açıp da tek kötü şey söylemeyeceğim, Aurisin başına " Toyota" ekleyerek bahsedeceğim,...tam bir Toyota fanatiği olacağım :D sözüm söz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #150 : Nisan 09, 2009, 16:51:38 »
1.4 dizel motoru gayet yeterli bence bastımı da gidiyor daha performans istenirse buyrun honda hayat onda s 2000 abartı belki ama:)arabalar kullanılcıların istediklerine göre şekilleniyor..6 ileride göreceli bence yok uzun yol az yakar falan doğru olabilir ama 5 viteslede çok mutluyum..kesinlikle toyota alman arabası gibi konfora önem vermiyor evet ama bu konfor bana yetiyoo sorun da yok daha da ucuz daha da az yakıyor,servisleri de daha makul bunlar benim için önemli seçim insanların isteyen istediğini alır.honda forumlarına bakın yeni cıvıc sedan 50 litre depoyla ne kadar gidiyor şehir içinde 450-500 en yüksek değerler ben 55 litre 800'ü görüyorum şehir içinde.tabiki eleştirilecek yanları yok değil her araba da olduğu gibi kısace tercih ama bence doğru tercih toyotaa auristee,coralla da,yarıste 10 numara bana göre:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #151 : Nisan 09, 2009, 17:08:58 »
Haklısın Atakan ...bastınmı gidiyor 0-100 km 14,7 sn ...şaka gibi  :D
Ben hız delisi falan değilim ama yapma gözünüzü seveyim,lütfen...0-100 km 14,7 sn. ile kağnı gibi diyorum affına sığınarak...ben de aynı aracı kullanıyorum...
Geçen yazdığımı gördün mü bilmem ama Doblo 1.6 benzinli 13.1 de tamamlıyor...sen gel artık bastınmı gidiyoru karşılaştır...tekrar ediyorum...0-100 km  hızlanmasını  hız tutkunu falan olduğum için yazmıyorum...sadece aracın ne kadar ağır ilerlediğini anlatmak için yazdım...daha ötesi varmı bunun Doblo 1.6 benzinli yahu,ticari bir araç,hem daha da ağır, ne aerodinamiği var ne de birşeyi kutu gibi birşey 13.1 sn. de tamamlıyorsa; karşılaştırmayı sen yap lütfen...Auris gerektiğinde ivmelensin diye, bu 1.4 motor 1350 kiloyu biraz canlı hareket ettirsin diye, gaza köklemek zorunda kalıyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Nisan 09, 2009, 17:47:38 »
Herkesin fikri ve beklentileri bir olsaydı ne rekabet olurdu ne çeşitlilik
Kimisine göre bu perfomans yeterli gelebilir, kimisine hiç gelmez...
Bu anlamda performans tartışmasını fazla uzatmamak tavsiyesini bulunuyorum....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #153 : Nisan 09, 2009, 17:56:04 »
valla benimki 12.5 saniye olması lazım mmleri bilmiyorum hayatımda otomatik kullanmadım bilmemde.ama düz vites dızel senin dediğin gibi hiç değil ahmet abi.benzinlide 11.5 gibi bişey sanırım ama mercedeslerde ağır arabalar ilk 3 viteste bmw öndedir mesela ama mercoo hızlandıkça güven hissi verir.ama ben aurisle istediğim gibi kullanıyorum bence düz vites çok güzel vites küçültmelerde bile o bağırmasına bayılıyorum.bence seriliği yeterli ağırlığına ve motora göre turbo devredeyken 2000 devirden sonra süper...

Yüksek hızlardan bahsetmek yasak - Utku

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #154 : Nisan 09, 2009, 18:32:49 »
Ah be Atakancım ben de sen MMT kullanıcısısın sanıyorum...kusura bakma lütfen...
Ben de düzünü kullanmadım; ama sen 12,5 sn. diyorsun...doğrudur ve tatminkar bir değerdir benim için de...
Tekrar kusura bakma lütfen...

Bu arada kalibrasyon sonrası MMT şanzımandaki sıkıntılarımın büyük bölümü halledilmişti serviste...onu da yazmadan geçmeyeyim...MMT kalibrasyondan sonra çok daha yumuşak ve sarsıntısız kullanabiliyorum E modunda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #155 : Nisan 09, 2009, 18:45:58 »
düz güzel abi ben kullanıyorum arabayı sol ayağımda tembelliğe alışmıyo spor yapıoz işte:)onun için iyi gidiyor dedim..ama audi var şefimde acayip memnun tabi aralık yok diyoo tak tak tak:)opel var arkadaşımda beklioz karar vercekte gitçez diyoo nefret etmiş:)12.5 fabrika değerleri açmıyo sayfa ama alırken baya baktım iyi hatırlıyorum..boşver abi 2 saniye geç olsun ekonomik olsun sevmeye çalış bence gene de sen bilirsin tabi..ama param çok diyosan honda ya da audi al bence performas daha iyi tabi yakarda:)bana göre düz olsun toyota olsun çamurdan olsun bide dizelseee aşığınım derim ben bebeğime:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #156 : Nisan 09, 2009, 18:58:17 »
Çok haklısın Atakancığım...işin aslı şu ; benim de ilk otomatik vites aracım...ben de düz vitesi seviyorum...bu sefer de böyle olsun dedim...alışamadım galiba, biraz da kendimde aramam lazım değil mi...
Ama son yazdığım gerçekten doğru MMt kalibrasyonundan sonra gerçekten E  modundaki kullanışım daha bir sarsıntısz ve yumuşak oldu...aynnneeeeeennn  dediğin gibi bir görsen, yumuşak yumuşak keyifli keyifli hiiiiiç  sinirlerimi bozmadan keyfini sürüyorum şimdi...bu akşam eve giderken takacağım CD  yi  oohhhhhhhhh mis gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #157 : Nisan 09, 2009, 19:06:25 »
tabi abi sıkma canını seversin bebek gibi istediği dili vardır yakalarsın sende binersin taş gibi araba..mm hiç kullanmadım şikayet edenlerde var ama toyotada patates yapmaz bence.hatırladım test sürüşünü yapmıştım satış danışmanı arkadaşımdı o ayarladı aşağıyı:)sonrası süperdi parmakla oyuncak gibi çok eğlenceliydi:)ben doğan,kartalla öğrendim kullanmayı alışığım klasikçiyim vites olayında düz şanzumanda pamuk gibi süper valla.bundan önce corsam vardı onda da sorun yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #158 : Nisan 10, 2009, 10:44:14 »
Doblo 1.6 - 16V
Hızlanma test sonucu
0 - 100 Km/S    13.1 San.
0 - 400 Km/S    19.1 San

Ara hızlanma (Akselerasyon)
60 - 100 Km/S    4.Viteste    19.1 San
60 - 100 Km/S    5.Viteste    21.1 San

90 - 120 Km/S    4.Viteste    12.1 San
90 - 120 Km/S    5.Viteste    17.3 San

Ahmet bey, Dobloyla ilgili test sonuçlarını buldum fakat Aurisle ilgili test sonuçlarına ulaşamadım. Sizden ricam yada forumu takip eden diğer arkadaşlardan, Aurisin sıfırdan hızlanma ve ara hızlanma (Akselerasyon) değerlerini buraya yazmanız. Böylece karşılaştırmayı daha adil yapacağımıza inanıyorum.

Ehliyetimi aldığım 1985 yılından beridir otomobil kullanırım yaşadığım tecrübeler bana şunu göstermiştir. Aracın sıfırdan, yüz kilometreye çıkmasından daha ziyade ara hızlanmalar önemlidir. Misal; düşünün 90 Km/S hızla gidiyorsunuz, gidişli gelişli yoldasınız öndeki aracı sollamak için çıkıyorsunuz işte tam bu sırada karşıdan size hızla yaklaşan başka bir otomobil geliyor. Yapmanız gereken iki şeyden birini tercih ediyor, frene basıp sollamaktan vaz geçmek yerine gaza yüklenip önünüzdeki aracı sollamak istiyorsunuz artık çıkmışınız. (Gitmekle kalmak arasındasınız.) İşte burada sizi hayat bağlayacak tek şey AKSELERASYON, yani gaza yüklendiğiniz anda aracın hızlanması. Muhtemelen uzun yol yapan sizin veya foruma katılan bir çok arkadaşın yaşadığı böylesi tecrübeleri vardır. Benim çok olmuştur, işte bu yüzden bir araçtan beklediğim iki çok önemli kriterden ilki akselerasyondur. Gitmekle kalmak arasında kalmamak için.

İstatistiki bilgidir; Türkiye'de yaşanan ölümcül kazaların çoğu hatalı sollamadır.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Nisan 10, 2009, 11:04:11 »
Dobloyu bilmem ama D4D'nin akselerasyon şeysi (ilk defa duydum, ilk defa bir cümlede kullanıyorum :) ) gayet iyi...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI