Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #200 : Ağustos 27, 2009, 02:14:39 »
bu dediğiniz özelliklerin çoğu vardı zaten 6 vites 132 ps olmanın dışında

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ağustos 27, 2009, 02:14:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #201 : Eylül 24, 2009, 14:39:58 »
Arkadaşlar konuya ufak bir katkı da ben yapmak isterim. benim aracım 2008 corolla d4-d MT. Aracımı alacağım zamanlardaki ve sonraki servis ziyaretleri ( mükemmelliyetçi olduğum için biraz fazla ) esnasında showroom da sergilenen auris leri yakından inceleme fırsatım oldu.Bu esnada aracın müzik sisteminin benim aracımdaki ile farklı boyutlarda olduğu dikkatimi çekti. buna bir türlü anlam verememiştim.aynı sınıfta ve markadaki araçların arasında böyle bir farklılığın varolması biraz garip geldi. daha sonra her iiki araçtaki park sinyallerinin ( 4'lü flaşör) çalışmasını sağlayan parçada da kalite farklılığı olduğunu hissettim.

Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Eylül 24, 2009, 15:03:40 »
Gökhan Bey, Auris'in pazarlanması Corolla'ya göre daha zor olduğu için muhtemelen bazı artıları olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #203 : Eylül 24, 2009, 15:09:39 »
     Ayrıca bagaj kısmını incelediğimde de hayretle karşılaştım. Bu boyutlarda araç üreten hiçbir üretici firma bence bu kadar az kullanım alanını bagaj kısmında sunmamalı. Yani toplamda şunu söyleyebilirim ki corollanın olumlu özelliklerinin yanında auriste tahminimden daha fazla olumsuz özellikler mevcut. Tabii ki her araç için tüketicilerde farklı beklentiler mevcuttur ama bence auris daha iyi özellikleri hakediyor ve toyota da bu tecrübeye sahip.
     Şunu da eklemeden geçemeyeceğim bence d4-d makine mükemmele yakın özelliklere sahip. zira yakıt tüketimine dair hiçbir olumsuzluk yaşamadım ve duymadım.Sorunsuzluğu zaten tüm dünyada çeşitli testlerde ve tüketici anketlerinde ( Adac vs...)  kendisini ispatlamıştır. Ayrıca bence akselerasyonu 1.4 klasmanı için yeterli ( 3.20d - 5.20 d - Z4 3.0 Si ve diğer çeşitli bmw modelleri dahil onlarca araç kullandım) ve eski kasada aynı motor kullanılmasına rağmen 0-100 ' ün 14.5 'den 12.0 saniyeye indirilmesi aktarma organlarındaki derslerine toyota mühendislerinin iyi çalıştığını gösteriyor. Ayrıca aynı sınıfta yer alan Ford Focus 1.6 TDCİ ( 109 hp) ı da 6 ay kadar kullanma şansım oldu. Bu araçta yaşadığım 2.viteste düşük devirde hızlanma ve stop etmeye varan güçlükleri hiçbir zaman 90 Hp 'lik aracımda yaşamadım. Bir diğer kullanım zevkini arttıran unsurda devirlenme eğrisinin toyota motorunda optimum kullanımı oldu. Zira bazı dizel araçlarda turbo devreye girene kadar alt devirlerde yaşanan hantallık ve turbonun güç kaybına geçtiği ( genelde 4.000 d/d civarı ) devirlerde aracım hala ivmelenmeye devam ediyor bu da sanki dizel değilde benzinli bir araç kullanıyormuşçasına o devirlenme zevkinin yaşanabilmesine olanak sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #204 : Eylül 25, 2009, 02:08:42 »
aurisin adı yeniden coralla hb olsaydı bence bu eleştirilerin çoğu olmayacaktı.Ya da auris coralla gibi bi model olarak lanse edilseydi.Bence coralladan farkı hb olmanın dışında aynı,kalite anlamındada.Ben alırken satış danışmanı arkadaşa biri şu soruyu sordu:Bu dizellerde aurislerin motoru corolladan daha kötüymüş:)aynı motor aynı gösterge aynı malzeme sadece adı auris...Aurisin 2.elininde arabanın kalitesininde iyi olcağını önümüzdeki yıllar gösterecek.Toyota yeniden corolla hb olarak sunmamakla kendine gol attı ama yediğinden fazla auris atacak ancak zaman kaybetti toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #205 : Eylül 25, 2009, 14:45:18 »
      Atakan Bey'in düşüncelerinin çoğuna katılıyorum . Zira Auris ismi ( altın ve ateş topu anlamında yanılmıyorsam ) ve tanıtım aşamasında bu ismin insanların zihninde yarattığı çağrışımlar önünde corolla gibi de bir efsane olunca beklentilerin yüksek olmasını sağladı . Evet bu lansman için doğru bir taktik olabilir ama bu ismin içini doldurmanız da gerekiyor. Ancak araç incelendiğinde lansmandaki fırtınalı görüntüler ne yazık ki insanların ruhunda oluşmaktan çok uzakta kalmakta . Biraz abartı gelebilir belki ama açık yüreklilikle konuşmak gerekirse bence eski nesil Corolla HB Auris'ten totalde daha çekici geliyor ama dediğim gibi bunun bizim zihinlerimizde böyle algılanmasını sağlayan o ilk tanıtımda oluşturulan yüksek beklentiler.
     Şu da bir gerçek ki Auris ilk çıktığı zamanlarda fiyat olarak Corollanın gerisindeydi buna rağmen satış rakamları iç açıcı değildi . Toyota yeni bir taktikle aracın donanımını yükseltti ( otomatik klima ve opsiyonel jantları standart yaptı ) ancak bu sefer fiyat ta şu anda corolla seviyesine yükseldi . Yeni şanzıman ve motor iyileştirmeleri bence Aurisin önünü açamayacak belki Auris hybrid tanıtımdaki makyajlı hali buna bir nebze çare olabilir . Zira 2. eldede Auris çok parlak değil ve bence Toyota'nın Aurisle kendi kalesine attığı golü çıkarması zor görünüyor ama her zaman ki gibi bunu zaman gösterecek bizlere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Eylül 26, 2009, 01:42:44 »
Tek fark, corolla isminin yerine auris olması. arabalar aynı donanımlar aynı... İnsanlar eski corolladan kalan izlenimler doğrultusunda bu denli ilgili gösterdiler yeni corollaya bence. Atakan bey'e aynen katılıyorum, auris yerine corolla hb olarak çıksaydı bu araç bu kadar tepki almazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #207 : Eylül 27, 2009, 22:45:26 »
aynen öğle Gökmen kardeşim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Eylül 29, 2009, 15:59:58 »
Arabalar aynı donanımlar aynı olayına katılmıyorum.
2005 corolla hb ile auris arasında 10 larca fark sayarım.Tamam belki hb ' nin full üne binmedim lakin daha arabanın yanına yaklaşınca iş değişiyor.En başta auris yüksek bir araba ve içine binince hb de aşina olduğunuz hiçbirşey yok.Göstergesinden klimasına bardaklığından döşemesine.
Bir anlamda herşeye 0 dan başlıyorsunuz aşina olduğunuz hiçbirşey etrafınızda yok.Vites değiştirme ikazı koymuşlar ilk başta ne işe yarayacak diyorsun ne zamanki yol bilgisayarından yakıtınızı kontrol ediyorsunuz hah diyorsunuz bu araba birşeyler anlatmaya çalışıyor.Klimanın sesinden çalışma gücüne kadar fark var.Yağmur sensörü,far sensörü,kararan dikiz aynası ne alaka diyorsunuz 1 hafta sonra herşeyi otomatiğe getirip keyfini sürüyorsunuz far yanacaksa yanıyor silecekler çalışacaksa çalışıyor.
Ben şekli şemalinden çok kullanılabilirliği ile ilgileniyorum ve hb hiç kimse kusura bakmasın aurisin yanından geçemez.2 aylık kullanımdan doğan fikrim budur.Saygılar
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Eylül 29, 2009, 16:23:14 »
bi dk yahu  aurisle hb corolla yan yana gelmemeli.auris bence segmentindeki bir çok araçtan donanım olarak kalite olarak geçtim tip olarak üstünde.heleki iç mekanı.auris segmentindeki bir çok araçtan heybetli ve yüksek bir araç.

aslında bir çok kişi toyotanın avrupa araçaları karşında tasarımda kötü fakat konfor motor ve sorunszulukta çok iyi olduğunu söylüyordu.bunun üzerine toyotaavrupada auris gibi bir aracı tasarlattı fakat geri kalan herşeyi kendisi yaptı yani tam bir kusursuzluk oluşturmaya çalıştı
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #210 : Eylül 30, 2009, 10:30:19 »
Ümit ve atakan kardeşim arabalar aynı donanımlar aynı derken coralla hb'ten bahsetmiyoruz yeni kasa 2007 ve üstü corallayla aynı diyoruz.Elbetteki eski coralla hb'ten çok farklı auris ancak yeni kasa coralladan kalite,işçilik,malzeme anlamında aynısının hb'kidir bana göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Eylül 30, 2009, 19:37:22 »
Arabalar aynı donanımlar aynı olayına katılmıyorum.
2005 corolla hb ile auris arasında 10 larca fark sayarım.Tamam belki hb ' nin full üne binmedim lakin daha arabanın yanına yaklaşınca iş değişiyor.En başta auris yüksek bir araba ve içine binince hb de aşina olduğunuz hiçbirşey yok.Göstergesinden klimasına bardaklığından döşemesine.
Bir anlamda herşeye 0 dan başlıyorsunuz aşina olduğunuz hiçbirşey etrafınızda yok.Vites değiştirme ikazı koymuşlar ilk başta ne işe yarayacak diyorsun ne zamanki yol bilgisayarından yakıtınızı kontrol ediyorsunuz hah diyorsunuz bu araba birşeyler anlatmaya çalışıyor.Klimanın sesinden çalışma gücüne kadar fark var.Yağmur sensörü,far sensörü,kararan dikiz aynası ne alaka diyorsunuz 1 hafta sonra herşeyi otomatiğe getirip keyfini sürüyorsunuz far yanacaksa yanıyor silecekler çalışacaksa çalışıyor.
Ben şekli şemalinden çok kullanılabilirliği ile ilgileniyorum ve hb hiç kimse kusura bakmasın aurisin yanından geçemez.2 aylık kullanımdan doğan fikrim budur.Saygılar
Yazdıklarına aynen katılıyorum Ümit, ben "donanım ve arabalar aynı" derken yeni corolla ve aurisi kastetmiştim, eski hb corollayı değil. Demek istediğim bu araç auris yerine corolla hb olarak çıksaydı, eleştriden çok çok ooooooo süper yorumu alacaktı.
Ha ben çok mu memnunum arabadan, hayır sevmediğim bir çok yanı var. Ama gerçekleri de konuşmak da lazım, kimse kırılmasın gücenmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Eylül 30, 2009, 20:41:39 »
yahu  benim istediğim auris toyotanın kusursuzluk üstüne yaptığı bir araç ve bence büyük ölçüde kusursuz.türkiyeye 6 ileri 132 hp motor gelse eminim tam uzun yol aracı olur.toyotanın zaten tasarımdaki eksikliği heybetli olmayışı idi onuda yeni serisinde halletti.araçların bir çok kendi emsali araçtan daha yapılı ve heybetli.doğrusunu söylemek gerekirse golften daha az para verip golften daha heybetli bir araca binip ışıklarda yukardan bakmak çok zevkli olur :D :D :D.özcan abi cevabını bekliyoruz :D :D :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Eylül 30, 2009, 21:08:38 »
türkiyeye 6 ileri 132 hp motor gelse eminim tam uzun yol aracı olur.
Zaten şu an satılan tüm aurisler 132 hp 6 ileri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Eylül 30, 2009, 21:11:21 »
yoo 124 değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Eylül 30, 2009, 21:12:58 »
Hayır, yeni Aurisler 132 hp 6 ileri,  yaklaşık 4 aydır bu şekilde satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Eylül 30, 2009, 21:15:04 »
hayalimde hep siyah-gri-füme orjinal toyota snowman jantlı m3 rüzgarlıklı ve elegant vcs+xenon olan 6 ileri 132 hp bir corolla sahibi olmak var.böyleye bu auris değiştirebilir hayalimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Eylül 30, 2009, 21:42:40 »
Zaten şu an satılan tüm aurisler 132 hp 6 ileri :)

tüm düz ve multimode vitesler 132 hp ve 6 ileri
yeni satılmaya başlayan tam otomatik vitesler 124 hp ve 4 ileri vites
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Eylül 30, 2009, 21:52:17 »
teşekkürler utku abi şimdi kafam karıştı 132hp 6ileri corolamı aurismi? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ekim 01, 2009, 00:59:10 »
teşekkürler utku abi şimdi kafam karıştı 132hp 6ileri corolamı aurismi? :D :D

corollada 132 hp motor yok ;)
Bodrum