Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 18:53:51
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
Yazdır
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
9
Gönderen
Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var... (Okunma sayısı 27707 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
«
Yanıtla #60 :
Şubat 25, 2010, 20:21:21 »
Akşam iletişim merkezini aradım;
- enayi yerine koydukları için teşekkür ettim,
- babamı ikna eder etmez dava yoluna gideceğimi,
- aracın yenisini asla ve asla istemediğimi,
- araç bedelinin iadesini istediğimi sert bir ses tonuyla belirttim.
Adamlar resmen dalga geçtiler bizimle.
Bu kadar büyük marka,
bu kadar büyük ilgisizlik ve
insan hayatına hiç önem vermemezlik.......
Bu gün ilkez corrolla aldığımıza bin pişman oldum.
Keşke daha uygun fiyatlı, daha donanımlı ve müşterisine bu kadar değer vermemezlik yapmayacağına düşündüğüm Hyundai i30 alsaydık...
Hem cebimiz hem psikolojimiz daha sağlam olurdu.
Beni büyük hayal kırıklığına uğrattılar.
Yeni araç almayı düşünen pek çok kişiye toyotayıı tavsiye etmiş, onlara marka hakkında hep olumlu ve güzel şeyler söylemiş biri olarak toyota nın nazarımdaki kıymeti yok oldu diyebilirim.
Artık ne araçlarıına ne de şirketlerine GÜVENMİYORUM.
Bu talebime karşı hiçbir geri dönüş olacağına veya ilgi göstereceklerine de İNANMIYORUM.
Bakalım zaman neyi gösterecek..
Not : Bir gün biri çıkıp toyota hakkında bunları yazacağımı söylese, ona deli misin hiç o marka bunları bir müşterisine yapar mı derdim.
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #60 :
Şubat 25, 2010, 20:21:21 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: A+
Kilometre: 40000
Model Yılı: '16
23 kere teşekkür etti
62 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #61 :
Şubat 25, 2010, 20:53:00 »
toyotaya yazdığım basit bir soruya 40 gün sonra cevap vermişlerdi.
Fiat ertesi gün aradı. Ücretsiz kargo ile döküman gönderdi. İyi niyet garantisiyle kullanım hatasını garantiden hiçbir ücret ödemeden karşıladı.
Ama fiat kaka?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #62 :
Şubat 25, 2010, 21:36:02 »
Toyota yine özür diledi
Araç geri çağırmalarıyla gündeme gelen Toyota'nın başkanı Toyoda, sürücülerinin yaşadığı kazalardan ötürü özür diledi..
25 Şubat 2010 / 16:58
Japon otomotiv şirketi Toyota’nın başkanı Akio Toyoda, bazı ölümlü kazalardan ötürü geri çağırmalara yol açan mekanik arıza konusunda özür diledi. ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan komite toplantısına katılan Toyoda, İngilizce konuşarak, "Toyota sürücülerinin yaşadıkları her tür kazadan ötürü çok özür diliyorum" dedi.
YAKLAŞIM POLİTİKASI DEĞİŞECEK
Toyoda, firmanın müşteri şikayetlerine yaklaşım politikasını da değiştireceğini taahhüt etti. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan firmanın kurucusunun torunu olan Akio Toyoda, koyu takım elbisesiyle ve canlı adımlarla komite salonuna girerken, oldukça kalabalık bir kameraman grubunca izlendi. Komite başkanı Edolphus Towns, Akio Toyoda’ya, gönüllü olarak bu toplantıya gelmeyi kabul etmesinden ötürü teşekkür etti, Toyoda’nın, otomobilin güvenliği ile ilgili taahhütlerinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #63 :
Şubat 25, 2010, 22:47:29 »
andaç kardesım ben senden cok kızgın ve kırgındım toyota ya musterı hızmetlerınden hıcbır zaman memnun kalmadım cok sorunlar yasadım ve en sonunda ıstedıgım servıs mudurunu buldum ve ısteklerımı kendısıne ıletıp yardımcı olmasını ıstedım.cok anlayıslı davrandı ve suan aracımdan daha memnunum %100 degıl ama öncekı sorunlarımı hallettı umarım gıderekte memnunum kalırım dıye dusunuyorum.ızmrıde ıkamet edıyorum ama manısa dakı akdemır toyota servıs muduru ziya bey var ve sorun çözmek için çalısan bır mudur.hangı sorunla gıttıysem elınden gelenı yaptı saolsun mınnettarım kendısıne.yakındaysan ımkanın varsa getır aracını buraya bırde o baksın yardımcı olacagına emınım.farklı bır sorunla gıtmıstım kendısıne test surusune cıktık ve aractakı dıreksıyon boslugunu kendısı fark ettı ve garantıden degırtırdı ben farketmemıstım bıle.tamamen musterı memnunıyeı odaklı calısan bır servıs muduru gelmenı tavsıye ederım.
corolla comfort D4D 2007
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #64 :
Şubat 25, 2010, 22:52:09 »
İbrahim kardeş cok sağol.
Afyondayız.
Ama Toyota hakikaten çok hayal kırıklığına uğrattı.
Böyle baştan savma cevap yazılmaz.
Bu kadar ilgisizlik olmaz.
Toyota aldığımıza bin pişman ettiler bizi.
İnan arabayı kullanmaya korkuyorum.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #65 :
Şubat 25, 2010, 22:58:02 »
cok cektım bende ama sımdı mutluyum dıyebılırım.servıstekı ustalarla ve musterı yetkılılerıyle cok tartıstım ama ınan kı hızır mısalı yetıstı bu zıya abi.abı dıyorum cunku gıt gel cok yakın olduk.kendısınede söyledım zaten sıze guvenıyorum toyota ya degıl dıye.oyuzden bu durumdan cıkmak ıstıyorsan.bır depo mazot harcayıp bır kaç servıs gezıceksın baska turlu emın ol kı olmuyor.izmir de 3 4 servis var çözum manısadan geldı bana.inş. sende en yakın zamanda sonuca ulasırsın ama kendın cabala toyotadan bısey bekleme yanı cunku olmuyor aramıyorlar bıle.gelırsen beklerım yardımcı olmayada calısırım andac kardesım.
corolla comfort D4D 2007
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #66 :
Şubat 25, 2010, 23:04:18 »
Saolasın...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #67 :
Şubat 26, 2010, 00:01:35 »
Andaç bey birde Ankara'ya misafir edelim sizi..Toyan yetkili servise (CRM puanı yüksek bir servistir) gösterin aracınızı....Küçük şehirlerdeki bir çok markanın servislerinde böyle problemler yaşanabiliryor.Heleki bu tek yetkiliyse meydan ona kaldığından......
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #68 :
Şubat 27, 2010, 17:11:26 »
Bugün aracın yağ filtresi ve yağ değişimi için babam servise gitti. Yine aynı şekilde direksiyon sorununun olmadığını söylemişler.
Daha sonra babam, Hyundai Yetkili Serrvisine gidip sorunu anlatmış. Test sürüşü yapmışlar.
Usta kağıda aynen şunları yazmış;
-Araç, zaman zaman direksiyonu ağırlaşarak sola doğru çekme yapıyor. EPS ( Elektirik Destekli Hidrolik Direksiyon) ünitesinin kontrolden geçmesi gerekir.
Ayrıca aracın uzun yolda sürücüyü yoracağını da söylemiş.
Tam da bizim anlattıklarımıza paralel şeyler.
2 ayrı usta ( Kendi memleketimdeki eski ustam ve bugünkü Hyundai Yetkili Servis ustası ) ve 3 ayrı sürücü ( ben, babam ve kardeşim)direksiyon sorunu var diyor ama yetkili servis hala bir şey yok diyor.
Eskişehir Servisiyle telefonda görüştük. İlgileneceklerini söylediler. Birkaç hafta içinde randevu alıp oraya götüreceğiz.
2 ayrı usta bana hak verdi artık ölsem de gam yemem.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #69 :
Şubat 28, 2010, 21:26:29 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 27, 2010, 17:11:26
2 ayrı usta bana hak verdi artık ölsem de gam yemem.
Yine de dikkatli sürün. İyi yolculuklar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
«
Yanıtla #70 :
Şubat 28, 2010, 21:41:07 »
www.sikayetvar.com
adresine yaz bakalım ciddiye almıyorlarmı seni,
önce üye ol tabi inşalah mennun kalırsın geçmiş olsun can sıkıcı bir durum
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #71 :
Şubat 28, 2010, 22:44:32 »
Andaç bey afyondaki servisi bende biliyorum.. 2008 dizel corollamızın yol tutuşunun iyi olmadığını söylemiştim eski 96 corollamızın daha iyi bir yol tutuşu olduğunu söyledim ama inanmamışlardı bana, bu araba daha ağır yol tutuşu ondan çok daha iyi gibi saçma bir mantık yürütmüşlerdi. (alakası yok konuyla ama anlatmalıyım bunu da : klimanın eski corollamıza nazaran daha az soğuttuğunu söylediğmde de polen filitresini çıkarmak (!!) gibi bir çözüm önerilmişti, ki sadece gülüyorum ben bunu hatırladıkça, var mı böyle bir mantık!! bu ne cehalettir )
2008 Corolla D4D MMT
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #72 :
Şubat 28, 2010, 23:30:05 »
Siz daha durun araç eskisin iyice unuturlar
..Araç yeni iken 2005 de 2006 da her bakımdan sonra araralardı.Şimdi bakımlarını gene servis yapıyor ama ne arıyorlar nede soruyorlar..Ben ilk defa andaç beyden yeni kasa corolla ile ilgili böyle sorun duyuyorum.Açıkçası Emps de bir sorun olsa uyarı ışıgı falan yanar.Yada direksiyon zaten hız arttıkça ağırlaşıyor du yanlı bilmiyorsam ama emin değilim..Elbette yeni aldığınız aracın bu sorunlar çıkarması yada başınıza gelmesi üzücü bir olay.Ama bu zaman kadar mail attığımda mutlaka geri dönmüşlerdir.Yada arayıp şikayet ettiğimde..45 binde iken amortisörü bile garantiden değiştiler...O servisten memnun değil iseniz başka servislere yönelin...Yolda nasıl tutunamıyor onu yaşamadığım için yorumda yapmak istemiyorum.
Kendi aracımdada yüksek hızlarda büyük araç sollarkan veya rüzgarlı havalarda yol tutuşunu kaybediyor şeritte tutmakta zorlanıyorsunuz ancak yeni ve şase olarak uzun ve ağır bir aracın okadar şeritte tutunaması mantıksız..
Bu şikayetleri duydukça yeni kasa dan iyice sogudum ben avensise sıcak bakmaya başladım.
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #73 :
Şubat 28, 2010, 23:39:37 »
Tuncay Bey benim görüşüm, yüksek hızda güven hissi olmuyor yeterince daha çok virajlarda falan şöyle tam anlamıyla yola yapıştığını hissedip gaza yüklenemeye cesaret edemiyorum. Ha şunu da söyleyeyim baz aldığım araç 96 corolla...
2008 Corolla D4D MMT
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #74 :
Şubat 28, 2010, 23:49:08 »
Bu eski kasa aracınızdan daha yüksek..Üstüne yay takıp aracı yere indirebilirsiniz.Ama 96 dan da kötü yol tuttuğuna inaanamam yani kusura bakmayın..Zaten virajlara yüksek hızla girmenin bir mantıgı yok..savrulmak istiyorsanız o ayrı nokta..
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #75 :
Şubat 28, 2010, 23:59:18 »
Aracın orjinalini hiçbir şekilde bozmam, her ne kadar memnun olmasamda... Demek istediğim yüksek hızla viraja girmek değil de viraj çıkışı hızlanmaktır ki doğrusu da budur. Kulağa saçma geldiğinin farkındayım ama inan ki o eski aracımızla
çok yüksek süratle
aldığım virajda (anlaşılacağı gibi uzun bir viraj) yeni araçla güven hissini alamıyorum.. Bunu babam farketti önce bende inanmadım sonra denedim ve çok şaşırdım.. Bunu ilk farkeden biz değiliz çevremde de aynı görüşte olanlar var. Ama sonuç itibariyle seviyorum aracı..
2008 Corolla D4D MMT
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #76 :
Mart 01, 2010, 00:23:27 »
Andaç ve Mehmet beylere yaşadıkları sorunlar nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Hyundai servisinin yazmış olduğu notları Accent Era larda kronik olan ve sonraki üretimlerinde kaldırılan EPS sorunu önyargısı ile değerlendirmiş olabileceğini düşünüyorum. 2006 Toyotalara göre yol tutuşunun kötü olabilmesini bırakın ihtimali bile geçerli değildir. Bunu yapılan hemen hemen her testte yazıldığından anlayabileceğiniz gibi sadece basit bir viraj testi ile bile anlayabilirsiniz. İnanın hiç korkmadan önceki kasa ile girdiğiniz hız neyse 10 fazlası ile virajlara giriniz.
Sorunların halledilebilmesinin 2 temel şartı var o sorunu bizzat Formene yaşatmak. 2.si müşteri hizmetlerini iyi kullanmak. Ancak aracın iade ederim vb. çıkışlarla sadece ortam gerilir. Sizi mimlerler yapılacak en doğru hareket soğukkanlı olmak. Ancak AJL gruba geçtikten sonra geri dönütler rezalet halde. Servis formuna işaretleseniz dahi ne arayan var ne soran.... Mazda ve Kia ortada en yakın örnek. Müşterisine sahip çıkmayan aracı allame olsa batar. Mutlaka müşteriyi inandırmak ve ikna etmek lazım...Yazdıklarım doğru şeylerdir, ancak sadece benim yazdıklarım doğrudur diyemem. Doğruyu bulanızda bir ışıltı olabildiysek ne ala....Kalın muhabbetle iyi yolculuklar.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #77 :
Mart 01, 2010, 01:28:28 »
Öncelikle mimlemek bizim işimiz. Parayı veren biziz.
Ticaret kanunlarımız müşteriler arasında ayrımcılık yapmaya manidir.
Eğer 2009 corolla düzgün bir sürüşe sahipse, fakat bilinmeyen bir nedenden ötürü, sürüşünün düzgün olmadığı gibi bir ilüzyon oluşuyorsa bunun da sorumlusu yine üreticidir. "Güvenlik hissi" de güvenliğin bir parçasıdır, yokluğunda panik doğar. Panik tehlikeli birşeydir.
Nacizane fikrim:
2009 model bir Japon arabasını bırakın şeritte tutmak, izin verilen en yüksek hızda sürerken mesela sol tekerleğini şeridin çizgisi üzerinde tutamıyorsam ben o arabaya normal diyemem. Burada anlatılan gözlemi tekrarlamam mümkün değil fakat bana inandırıcı geldi. Bu saatten sonra lastik basıncı veya rot ayarı gibi bişey çıkmasını beklemiyorum.
Hayırlısı
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #78 :
Mart 01, 2010, 10:12:03 »
Arkadaşlar yolda tutunamamaktan kastım, aracın kuru, düz yolda bile düz olarak ilerleyememesi. ( Rüzgar olayı dışında )
Sürekli sağa ya da sola doğru yönelme isteğinin bulunması.
Direksiyonu ne kadar sağlam tutarsam tutayım,( ki daima sağlam tutarım ) araç bir yöne çekiyor kendini ve bu durumda ufak kontralarla ( önce aracın gittiği yöne hafifçe sonra da yolda gitmem gereken çizgiye direksiyonu çevirerek) işi çözmeye çalışıyorum.
2001 Toyota da 93 Temprada bu olmazdı.
Ama iki kez çok ciddi şekilde kaydı. ( Birisinde 80/90 Km aralığında yarım metre kadar sola kaydı, diğerinde de 30 cm kadar sağa - 140 Km hızda - )
2 usta ve üç ayrı sürücü ( babamın, benim ve kardeşimin sürüş tarzları birbirine benzemez ) sorun olduğunda hemfikir.
13 yaşından bu yana araç kullanırım.
Motorsporlarını da hem ilgi hem de bilgilenmek amaçlı sürekli takip ederim.
Ben şahsen ABD'deki incelemeyi dikkatle takip ediyorum. ( Ama biz bu sorunu Haziran 2009'dan bu yana yaşıyoruz. İlk olarak Afyon-Antalya yolunda, hafif yağışlı havada - düz bir yoldur genelde- farkettik. Afyon-Konya yolunda da - yine düz bir yol- yaz günü, kuru yolda yapınca servise gittik )
Ordan bir yanıt gelmeden Türkiye'de bu işi ciddiye almayacaklarından da eminim.
Mehmet Bey, siz yol tutuşla ilgili şikayetlerini giderebildiniz mi? Nasıl bir çözüm ürettiniz ?
Ahmet Egesoy üstadım, işte biz de tam da bahsettiğin o güvensizlik hissi hasıl oldu. Toyota'nın bu durumu dikkate alarak bi şeyler yapması gerek.
Ben cidden dua ediyorum direksiyon kaynaklı bir sorun olmasına. Çünkü tamiri çabuk ve kolay olacaktır. İnşallah bir mühendislik hatası yoktur.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #79 :
Mart 01, 2010, 14:21:19 »
arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışıyoruz ama okumadın galiba
www.sikayetvar.com
adresine üye ol ve durumunu bildir onlar senin adına hemen iletişim kuruyorlar ve toyota seni ister istemez ciddiye alıyor,
Yazdır
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
9
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...