Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #80 : Mart 01, 2010, 15:46:43 »
Sayın Mehmet Emin, şikayet var adlı siteye mesaj atalı 4 gün oldu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 01, 2010, 15:46:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #81 : Mart 01, 2010, 16:31:52 »
iyi işte buna ramen bir sonuç alamazsanızda, o zaman en son çare adliye gibi, fakat sizin şikayetiniz doğrultusunda birkaç böyle soruna denk geldim, birde tavsiyem garantiyi bozmayacak şekilde toyota özel servisine gitmeniz resmi servisten biraz farklı sonuçta, rot ve rot bağlantılarından çıkabilir sorununuzun kaynağı bence
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #82 : Mart 04, 2010, 18:01:21 »
Andaç Bey, yol tutuşu problemini servise söyledim ama benim aracımda olan bir problemden kaynaklanmıyor bu. Yani yüksek olduğu için bu yeni kasa yol tutuşu beklediğim gibi değil. Bir çözümümüz yok sonuçta, bu araç böyle diyorum :)
2008 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 04, 2010, 18:06:12 »
Andaç Bey, yol tutuşu problemini servise söyledim ama benim aracımda olan bir problemden kaynaklanmıyor bu. Yani yüksek olduğu için bu yeni kasa yol tutuşu beklediğim gibi değil. Bir çözümümüz yok sonuçta, bu araç böyle diyorum :)
Daha yüksek yapılı bir sürü araç var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #84 : Mart 04, 2010, 18:59:21 »
andac kardeş bende bu sorun kalmadı aracın koltugunu kendime göre tam ayarladım ve direksiyonu sonuna kadar aşşağıya indirdim ve kendime doğru biraz cektim atoyaolda 130 km hızla giderken direksiyonu bırakıyorum aracta hiç sapma yok yanlız bazen yollun eymine göre sağa ve ya sola cekme yapıyor bence sende bir dene inşallah sorunun bu şekilde kaybolur
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mart 04, 2010, 19:28:41 »
Daha yüksek yapılı bir sürü araç var.
   Kamil bey dediğiniz gibi bir sürü yüksek araç var.Yükseklikle alakalı olsaydı otobüslerin yollarda hiç gidememesi gerekiyor..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #86 : Mart 04, 2010, 20:00:25 »
   Kamil bey dediğiniz gibi bir sürü yüksek araç var.Yükseklikle alakalı olsaydı otobüslerin yollarda hiç gidememesi gerekiyor..
farkediliyor mu bilmem ama konu nasıl farklı yöne çekilmiş...
*Yerden yüksek olunca yolda gitmemek mi gerekir dedim ben
*Araç yüksek diye yol tutuşu mu yok dedim
beklediğim yol tutuşunu bulamadığımı belirttim.
ve şu da bir gerçek ki yükseklikle çok alakalı yol tutuşu, değil diyorsanız bir otobüsü araba gibi esnek kullanmayı deneyin. Bunu anlamak için fizik profesörü olmak da gerekmez
2008 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mart 04, 2010, 20:28:18 »
   Mehme Toytunc bey kardeşim sen neden üzerine alınıyorsun ki.Kamil beyle hayret ettiğimiz,şaşırdığımız konu servislerin aracın yüksekliği ile bahaneleridir.Otobüsten vazgeçtim Doblo,Albea ya da ne bileyim Kango'yu örnek gösterebilirim...Onlarda yüksek araçlar ki hele Doblo'nun yol tutuşu CAdy'den sonra en iyisdir ki beğenilmeyen Doblo (1.9 Mjet) bile çok yüksek hızlarda çok rahat ve sorunsuz gidebiliryor.Konu başka yere çekilmemiş yani.İçin rahat olsun sana bir şey diyen yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 04, 2010, 22:09:33 »
   Mehme Toytunc bey kardeşim sen neden üzerine alınıyorsun ki.Kamil beyle hayret ettiğimiz,şaşırdığımız konu servislerin aracın yüksekliği ile bahaneleridir.Otobüsten vazgeçtim Doblo,Albea ya da ne bileyim Kango'yu örnek gösterebilirim...Onlarda yüksek araçlar ki hele Doblo'nun yol tutuşu CAdy'den sonra en iyisdir ki beğenilmeyen Doblo (1.9 Mjet) bile çok yüksek hızlarda çok rahat ve sorunsuz gidebiliryor.Konu başka yere çekilmemiş yani.İçin rahat olsun sana bir şey diyen yok :)
Teşekkür ederim. Ben bile kendimi daha iyi anlatamazdım. Peugeot-golf-astra vs... (2005 ve üstü) daha mı alçak ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mart 04, 2010, 22:15:15 »
   Kesinlikle daha alçak değil dediğiniz araçlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Mart 04, 2010, 22:35:30 »
Mesut Kardeş çözüm bulmanıza sevindim.

Birkaç gün önce sola ve aşağıya doğru eğimli bir viraja 70 Km nin üstünde girdim.
Direksiyonu bıraktım.
Araç ne yaptı?
Sola, virajın, eğimin olduğu yöne gitmeliydi di mi?
Hayır.
Tam tersine hem de büyük bir istekle sağa resmen kırdı direksiyon kendini.

Servise gitsem bu sefer de merkez kaç kuvvetinden bahsedecektir.
Ben ne söylersem onların bir açıklaması olacaktır.

O viraj hariç tutarsam da araç;
-direksiyonu bıraktığımda, 50 metre kadar gidiyor gitmiyor ve hemen ( genelde sağa ) sağ/sol'a kırıyor kendini.
- öyle tatlı tatlı yön değiştirmiyor,
- viraj alır gibi inanılmaz bir yön değişimi yapıyor. ( araç sollarken yaptığımız şerit değiştirme oranı kadar )
- asla dümdüz gidemiyor ( düz yolda )
- ki gittiğim yolar 2-3 şeritli düz yollar genelde
-  80 Km nin üstüne çıktığımda da direksiyon çok sertleşiyor ve direksiyonu ne kadar sık turasam tutayım asla düz ilerletemiyorum aracı
- bu da beni fiziksel/psikolojik olarak geriyor ve çabuk yorulmama neden oluyor,
- araç hiç kullanım zevki yaşatmıyor.
- 15-30 cm aralığında, kayma sorununu yine yaşatıyor ( düz yolda )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mart 04, 2010, 22:42:19 »
   Andaç bey size tavsiyem Ankara tarafına gelirseniz eğer Sivrihisar-Afyon karayolunun ilk 20-30km'si boyunca direksiyonu çok daha iyi sıkı tutmanız gerekecek.Sorunu olmayan aracı bile şeritinde tutmakta zorlanıyorum....
   Eskişehir Sarar Toyota'ya ne zaman gideceksiniz acaba?Orası ne diyecek merekla bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Mart 04, 2010, 22:45:30 »
Bu anlattılarımı Afyon- Ankara yolunda yaşattı bana.

Eskişehir servisine gideceğimiz tarih belli değil ama 2 hafta içinde gidebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #93 : Mart 04, 2010, 23:29:24 »
andac kardeşim sen her zaman gittiyin servise deyilde başka bir toyota servise git aracın direksiyonun altından cevirirken ses geliyor diye bir söyle bakalım ne diyecekler özellikle tekerin biri öbür tekerden hafif yukardeykenbazen boşluk aluşuyor ve vurma sesi geliyor diye söyle ve bu konuyu güzelmezse sana aracta her hangi bir sorun yoktur diye servis yazısı iste ve sisi mahkemeye veririm diye söyle..
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #94 : Mart 04, 2010, 23:40:46 »
andaç kardeşim aracınızda fiziksel (şase yamukluğu, süspansiyon geometri bozulması...) yada elektronik (elektrik destekli direksiyon vb) hatası olduğu bence çok açık.
ve bunu toyota servisi, genel merkezi yada anjinsan toyoda ile çözemeyeceğinizde çok açık. kimse 43-45 bin tl'yi sokakta bulmuyor. tüketici mahkemesine başvurun ve hakkınızı arayın. sizin mesajlarınızı okurken ve gördüğünüz muameleyi görürken valla bana sıkıntı bastı.
allah size kolaylık versin, bir an önce kurtulun bundan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #95 : Mart 05, 2010, 00:19:32 »

Son zamanlarda bir olay dikkatimi çekti. Forum sitelerinde ilginç yorum yapanlar ve keskin çıkışlar ile provakatör yazışanlar ki yaşlarının gereğidir, aracın sahibi olmayan ancak araç sahibinin oğlu yeğeni tarzı genç arkadaşlar...Donanım haber diye bir forum sitesi var oradada Citroen C4 sayfasında bir arkadaş neler neler yazıyor forumdakileri çıldırtıyordu sonradan yazdı ki aracı kullanmamış bile, kulaktan dolma şeyler yazıyor. Dikkat ediyorum son zamanlarda en kaliteli bulduğum ancak çok parçalı olmasından hiç de hazzetmediğim bu forum veya don.hab. forumun Yeni Nesil Corolla sayfası son gaz pedalı olayından sonra zaten çığrından çıktı bu tip yazışmalar ve gençler yüzünden... Önceden de yazmıştım çok parçalı olduğundan hangi sayfa olduğunu hatırlamıyorum-sayın yönetici bu başlıkları birleştirse ve aynı konu altında açılan başlıkların yenisini açılmasına izin vermese- milyonlarca dolar yatırım,milyonlarca kullanıcı ve Dünyada liderlik gibi vasıfları olan bir araçtan bahsediyoruz. O kadar basit bir makine değil bu..19 yaşında genç bir insanın anlayamayacağı duygu ise şudur; bu araçları almak için benim gibi insanlar hayatlarından belki de en değerli 3-5 yıllık birikimleri veriyorlar...Babanız yolda tutamıyorsa bunun bir kötüleme ve markayı bu kadar kolayca harcama ve linç kampanyasına dönüştürülmemiş olması gerekir.
Bilgiyi paylaşmak ayrıdır, bilgiyi parçalamak çok daha ayrı...Benim bu tip arkadaşlara naçizane tavsiyem babalarının konularına müdahale etmeden gidip sanal alem sataşmacılığına başka sitelerin oyun sayfalarında devam etsinler.Son sözüm son kasa Corolla ile Tempra, Lada, 206, Symbol kıyaslayıp yol tutuşundan sınıfta bırakanlar var ya artık orada seviye de biter, tartışma da olay kısırdöngüdür. İsyankar ergenin gerginliğinden çıkardığı sanal başarısının verdiği hazdır sonuç...Başka da bir şey değil...
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mart 05, 2010, 00:23:07 »
   Ahmet bey döktürmüşsünüz vallahi.... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mart 05, 2010, 00:48:00 »
ahmet abi  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:..İsyankar ergen lafına bittim abi.Haklısın.araç ile uzun yol yapmayanlar bazen acımasız olabiliyorlar.Bazı sorunları oluyor ama kendi corollamdan memnunum.Bugun debriyaj pedalı viyaklıyodu gene.Kaputu actırdım gene yağlattım.
Bu zamana kadar pedalı duyduk depo sesinii duyduk tkırtıları cızırtıları anladımda bir araçın bukadar anormal yolda seyir etmei şaşırtıyor.Kullanıcıya bişeyde diyemiyorum.alllah yardımcısı olsun -_- -_-
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Mart 05, 2010, 01:48:58 »
Peki Ahmet Bey  :alkis: bu forumu terkediyorum... 19da olsam haddimi aşmadığımı düşünüyorum. siteyle kim ilgileniyorsa ondan da ricam benim bu sitedeki üyeliğimi kaldırmasıdır...  Tüm arkadaşlara abilerime iyi forumlar, kazasız günler dilerim .. Bunca yazdığınız şeyin altında kalamam yaşınızdan dolayı gösterdiğim saygıdan ötürü, o yüzden bu forumda bir daha yazmayacağım..
2008 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mart 05, 2010, 07:52:43 »
  Olayları yaşa vb. etmenlere bağlamak da ayrı bir sakıncadır. Daha çok yaşı olan daha iyidir, daha bilgilidir diye bir kural yok. Malesef önyargı insan oğlu için her zaman ve her konuda geçerli bir olgudur. Önemli olan bundan kişisel olarak kurtulabilmektir. Bununda temelinde eğitim yatar. Yalnız verilen eğitimin yanında, alınan eğitim önemlidir. !!!
 Tüm bu ve sizlerinde aktardığınız nedenlerden ötürü bilimsel paylaşımlara ciddiyetle yaklaşmaktayız ve bu tarz paylaşımları istemekteyiz. Zaten anlamlı ve değerli olanda budur. Bu yüzden öncelikle öğrenmemiz gereken; bilimsel yaklaşımın nasıl gerçekleştirileceğidir.
 En basitinden;

*Öncelikle sorun açık ve net olarak tanımlanmalıdır.
 *Soruna etki edebilecek postulatlar ortaya konmalıdır.
 *Sorunun çözümü, için gerekli yollar belirlenmelidir.
 *Bu yolların en uygunu uygulanmalıdır.
 *Uygulamadan sonraki değişim ölçülmeli ve değerlendirilmelidir.