Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2010, 15:59:01 »
  İstatistiğin de belli kuralları vardır Ahmet bey (beyi kaldırabiliriz sanırım). En başta istatistik yalan söylemez ancak istatistikçi yanlış yapabilir. Yani istatistiğe konu olacak değişkenleri ve etki oranlarını seçmek aslında çok önemli bir çalışmadır. Olaya istatistiki olarak anlamlı (değişik oranlarda) dır diyebilmemiz için öncelikle o ana konuyu ve üzerinde araştırma yapılacak değişkenleri belirlememiz gerekir. Yani bir göle giden 100 kişi 1 ay içinde orada kayboluyorsa, istatistiki açıdan bu sadece o göle giden Falanca sayıda kişiden 100'ünün kaybolduğunu açıklar. Başka bir şeyi açıklamaz. Aradığımız başka birşey ise (kaybolma nedenleri), bu durumda onun değişkenlerini ve frekansını ayrı ayrı belirlememiz gerekir. Farklı bir araştırma yapmamız gerekir. Zaten istatistikin en zor bölümü doğru ve faydalı verileri toplamaktır.
 Buna yine istatistiki bir çalışma ile örnek vereyim;
 bundan bir kaç sene önce yapılan (Türkiye Karayollarında) lastik hava basınçları konulu çalışmada ele alınan onlarca otomobilden lastik hava basınçları olması gerekenden fazla olan araca rastlanmamıştır. Ancak bu araçların %85'in de lastik hava basınçları düşük, %50 'sinden fazlasında da tehlikeli oranda düşük olduğu görülmüştür.
 Yine örneğin; aracın lastiklerinin park esnasında kaldırıma temas etmesi aslında bir kazadır. Bununda ötesinde temas şekli lastiklere ciddi zararlar verebilmektedir. Hatta kaldırıma park gibi durumlar (ülkemizde sıkça rastlanır) da lastik yanında rot ve amortisör bozuklukları yanında tablada dahi yamulmalar görülebilmektedir.

Bu yazdıklarım yukarıdaki konuya sadece örnek, elbetkide parçalar düzgün iken, bir montaj hatası ile aracın geometrisinde ve dolayısı ile yol tutuşunda sorun olabilir ancak söylediğim gibi her aracı iyi yol tutumayan aynı sebebpten dolayı aracı iyi yol tutumuyordur diyemeyiz, bunun altında yatan/yatabilecek nedenleri ortaya koymamız gerekmektedir.

Tamam Hakan :)
Benim arabamda değil sorun ve toyota aleyhine bişey söylemekten de zaten zevk almam kesinlikle... Tartışmak anlamsız olur.
Sen ne tavsiye edersin?
Servis "sorun yok" diyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2010, 15:59:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 22, 2010, 16:11:06 »
  Evet, bu olayın ticari tarafıda çok önemli. Olay sadece istatistiki ya da mühendislik çalışması ile bitmiyor. Halkla İlişkiler'in burada iyi bir şekilde devreye girmesi şart.

Başka bir markada lüks segment aracı piyasaya ilk çıktığında kısa sürede elektronik sorun yaşayanlar olmuştu. Ancak araç ile ilgili bir probleme rastlanamamıştı hatırladığım kadarı ile. Sonra anlaşıldı ki, lüks segmentte olduğundan bir çok elektirkli ve elektronik donanıma sahip araçlar gösterim salonlarında satış için sergilenirken, alıcılar bir çok donanımı orada çalıştırıyor ve bu da araç aküsünü bitiriyordu. Bu da satış sonrası araçda ortaya çıkarıyordu. Çözümü basit bu olayın aydınlanması ise elbetkide zaman aldı ve kişilerde soru işareti doğmasına sebep oldu.

Not: Çözüm için her zaman önce en basit olasılıktan başlamak en iyi yoldur. Çünkü bunlar genelde göz ardı edilir.
 İstatistik ise matematiksel olmasının yandında aslında oldukça derin bir bilimdir (her bilimin de ihtiyacı duyduğu bir daldır) ve daha öncede söylediğim gibi istatistik yalan söylemez. Sorun varsa bu istatistikçidedir. Bu yüzden olay tanımlaması başlı başına çok önemli bir etmendir istatistik biliminde.

Ahmet, tam ben yazarken yazmışsın. :)
 Servis hangi veriye dayanarak sorun yok diyor? Klasik rot ayarı yapanların yanında, oldukça gelişmiş sistemler ile yapanlarda var ve klasik sistemde görünmeyen bazı düzen hataları, gelişmiş sistemlerde görülebiliyor. Eğer lastik havaları düzgün ise, lastiklerde önemli ve asimetrik bir deformasyon yok ise ve sorun araç ilk alındığından beri hissediliyorsa (en önemlisi), bence montaj hatası olabilir ki bunu zaman zaman duyuyorum da. Ama malesef bu işin aydınlanması, titiz ve halkla ilişkilere sahip zihniyetle mümkün. Yani bence genelde personel, firmaların müfredatlarının çok dışına çıkıp hareket edemiyor ya da buna cesaret edemiyor. Hata varsa bunu kabul etmek bir erdemdir ama bu en baştan başlar.

Ben kesinlikle her hangi bir firmanın savunmasını yapmaya çalışmıyorum ve böyle birşeyi asla yapmam da her ne sebeple olursa olsun, ancak oraya gidildiğinde ve servis personeli bir mazeret ilettiğinde araç sahibinin elinin dolu olması bence çok önemlidir. !!!
 Eğer yol tutuş ile ilgili genel bir değerlendirme varsa (sürücüler arasında) bence bu araçların serileride karşılaştırılarak (özel bir başlık altında ve sadece gerekli veriler aktarılarak) bir veri tabanı oluşturulup bu şekilde genel merkezle iletişime geçmek bence çok faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 22, 2010, 17:06:41 »
Hmm.
Bir de "yol tutuş" denmiş ama "aracı şeritte tutamıyorum" tarzı bir şikayet "yol tutuş" kavramını da aşıyor. Korkuttu beni doğrusu bu.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Şubat 22, 2010, 17:39:47 »
  Normal (kuru ve temiz yüzey) yol koşullarında mı, yağışlı ve su birikintisi olan yüzeylerde mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Şubat 22, 2010, 18:02:37 »
Araç kuru ve düz  asfaltta bile düz olarak  ilerleyemiyor.
Hafif yağışlı havalarda bu durum daha net bir şekilde hissediliyor.
Rüzgar ve yağış varsa yolda, işte asıl o zaman ne yapacağını hiç kestiremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2010, 18:15:09 »
andac arkadaşım bu sorun bence araçta sert amortisör var ve yolun eğimine göre araç sağa veya sola hafif çekme yapıyor.
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2010, 18:17:24 »
Eski aracımda biryerlere gezmeye gideceğim zaman heyecanlanırdım. Araç sürmekten zevk alırdım ve yorulmazdım, dinlenirdim. Ama şimdi aracım 7 yaş genç olmasına rağmen araç kullanmaktan zevk almamaya başladım. Bu araç bana zevk vermiyor, ısınamadım.Yol tutuşu kötü, araç içinden görüş mesafesi çok kötü. Bilhassa yandan gelen araçları kesinlikle göremiyorum.Önceki aracım VW Bora idi onu arıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Şubat 22, 2010, 20:17:48 »
  Sert amortisör tam tersi etki yapar. Yumuşak amortisörde salınımlar daha fazla olur.
 Araçların ön düzen ayarlarında belli sebeplerden dolayı (sürüş, konfor vs.)belli oranlarda boşluk bulunur. Bu boşluğun çok olması aracın yolda gezmesine sebep olabilir.

Aracın yol tutuş problemini tam tespit edip yazabilirseniz bence daha sağlıklı olur.

Gerekli lastik ve süspansiyon ayarlarım fabrika değerlerinde mi?
 Özellikle hangi esnada, frenaj, gaz verme, viraj vs. sorun hissedilmekte?
 Yol tutuş sorunu arka aksdan mı, ön aksda mı?
 Sorun rüzgarlı havada mı daha, çok her zaman aynı mı?
 Aracın yük durumu sorunu arttırıyor mu, azaltıyor mu?
 Yol tutuş sorunu hissettiğinizde araçda ne gibi önlemler alıyorsunuz (kontra, gaz kesme vs.) ve bunlar ne oranda etkili oluyor?
 Bu sorunu yaşadığınızda yan camların konumu ne?
 Araçla düz yolda (gerekli güvenlik önlemleri alınmışken) giderken fren yaptığınızda (direksiyona müdahale etmeden, hafifce tutularak ancak tehlikeli bir duruma mahal vermeden) her hangi bir yöne çekme var mı?
 Yol tutuş kaybı her iki yöne harekette de aynı şeklide mi gerçekleşiyor?

Bu ve benzeri sorulara cevap bulmak eminim sorunu açıklama yönünden daha faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 22, 2010, 21:05:43 »
Yorumlar biraz abartıya doğru gidiyor.Dünyanın en kötü aracı COROLLA diyin olup bitsin.Benim bindiğim araçta 2008 Corolla uzayda yapılmadı.El insaf.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Şubat 22, 2010, 21:37:05 »
Hakan Bey, aracımızda yaşadığımız proplemi forumda dile getirirken;

1- Toyota'ya çok büyük bir saygı ve hayranlık duyduğumu,
2- Çok özel bir araç olduğunu,( Aldığımıza pişmanız demedim. Hatta bu gün bir daha araç alma durumum olsa yine Toyota Plazaya giderim )
3- Eski model Toyota araçlarından ne kadar memnun olduğumuzu,
4- Marka imajına zarar vermek istemediğimi,
5- Ancak ciddi bir sıkıntı yaşadığımızı,
6- Servisin ısrarla sorunu görmezden geldiğini,
7- Markanın bizce önemli olan bu soruna karşı bir telefonla dahi bize bir geri dönüş yapmadığını,
8- Bu geri dönüşün olmamasının sebebinin Toyota Türkiyedeki yeni yapılanma olabileceğini,
9- ABD'de de direksiyon sisteminin incelemeye alındığını ifade ettim.

Bu forumda konuyu tartışmaya açmaktaki amacım, benzer sorun yaşayan  sürücülerin olup olmadığını ve onların bu sorunu nasıl aşmaya çalıştıklarını öğrenmekti.

Amacım, asla ve asla Toyota aleyhine bir hava yaratmak değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2010, 21:46:51 »
bence biraz beklemelisiniz eğer amerikada bu sorun tespit edilirse sizin aracınızda düzeltilebilir.fakat siz inede direksiyon kutusunu değiştirtmeye çalışın
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2010, 21:59:37 »
Andaç Bey sizin düşünceleriniz ve yorumlarınıza saygı duyuyorum.Sizi  kast  etmedim.Elbette sorunlarımızı paylaşacağız.Servislerde çözmek zorunda.Yorumlarda abartan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Şubat 22, 2010, 22:14:23 »
Estafurullah Hakan Bey,

Ben de bu sayede Toyota hakkında kötü, yıkıcı bir intiba bırakmamak istediğimi açıklamış oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 23, 2010, 11:59:02 »
bende 3cm yay var yol tutuşta problem yok 130 la viraja rahat girebiliyorum fakat eğilime göre direksiyon sağa veya sola kendisi gidiyor. bir diğer problemim 100kmh nin üstünde girdiğim su birikintileri beni aşırı derece de korkutuyor çok sapıtıyordireksiyonu kararlılıkla düz tuttuğum halde biranda yan şeride geçiyor araç su birikintisi yüzünden bir çok kaza atlattım.. aracın yürüyen aksamını keşke almanya'ya yaptırsalarmış.

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

yasal uyarıyı gerektirecek birşey yazmadığımı düşünüyorum 130 yazdım sadece bu da nereye çekersen oraya gider.. :D

hakan abi valla yürüyen aksamın almanyada yapıldığını bilmiyordum ama bundan önceki aracım opel astra 2002 idi muazzam bir yol tutuşu vardı hiç bir hareket sizi yoldan çıkarmıyordu astra g kasanın yürüyen aksamını lotus markasının çalışanları tasarlamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 23, 2010, 14:30:21 »
Kisisel yorumum su sekilde: Bahsedilen problem eger anlatildigi gibi ise bunun servis tarafından gecistirilmesi mumkun degildir, sonucta problem acikca ortaya konmus, bunu arabayi kullanan servis elemani hemen fark eder, gerekli islemleride yapar
Sonucta babasinin arabasi ya da firmasi degil, cebinden parada cikmayacak
Ben ne zaman servise gitti isem hep cok memnun kaldim, bunu ozellikle belirtmeliyim, gerek hizmet anlayisi gerekse musteri memnuniyeti hep cok yuksek tutuluyor TOYOTA da, 
Ornegin:
1- 2006 corolla marka aracimin on fari arada bir bugulaniyordu, bakimda kontrol etmelerini istemistim, garantinin bitmesine 1-2 hafta kalmisti, hemen degistirdileri ikiletmediler bile, masraf 500 Tl idi ve garantiden degisti
2- 2006 corolla gen, bir keresinde de el freninin krom kaplamasi cikmisti, servise bir ugrayayim dedim ve onu soyledim, acikcasi degistireceklerini sanmiyordum, 1 cm lik krom kaplama icin komple el frenini degistirdiler, ikiletmediler bile, masraf 250 TL ve garantiden degisti
3- Yeni corollam 2009, arada bir frenlerden ses geliyordu, ilk goturdugumde 1000 Km ye kadar bekleyelim kesilmezse degistiririz dediler, zaten bu sesi yapmasinin nedeni de acikladilar, 10000 Km de ses arada bir gene cikiyor dedim, not aldilar, arabayi aldigimda balatalarin garantiden sifir takildigini ogrendim
4- En son gaz pedali geri cagirimi ile ilgili aradim, bana gun ici 1 hafta sonra randevu vereceklerini ama aksam 6 dan sonra da mesai oldugu istersem hemen o aksam 6 da randevu verecekelrini soylediler, ben de hemen o gun randevu aldim, islem yarim saat surdu, ve gercekten memnun kaldim
5- VW ve Audi servislerine gittigimde TOYOTA yi aradim valla, bir yetkili bulmak bile cok zor, buldugunuzda da size o kadar havadan bakiyorlarki sanirsin holdingte bir patronla toplanti yapiyorsun seni kimse takmiyor

Sonuc: Arabamdan cok memnunum, yol tutus sorunu falan yok, bir sorunuda yok, daha once kullandigim Toyotalardan cok cok iyi, en son bir onceki ksa ile karsilastirabilirim ve inanilmaz fark var iyi yonde.
ustelik araba ile her turlu cukura girdim ister istemez, ama otobanda olsun normal yolda olsun en ust hızlarda bile bir sorun yasamiyorum
Eger bahsedildigi gibi bir yol tutus problemi varsa bu sorun servis elemanlari tarafindan cok kolay fark edilir ve gereken yapilir

Benim onerim icinize sinene kadar, usenmeden bulundugunuz ildeki en az 3-4 servise daha gitmeniz ve sikayetinizi anlatmaniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #35 : Şubat 23, 2010, 16:10:58 »
kocaeli özel servisten  geliyorum. özel servisin dediği şu. "bu araç modellerinde belli bir hızdan sonra rüzgardan çokça etkilenme hep aldığımız şikayetlerden biri. sw araçlar %100 etkileniyorsa sedanlar da %70 etkileniyor. lastiklerizin iyi, rotbalşansınız düzgün ise başka yapılabilecek birşey yok. toyota sorun çıkarmama açısından bir numara ancak eski sistem teknolojinin üstüne 2002 den itibaren çıkan kasaların bindirilmesi toyotanın en büyük hatası oldu...." falan filan. çözüm yok yani. böyle bineceksiniz diyor. ama ciden sanayi piyasasında bile toyota son zamanlardaki bu tür şikayetlerden dolayı çok prestij kaybetmiş. şahsen ben bi daha ne tavsiye ederim ne de toyota marka araç alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 23, 2010, 16:25:29 »
Sikayetlere inanmakta zorlaniyorum, hemen her arac ruzgardan etkilenir
Ruzgardan etkilenmemesinin tek yolu aracın yere yakın olmasidir, ki bu durumda bile etkilenir
Etkilenmemis olmasi hava sartlarina baglidir, yani ayni yolu 100 km ile esen bir ruzgarda yol almakla, 20 km esen ruzgarla almak arasında cok fark var

Ornegin toyota corona 2000 cc arac tamamen otoban ve duz yol arabasidir, yere cok yakın, bu arabayi kullandigimda araba inanilmaz guzel gidiyor otobanda, Ama arac Turkiye yollarina uygun degil zaten ithal, niye cunku en ufak cukurlarda, setlerde arabanin altı vuruyor
Bu nedenle yeni corolla Turkiye sartlarina ayak uydurmasi icin yuksek tutulmustur
Eger isterseniz amortisorleri alcaltabilirsiniz, o zaman ruzgarda cok savrulmaz, ama en ufak setlerde arabanin altı vurur
Arabalarin teknik verilerinde surtunme katsayilari vardır, Toyotanin surtunme katsayisi yanilmiyorsam 0,28
En dusuklerden biri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 23, 2010, 16:42:40 »
   Yandan gelen rüzgarlarda aracın altının alçak veya yüksek olmasının hiç bir anlamı yoktur.Yanal rüzgarlardan tüm araçlar etkilenir.Etkileşim aracın boyutuna göre değişiklik gösterir.2003 Corolla'm da yan rüzgarlardam çok etkilenirdi.Sivas tarafında bir fırtınaya denk gelmiştim.O fırtınada aracı kontrol etmem çok zordu.Kamyonlar ve otobüsler bile yolda geziniyorlardı.Yani kısaca yan rüzgarlardan etkileşim bir sorun değil.Doğaya hiç bir güç karşı gelemez...
   Konumuza gelecek olursak eğer...Andaç beye özelden de sordum hangi şehirde yaşadığına dair.Ama cevap vermek istemedi.Neden diye sormuş bana..Sizlerin huzurunda nedenini belirteyim.Forum sayesinde bir çok tanıdık,arkadaşlarımız var artık.Birinden birine,onarım olmasa bile sorunu bulma konusunda yardımcı olabiliriz.Böyle bir anda aracın kontrolünü yitirmesinin,Hakan abi ve diğer arkadaşlarımızında belirttiği gibi türlü türlü nedenleri olabilir.Yada yaşadığı X şehirde tek servis var ise başka bir şehire yönlendirilebilir.Özelden de Andaç beye söylediğim gibi,başka birine sorununuzun tespitini yaptırmanız Toyota karşısında mücadeleye 1-0 başlamış bulunmaktasınız.Merkezden size cevap gelmediyse bir daha bir daha yazın.Olmadı noterde ihtarname çekin dedim.O'nada yanaşmadınız.Forum üyeleri olarak size ancak bu kadar yardımcı olabiliyoruz.Umarın en kısa sürede probleminizi çözersiniz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #38 : Şubat 23, 2010, 16:51:14 »
Yazılan eleştirilerin çoğuna katılıyorum bende , corolla kendi sınıfının en pahalısı olmasına her yönden en iyisi olamıyor ne yazık ki .
Bazı arkadaşlar süspansiyonların sert olduğuı için yol tutuşun kötü olduğunu söylemişler , fakat bu yanlış bir öngörü , araç yolda durabilsin diye sert takılıyor zaten . En önemli sorunlardan biride aracın çok yüksek olması . Yüksek hızda bu çok olumsuzluk yaratıyor . Yan rüzgarlardan da oldukça etkileniyor .
bana birisi araç hakkında birşey sorunca artık genelde olumsuzlukları sıralıyorum , çünkü daha ağır basıyor .
sonuç 42.000 lirayı haketmeyen bir araç.
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2010, 19:11:31 »
Konu, forumda yaklaşık 480 kez okunmuş...

Şu ana kadar bize bir geri dönüş yapılmadı.

Toyota - Türkiye'den kimse okumamış sanırım...

Birkaç gün daha bekleyeceğiz.

Yine bir yanıt alamazsak, yurtdışı Toyota merkezlerine mail göndermeyi deneyeceğiz.