0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son zamanlarda bir olay dikkatimi çekti. Forum sitelerinde ilginç yorum yapanlar ve keskin çıkışlar ile provakatör yazışanlar ki yaşlarının gereğidir, aracın sahibi olmayan ancak araç sahibinin oğlu yeğeni tarzı genç arkadaşlar...Donanım haber diye bir forum sitesi var oradada Citroen C4 sayfasında bir arkadaş neler neler yazıyor forumdakileri çıldırtıyordu sonradan yazdı ki aracı kullanmamış bile, kulaktan dolma şeyler yazıyor. Dikkat ediyorum son zamanlarda en kaliteli bulduğum ancak çok parçalı olmasından hiç de hazzetmediğim bu forum veya don.hab. forumun Yeni Nesil Corolla sayfası son gaz pedalı olayından sonra zaten çığrından çıktı bu tip yazışmalar ve gençler yüzünden... Önceden de yazmıştım çok parçalı olduğundan hangi sayfa olduğunu hatırlamıyorum-sayın yönetici bu başlıkları birleştirse ve aynı konu altında açılan başlıkların yenisini açılmasına izin vermese- milyonlarca dolar yatırım,milyonlarca kullanıcı ve Dünyada liderlik gibi vasıfları olan bir araçtan bahsediyoruz. O kadar basit bir makine değil bu..19 yaşında genç bir insanın anlayamayacağı duygu ise şudur; bu araçları almak için benim gibi insanlar hayatlarından belki de en değerli 3-5 yıllık birikimleri veriyorlar...Babanız yolda tutamıyorsa bunun bir kötüleme ve markayı bu kadar kolayca harcama ve linç kampanyasına dönüştürülmemiş olması gerekir.Bilgiyi paylaşmak ayrıdır, bilgiyi parçalamak çok daha ayrı...Benim bu tip arkadaşlara naçizane tavsiyem babalarının konularına müdahale etmeden gidip sanal alem sataşmacılığına başka sitelerin oyun sayfalarında devam etsinler.Son sözüm son kasa Corolla ile Tempra, Lada, 206, Symbol kıyaslayıp yol tutuşundan sınıfta bırakanlar var ya artık orada seviye de biter, tartışma da olay kısırdöngüdür. İsyankar ergenin gerginliğinden çıkardığı sanal başarısının verdiği hazdır sonuç...Başka da bir şey değil...
Durum yaygın olmayan spesifik bir üretim hatası olabileceği gibi, basit bir ayar hatası veya yıpranma sonucu ortaya çıkmış bişey de olabilir. Zaten kimsenin bu ihtimalleri dışladığı yok.
Yazılan eleştirilerin çoğuna katılıyorum bende , corolla kendi sınıfının en pahalısı olmasına her yönden en iyisi olamıyor ne yazık ki .Bazı arkadaşlar süspansiyonların sert olduğuı için yol tutuşun kötü olduğunu söylemişler , fakat bu yanlış bir öngörü , araç yolda durabilsin diye sert takılıyor zaten . En önemli sorunlardan biride aracın çok yüksek olması . Yüksek hızda bu çok olumsuzluk yaratıyor . Yan rüzgarlardan da oldukça etkileniyor . bana birisi araç hakkında birşey sorunca artık genelde olumsuzlukları sıralıyorum , çünkü daha ağır basıyor . sonuç 42.000 lirayı haketmeyen bir araç.
sağol Hakan kardeş. Ama ben çözüm kdnusunda ümidimi yitirmek üzereyim.Yetkili servis elemanları anlaşmış gibi hep aynı cümlelerle ( 4 rot ve yolun eğmi - ben de biliyorum oyuncak araba dahi olsa yolun eğimine gider ama direksiyonu kırarcasına yön değiştirmez - ) sorun olmadığını çalışıyorlar. Ama bu açıklama;- sola ve aşağıya meyilli virajlarda aracın sağa kendini adeta atmasını,- 100 metrelik mesafede önce sağa sonra sola yön değiştirmesini, - yüksek hızlarda direksiyonun aşırı ağırlaşmasını ve kendi kendine ani bir hareket hissi uyandırmasını, - aynı yolun gidiş istikametinde sağa, dönüş istikametinde sola gitmesini ( 2 şeritli şehirlerarası yolda )- aracın bazen ufak ufak bazen de 10-15 -30-50 santimetre gibi kaymasını açıklayamıyor.Belkide bir sorun yok arabada, yapısal olarak böyledir ve bu durum beni rahatsız ediyordur.Ama 2001 corolla da daha güvende ve kontrollü hissediyordum kendimi.