Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #100 : Mart 05, 2010, 13:27:25 »
Son zamanlarda bir olay dikkatimi çekti. Forum sitelerinde ilginç yorum yapanlar ve keskin çıkışlar ile provakatör yazışanlar ki yaşlarının gereğidir, aracın sahibi olmayan ancak araç sahibinin oğlu yeğeni tarzı genç arkadaşlar...Donanım haber diye bir forum sitesi var oradada Citroen C4 sayfasında bir arkadaş neler neler yazıyor forumdakileri çıldırtıyordu sonradan yazdı ki aracı kullanmamış bile, kulaktan dolma şeyler yazıyor. Dikkat ediyorum son zamanlarda en kaliteli bulduğum ancak çok parçalı olmasından hiç de hazzetmediğim bu forum veya don.hab. forumun Yeni Nesil Corolla sayfası son gaz pedalı olayından sonra zaten çığrından çıktı bu tip yazışmalar ve gençler yüzünden... Önceden de yazmıştım çok parçalı olduğundan hangi sayfa olduğunu hatırlamıyorum-sayın yönetici bu başlıkları birleştirse ve aynı konu altında açılan başlıkların yenisini açılmasına izin vermese- milyonlarca dolar yatırım,milyonlarca kullanıcı ve Dünyada liderlik gibi vasıfları olan bir araçtan bahsediyoruz. O kadar basit bir makine değil bu..19 yaşında genç bir insanın anlayamayacağı duygu ise şudur; bu araçları almak için benim gibi insanlar hayatlarından belki de en değerli 3-5 yıllık birikimleri veriyorlar...Babanız yolda tutamıyorsa bunun bir kötüleme ve markayı bu kadar kolayca harcama ve linç kampanyasına dönüştürülmemiş olması gerekir.
Bilgiyi paylaşmak ayrıdır, bilgiyi parçalamak çok daha ayrı...Benim bu tip arkadaşlara naçizane tavsiyem babalarının konularına müdahale etmeden gidip sanal alem sataşmacılığına başka sitelerin oyun sayfalarında devam etsinler.Son sözüm son kasa Corolla ile Tempra, Lada, 206, Symbol kıyaslayıp yol tutuşundan sınıfta bırakanlar var ya artık orada seviye de biter, tartışma da olay kısırdöngüdür. İsyankar ergenin gerginliğinden çıkardığı sanal başarısının verdiği hazdır sonuç...Başka da bir şey değil...
+1000

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 05, 2010, 13:27:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mart 06, 2010, 01:08:05 »
Öncelikle şu havayı biraz yumuşatalım bence. Kimse bir toyota markasının bir modelini kötülemek peşinde değil. Durum yaygın olmayan spesifik bir üretim hatası olabileceği gibi, basit bir ayar hatası veya yıpranma sonucu ortaya çıkmış bişey de olabilir. Zaten kimsenin bu ihtimalleri dışladığı yok.

Tabi ki basitçe "pilotaj hatası" da olabilir. Fakat bu konuda küçümseyici ifadeler kullanılması beni rahatsız etti. Şunu kabul edelim 13 yaşında bir çocuk bile bir arabayı şeritte tutabilir. (Şehir içinde kullanmak zordur o ayrı) Çocukların bilgisayar simülasyon oyunlarında yaptıkları şeyler, veya bisikletle yaptıkları buna delildir.

Bir başka konu da aldığımız maldan şikayet etmek için bilimsel konvansiyonlara uymamızın gerekmediğidir. Arkadaşlar para verip araba almak için akademik derece gerekmez. Şikayet etmek için de objektiflik, bilimsellik, deney grubu, kontrol grubu, öngörü test gerekmez. Şikayet subjektif birşeydir. İspat ile ilgili değildir. ikna ile ilgilidir. Müşteri de ikna edecek taraf değil, ikna edilmesi gereken taraftır. Yani pazar ekonomisinin normları böyledir. (İş mahkemeye düşerse tabi işler değişir.)

Haklı haksız farketmez. Bir müşteri kendini rahat hissetmiyorsa, içine sinmemişse, büyük firmayım diyen firma bunu kendine sorun eder. Bu ülkede küçük esnafın öylesi vardır ki "beğenmedim, olmamış" deyince "canın sağolsun " der para almaz. Bu bir kültürdür. Müşteri memnun edilecek.

19 yaş meselesine gelince. 18 bitmiş di mi.. Para kazanınca aynı vergiyi veriyor di mi.. Bi suç işleyince aynı mapusta aynı süreyi yatıyor di mi o da..
Hmm o zaman diğer konularda da eşit davranılmalı. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #102 : Mart 06, 2010, 01:48:52 »
Durum yaygın olmayan spesifik bir üretim hatası olabileceği gibi, basit bir ayar hatası veya yıpranma sonucu ortaya çıkmış bişey de olabilir. Zaten kimsenin bu ihtimalleri dışladığı yok.
ahmet abi çok güzel söyledin..
başından beri bende takip ediyorum konuyu...
ahmet abinin yorumlarına katıldığımıda belirtmek isterim.
andaç bey in servis veya hyundai daki kişinin bilinç altı aynı zamanda aile deki kullanıcılar,gerçekten bir şikayet olmasa ki;andaç bey seni ve babanızı şikayetlerinizden ve geçen sohbet ten diyelim arabadan % vermeden anlayan insanlar olarak kabul ediyorum..
ve arızanıza hak veriyorum..bir arabanın ufak bir şekilde yolda gezmesi veya yanal rüzgar veya arabanın yüksek olması bunlar olmayan şeyler değil;fakat konuda veya arızada yer kaplayacak kadar bi önem taşıyan etkenler olarak görmüyorum..bunlar araç tercihinde düşünülecek,araştırılacak,ve denenecek noktalar olarak görüorum...

sonuçta arabadaki bir sensör arızalı dahi olsa bunu sevisteki diagnostik parça arızalı olarak vermeyebilir...okuyucu kısımlarda ki tanımaya engel olabilecek hataları  veya elektronik kısmı sağlam olupta mekanik olarak çalışan kısımda sürtünen parçalarda belirli sinyal aralıklarında diğer elemanları yanıltma veya veya test yapıldığı sürede zamanda arıza vermemesi,sensörlerin okuduğu değerlerin hata vericek veya lamba yakabilecek voltaj aralığında fazla veya az elektrik gönderip ecu yanıltacak hızlı olması gereken yerde yavaş,sert olması gereken yerde hassas,sıcak okuması gereken yerdes soğuk veya ılık göstermesi belki dikkate alınıp parametreleri fabrikanın vermiş olduğu değerlere göre karşılaştırmak belirli şartlarda sensörlerin ölçü aletleriyle voltaj-direnç-pozisyon ayarlarının kontrol edilmesi......
söyleyebileceklerim bunlar...şu anda yapılabilecek en güzel şey arabayı yetkili servis ede güven duymuyor,teknik bilgi yeterliliğine veya ezber üzerine çalıştıklarını varsayıp arabanızıda tanıyosanız,işinin ehli bir mekanik aynı zamanda elektronikte deneyimli bir kişiye arıza tespiti yaptırmanız maliyet ve vakit olarak size bişey kaybettirmez diye düşünüyorum..
işini seven ve bilen bir kaportacı arabaya baktığında neyin ne oldı
uğunu size söyler ;)aynı şekilde bir otomatik şanzımancı belki bizim tahmin ettiğimiz 3-4 noktanın hiçbirinin değil de nerden olduğunu arabaya oturup da yürüdüğünde hissiyatları sayesinde çok daha hassas nokta atışı çözebilir..aynı şekilde direksyon içinde geçerli.80 e çıkmasına gerek bile olmayabilir.belki sokaktan bir tur atması,belki önceden rastladığı basit bir fabrikasyon hata serviste sürekli periyodik bakım yapan ve arıza tecrübesi olan kişilerle göze çarpmamış,unutulmuş,alakasız bile görünebilen detaylı kontrol yapılmamıştır.
iyi bir tespit üzerine yorum yapmak daha sağlıklı...
saygılar...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #103 : Mart 06, 2010, 02:13:20 »
Yazılan eleştirilerin çoğuna katılıyorum bende , corolla kendi sınıfının en pahalısı olmasına her yönden en iyisi olamıyor ne yazık ki .
Bazı arkadaşlar süspansiyonların sert olduğuı için yol tutuşun kötü olduğunu söylemişler , fakat bu yanlış bir öngörü , araç yolda durabilsin diye sert takılıyor zaten . En önemli sorunlardan biride aracın çok yüksek olması . Yüksek hızda bu çok olumsuzluk yaratıyor . Yan rüzgarlardan da oldukça etkileniyor .

bana birisi araç hakkında birşey sorunca artık genelde olumsuzlukları sıralıyorum , çünkü daha ağır basıyor .
sonuç 42.000 lirayı haketmeyen bir araç.

Ben'de tam tamına 42.000 tl verdım arabama sonuna kadar helal olsun diyorum.Araca yuksek diyorsunuz kesın amartisörleri sürüngen yapın türkiye yolları kaymak asfaltya cok güzel binersiniz.Benim anlamadıgım ya siz pireyi deve yapıyorsunuz yada ben baska arabaya bınıyorum.Benım aracım uzun yolda yola bı güzel yapısıyor ve hıcbır vırajda korkmuyorum sen 120-130 km/s ile viraja gir sonra arabam savruluyor.Yok ruzgardan etkılenıyor bana b segmentınde ruzgardan etkılenmeyen 120-130 kmde soruzsuz vıraj alan bi marka model söleyın gıdıp test edeyım daha 3 sene kredı borcu olan arabamı satıp onu almazsam namerdim.Biz 2. araba almayı karar verdıgımızde ben bır sürü marka arasında gezındım durdum arastırdım sordum .En sonunda corollaya karar verdım senin sıkıntın yokmu dıye sorucak olursanız var tabıkıde 1.4 d4d dizel motor kasaya kucuk gelmıs.motor gec ısınıyor.Ama tam tamına uzun yol ıcın tasarlanmıs bır aracyokus asagı ruzgarın sıddetı azsa bırakın dıreksıyonu kayma varmı alır almaz denedıgım sey oydu.Ben babamın hyundai accent era'sından bılıyorum bıde ona bının rüzgarda savrulma neymıs görun.Ben arabamı surerken kendımı guvende hıssedıyorum bana guven hıssı veren sayılı araclardan bırı oldu 2010 corolla.Bide ozellıkle gaz pedalından sonra bu tur sıkayetler bas gosterdı ekımden berı 2010 model corolla satılıyordu .Ben kasımda teslım aldım.Ocaktan berı takıp edıyordum nedense son 20-25 gundur veryansın oluyor.Arabasına ısınamayan 3-5 mılyar zararı goze alsın satsın gitsin daha once neye bınıyorsa onu alsın.Bu tür yorumları görmekten sıkıldım artık kendımı polyanna sanıyorum.Allah kımseyı gördugunden mahrup etmesın.Sıkayet edenler ya 60.000 euro para toplayıp bmw 5.20 alsınlar.malum onlardan ınıp corollya bınmısler bellı.onlar bile yolda bırakıyor ben hıc sıtede yolda kalan corolla sahıbı duymadım sahsen... ben kendımı herseye cok takar zannederdım sılerı gorunce ben hıcbıseymıısm dedım kendı kendıme :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #104 : Mart 07, 2010, 18:54:09 »
Az önce Eskişehir Toyota Servisinin iki görevlisiyle Afyon-Kütahya yolunda test sürüşü yaptık. ( Afyon'a bir iş için gelmişler ve aracı kontrol edelim demişlerdi)

Araç her zamanki kadar olmasa da yine sağ sol manevralarını yaptı.

Hatta ben kullanırken sola ve aşağıya meyilli virajlarda yine aksi istikamet olan sağa yön kırdı.

Görevliler iyiniyetli ve ilgili yaklıştılar Allah var.

Eski tamircim telefonla da sorunu görevlilere aktardı.

Ama onlara göre de bir sorun yok. Yolun eğimi dediler ama 100 metre mesafede araç bazen sola bazen sağa gitti. Yine de Eskişehir de her türlü cihazla teknik  kontrolünü yapalım dediler.

Anladığım kadarıyla böyle bir şikayetle ilk kez karşılaşmışlar.

( Ben sorunumuzda, ABD/deki araştırmanın belirleyici olacağını düşünüyorum.
Opel de direksiyon sorunuyla ilgili bir geri çağırma yaptı en son, aynı firmadan tedarik ediyor olabilir toyota da.
İtiraf edelim....
Gaz pedalından biz Türk sürücüler ne kadar şikayet etseydik de o pedallarda bir şey yok diye bize geri dönüş yapılacaktı.
Aksini iddia eden olabilir mi? )

Onlara da söyledim; eski kasa 2001 corolladaki yol tutuş bu arabada yok, aracımı güvenerek süremiyorum, keşke bu aracı almasaydık diye......

Kafam allak bullak.

Eski tamircim ve Hyundai serviz elemanı sorun var diyor, yetkili servis yok diyor.

Not: Araç test sürüşü sonrası, az önce yağmurlu havada yine hafif hafif kayarak ilerledi. Direksiyon veya herneyse bana göre sorun, yine kendi bildiğini okudu  ( Rüzgar yoktu, hız ortalama 60-80 Km arası  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #105 : Mart 07, 2010, 18:59:13 »
Bu arada arkadaşlar,
Forumda genç / tecrübeli arkadaşlar arası gerginlik var sanırım.

Herkes yardımcı olmaya çalışıyor bana kalırsa.

Yapıcı olarak soruna yaklaşılıyor.

Tatsız ve kırıcı gerginliklere yer vermeyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mart 08, 2010, 07:54:08 »
  Şikayetiniz göz ardı edilebilecek birşey değil, her halukarda iyi bir test (yetkili servis tarafından) yapılması şart. Peşini bırakmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #107 : Mart 08, 2010, 12:38:44 »
sağol Hakan kardeş. Ama ben çözüm kdnusunda ümidimi yitirmek üzereyim.

Yetkili servis elemanları anlaşmış gibi hep aynı cümlelerle ( 4 rot ve yolun eğmi - ben de biliyorum oyuncak araba dahi olsa yolun eğimine gider ama direksiyonu kırarcasına yön değiştirmez - ) sorun olmadığını çalışıyorlar.
Ama bu açıklama;
- sola ve aşağıya meyilli virajlarda aracın sağa kendini adeta atmasını,
- 100 metrelik mesafede önce sağa sonra sola yön değiştirmesini,
- yüksek hızlarda direksiyonun aşırı ağırlaşmasını ve kendi kendine ani bir hareket hissi uyandırmasını,
- aynı yolun gidiş istikametinde sağa, dönüş istikametinde sola gitmesini ( 2 şeritli şehirlerarası yolda )
- aracın bazen ufak ufak bazen de 10-15 -30-50 santimetre gibi   kaymasını açıklayamıyor.

Belkide bir sorun yok arabada, yapısal olarak böyledir ve bu durum beni rahatsız ediyordur.

Ama 2001 corolla da daha güvende ve kontrollü hissediyordum kendimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mart 08, 2010, 13:15:03 »
sağol Hakan kardeş. Ama ben çözüm kdnusunda ümidimi yitirmek üzereyim.

Yetkili servis elemanları anlaşmış gibi hep aynı cümlelerle ( 4 rot ve yolun eğmi - ben de biliyorum oyuncak araba dahi olsa yolun eğimine gider ama direksiyonu kırarcasına yön değiştirmez - ) sorun olmadığını çalışıyorlar.
Ama bu açıklama;
- sola ve aşağıya meyilli virajlarda aracın sağa kendini adeta atmasını,
- 100 metrelik mesafede önce sağa sonra sola yön değiştirmesini,
- yüksek hızlarda direksiyonun aşırı ağırlaşmasını ve kendi kendine ani bir hareket hissi uyandırmasını,
- aynı yolun gidiş istikametinde sağa, dönüş istikametinde sola gitmesini ( 2 şeritli şehirlerarası yolda )
- aracın bazen ufak ufak bazen de 10-15 -30-50 santimetre gibi   kaymasını açıklayamıyor.

Belkide bir sorun yok arabada, yapısal olarak böyledir ve bu durum beni rahatsız ediyordur.

Ama 2001 corolla da daha güvende ve kontrollü hissediyordum kendimi.

Önce bir yaşınızı profil bilgilerine yazsanızda bizde size kardeşmi abimi diye hitap ediceğimizi bilsek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mart 08, 2010, 14:04:49 »
Bu konuyu başkaları da tartışıyor. İngilizce bilenler baksın: http://vlane.com/review/8159/2009-toyota-corolla-steering-problem-it-pulls-toyota-dealer-says-nothings-wrong

Dava açmaya hazırlanan varmış.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mart 08, 2010, 17:56:21 »
  İlginç bir yer bulmuşsun Ahmet. Gerçekten bir sıkıntı var gibi her ne kadar servis görevlileri orada da (sanırım ABD National High Safety dediğine göre) bir hata yok deselerde. :) Demek sorunun olpul olmadığını tespit için değişik yaklaşımlar denemek gerekli. Çünkü önemli bir dert yanma bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #111 : Mart 09, 2010, 18:02:11 »
Andaç Bey, benzer sorunlar yüzünden belki onlarca defa servise gittim.
Torpidomdaki TOYOTA iş emirleri bahsettiğiniz sorunlarla doluydu.
Sonuç : 1,5 senesi dolmadan 2 kere direksiyon konsolu komple değişti.
İlk direksiyon konsol değişikliğimde MT arkadaş sağolsun itirafta bulunmuştu:"abi üretim hatası var"
Sağolsunlar itiraz etmeden değiştirdiler. Konsol değişikliği tam gün sürüyor. Benim aracı sabah alıp akşama teslim edebilmişlerdi.
Bir konsol değişimi yaklaşık bir gün sürüyor(Garantiden değişmesine rağmen iş emrinde fiyatını KDV dahil yaklaşık 1.500,-TL olarak görmüştüm).Şimdi kaç bin aracı çağıracaksın, direksiyon konsolu veya her ne ise yukarıda yazdığım yaklaşık fiyattan maliyet, bir de bu böyle gaz pedalı sorunu gibi yarım saatte olacak iş de değil...........zor çok zor....Allah sabırlar versin; versin de inşallah bir direksiyon kilitlenip de birilerinin canı malı yanmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #112 : Mart 09, 2010, 18:19:58 »
Daha korkunç ve komik olanını yazmayı unuttum...bir tanesi kuzenim Auris benzinli, bir tanesi de uzaktan bir akrabamız Corolla benzinli sahibi ; açtım anlattım, farkında bile değiller, daha doğrusu kısa mesafelerde kullandığımız için farkında değiliz biz böyle birşey hissetmedik falan dediler.... İkisini de servise gönderttim.
Sonucu tahmin et ne çıktı........." direksiyon konsolunuz arızalı, değişecek.... "
Dedim ya Allah farkında olmayanları korusun ne diyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #113 : Mart 09, 2010, 19:48:28 »
Arkadaşlar ilginize gerçekten teşekkür ediyorum.
Servis görevlilerinin söyledikleri bir türlü tam olarak sorunu açıklamıyor.
Gerçekten bir sorun var hissediyorum.

Ahmet arkadaşım, hangi servis sorununuzu çözdü. ( sorununuz tam olarak bizimki gibi miydi? ve çözüldü mü ? )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mart 10, 2010, 00:48:11 »
 Ahmet Bey,
 Ben de sizin bu konudaki görüşlerinizi bu konunun takipçilerine reklam olmaması açısından, kişiye özel olduğundan Hakan Abi'ye Özel Mesaj ile göndermenizi tercih ederdim.
 Sonuçta tartışılan konu dışına çıkılan mesajların konuyu dağıttını, amacını aştığını size hatırlatmak isterim.
 Sözlerimi Hakan Abi'yi Yönetici olduğundan savunduğumu düşünerek sarf ettiğimi düşünmemenizi rica ederim. Ancak insanlara bu denli yıkıcı ve sert çıkışlar yaparken lütfen öncelikle kendi sözlerinizi yerinde kullanın... Bu bölüm bu tip tartışmalara müsait değil...
 İyi Forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #115 : Mart 10, 2010, 09:58:04 »
Andaç Bey tekrar merhaba,

Direksiyon ile ilgili sorun kesin olarak çözülemedi; en büyük şikayetim olan aracın düzde giderken çizgisinde durmaması, düz giderken sürekli direksiyonun sola veya sağa yatık durması sorunu azalıyor ama devam ediyor. Daha önceki yazılarıma da bakma fırsatınız olursa ; aracı ilk aldığımda bu sorun vardı,ilk haftasında  servisime gittiğimde usta direksiyona oturur oturmaz direksiyon yamuk duruyor haklısınız demişti.( yaklaşık 1-2 mm. sola yatık duruyordu).
Ondan sonra yaklaşık 10-15.000,-kg. ciddi bir sorunum olmadı ; arada ufak tefek oluyordu ama çok can sıkıcı değildi.Ne olduysa bahsettiğim km.'lerde oldu; aynen sizin bahsettiğiniz sıkıntılarla karşılaştım. Yanılmıyorsam 15.000,-km.'de ilk komple direksiyon kolonum değişti. Ama bu sefer de direksiyon anahtar çekilince kilitlenmiyordu; fabrika çıkış ayarını yapamıyorlarmış ????? Ben de baktım olmuyor üstelemedim, şimdi kurcaladıkça daha beter ederler diye... Bunları daha önceki yazılarımda bulabilirsiniz, tekrar olmasın.
Şimdi sorun burada başlıyor....ilk değişiklikten sonra yani 15.000,-km. ile 25.000,-km. arasında aracımı yine yine yine sayısız defa araç yolda geziniyor, direksiyon sola veya sağa yatık diye servise götürdüm. Olmuyor olmuyor...yani az çok hallediliyor ama kısa bir süre sonra yine tekrar ediyor...bir ara neredeyse her haftasonu bu sorun yüzünden servisteydim...sorun burada başlıyor demek istediğim şu : direksiyonun kilitlenmesini fabrika çıkış ayarlarına getiremeyen bir servis veya bilmiyorum belki de sistem buna müsaade etmiyordur yani imkansızdır bunu bilemiyorum...ama bunu görünce ve yaşayınca insanın aklına şu da geliyor " peki şimdi bu direksiyon kolonunun veya herne ise o komple sistemin fabrika çıkışındaki gibi kilitlenmesi bir şekilde sağlanamıyorsa çok çok çok daha hassas olan aracın düz yolda düz gitmesini sağlayacak bir ayarı servis yapabilecekmi veya sistem buna da mı izin vermiyor???????????"
Herne ise kısaca sorun tam anlamı ile yine çözülemiyor; yaklaşık 10.000,-km. kadar sorun büyük ölçüde sistemin komple değişmesi ile çözülüyor gibi görünüyor ama sonra tekrar başlıyor.
Sizi çok iyi anlıyorum...benim araca yapılmadık şey kalmadı...lastik hava basınçlarına baktılar ( ben her hafta hava basınçlarını kontrol ederim ) , rot-balans ayarı sayısız defa, araç darbe almışmı araştırdılar , lastikler, jantlar sayısız defa kontrol edildi...herşey normal...normal olmayan şey şu direksiyon kolonumudur komple sistemmidir herne ise o işte...tabi yeni taktıkları da sorunlu ki( artık kime nereye ucuza yaptırıyorlarsa) ilk değiştiğinde sorun düzeliyor sonra yeniden aynı sıkıntılar....
Bu arada ben İstanbulda aracı aldığım yetkili servisin sahibini de tanıyorum ; düşün artık yani...Allah sizlere sabır versin ve bu sorunu olup da farkında olmayanları kazadan beladan korusun.

Aşağıda email adresimi veriyorum : ahmet_bulut1972@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #116 : Mart 10, 2010, 10:47:16 »
Bu da yurtdışı bir kaynaktan aynı sorun ;

Toyota SA knew of steering problem in 2008
Feb 10 2010 13:23

"A document in possession of the Daily Maverick and the Mail & Guardian shows that  Toyota South Africa has known for years about a steering problem with its 2008 Auris model..............
This is the second steering complaint to hit the company in the latest spate of fault-finding. An American federal agency said on Tuesday it is investigating dozens of complaints about steering on the Corolla model in the United States. The complaints related to difficulty with steering on 2009 and 2010 Corollas, with drivers saying their cars can wander when they drive on the highway, making it hard to stay in the lane."

Son cümle zaten noktayı koymuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #117 : Mart 10, 2010, 11:26:45 »
ahmet bey ben de ilk cümleye takıldım..."known for years" yani yıllarca bilinen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #118 : Mart 10, 2010, 11:46:37 »
:) Selçuk bey ben hiç şaşırmadım inanın zerre şaşırmadım ; yukarıdaki ilk yazımda "ilk direksiyon kopmle kolonu değişikliğinde servisteki arkadaşlar abi bunların direksiyon sistemlerinde üretim hatası var..." demişlerdi diye yazmıştım. Yani çok rahat bir şekilde bunu söylüyorlar zaten servislerde; yani servistekiler de şaşırmıyor..."aaaa olurmu ne çabuk arızalandı yahu bu" demiyorlarki....
Servisteki ustalar ve Müşteri Temsilcileri biliyor " evet abi üretim hatası var değiştiriyoruz" diyorlar....Sağolsunlar...diyorlar da yerine taktıkları ne oluyor?....yine değişen bişey yok ki...bir müddet sonra yine arızalanıyor...o da önemli değil...yani 5.000,- 10.000,- km. sonra yine arızalanıyor  götürüyorsunuz yine değiştiriyorlar, bir tam gün kaybınızı da kabul ediyorum ben....bunu da kabul ettik...amaaaa biraz araştırın bakalım...bu hatalı direksiyonların sebep olduğu yolda gezinme, sağa sola çekme, vs. vs. vs......onaları da kabul edelim....amaaaaaaaaaa....o hatalı direksiyon  bilmem kaç km. hızla giderken hele bir de hızla girilmiş bir virajda küt dedi kendini kilitledi...bir araştırın bakalım...
Gaz pedalı için yarım saatlik kendilerinin deyimi ile ufak ve mali yükü de hafif olan bir müdahele yapıyorlar...Direksiyon için niye çağırmıyorlar....Bizim köyde bir laf vardır da burada yazamayacağım...Düşünsenize binlerce aracı çağır, bir araç tam gün vakit alacak, bir de maliyeti düşün yaklaşık 1500-2000 TL.....Yok yok büyük gelir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #119 : Mart 10, 2010, 13:03:35 »
Ahmet Bey ilginize teşekkür ederim. Sizin servisiniz en azından hatayı kabul etmiş, ben onu bile yapamadım. ( Arabayı ilk aldığımızda böyle bir sorun hatırlamıyorum 6-7 ay sonra ortaya çıktı. Sizin anlatımızla birleştirirsek, büyük bir olasılıkla  10.000 Km - ve üzeri veya 7-8 aylık kullanımda tekrar eden kronik bir sorundan bahsediyoruz )

Aynı şeylerden bahsediyoruz, yurt dışı da öyle, ABD Ulusal Otoyol Kontrol Güvenliği de ( tam adı bunun gibi bir şeydi) bu konuda ciddi bir araştırma yapıyor. ( benim asıl umudum orda, acı ama gerçek )

Hatta corolla nın satışının tamamen durdurulması gündemdeyken,Türkiye'de corollaların güvenli olup olmadığını hangi makama / kurum / kuruluşa denetletebiliriz?

İlk aklıma Sanayi ve Ticaret Bakanlığı geliyor.

Bu kronik ve üretim kaynaklı çok çok ağır sonuçları olabilecek bir sorunken, niye Toyota sesssiz ?

Verdiğimiz o kadar paranın ve duyduğumuz ( ben artık duymamaya başladım ) o güvenin karşılığını vermesi gerekiyor.

Bu hafta sonuna kadar Toyota Japonya ya mail atmayı planlıyorum. ( ALJ Group a attım zaten )