Gönderen Konu: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...  (Okunma sayısı 27701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: 2009 Corolla D-4d aracımızda ciddi yol tutuş sorunu var...
« Yanıtla #160 : Ağustos 27, 2010, 03:35:43 »
Valla Andaç beyin arabasını kullanmayı gerçekten çok isterdim. Çünkü Bu kadar kötü olabileceğine inanmıyorum.

tempranın yol tutusunu corolla'dasa  bulamadıysa var oo corollanın halıne ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ağustos 27, 2010, 03:35:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ağustos 27, 2010, 03:59:03 »
tempranın yol tutusunu corolla'dasa  bulamadıysa var oo corollanın halıne ;)
Aynen öyle abi , bide Andaç bey 2001 corollanın yol tutuşunun müşemmel olduğunu düşünüyor.
daha önce iki tanesi otomatik , bir tanesi manuel vites 3 farklı 2001 corolla kullandım , ama 2009 corollayı çok kısa bir mesafe kullanmama rağmen çok farklı olduğunu gördüm. Çok hırçın kullanma fırsatım olmadı ama yeni corolla gibi bir arabanın bu tür sorunlar çıkaracağına inanamıyorum. Bu yorumlar beni tamamen kullanıcı hatasından kaynaklandığını düşünmeye itiyor. Ama gerçekten çok merak ediyorum gerçekten bir corolladan bu tür şikayetler gelebilirmi?
Benim Albeadan şikayetçi olduğum konuların birebir aynısı aslında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Ağustos 27, 2010, 04:22:58 »
Ercan Bey Bursa'ya gelirseniz beklerim. Benim ev gerçi merkezde değil ilçede (Yenişehir) 57km kadar. Tanışmış oluruz. Hem efsane kasayı özlemişsinizdir  ;)  Araçları değiştirir yol tutuş problemi var mı bakarız. (Sadece şaka..  :lol:)  Her araç belli bir hızdan sonra güvensizlik verir. Ama bu Andaç beyin bahsettiği durum çok tuhaf. Sorununun olduğuna da kesinlikle inanıyorum. Arkadaşımız inşallah aracının sorununa bir çağre bulur. Bunun dışında Bursa'nın rüzgarı bilinir. Sert rüzgarda otobanda bazen 90-100 ile gitmek zorunda kalırım. Netice olarak altındaki arabayı kurallara ve hava şartlarına göre kullanmayı bileceksin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #163 : Ağustos 27, 2010, 12:01:32 »
    Değerli toyota kullanıcıları kullanınm zevki ve tolerabilite herkese göre değişir, burda insanlar sorunları dile getiriyor ve KULLANICILAR DENGİSİZ gibi yorum yapmak hoş bir durum değil heralde arkadaş kendisi toyota bayi sahibi. Kimsenin yasal sınırı geçtiğide yok otobanda hız sınırı en azından yüzün üzerinde sanırım. Demekki bunu yazan arkadaşımız 100 ün üzerine çıkmıyor otoban dahil. Sorununu dile getiren arkadaşların suçlanmasına anlam vermek zor. Yani o zaman hepimiz yeni korolla muhteşem diyelim herkesin gönlü olsun. Ben kendi arabamda hafif rüzgardan etkilenme olduğunu ve diğer arabalarımda bunu yaşamadığımı ve bu sorunu olan arkadaşlarda aynı şekilde dile getirmişler. Bizde sorun yok böyle bişey olamaz kesin sürücü hatası yaklaşımı ne kadar doğrudur. Ben sehir dışına çıkmasam hiç farkedemeyecektim en azından yeni corolla alacaklar bunu dikkate alsınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Ağustos 27, 2010, 14:56:23 »
Bu sizin yaşadıklarınızla aynımı bilmem ama bendede şu oluyor: araba stop haldeyken tekerlekler direk karşıya bakmasına rağmen direksiyon sola kırılmış biçimde duruyor.Bir türlü düzelmiyor...eski astramda ve babamdaki 96 toyotada bu yoktu.İnanın böyle durumlar olunca insan garib bir şekilde bir sıkıntı olduğunu seziyor...ben yukarıdakileri okuyunca şimdi daha iyi anlıyorum...
bu problem sayılmaz. direksiyon simidi sökülerek yönü düzeltilir. Yeterki tekerlekler ikiside düz dursun. Direksiyon simidi düzeltilir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #165 : Ağustos 27, 2010, 14:57:51 »
    Değerli toyota kullanıcıları kullanınm zevki ve tolerabilite herkese göre değişir, burda insanlar sorunları dile getiriyor ve KULLANICILAR DENGİSİZ gibi yorum yapmak hoş bir durum değil heralde arkadaş kendisi toyota bayi sahibi. Kimsenin yasal sınırı geçtiğide yok otobanda hız sınırı en azından yüzün üzerinde sanırım. Demekki bunu yazan arkadaşımız 100 ün üzerine çıkmıyor otoban dahil. Sorununu dile getiren arkadaşların suçlanmasına anlam vermek zor. Yani o zaman hepimiz yeni korolla muhteşem diyelim herkesin gönlü olsun. Ben kendi arabamda hafif rüzgardan etkilenme olduğunu ve diğer arabalarımda bunu yaşamadığımı ve bu sorunu olan arkadaşlarda aynı şekilde dile getirmişler. Bizde sorun yok böyle bişey olamaz kesin sürücü hatası yaklaşımı ne kadar doğrudur. Ben sehir dışına çıkmasam hiç farkedemeyecektim en azından yeni corolla alacaklar bunu dikkate alsınlar.
nerden bılıyorsunuz akrabasınız yedıgınız ıctıgınız bındınız ayrı gıtmıyormu ?? arkadasın 100 km/s üzerine cıkıp cıkmadıgını bılıyorsunuz ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Ağustos 27, 2010, 15:05:51 »
Bu sizin yaşadıklarınızla aynımı bilmem ama bendede şu oluyor: araba stop haldeyken tekerlekler direk karşıya bakmasına rağmen direksiyon sola kırılmış biçimde duruyor.Bir türlü düzelmiyor...eski astramda ve babamdaki 96 toyotada bu yoktu.İnanın böyle durumlar olunca insan garib bir şekilde bir sıkıntı olduğunu seziyor...ben yukarıdakileri okuyunca şimdi daha iyi anlıyorum...
Beyfendi rot ayarına götürdünüzmü aracınızı.Yada alttan herhangi bir darbe aldımı aracınız.Arkadasın arabasıyla kamfon şaftına vurunca 15 dereceye yakın direksiyon hemen yamuldu.Ama rot ayarında orjinali gibi oldu..Siz iyi bir rot balans ayarı yaptırın önce bence
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #167 : Nisan 05, 2012, 01:29:17 »
Herşeyden önce çok bilinen bir söz vardır :  80-90 km hıza kadar  siz araca  hükmedersiniz, 100 den sonra ise  araç  size hükmeder...
Beyefendi  140 km süratten bahsediyor, aracı kaymış vs..
herşeyden önce  bizim karayollarımız  karayolu değilki.. hadi Ankara-iSTANBUL  TEM Otobanını  bir nebze  avrupa standartlarında sayalım ( o yol bile  standartların altında)  diğer yollarımızın hiçbiri  normal standartlarda değil. Karayollarımız kusurlu ve hatalarla doludur..  yani bazı arkadaşlar  direksiyonu bırakıp  arabanın  dümdüz gitmesini bekliyorlar, sonra da yok aracım sağa çekti, sola çekti  diye şikayetler.. yahu bırakın arabayı,  bizim karayolunda  biraz hızlı yürüyün ya da koşun  siz bile sağa-sola çekersiniz.. :))))

OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Nisan 05, 2012, 16:15:07 »
   Osman bey size öğlen 12'de yaptıgım testi anlatmamı istermisiniz?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Nisan 08, 2012, 13:36:32 »
Doğru tahmin araç boşken veya içinde 2-3 kişiyle hiç yol tutmuyor..Maksimum 4 + bagaj olunca düzene biniyor ama bu seferde gitmiyor :D
Aracınızı bir gün boyunca balansa sokun mesela yeni nesil corollaların huyudur ön iki lastiğide sürekli içten içten yanak kısmından yer bunu her lastikci bilir..Orjinal ebatlardan bahsediyorum..Ya da son çare spor yay alıp takmak..Kolay gelsin..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Nisan 08, 2012, 16:00:49 »
bende aurisin yol tutuşundan pek memnun değilim heleki geçen c.tesi akşamı bilenler bilir inönü stadının ordan taksime dönüş için keskin bir viraj vardır orda 2 arabaya hızlı bi şekilde makas atıp o anda viraja geldiğimde tam virajın ortasına geldim araba bir anda 90 derece birden attı son anda ters kontra verip aracı toparladım ama ben o viraja daha sert girdiğim zamanlarda oldu biçok araçlada girdim ama ilk defe böyle bir kontrol kaybı yaptım araca yay koyacam ama aurisinde altı çok alçak abi her yere cart curt sürtüyor bide yayla artık gidemez duruma gelirmi diye düşünmüyorda değilim :(
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d otomatik 2008
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Nisan 11, 2012, 21:38:41 »
auris ve corollanın yol tutuşu aynı bence bunun sebebi de arabanın yüksek olmasından ve süspansiyon çok sert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Ağustos 20, 2012, 16:08:51 »
Benim aracımdada benzer sorun vardı İstanbul maslak Atatürk sanayi sitesinde 2. kısında iyi bir ön düzencide 4 teker bilgisayara bağlandı sag arka lastik 3mm içerideymiş şaseci rafet usta var çok iyi usta kendiside ölçtü. 200 tl ye 5-6 saat içinde düzeltti şimdi hiç savurma ve sorun yok çok şükür
herkes anlamıyor erbabını bulmak lazım